Zabranjeno skidanje torrenta? 1.9.2011.

poruka: 340
|
čitano: 99.805
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Zabranjeno skidanje torrenta? 1.9.2011.
ovakav je nas zakon: ti mozes skidat x stvari ali samo za vlastitu potrebu a ne za prodaju
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
17 godina
GeneralPag1997 kaže...
ovakav je nas zakon: ti mozes skidat x stvari ali samo za vlastitu potrebu a ne za prodaju

nije bitno jel za prodaju ili nije za prodaju, bitno je jel se radi o distribuciji autorskim pravom zaštićenog sadržaja kao i sadržaja koji kod sebe ima ključ, aktivaciju, ili i jedno i drugo ako je potrebno za funkcioniranje sadržaja

- torrent radi distribuciju. ako je brzina torent programa 0Kb/s, onda torent ne radi distribuciju

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 15:55 (igy).
15 godina
neaktivan
igy kaže...

nije bitno jel za prodaju ili nije za prodaju, bitno je jel se radi o distribuciji autorskim pravom zaštićenog sadržaja kao i sadržaja koji kod sebe ima ključ, aktivaciju, ili i jedno i drugo ako je potrebno za funkcioniranje sadržaja - torrent radi distribuciju. ako je brzina torent programa 0Kb/s, onda torent ne radi distribuciju

Onda će netko morati složiti svoj torrent klijent jer je nemoguće namjestiti brzinu na 0 - u postavkama to znači neograničeno. Najmanje je 1 što bi onda značilo da ne možeš izbjeći kršenje zakona.

Nećeš torrente? Rapidshare je nekad (a i sad) bio jako popularan, a sličnih njemu ima na bacanje. 

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
17 godina
GigaGirl kaže...

Onda će netko morati složiti svoj torrent klijent jer je nemoguće namjestiti brzinu na 0 - u postavkama to znači neograničeno. Najmanje je 1 što bi onda značilo da ne možeš izbjeći kršenje zakona.

upravo o tome se radi, korištenje torenta uz uvjet koji sam naveo gore je protivno kaznenom zakonu

sam način distribucije je nebitan, može biti link na forumu, poklon prijatelju ili torent

14 godina
imas o tome u najnovijem br. Buga
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
17 godina
GeneralPag1997 kaže...
imas o tome u najnovijem br. Buga

netko je citirao, mislim da su i oni rekli isto

17 godina

jel i dalj uzimate 400kn za pravni savjet od 5 minuta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
torrente kaže...

jel i dalj uzimate 400kn za pravni savjet od 5 minuta?

ne, ovdje dajem besplatno :)

17 godina

svakako nista od vas po novom kaznenom zakonu od 1.9.  dok torrentasa budu driblat  kod drzavnog odvjetnika, nema pravo na vasu uslugu...ali dobijate pravo po americki kasnije u sudnici unakrsno resetat svjedoke.

sto ste se pobunili na ustavni sud?  zar najveca lova kapi od kaznenog?  nisam ni sumnjao da je od zemljisno knjiznog lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da skratimo, već je netko objasnio da je BitTorrent sam po sebi legalan, ali sadržaj koji se tim putem prenosi krši zakon. Znači npr. nisi prekšio zakon ako skineš Ubuntu preko torrenta, ali jesi ako skineš novi RHCP album i to samo i jedino zato što ga prilikom preuzimanja istovremeno i dijeliš (a to ne možeš izbjeći).

Ovo sa distribucijom stvari koje ste pošteno kupili nije točno jer gotovo sve je zaštićeno autorskim pravima i svejedno ne smijete dijeliti dalje već koristiti samo za osobnu uporabu.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)

2 0 hvala 0
17 godina
torrente kaže...

svakako nista od vas po novom kaznenom zakonu od 1.9.  dok torrentasa budu driblat  kod drzavnog odvjetnika, nema pravo na vasu uslugu...ali dobijate pravo po americki kasnije u sudnici unakrsno resetat svjedoke.

sto ste se pobunili na ustavni sud?  zar najveca lova kapi od kaznenog?  nisam ni sumnjao da je od zemljisno knjiznog lol

haha zapravo se ljudi sve manje tuže... međe su se davno odredile XD

problem "kućnog" računalnog kriminala neovisno o vrsti kaznenog djela je problem svemoćnog načela privatnosti, teškog dokaznog postupka i velike populacije prekršitelja

e da i po meni najveći problem što zakonodavac nije pratio zakonima "širenje interneta", da jeste, neke bi stvari bile normalne

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 16:21 (igy).
17 godina
GigaGirl kaže...

Da skratimo, već je netko objasnio da je BitTorrent sam po sebi legalan, ali sadržaj koji se tim putem prenosi krši zakon. Znači npr. nisi prekšio zakon ako skineš Ubuntu preko torrenta, ali jesi ako skineš novi RHCP album i to samo i jedino zato što ga prilikom preuzimanja istovremeno i dijeliš (a to ne možeš izbjeći).

Ovo sa distribucijom stvari koje ste pošteno kupili nije točno jer gotovo sve je zaštićeno autorskim pravima i svejedno ne smijete dijeliti dalje već koristiti samo za osobnu uporabu.

tako je to.... no ako se mene pita za mišljenje na ovaj način je legalizirana jedna svera kršenja autorskih prava

primjer iz prakse: pa uđem ja u trgovinu, ukradem čokoladu - ako ju pojedem sam, nisam počinio krađu, ako ju dam prijatelju počinio sam krađu

dobro, ovo je više karikirano, ali je tako

oni koji sada misle na izdvajanje za autorska prava - to je malo relativno jer ne znam tko može izvući korist iz toga

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 16:26 (igy).
15 godina
neaktivan

Znači i u trgovini možemo pojesti čokoladicu i nećemo odgovarati,najvažnije je da je ne djelimo s nikim.Što onda umjesto torenta?

U3PM

0 0 hvala 0
16 godina

Ne, to nije tako.

Ti čokoladicu pojedeš i nje više nema.

Torrent skineš ali originalni/Copyrightan sadržaj se ne izbriše.

Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
8ax kaže...

Ne, to nije tako.

Ti čokoladicu pojedeš i nje više nema.

Torrent skineš ali originalni/Copyrightan sadržaj se ne izbriše.

napisah da je karikirano, s apekta da si pojeo ili koristio nešto što nisi kupio, a stoji na tržištu s određenom cijenom, je isto

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 8:57 (igy).
15 godina
neaktivan
U3PM kaže...

Znači i u trgovini možemo pojesti čokoladicu i nećemo odgovarati,najvažnije je da je ne djelimo s nikim.Što onda umjesto torenta?

losa ti je usporedba.

ako ja napravim kopiju dorine koje ce se isto zvat, imat istu ambalazu i identican okus i samo ju ja jedem doma nikom nista, ali ako pocnem to prodavat (ili poklanjat) onda krsim zakon

Igor
14 godina
neaktivan

Jedni ovo drugi ono..

po stoti put pitam moze li se normalno skidati..necu kopirati na cd ni nista sl. 

Bolje džaba lezat,nego dzaba radit! xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
donator_bubrega kaže...

Jedni ovo drugi ono..

po stoti put pitam moze li se normalno skidati..necu kopirati na cd ni nista sl. 

DA! Moze ali dozvoljeno nije, nije da idu od kuce do kuce i gledaju kakav softver imas...

Gamers Don't Die, They Respawn.
14 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...
donator_bubrega kaže...

Jedni ovo drugi ono..

DA! Moze ali dozvoljeno nije, nije da idu od kuce do kuce i gledaju kakav softver imas...

uh meni je sada lakše.Inačer ja svojem društvu nikad nešaljem nikakve igre,nit pirate nit orginale tako da im ja obećam al od obećanja ništa jer ionako nemam cd-a,nemam zašto,imam jedan stik na koji stavljam tonu podataka tako da mi ništa drugo netreba.

I see peopels who have windows 99.
15 godina
neaktivan
Dinče kaže...

uh meni je sada lakše.Inačer ja svojem društvu nikad nešaljem nikakve igre,nit pirate nit orginale tako da im ja obećam al od obećanja ništa jer ionako nemam cd-a,nemam zašto,imam jedan stik na koji stavljam tonu podataka tako da mi ništa drugo netreba.

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
14 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Inačer sam previše ljen presnimit cd tako da se na njih dobro izvičem pa oni tek onda skidaju sami pirate.{#}

I see peopels who have windows 99.
15 godina
neaktivan

500mb 1 godina uvjetno ? hmm....da vidimo.....prema računici, trebo bih odsjediti.....285,9 godina. Uf, bolje da si već pripremim solitare, treba ubit to vrijeme...

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zar nema policija pametnija posla od toga?

http://www.neobux.com/forum/?frmid=3&tpcid=188360&rh=70726F6661

8 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
pbandov kaže...

500mb 1 godina uvjetno ? hmm....da vidimo.....prema računici, trebo bih odsjediti.....285,9 godina. Uf, bolje da si već pripremim solitare, treba ubit to vrijeme...

Skini si koju igru, film, seriju i nešto muzike za prikratiti vrijeme :-P

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
MrBlc kaže...
pbandov kaže...

Skini si koju igru, film, seriju i nešto muzike za prikratiti vrijeme :-P

-dobar odgovor :)

-ali nepotrebno, jer nije problem odguliti ni 1.000 godina... uvjetnih.

-zapravo je smiješno kako padobranci vide neki dio-post, umjesto teme.... al tako je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo danas ujutro se probudih i vidjeh da sam dobio novi email. Otvorim, kad ono Abuse carnet sluzba... bla bla bla, povreda autorskih prava... bla bla bla

Sinoc sam stavio skidat ove zadnje transformere i danas ujutro dobio mail. Prilozen tel br. nazovem i vele da to nebi smio radit, mole da se vise ne ponavlja i da se ukloni sadrzaj sa racunala.

Evo tak da nebi bilo kao da je sve zajebancija... Veliko oko BB nas sve gleda

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
three60 kaže...

evo danas ujutro se probudih i vidjeh da sam dobio novi email. Otvorim, kad ono Abuse carnet sluzba... bla bla bla, povreda autorskih prava... bla bla bla

Sinoc sam stavio skidat ove zadnje transformere i danas ujutro dobio mail. Prilozen tel br. nazovem i vele da to nebi smio radit, mole da se vise ne ponavlja i da se ukloni sadrzaj sa racunala.

Evo tak da nebi bilo kao da je sve zajebancija... Veliko oko BB nas sve gleda

zekiš???

odakle si ga skino i jesi uopće iz hrvatske ili ođ neđe u regiji?

ne bojte se stiskati dugmiće ispod
14 godina
neaktivan

ptfiles.net

ja sam u hr

15 godina
protjeran

ja sam rekao cim dobijem takav mail idem direkt odjavit telefon max tv adsl flat i 5 mobitela.pa lijepo cca 12 000 kuna godisnje samo iz moje kuće manje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 15:20 (bugonja).

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice