Budućnost cijena komponenata

poruka: 5
|
čitano: 1.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Evo ovako, nigdje nisam našao sličnu temu, a gdje god bih počeo o tome pisati bilo bi offtopic pa sad otvaram jednu ovakvu jer nisam vidio ništa slično.

Dakle, što mislite, kako će se ponašati budućnost cijena hardvera u sljedećih godinu ili dvije s izlaskom novih generacija? Hoće li se spustiti ili povisiti? Isplati li se čekati? Ili mislite da će većinom sve ostati isto?

Podijelite to s nama pa ćemo vidjeti za tih X dana, mjeseci i godina jeste li bili u pravu :)

Evo za početak, što mislite da će se dogoditi s cijenama procesora npr. Intelove generacije CPU-a Ivy i Sandy Bridge nakon izlaska Haswella?

I hoće li biti promjena nakon izlaska Radeona HD8000 ili tzv. "Sea Islands" u cijeni grafičkih kartica?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nadam se da će se laptoši malo približit cijeni procesora ali to je sve.

Nisam optimističan da će se dogoditi ikakvo "revolucionarno" pojeftinjenje.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Sve će biti kao i do sada... novo dođe, staro pojeftini i tako unedogled ;)

Ove godine sam mislio provest perje kod bake na selu, ali mislit i srat nije isto, pa mi mama nije dopustila jer je babu prošle godine proždro vuk, te se prerušijo u baku, ali to je već druga priča
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja nekako ne mislim da će se spustiti cijena starog nakon izlaska novog. Imam osjećaj da bi onda svi čekali izlazak novih generacija i kad konačno izađu, kupit će ono staro, a novo se ne bi prodalo. Prije mi se čini da će novije generacije imati nešto ipak malo višu cijenu od prethodnika, ali bolje performanse, a onda će se cijena starije generacije polako spuštati. Iako mislim da to varira od jedne do druge vrste komponente (pogotovo kod RAM-a i HDD-a koji znaju čak i poskupiti)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ima li još netko kakvo mišljenje u vezi teme? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice