jebaj ga, i ja sam se iznenadio jutros... sve imaju, ime file-a, velicinu. vrijeem. adresu od kuda je skidano
Jedno pitanje. Ja imam priključak od BNeta, ali se spajam na XCarnet uslugu - sad, kako i gdje bi ja dobio taj email, u slučaju da mi ga se šalje ?
Kakve su to gluposti, dal oni znaju šta si točno skidao?
Jedno pitanje. Ja imam priključak od BNeta, ali se spajam na XCarnet uslugu - sad, kako i gdje bi ja dobio taj email, u slučaju da mi ga se šalje ?
Dobio bi ga na email adresu koju si dobio od škole/fakulteta/Carneta, a koja je povezana s korisničkim računom koji koristiš za spajanje na xCarnet.
Wow, kakva strka.
K'o kad policija uleti među kurve na nekom ćošku
Ako ste baš paranoični, tko vas tjera da torrente skidate direktno na vaša računala?
Wow, kakva strka.
K'o kad policija uleti među kurve na nekom ćošku
Ako ste baš paranoični, tko vas tjera da torrente skidate direktno na vaša računala?
neg kakoćeš onda,skinuti neđe pa metnuti na usb/cd i donjeti kući?
A ništa onda, od sada nema više nepoštenog i nelegalnog skidanja sadržaja preko DSL-a. Od sada samo pošteno, baš vidim tu u blizini na rasvjetnom stupu oglas:
"Prodajem filmove, crtane, muziku, programe, igrice i ostalo, do 10 DVD-a 18kn/kom, od 10-30 12 kn, preko 30 dogovorit ćemo se ili po kili 100 kn. Mobitel 095/12*****, katalog na www.darko15ykmdlao.tk". Moja dostava ako je između 23:00 do 3:00 noću.
Najbolje lijepo kod njega pošteno nabaviti da ne bi bilo abuse i to.....
neg kakoćeš onda,skinuti neđe pa metnuti na usb/cd i donjeti kući?
Razmišljaš previše "prizemno", računalo na koje skidaš torrente uopće ne mora biti tebi fizički dostupno.
Kažu da su oblaci budućnost, iskoristite to i za loše svrhe :x
Ta stranica je samo za zahebanciju..
Ja sam na B-net-u,inaće mjesečno skinem 100-150 gb prometa.Nedavno su me zvali da mi je povečan promet tj. da mi se možda netko zakačio na liniju i da provjerim dali je sve ok.Pogedam koliko sam skinuo taj mjesec a ono samo 50 gb,znaći manje nego prosječno.I sad ko koga tu hebe'Dali je to njihov spin da bi manje skidao ili nešto drugo.Znam da nemam dialera jer imam obični adsl i znam kako se zaštititi.Sad svski put kad nešto skidam podsvjesno mislim da če me netko zvati i reči mi kako mi je dialer u mreži tj. kako mi se promet povečao.Nemam Carnet,već obični adsl.Priznajem,fora im je uspjela.Dok sam bio godinama u t-com-u nitko me nije zvao niti davio s glupostima ali brzine su bile očajne.
ja sam rekao cim dobijem takav mail idem direkt odjavit telefon max tv adsl flat i 5 mobitela.pa lijepo cca 12 000 kuna godisnje samo iz moje kuće manje.
-to je tvoje pravo (osim ako nisi vezan ugovorom). Usput, kad platiš kaznu za auto (parking, brzinu..) ostavi auto.
Ili će tad kad dobiješ takav mail, priča poprimiti nježniji ton, pogotovo ako se u mailu spomene neka kazna... sve do suza u očima.
Pametni znaju čemu služi pojas, oni drugi neznaju ništa.
Samo neka oni hvataju 'pirate' koji skinu novog Hari Potera, dok ja gledam kako narkomani prodaju drogu po parkovima.
Osim da se fokusiraju na prave probleme (pogledaj temu 'sta se desava sa nasim drustvom') oni imaju novaca za prisluskivanja, pracenja, upada specialaca na posjed i oduzimanje komp-a (znam da pretjerujem), dok silovatelji, nasilnici, ubojice, pedofili, korpumpirani politicari slobodno setaju gradom. Bravo :clap-clap:
Samo neka oni hvataju 'pirate' koji skinu novog Hari Potera, dok ja gledam kako narkomani prodaju drogu po parkovima.
Osim da se fokusiraju na prave probleme (pogledaj temu 'sta se desava sa nasim drustvom') oni imaju novaca za prisluskivanja, pracenja, upada specialaca na posjed i oduzimanje komp-a (znam da pretjerujem), dok silovatelji, nasilnici, ubojice, pedofili, korpumpirani politicari slobodno setaju gradom. Bravo :clap-clap:
X-čina.
Kao i u svemu drugome i ovdje je riječ o odnosu snaga, ZAMP-ovci i show industrija su puno jači igrači od neke žrtve silovanja ili roditelja narkomana tako da mogu lakše progurati svoje interese. Zamjeri se nekom jakom političaru ili kompaniji završiš u pritvoru u rekordnom vremenu, a sudski predmet ide odmah u postupak. S druge strane takvi kad su krivi imaju utjecaja za odugovlačenjem predmeta do zastare.
Ruku na srce, ipak dosta dobro i prolazimo s tim torrentima i skidanjem zasada, ali sigurno ima i tu caka, priča se kako "Zampovština" namjerava uvesti paušalan namet na internet kao i u slučaju medija za zapisivanje pa će taj harač plaćati svi bez obzira kradu li intelektualnu imovinu ili ne. To je ipak najljepši način zarade, lijepo uzimaš porez od svih i ne trebaš brinuti bi li imao prođu na slobodnom tržištu ili ne.
(znamo da znaš, da pretjeruješ...)
-ali njima ne treba sve to (nabrojeno), dovoljno je samo odgovoran ISP, kao u slučaju CarNETa koji to stvarno (etičko-moralno) mora spriječavati.
Pošto to državu ne košta nabrojenih specijalaca, očekuj kazne, jer su dobar izvor zarade, jednako kao parking i slične naplate...
Pošto te država neće prisluškivati, osim ako si dokazan ili barem osumnjičen kriminalac i tad uz sudski nalog... samo je uveden i automatizam, ne trebaš se bojati specijalaca, boj se operatera i računa.
Dok vlasnik (BSA) ima interesa lobirati da se zakoni moraju provoditi. (rečenica koja ne zvuči normalno? da, takva država..)

Flat tarife se mogu iskoristiti i za potpuno legalne svrhe, npr. slušanje radija preko interneta ili gledanje nekog video streaminga. Sve su to usluge koje traže relativno veliku količinu prometa...
Naravno da je operaterima u interesu prodati takve (skuplje) tarife, i zato se i reklamira neograničeno skidanje kao takvo. Na korisniku je da razmisli što smije raditi a što ne.
Zašto država želi kažnjavati? Pa to je jasno samo po sebi...

Za skidanje (svih mogucih distribucija) linuxa i openofficea
Imaš "flat" i na neograničeno korištenje kuhinjskih noževa, ali to ne znači da ih smiješ koristiti za nabadanje susjeda
Imaš "flat" i na neograničeno korištenje kuhinjskih noževa, ali to ne znači da ih smiješ koristiti za nabadanje susjeda
-točno.
kao što je i greška u samom naslovu. Nije zabranjeno torrentiranje, skidanje itd. Niti ima ikakve veze flat-tarifa-ISP sa zakonom.
Zakon zabranjuje (i prije i sad) nedozvoljeno korištenje bez odgovarajuće naknade za zakonom zaštićene sadržaje (autorska djela, copyrightano, ...). Sad je samo 'automatizirano' odobrenje suda za praćenje od strane nadležnih, i to u slučaju dokazanog (ili opravdane sumnje, koja pak mora biti dokaziva) kriminala, terorizma, pedofilije it sl. Pirati su također već od prije 'skupina na udaru', nema razlike prije ili poslje 1.9.
Ništa se nije promjenilo. Promjenit će se samo kad dovoljan broj korisnika shvati da ne može bez kazne sumanuto downloadati sve s piratskih izvora. Kad shvate da je to vrlo kažnjivo i dobiju uplatnicu za to, kad shvate da je to daleko skuplje nego da su kupili original ... ali je to izgleda jedini način da dođe iz dupeta do glave.
btw, korisnici koji nisu na flatrateu, ponekad za (glupe) downloade plate ISPu nekoliko stotina kuna, pa do par tisuća. Bilo bi im ponekad jeftinije kupitit par originalnih filmova, posuditi u videoteci i sl. Treba malo znati računati, odmjeriti rizik-isplativost i biti spreman na posljedice. Ovo nije švercanje u busu, ovdje netreba neki kontrolor koji će te uhvatiti. Ovo je automatika koji ISP može trenutno pokrenuti (kao malo prije naveden post za Carnet). Samo je pitanje dana kad će to nadležni i zatražiti od ISPa...
Zato pamet u glavu, izbjegnite nepotrebne kazne.
Ne razumijem sad tu nista, kakav zakon, kakva zabrana????
pozdrav,
htio bih sebi skinuti rocky 1-6, čisto da pogledam filmove, a sada me strah...
mogu li dobiti ikakve zav+brane, ako budem skidao taj film?
inače torrent ima 4.3gb.
pozdrav,
inače torrent ima 4.3gb.
Ja nebi.Stallone ce ti osobno doc doma i istuc te
pozdrav,
inače torrent ima 4.3gb.
ne stvarno pitam?
pozdrav,
inače torrent ima 4.3gb.
ne stvarno pitam?
Nista ti nece bit ,ako treba ja cu ic na sud umjesto tebe (nije da poticem piratstvo ,ali takva je istina)