Microsoft Virtual PC

poruka: 38
|
čitano: 13.785
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft Virtual PC

Al za to treba malo jaci strojcek ;)

Sa punooooooooooooo rama ;)

16 godina
odjavljen

Pa za ovu vježbu joj i ne treba. Svakom dodijeli po 64mb memorije i gotovo. Ionako je bitno samo da se oni bootaju i da se pojave u mreži.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

XP na 64 MB rama? To ce se uopste pokrenuti?

16 godina
odjavljen

Hoće. Idem baš probat Belji se (u Virtual PCju, naravno).

EDIT: sporo kao magla, ali radi. Moguće je čak i minefield pokrenuti Smijeh

A jadan :D A jadan :D
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 17:08 (Sum_of_all_fears).
16 godina
odjavljen
Tutorial za izradu Virtual PCja

Evo jedan kratki tutorial kako napraviti Virtual PC u Microsoft Virtual PCju. Ja ću u ovom primjeru instalirati Windows 2003 - postupak je identičan za bilo koji drugi windows OS (jedina razlika je u količini memorije i veličini diska).

Prvo, ako ga nemamo, skinemo Microsoft Virtual PC 2007 (u daljenjem tekstu - VPC) sa ovog linka. Pri dnu su download linkovi za x32/x64 verziju.

Nakon što završi instalacija, pokrenemo ga. Dočekat će nas ovakav prozor (bez ovog Windows XP u popisu - to je moj VPC).

Novi stroj kreiramo klikom na New u glavnom prozoru. S time počinje wizard za izradu novog stroja. Kliknemo na next. Sada biramo hoćemo napraviti novi stroj, sastaviti novi iz postojeće konfiguracije ali bez virtualnog diska ili dodati stroj u popis (ako recimo imamo već spreman .vmc file sa strojem). Nas zanima prva opcija (novi stoj).

Kliknemo na Next. Sada moramo upisati ime stroja i lokaciju config fajlova. Ime stavimo u skladu sa OSom koji idemo instalirati a fajlove možemo spremiti na zadanu lokaciju (u folder od VPCa) ili na neko proizvoljno mjesto (možda na neki drugi disk gdje imamo više mjesta). Bilo bi poželjno da su virtualni disk i config fajlovi na istom mjestu. Tako ćemo mi i napraviti. Spremamo novi stroj na D. disk.

Kliknemo na Next. Sada izabiremo koji OS želimo instalirati. Ako smo upisali pravo ime, VPC je sam odabrao pravi OS.

Opet kliknemo na Next. Sada odabiremo količinu RAMa koja će biti dodijeljena stroju. Ostavimo preporučenu vrijednost (možemo dati i više ako želimo).

next. Sada ćemo kreirati virtualni disk za naš OS. Možemo napraviti novi disk ili dodati OS u postojeći. Mi ćemo napraviti novi disk. Klikamo na drugu opciju (A new virtual disk) i onda na next. Sada treba odabrati lokaciju za disk, veličinu i ime. Lokaciju ćemo ostaviti (zajedno sa config fajlovima na D: disk) a veličina ne mora biti jednaka preporučenoj - može i manje. Za Win XP je dovoljno 10gb, Vista i Win7 trebaju 15gb. Unesemo vrijednost u megabajtima.

Klik na next i finish i došli smo do kraja wizarda za kreiranje stroja. Ako nam se ne sviđa neka od postavki, možemo je promijeniti.

Sada je sve spremo za instalaciju. Da bi instalirali neki OS u VPC, treba nam ili bootabilan medij ili ISO file. U glavnom prozoru odaberemo naš stroj i kliknemo na start. Pošto je ovo "prazan" stoj, ništa se neće bootati. Klikom na CD u prozoru VPCa možemo izabrati hoćemo koristiti "pravi" CD ili ISO image. Ja ću uzeti ISO image. Odaberite lokaciju ISO imagea, kliknite na Open. Image će se otvoriti i sad je potrebno rebootati stoj - kliknite na Action pa na Restart. Stroj će se resetirati i instalacija će početi. Po završetku instalacije OSa, potrebno je instalirati Virtual PC Addons kako bi se performanse poboljšale. VPC će sam započeti instalaciju addonsa kada završi install OSa.

Instalacija samog OSa je identična "pravoj" instalaciji pa je ovo idealno za vježbu instalacije nekog OSa koji dosad nismo instalirali.

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
RE: Tutorial za izradu Virtual PCja
Sum_of_all_fears kaže...

Ja ga koristim non stop za isprobavanje raznoraznih stvari. Šteta da se ne može neka Linux dista dignut pomoću VPC-a (ili ima neki trik?).

World championships: 7, GP started: 257, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
16 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...

Ja ga koristim non stop za isprobavanje raznoraznih stvari. Šteta da se ne može neka Linux dista dignut pomoću VPC-a (ili ima neki trik?).

Ja sam pokušao dignuti Backtrack4 ali nije išlo (neće da digne nikakvo grafičko sučelje, xserver neće da radi).

Ali na VMware playeru Linuxi rade sasvim ok. A i besplatan je.

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
F1-IVO kaže...

Ja sam pokušao dignuti Backtrack4 ali nije išlo (neće da digne nikakvo grafičko sučelje, xserver neće da radi).

Ali na VMware playeru Linuxi rade sasvim ok. A i besplatan je.

Po meni bolji je VirtualBox ako treba nešto što nije windows.

>>>>>>>HVALA<<<<<<
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice