Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.580.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Privjesak je za nezahtjevne vrhunski, složiš komp i boli te briga za sve, možeš se pristojno igrat, a znaš da si proc platio jeftino. To kaj vi igrate na ultra 1440p, 4k, 144Hz itd ne trebate ni spominjati privjesak, samo nepotrebna rasprava, uživajte u konfi, ne treba ni stalno benchati. Moj privjesak vjerovatno će zamijeniti i7 7700K, ali kako će to biti neisplativo uzet nakon nekog vremena ako misle držat cijenu, onda najbolje opet novije neš kad dođe.

18 godina
odjavljen

Ma Štef delidator vulgaris, niš drugo

9 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
XXX kaže...

Ma Štef delidator vulgaris, niš drugo

Donesi tvog da ga delidamo, steta da jadan kuha na 57°C 

18 godina
odjavljen

Može ako su zbog toga mogao klokati na 5.3

9 godina
protjeran
XXX kaže...

Može ako su zbog toga mogao klokati na 5.3

To ti Stef rijesi dva klika misem 

18 godina
odjavljen

Korak prvi - postavis napon na 2 volta...

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Friday kaže...

Korak prvi - postavis napon na 2 volta...

pogresno!

1. korak je da navuces pelenu...

pa onda napon..

Inace uspio sam mu nafilati i do 1.6V nazalost nece preko 5.6+ghz jednostavno sve iznad 5ghz napon za svakih 100mhz vise ide eksponencijalno gore...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2018 14:35 (Stjepanj).
18 godina
neaktivan

Nvidia zamućuje vodu. Istu naziv za grafiku za laptope MX150, ali nova verzija 20-25% sporija:

comparing the standard ‘1D10’ and variant ‘1D12’ to find a default clockspeed difference of 36% for base, 17% for memory, and 32% for boost. In turn, they cited 3DMark tests in estimating a 20 to 25% performance drop for the “1D12’ MX150, where a number of 13 inch ultrabooks had this variant but was not disclosed.

https://www.anandtech.com/show/12565/nvidia-silently-rolls-out-slower-mx150-for-ultrabooks

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Nvidia zamućuje vodu. Istu naziv za grafiku za laptope MX150, ali nova verzija 20-25% sporija:

comparing the standard ‘1D10’ and variant ‘1D12’ to find a default clockspeed difference of 36% for base, 17% for memory, and 32% for boost. In turn, they cited 3DMark tests in estimating a 20 to 25% performance drop for the “1D12’ MX150, where a number of 13 inch ultrabooks had this variant but was not disclosed.

https://www.anandtech.com/show/12565/nvidia-silently-rolls-out-slower-mx150-for-ultrabooks

Kako tipično... za Nvidiju. Tako kažu da i kad izađe nova serija, driveri naglo postanu loši za onu stariju. :P

Nope.
13 godina
Tonči kaže...
hrvooje kaže...

Kako tipično... za Nvidiju. Tako kažu da i kad izađe nova serija, driveri naglo postanu loši za onu stariju. :P

šteta je samo što i konkurencija preuzima iste navike, pa onda potiho izbaci "podrezanu" verziju rx 560

17 godina
odjavljen

???

Nope.
13 godina
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...
hrvooje kaže...

šteta je samo što i konkurencija preuzima iste navike, pa onda potiho izbaci "podrezanu" verziju rx 560

Ne možeš reći iste navike! AMD nikad nije "kvario" drivere nego samo poboljšavao.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
Tonči kaže...

???

ako nisi čuo - link

metallic kaže...
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...
hrvooje kaže...

Ne možeš reći iste navike! AMD nikad nije "kvario" drivere nego samo poboljšavao.

dakle, moja primjedba se odnosila na izdavanje potkresanih grafičkih kartica što je bila i tema prvog komentara

na tončijevu primjedbu o driverima se nisam niti obazirao jer nije niti vezano uz temu podmetanja slabijeg harwera s istim imenom (iako je i to svinjarija za sebe)

13 godina

Znam za to, lanjski snjeg. Iako je vidljivo da su iskljucivo krivi partneri a ne sam AMD.

Sad zasto nisu neposteni kao Intel ili Nvidia ne znam, mozda jer si ne mogu priustiti, ali nepravedno si ih etiketirao.

Mislim da u postu ranije nisi napravio dovoljno razlikovanje nvidijinih svinjarija i ove male gluposti AMD-a.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
metallic kaže...

Mislim da u postu ranije nisi napravio dovoljno razlikovanje nvidijinih svinjarija i ove male gluposti AMD-a.

tema je bila podmetanje slabijeg hw-a pod istim imenom i to sam komentirao

nema baš nikakve potrebe da me se proziva jer nisam po defoltu nadodao nešto o driverima ili najnovije svinjarije sa geforce partner programom ili nešto treće

ovo mi već počinje ličiti na političke pizdarije, gdje ne smiješ uputiti kritiku sdp-u ako istovremeno ne nadodaš da su adezeovci veće svinje

inače te se odmah prozove - nisi napravio dovoljno razlikovanje... jeboteled više i političku korektnost

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ovo mi već počinje ličiti na političke pizdarije, gdje ne smiješ uputiti kritiku sdp-u ako istovremeno ne nadodaš da su adezeovci veće svinje

inače te se odmah prozove - nisi napravio dovoljno razlikovanje... jeboteled više i političku korektnost

Ovo što si naposao je istina ali se ne može primjeniti na AMD i slučaj s RX 560. AMD nikada nije prodavao dvije vrste referentnih 560ke već samo one "jače", dva različita modela u ponudi imaju custom proizvođači sa svojim nereferentnim modelima. S druge strane nVidija sama proizvodi i prodaje mobilne MX150 grafičke kartice a time je i direktno odgovorna za ovu svinjariju.

13 godina

Nisam htio tako zvucati i nisam te prozvao. I meni ide taj termin korektnost npr. politicka na zivce vec odavno. Kuzim te zapravo.

Ali moras razumit i ti moj prigovor,  napises da su prakse AMD i nvidie iste u jednoj recenici. Meni ti je npr to u svijetu HW bas iritantno. Trenutno ih vidim kao Robin Hooda i Nothingamskog serifa, pa izvuci zakljucak.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
Paolo Maldini kaže... 

Ovo što si naposao je istina ali se ne može primjeniti na AMD i slučaj s RX 560. AMD nikada nije prodavao dvije vrste referentnih 560ke već samo one "jače", dva različita modela u ponudi imaju custom proizvođači sa svojim nereferentnim modelima. S druge strane nVidija sama proizvodi i prodaje mobilne MX150 grafičke kartice a time je i direktno odgovorna za ovu svinjariju.

daj nemoj me zajebavati, hoćeš reći da su msi, gigabyte ili asus samostalno otvarali čipove koje im šalje amd i kresali broj jezgri

nego što je amd radio nego potiho krenuo s isporukama skresanih čipova pod istim imenom, a kad su ih uhvatili nakon nekoliko mjeseci, onda je krenulo posipanje pepelom i damage control - link

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Paolo Maldini kaže... 

daj nemoj me zajebavati, hoćeš reći da su msi, gigabyte ili asus samostalno otvarali čipove koje im šalje amd i kresali broj jezgri

nego što je amd radio nego potiho krenuo s isporukama skresanih čipova pod istim imenom, a kad su ih uhvatili nakon nekoliko mjeseci, onda je krenulo posipanje pepelom i damage control - link

Ti neznaš čitati što linkaš ili neznaš engleski? Custom proizvođači su znali da postoje slabiji čipovi ali tu informaciju nisu prenjeli krajnjem kupcu.

It’s come to our attention that on certain AIB and e-tail websites there’s no clear delineation between the two variants.

AMD je mogao navesti da neke custom RX 560ke imaju slabiji čip ali to nije dužan, dužan je samo svoje finalne proizvode prodavati kakvima ih reklamira a to je i uradio:
1. AIB kupci slabijih čipova su znali što kupuju (da nisu sami bi demantirali ovo AMDovo priopćenje)

2. Kupci referentnih RX 560ki su dobili jače čipove

Suma - AMD nikog nije direktno zakinuo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 14:54 (Paolo Maldini).
16 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Suma - AMD nikog nije direktno zakinuo.

Pateticno branis amd, potpuno je isti k.. situacija ko sa ovim nvidijama i prilicno direktno su zguzili kupce... 

13 godina
Paolo Maldini kaže...

...Suma - AMD nikog nije direktno zakinuo

koji si ti naivac, francuska sobarica ti nije ravna

evo ti još jedan link na kojem se analizira to sranje i pokušaji muljanja, zamjene podataka na službenim stranicama itd.

17 godina
odjavljen

Nisam znao za ovo. Ipak, bitno je tko što tu radi, ali mislim da je ovdje u oba slučaja ista situacija: RX 560 u dvije verzije bez razlike u oznaci i X150 u dvije verzije, a za oboje znaju AIB i OEM vendori, no ne i kupci?

Nope.
12 godina

Kad je na tržište izišla rx460 saznalo se za zaključani dio procesora. Ja i čini mi se još neki s foruma smo stavljali custum biose i otključavali puni potencijal te grafe. Ako smo znali mi znali su i oni. 

https://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-rx-460-club/246046.aspx

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 15:38 (nicky.sl).
16 godina
8 godina

guru3d ima Far Cry 5 benchmark CPU i GPU 

18 godina
odjavljen
15 godina

i3 6100 = privjesak? :D

16 godina
protjeran

Narucena x299 ploca, bila predobra prilika tako da necu isprobat ryzena ipak 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Daruju ih već? :)

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Daruju ih već? :)

Rampage VI Apex novi za 300€ i je prakticki darovanje :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice