Nestanak struje stetan,Koliko stetan

poruka: 11
|
čitano: 4.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Postovanje,evo kako naslov kaze sto najvise moze poc po zlu ako nestane struje tokom rada na pc-u.

Dali trebam brinuti,jer mi se to dogodilo par puta ali nikakvih problema jos.

Dali bi trebao kupiti onaj UPS

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Uglavnom prodje bezazleno, cesto dodje do ostecenja podataka i/ili kvara diska, nesto rjedje krepa napajanje tj vise ne zeli upaliti. Ako ti struje nestaje cesto ili ako su na racunalu bitni podatci - nabavi dovoljno jak ups.
Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Hvala na odgovoru,doduse najvise mi je radi harda,cujem da je to osjetljiviji dio u kucistu.

Razmisljam o UPS-u iako nemam nista bitno na njemu,ali nebi volio dami crkne hard,posto ima materijala na njemu igre filmovi glazba.

Nista od zivotne vaznosti ali ko ce to opet nabavljat tj. skidat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Mislim da nestanak struje nije problem, kolko je opasan nestanak i odmah kasnije brz dolazak struje (napona).

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nabavi ups onda. Minimalno 480w 800VA za tu konfu.
Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nadoveza bi se... kolega je spomenija nestajanje i pojavljivanje "struje" :)

prvi je problem nestanak struje... odnosno komponente mogu "ciknit" radi toga... po meni je mozda i veci problem povratak struje nazad jer cesto dolazi do pojave prenapona, odnosno napon u uticnici skoci za odredjenu vrijednost i tada moze ostetit komponente. za ovo drugo sprjecit ti ne triba UPS vec je dovoljna utičnica s prenaponskom zastitom. (cca 120kn)

poz!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nestanak struje stetan,Koliko stetan
themilition kaže...

Postovanje,evo kako naslov kaze sto najvise moze poc po zlu ako nestane struje tokom rada na pc-u.

Dali trebam brinuti,jer mi se to dogodilo par puta ali nikakvih problema jos.

Dali bi trebao kupiti onaj UPS

A gdje se stanuješ u Hrvatskoj, ako si uopče kod nas kakav ti je mrežni napon u naselju ima li čestih nestanaka struje ili pada napona ispod 220V itd.Cool

Antonic kaže...

nadoveza bi se... kolega je spomenija nestajanje i pojavljivanje "struje" :)

prvi je problem nestanak struje... odnosno komponente mogu "ciknit" radi toga... po meni je mozda i veci problem povratak struje nazad jer cesto dolazi do pojave prenapona, odnosno napon u uticnici skoci za odredjenu vrijednost i tada moze ostetit komponente. za ovo drugo sprjecit ti ne triba UPS vec je dovoljna utičnica s prenaponskom zastitom. (cca 120kn)

poz!

Takva prenaponska zaštita je loša,{#} prejeftino to ne valja ništa jer kad vidiš kolko košta u proizvodnji padne ti mrak na oči.{#}Kod prenaponske zaštite treba birat kvalitetne uređaje, ili marke tek onda moš bit siguran da nisi kupio mačka u vreči to sigurno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina

ok, jedno je prenaponska zastita u slucaju groma, drugo kod ovakvih ispada (dogadja se recimo kod krakih jednopolnih gresaka u mrezi). Kolicina energije koja se prenese je razlicita u ogromnoj mjeri. Ako ti opali grom recimo negdi blizu kuce, nece te spasit ni osiguraci u razvodnoj ploci ni nista... kamoli ovako nesto :) dakle ovo je zastita za slucaj prenapona kod ovakvih "manjih" gresaka

Nisan bas najstrucnije napisa, znam, ali bottom line je da ovo nije zastita od udara groma.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nestanak struje stetan,Koliko stetan
Antonic kaže...

ok, jedno je prenaponska zastita u slucaju groma, drugo kod ovakvih ispada (dogadja se recimo kod krakih jednopolnih gresaka u mrezi). Kolicina energije koja se prenese je razlicita u ogromnoj mjeri. Ako ti opali grom recimo negdi blizu kuce, nece te spasit ni osiguraci u razvodnoj ploci ni nista... kamoli ovako nesto :) dakle ovo je zastita za slucaj prenapona kod ovakvih "manjih" gresaka

Nisan bas najstrucnije napisa, znam, ali bottom line je da ovo nije zastita od udara groma.

Takva kvalitetna prenaponska zaštita,Nevinašceštiti i od udara groma da nije to za ukras napravljeno sigurno to se zna itekak.Normalno ništa nije idealno u praksi, ali zna se kaj je smeče a šta je kvalitetno to je poznata priča samo kaj mnogi misle da je sva prenaponska zaštita iste kvalitete tu je glavni problem.{#}Cool

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina

neman namjeru ulazit u rasprave. naravno da postoji kvalitetnija i manje kvalitetna i kako je ti zoves smece. Samo zelin rec da ono sta san predlaga nije zastita od groma. od groma se stiti na drugaciji nacin.

osobno ne bi svoje kucne instalacije stitija od udara groma jednom uticnicom. ili necim ovakvin. za to sluzi kvalitetno uzemljenje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni riknilo napajanje kad je nestala struja. Ili je nestalo struje kad je riknilo napajanje, još nisam ustvrdio. Kako god, dobio sam novo zbog garancije, a da ju nema, ne znam. Di bi završili da svi imamo UPS :) 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice