Dokaz da je zemlja ravna ploca

poruka: 42
|
čitano: 24.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Dokaz da je zemlja ravna ploca
Da je zemlja ravna stalno bi bio dan i vidjeli bismo cijelu zemlju u obzoru a sto nemozemo jer je zemlja zakrivljena i da je ravna sto bi bilo kad bismo dosli na rub? Obecajem ti da cu te za 10-20 godina povesti u svemir kada putovanja u svemir i na mars postanu komercijalna pa cu ti dokazat da zemlja, mjesec i mars i ostali planeti nisu ravni.
10 godina
MatkoManijak kaže...
Da je zemlja ravna stalno bi bio dan i vidjeli bismo cijelu zemlju u obzoru a sto nemozemo jer je zemlja zakrivljena i da je ravna sto bi bilo kad bismo dosli na rub? Obecajem ti da cu te za 10-20 godina povesti u svemir kada putovanja u svemir i na mars postanu komercijalna pa cu ti dokazat da zemlja, mjesec i mars i ostali planeti nisu ravni.

Nemoj trabanjat gluposti o FE ako nisi upoznat sa terorijom

sto se tice FE, čovjek je jednostavno premalen u odnosu na fe, i nemoš sam' tak vidjet obalu sad-a iz portugala, uz to utjecu mnogi faktori kao npr. atmosvfera i vrijeme (oblačno ili vedro)

10 godina
neaktivan

Kad, odnosno ako bi došao do ruba odgovor je jednostavan. Sila gravitacije bi bila takva da bi se ti prema tome rubu zapravo penjao u smislu osjećaja kojeg ti osjećaš, a bio bi na ravnoj podlozi. Kad bi došao do toga ruba ti bi prekoračio i tamo bi mogao stati jer sila gravitacije na tom rubu vuče prema središtu i ti bi de facto onda mogao stajati uspravno.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 8:45 (JozoBozo121).
9 godina
neaktivan
Postoji prica da ako je zemlja ravna da je na rubu led koji sprijecava da se voda izlije van, a iza tog ruba je svijet divova i cudovista i kad bi se led otopio oni bi dosli vamo i pobili nas, to je samo neka prica jer tada nisu mogli putovat daleko preko mora, zato prestanite pricat gluposti i zakljucamo ovu temu!
16 godina
neaktivan
Uh brate, dobro je da si ostao živ nakon ovih gluposti koje si nakenjao... Kao prvo, sila teža djeluje prema centru mase, u tu igru još ulaze centripetalna i centrihugalna sila. Ali da ostanemo samo na sili teži... Ona djeluje prema centru masa. Znači u Zemlji koja je "kugla" djeluje približno u centru te kugle (pretpostavka homogenog materijala), u Zemlji koja je okrugla ploča djeluje u centru te ploče (opet jednaka pretpostavka). Nakon što smo to razjasnili dolazi bitan dio. Gravitacija nije na svakom mjestu ista, postoje razlike, tu ne govorim o razlici gravitacije na mjesecu i na zemlji nego o razlici gravitacije na pojedinim djelovima na zemlji. I zbog zemljine rotacije (točke na ekvatoru imaju veću brzinu od točaka blizu polova) i zbog same veće udaljenosti središta zemlje, gravitacija je manja na ekvatoru. Tako da tvoja teza o tome da bi gravitacija na krajevima ploče bila ogromna ne drži vodu. Ako išta, onda bi gravitacija u sredini te okrugle ploče bila ogromna i svi bi puzali i bili nabildani da bi se uopće mogli kretati, a na krajevima bi ljudi ugodno šetuckali u parkovima.

A sad molim modove da zaključaju ovu temu jer nema smisla diskutirati kad se ne poznaju osnovni zakoni fizike...
12 godina
odjavljen

E a tko hrani slonove ispod ploče?

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
17 godina

Najbolji odgovor na FE propovjednike

https://m.youtube.com/watch?v=h-O3ASU7L4M

Zakaj se uopce daje propovjednicima prostora?

Najveci problem je kaj danas svatko ima pristup internetu i moze svoje proljeve ostavljati po forumima, i jos misle da su u pravu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan
A zbog toga šta ekipa bez imalo mozga može bez cenzure pisat što želi. Mene je više razljutilo ovo objašnjavanje zašto je zemlja okrugla nego u ovoj temi nego ovo da je ravna (jer smatram da je ovo drugo idiotarija) Mislim, pravit se pametan i onda nebuloze pisati...
9 godina
neaktivan
Idi na more i gledaj brodove kako dolaze iz daljine i vidit ces prvo jarbol pa onda cijeli brod
16 godina
neaktivan
Mislim da na tu udaljenost veću ulogu igra to što ljudsko oko može uočiti dvije različite točke pod kutem od 1' (jedne minute) zbog same građe oka, tj. razmaka ćunjića unutar oka nego do zemljine zakrivljenosti. S druge strane, jarbol je dosta viši od samog trupa broda te oko može uočiti razliku između "dna" i vrha jarbola. Znam da ovdje izgleda da igram ulogu đavoljeg odvjetnika. Ali jednostavno volim činjenice...
11 godina

svakakvih gluposti na ovom forumu,pogotovo ovaj matko svakakve gluposti piše.

16 godina
neaktivan
Ma tip je troller. Uopće ne znam zašto ozbiljno objašnjavam. Luđi sam ja od njega...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice