nije bitno jel za prodaju ili nije za prodaju, bitno je jel se radi o distribuciji autorskim pravom zaštićenog sadržaja kao i sadržaja koji kod sebe ima ključ, aktivaciju, ili i jedno i drugo ako je potrebno za funkcioniranje sadržaja
- torrent radi distribuciju. ako je brzina torent programa 0Kb/s, onda torent ne radi distribuciju
nije bitno jel za prodaju ili nije za prodaju, bitno je jel se radi o distribuciji autorskim pravom zaštićenog sadržaja kao i sadržaja koji kod sebe ima ključ, aktivaciju, ili i jedno i drugo ako je potrebno za funkcioniranje sadržaja - torrent radi distribuciju. ako je brzina torent programa 0Kb/s, onda torent ne radi distribuciju
Onda će netko morati složiti svoj torrent klijent jer je nemoguće namjestiti brzinu na 0 - u postavkama to znači neograničeno. Najmanje je 1 što bi onda značilo da ne možeš izbjeći kršenje zakona.
Nećeš torrente? Rapidshare je nekad (a i sad) bio jako popularan, a sličnih njemu ima na bacanje.
Onda će netko morati složiti svoj torrent klijent jer je nemoguće namjestiti brzinu na 0 - u postavkama to znači neograničeno. Najmanje je 1 što bi onda značilo da ne možeš izbjeći kršenje zakona.
upravo o tome se radi, korištenje torenta uz uvjet koji sam naveo gore je protivno kaznenom zakonu
sam način distribucije je nebitan, može biti link na forumu, poklon prijatelju ili torent

netko je citirao, mislim da su i oni rekli isto
jel i dalj uzimate 400kn za pravni savjet od 5 minuta?
jel i dalj uzimate 400kn za pravni savjet od 5 minuta?
ne, ovdje dajem besplatno :)
svakako nista od vas po novom kaznenom zakonu od 1.9. dok torrentasa budu driblat kod drzavnog odvjetnika, nema pravo na vasu uslugu...ali dobijate pravo po americki kasnije u sudnici unakrsno resetat svjedoke.
sto ste se pobunili na ustavni sud? zar najveca lova kapi od kaznenog? nisam ni sumnjao da je od zemljisno knjiznog lol
Da skratimo, već je netko objasnio da je BitTorrent sam po sebi legalan, ali sadržaj koji se tim putem prenosi krši zakon. Znači npr. nisi prekšio zakon ako skineš Ubuntu preko torrenta, ali jesi ako skineš novi RHCP album i to samo i jedino zato što ga prilikom preuzimanja istovremeno i dijeliš (a to ne možeš izbjeći).
Ovo sa distribucijom stvari koje ste pošteno kupili nije točno jer gotovo sve je zaštićeno autorskim pravima i svejedno ne smijete dijeliti dalje već koristiti samo za osobnu uporabu.
svakako nista od vas po novom kaznenom zakonu od 1.9. dok torrentasa budu driblat kod drzavnog odvjetnika, nema pravo na vasu uslugu...ali dobijate pravo po americki kasnije u sudnici unakrsno resetat svjedoke.
sto ste se pobunili na ustavni sud? zar najveca lova kapi od kaznenog? nisam ni sumnjao da je od zemljisno knjiznog lol
haha zapravo se ljudi sve manje tuže... međe su se davno odredile XD
problem "kućnog" računalnog kriminala neovisno o vrsti kaznenog djela je problem svemoćnog načela privatnosti, teškog dokaznog postupka i velike populacije prekršitelja
e da i po meni najveći problem što zakonodavac nije pratio zakonima "širenje interneta", da jeste, neke bi stvari bile normalne
Da skratimo, već je netko objasnio da je BitTorrent sam po sebi legalan, ali sadržaj koji se tim putem prenosi krši zakon. Znači npr. nisi prekšio zakon ako skineš Ubuntu preko torrenta, ali jesi ako skineš novi RHCP album i to samo i jedino zato što ga prilikom preuzimanja istovremeno i dijeliš (a to ne možeš izbjeći).
Ovo sa distribucijom stvari koje ste pošteno kupili nije točno jer gotovo sve je zaštićeno autorskim pravima i svejedno ne smijete dijeliti dalje već koristiti samo za osobnu uporabu.
tako je to.... no ako se mene pita za mišljenje na ovaj način je legalizirana jedna svera kršenja autorskih prava
primjer iz prakse: pa uđem ja u trgovinu, ukradem čokoladu - ako ju pojedem sam, nisam počinio krađu, ako ju dam prijatelju počinio sam krađu
dobro, ovo je više karikirano, ali je tako
oni koji sada misle na izdvajanje za autorska prava - to je malo relativno jer ne znam tko može izvući korist iz toga
Znači i u trgovini možemo pojesti čokoladicu i nećemo odgovarati,najvažnije je da je ne djelimo s nikim.Što onda umjesto torenta?
Ne, to nije tako.
Ti čokoladicu pojedeš i nje više nema.
Torrent skineš ali originalni/Copyrightan sadržaj se ne izbriše.
Ne, to nije tako.
Ti čokoladicu pojedeš i nje više nema.
Torrent skineš ali originalni/Copyrightan sadržaj se ne izbriše.
napisah da je karikirano, s apekta da si pojeo ili koristio nešto što nisi kupio, a stoji na tržištu s određenom cijenom, je isto
Znači i u trgovini možemo pojesti čokoladicu i nećemo odgovarati,najvažnije je da je ne djelimo s nikim.Što onda umjesto torenta?
losa ti je usporedba.
ako ja napravim kopiju dorine koje ce se isto zvat, imat istu ambalazu i identican okus i samo ju ja jedem doma nikom nista, ali ako pocnem to prodavat (ili poklanjat) onda krsim zakon
Jedni ovo drugi ono..
po stoti put pitam moze li se normalno skidati..necu kopirati na cd ni nista sl.
Jedni ovo drugi ono..
po stoti put pitam moze li se normalno skidati..necu kopirati na cd ni nista sl.
DA! Moze ali dozvoljeno nije, nije da idu od kuce do kuce i gledaju kakav softver imas...
Jedni ovo drugi ono..
DA! Moze ali dozvoljeno nije, nije da idu od kuce do kuce i gledaju kakav softver imas...
uh meni je sada lakše.Inačer ja svojem društvu nikad nešaljem nikakve igre,nit pirate nit orginale tako da im ja obećam al od obećanja ništa jer ionako nemam cd-a,nemam zašto,imam jedan stik na koji stavljam tonu podataka tako da mi ništa drugo netreba.
uh meni je sada lakše.Inačer ja svojem društvu nikad nešaljem nikakve igre,nit pirate nit orginale tako da im ja obećam al od obećanja ništa jer ionako nemam cd-a,nemam zašto,imam jedan stik na koji stavljam tonu podataka tako da mi ništa drugo netreba.
Inačer sam previše ljen presnimit cd tako da se na njih dobro izvičem pa oni tek onda skidaju sami pirate.
500mb 1 godina uvjetno ? hmm....da vidimo.....prema računici, trebo bih odsjediti.....285,9 godina. Uf, bolje da si već pripremim solitare, treba ubit to vrijeme...
Zar nema policija pametnija posla od toga?
500mb 1 godina uvjetno ? hmm....da vidimo.....prema računici, trebo bih odsjediti.....285,9 godina. Uf, bolje da si već pripremim solitare, treba ubit to vrijeme...
Skini si koju igru, film, seriju i nešto muzike za prikratiti vrijeme :-P
Skini si koju igru, film, seriju i nešto muzike za prikratiti vrijeme :-P
-dobar odgovor :)
-ali nepotrebno, jer nije problem odguliti ni 1.000 godina... uvjetnih.
-zapravo je smiješno kako padobranci vide neki dio-post, umjesto teme.... al tako je to.
Evo jedna zanimljiva vijest vezana uz ovo sve - Hrvatske obavještalne službe će vam onemogućavanjem Gmaila i internet bankarstva dati do znanja da vas prisluškuju
evo danas ujutro se probudih i vidjeh da sam dobio novi email. Otvorim, kad ono Abuse carnet sluzba... bla bla bla, povreda autorskih prava... bla bla bla
Sinoc sam stavio skidat ove zadnje transformere i danas ujutro dobio mail. Prilozen tel br. nazovem i vele da to nebi smio radit, mole da se vise ne ponavlja i da se ukloni sadrzaj sa racunala.
Evo tak da nebi bilo kao da je sve zajebancija... Veliko oko BB nas sve gleda
evo danas ujutro se probudih i vidjeh da sam dobio novi email. Otvorim, kad ono Abuse carnet sluzba... bla bla bla, povreda autorskih prava... bla bla bla
Sinoc sam stavio skidat ove zadnje transformere i danas ujutro dobio mail. Prilozen tel br. nazovem i vele da to nebi smio radit, mole da se vise ne ponavlja i da se ukloni sadrzaj sa racunala.
Evo tak da nebi bilo kao da je sve zajebancija... Veliko oko BB nas sve gleda
zekiš???
odakle si ga skino i jesi uopće iz hrvatske ili ođ neđe u regiji?
ptfiles.net
ja sam u hr
ja sam rekao cim dobijem takav mail idem direkt odjavit telefon max tv adsl flat i 5 mobitela.pa lijepo cca 12 000 kuna godisnje samo iz moje kuće manje.