Pozdrav,
Imam i5 2500K i planiram ga Oc-at na 4.5-4.7.
Koji hladnjak preporucate ? Koji je best buy ? Do nekih 300-350kn..
Hvala
Pozdrav,
Hvala
Pozdrav,
Hvala
Procesor sam oc na 4.8ghz. Imam Zalman Performu i u quiet modu mi temp ne prelazi 73°C pri punom opterećenju (Prime, Lynx,...)
Ajd molim te/vas puknite neke linkove gdje se moze nabavit hladnjaci...
;)
Sta mislite o ovome hladnjaku?
http://www.corsair.com/air-series-a70.html
4 pipe-a,2 ventilatora od 120mm,gumene tiple da se smanje vibracije i utisa.
Cooler SCYTHE Mugen3
..malo ga je teže postaviti na CPU ali je jako tih i vrhunski hladi
Cooler SCYTHE Yasya
...lako ga je postaviti na CPu jer ima nogice kao i originalni cooler ali je nešto glasniji i nešto lošije hladi od Mugena
Procesor sam oc na 4.8ghz. Imam Zalman Performu i u quiet modu mi temp ne prelazi 73°C pri punom opterećenju (Prime, Lynx,...)
Moje dođu do 60c. Malo se bojim da je previse? Kolika je sigurna temp za 24/7?
60 je previše za 24/7
60 je previše za 24/7
Uključen je speedstep(kako već to zovu) sa offsetom tako da u idle-u radi na 1600mhz i raste na 4.8ghz samo kad ima što da radi. Svatko ima svoju toleranciju na dozvoljene temperature...za mene je ok ako temperatura 24/7(makar ga gasim preko noći) ne prelazi 85°C.
Moja pod opterecenjem na primjer u bf3 koja najvise zdere proca ne prelazi 60. A inace je 30. I u core tempu pisa da u idleu trosi oko 10w. Jeli to moguce?
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903238
XIGMATEK je zakon, nikakve Jace i sl. precjenjeni hladnjaci iz prošlog stoljeca
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903238
XIGMATEK je zakon, nikakve Jace i sl. precjenjeni hladnjaci iz prošlog stoljeca
..samo plagirani SCYTHE i slični cooleri, ništa novo
60 je previše za 24/7
To ti onako odoka? Po osjecaju?
60C je nista. apsolutno sigurna temperatura za 24/7.
Vidim ima vise misljenja. Neki kau nije sigurna temp. 60c a neki kazu je. Kome sad vjerovati?
Vidim ima vise misljenja. Neki kau nije sigurna temp. 60c a neki kazu je. Kome sad vjerovati?
Koji je vama K? sve preko 55c je lose za procesor i tocka.
Netočno.
Vecina modernih procesora na 24/7 testovima u tvornici postiže temperature 60-75C na površini procesora i to mu možeš interpretirat kao radnu temperaturu te je sve uredno navedeno u specifikacijama s toga ta i5 2500K je do 72.6°C sigurno. Preko toga možeš smatrat "loše" za procesor.
http://ark.intel.com/products/52210
npr tvoj 945 je max postignuta na tvorničkim testovima 62C
, naravno i po meni je bolje da radi na što nižoj temp ali mi ni na 62 nece ništa bit
Koji je vama K? sve preko 55c je lose za procesor i tocka.
Kolika je temperatura i7 2600K pod punim opterecenjem CPU-a i integriranog GPU-a (fumark) sa stock hladnjakom?
ili hoces reci da Intel prodaje hladnjak koji je los za procesor pri tvornickim postavkama?
nemas pojma i tocka
Netočno.
Vecina modernih procesora na 24/7 testovima u tvornici postiže temperature 60-75C na površini procesora i to mu možeš interpretirat kao radnu temperaturu te je sve uredno navedeno u specifikacijama s toga ta i5 2500K je do 72.6°C sigurno. Preko toga možeš smatrat "loše" za procesor.
http://ark.intel.com/products/52210
npr tvoj 945 je max postignuta na tvorničkim testovima 62C
, naravno i po meni je bolje da radi na što nižoj temp ali mi ni na 62 nece ništa bit
Naravno, to im je default temperatura. Ali za K procesore znaju da će ići malo više od standardnih tako da su vjerojatno ostavili lufta 10-15°C :)
Xigmatek Gaia je sasvim dovoljno za i5 2500K
Neka te ne brine temp ako ne ide preko 75.Ono što bi te trebalo briniti je voltage na kojem će raditi,po preporuci Intela do 1.375 ja safe za 24/7.
Kod hlađenja radije pripazi na svoje uho nego na svaki stupanj,sve do 75 je potpuno sigurno za 24/7 i te temp češ sigurno postići sa većinom coolera od cca 500kn,pa i nekim jeftinijim poput Mugen 3.
Novi sam kod OC Intel procesora no imam navedeni procesor u kombinaciji sa Corsair H100 kojem se cooler vrte na 1150 rpm,proc radi bez ikakvih problema na 1.350v @4.8 Ghz 24/7 uz uključen speedstep,temp u idle su ispod 30 stupnjeva do max 50c u igrama,kod P95 stress testova ide do cca 65c.
Dakle,over voltage će ti skratiti vijek cpu-a kud i kamo prije nego to učini temp od recimo 70c.
Samo mu jos napomeni da ce mu skratiti vijek CPU-a s nekih 20 na 15 godina.