WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.957.713
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: WP8 - Općenito
soft kaže...
gamer34 kaže...

Bio sam jedno vrijeme a wp8 i sad bih se vratio ali imao sam neke zamjerke pa me zanimaako bi netko mogao probat i javit dali je sta ispravljeno.

Neke od stvari koje su me iritirale:

-jako los multitasking (brz, jednostavan... ne znam zašto ti smatraš da je loš) ->jednostavno kao da me ne vraca gdje sam bio, primjer gledam video u browseru, odem na fejs, vratim se i vise nisam u video vec nazad na youtubu na stranici videa

-lose rijeseno unosenje kontakta (svi s fejsbuka su tu a ako ih disejblam onda mi je people beskoristan) (pa ako ih ne želiš vidjeti onda će ti people biti čisti imenik, to je loše... ili?) -> ako se dobro sjecam nije bilo aplikacija kontakti vec je sve bilo u people a ja nisam htio da kad zovem nekog mi se pokazuju svi s fejsa

-podesavanje sata jer su kockice velike i cesto moram dug oscrollat da dodem do zeljenog vremena (ovo ne razumijem, pa sat je gore desno, ili misliš u settingsima gdje uopće ne treba "dugo" scrollati) -> mislim kad podesavas alaram ima one velike kockice kolko se sjecam

Pozdrav

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5
16 godina
EZY-E kaže...

ja bih istaknuo glavne probleme wp-a:

-multitasking nije problem, multitaskinga nema (netocno, samo je loše izveden, malo nespretan jer se ulazi sa tipkom "back" dužim držanjem a kratko držanje izlazi iz aplikacije pa stvara pomutnju tj neželjeno gašenje istih)

-jako loše upravljanje tabovima (imam u jednom otvoren facebook, iz njega otvorim link neki, kada se želim vratiti na facebook - on se učitava -.- a nekad kad izađem iz IE uopće ni nema tabova koje sam otvorio -.-) (ovo nisam primjetio, kao da opisuješ wp7 , u wp8 jer sve uredno)

-nema slidera za premotavanje videa (mislim da je sad rješeno)

-customizacija = 0 bodova (sasvim dovoljno, ako ce želiš igrati i svaki dan mjenjat wallpapere i icone kupiš android pa "naštimavaš")

-nedostatak važnijih aplikacija na marketplaceu (kojih?)

Sve ostalo super

15 godina
protjeran
bik kaže...
EZY-E kaže...

1.multitasking nije problem, multitaskinga nema (netocno, samo je loše izveden, malo nespretan jer se ulazi sa tipkom "back" dužim držanjem a kratko držanje izlazi iz aplikacije pa stvara pomutnju tj neželjeno gašenje istih)

2.jako loše upravljanje tabovima (imam u jednom otvoren facebook, iz njega otvorim link neki, kada se želim vratiti na facebook - on se učitava -.- a nekad kad izađem iz IE uopće ni nema tabova koje sam otvorio -.-) (ovo nisam primjetio, kao da opisuješ wp7 , u wp8 jer sve uredno)

3.nema slidera za premotavanje videa (mislim da je sad rješeno)

4.customizacija = 0 bodova (sasvim dovoljno, ako ce želiš igrati i svaki dan mjenjat wallpapere i icone kupiš android pa "naštimavaš")

5.nedostatak važnijih aplikacija na marketplaceu (kojih?)

Sve ostalo super

1. ne razumijes, pravi multitasking bi bio: minimiziram app - on se i dalje vrti, otvorim drugi app - prvi se i dalje vrti, otvorim 30 appova - prvi se i dalje vrti, onaj kakav android ima je polovični multitasking, otvoris app, minimiziras ga, otvoris drugi, treci, cetvrti - prvi se neko vrijeme vrti a kasnije kada počne ponestajati rama - on se zamrzne, kod ios-a je multitasking napravljen tako da se appovi koji su u pozadini odmah zamrzavaju (iznimka su defaultni appovi), dok je kod WP-a situacija najgora - appovi u pozadini se rijetko kad i zamrzavaju, nego ih treba svaki put kad se vraćaš na njih "refreshati" )osim sistemskih).

2. ovo je isto vjerojatno povezano s nedostatkom multitaskinga

3. nije rješeno

4. mijenjanje pozadine i ikonica me ne veseli, radije bi mogućnost stavljanja postotka baterije u status bar, podešavanje tipkovnice ili dodavanje gesti kao u MeeGo-u.

5. Poštena facebook app, opera mini, google aplikacije.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
14 godina
EZY-E kaže...
podešavanje tipkovnice ili dodavanje gesti kao u MeeGo-u.

Ne znam cemu je potrebno podesavanje tipkovnice kad je na wp8 tipkovnica super (to je potrebno na androidu). 

btw. O kakvom dodavanju gesti govoris za meego, imao sam Nokiu N9 (inace da je podrska nastavljena vjerojatno meni najbolji mob) ali nisam znao da se mogu dodavat geste. Doduse nisam ni trazio.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5
15 godina
protjeran
gamer34 kaže...
EZY-E kaže...
podešavanje tipkovnice ili dodavanje gesti kao u MeeGo-u.

Ne znam cemu je potrebno podesavanje tipkovnice kad je na wp8 tipkovnica super (to je potrebno na androidu). 

btw. O kakvom dodavanju gesti govoris za meego, imao sam Nokiu N9 (inace da je podrska nastavljena vjerojatno meni najbolji mob) ali nisam znao da se mogu dodavat geste. Doduse nisam ni trazio.

Jedino što bi mijenjao kod tipkovnice je da maknem popup tipki koje pritisnem i da kod hrvatske tipkovnice dijakritički znakovi budu pod c, z, s itd a ne da ovako smanjuju ionako male tipke.

A i još mi je totalno nelogično zašto u hrv tipkovnici ima đ i ć a ostali naši znakovi su "sakriveni" ??

Ma mislio sam na geste koje meego već ima, samo zbog njih i multitaskinga mislim N9 kupiti (dobro i zbog izgleda i kvalitete) :)

16 godina
EZY-E kaže...
bik kaže...
EZY-E kaže...

1.multitasking nije problem, multitaskinga nema (netocno, samo je loše izveden, malo nespretan jer se ulazi sa tipkom "back" dužim držanjem a kratko držanje izlazi iz aplikacije pa stvara pomutnju tj neželjeno gašenje istih)

2.jako loše upravljanje tabovima (imam u jednom otvoren facebook, iz njega otvorim link neki, kada se želim vratiti na facebook - on se učitava -.- a nekad kad izađem iz IE uopće ni nema tabova koje sam otvorio -.-) (ovo nisam primjetio, kao da opisuješ wp7 , u wp8 jer sve uredno)

4.customizacija = 0 bodova (sasvim dovoljno, ako ce želiš igrati i svaki dan mjenjat wallpapere i icone kupiš android pa "naštimavaš")

Sve ostalo super

1. ne razumijes, pravi multitasking bi bio: minimiziram app - on se i dalje vrti, otvorim drugi app - prvi se i dalje vrti, otvorim 30 appova - prvi se i dalje vrti, onaj kakav android ima je polovični multitasking, otvoris app, minimiziras ga, otvoris drugi, treci, cetvrti - prvi se neko vrijeme vrti a kasnije kada počne ponestajati rama - on se zamrzne, kod ios-a je multitasking napravljen tako da se appovi koji su u pozadini odmah zamrzavaju (iznimka su defaultni appovi), dok je kod WP-a situacija najgora - appovi u pozadini se rijetko kad i zamrzavaju, nego ih treba svaki put kad se vraćaš na njih "refreshati" )osim sistemskih).

3. nije rješeno

4. mijenjanje pozadine i ikonica me ne veseli, radije bi mogućnost stavljanja postotka baterije u status bar, podešavanje tipkovnice ili dodavanje gesti kao u MeeGo-u.

1. ne ti ne razumiješ, multitasking uredno radi samo je nepraktično izvedeno upravljanje. Da pratiš windows phone od početaka wp7 pa nadalje znao bi kako sve funkcionira i kako je napredovalo do aktualne verzije, znaci MS je dopustio multitasking za sve "1st party apps" a zabranio za "3th patry apps" i to s razlogom (necu ih sve navoditi, dovoljan dokaz ti je "fragmentiranost androida" pa vecina normalnih usera nisu ni svjesni da im tamo neki bezvezni app koji su skinili cijelo vrijeme cucla resurse u pozadini) , to im se na WP nece degoditi, također postoje 3th pary apps koji imaju odobrenje korištenja (GPS navigacije/trackeri, playeri i sl). Sve je ovo laički objašnjeno, znaci wp ima multitasking samo je ograničen s razlogom jer wp cilja na drugu skupinu korisnika koji žele kvalitetan i stabilan mobilni OS "out of the box" bez puno brige i "naštelavanja", manje fragmentacije s vremenom.

4.imaš hrpu appova kao battery monitor gdje možeš imat status bateriji na homescreenu i lockscreenu, status bar je takav kakav je

15 godina
protjeran
bik kaže...
EZY-E kaže...
bik kaže...
EZY-E kaže...

Sve ostalo super

3. nije rješeno

1. ne ti ne razumiješ, multitasking uredno radi samo je nepraktično izvedeno upravljanje. Da pratiš windows phone od početaka wp7 pa nadalje znao bi kako sve funkcionira i kako je napredovalo do aktualne verzije, znaci MS je dopustio multitasking za sve "1st party apps" a zabranio za "3th patry apps" i to s razlogom (necu ih sve navoditi, dovoljan dokaz ti je "fragmentiranost androida" pa vecina normalnih usera nisu ni svjesni da im tamo neki bezvezni app koji su skinili cijelo vrijeme cucla resurse u pozadini) , to im se na WP nece degoditi, također postoje 3th pary apps koji imaju odobrenje korištenja (GPS navigacije/trackeri, playeri i sl). Sve je ovo laički objašnjeno, znaci wp ima multitasking samo je ograničen s razlogom jer wp cilja na drugu skupinu korisnika koji žele kvalitetan i stabilan mobilni OS "out of the box" bez puno brige i "naštelavanja", manje fragmentacije s vremenom.

4.imaš hrpu appova kao battery monitor gdje možeš imat status bateriji na homescreenu i lockscreenu, status bar je takav kakav je

Pratim wp od kad je najavljen jer me zanimaju mobilni OS-ovi.

Ajde mi reci kako multitasking na ios-u bolje funkcionira nego na wp-u a vode se istom politikom ne dopuštanja 3rd appovima rad u pozadini?

Zašto wp-u treba puno više da "odmrzne" app koji je minimiziran nego iosu?

I zašto je mt ograničen za IE koji je sistemski app, tj. kada odem u drugi tab, ovaj prvi se treba reloadati?

A i pogledaj meego, vrti 35 APLIKACIJA (imaš video na yt) PARALELNO, znači bez glupog zamrzavanja i tek nakon tih 35 počne štekati.

16 godina

To nezadovoljstvo uputi MSu, ja sam ti odgovorio da ima Mt i kako funkcionira i kažem da nije baš najbolje rješeno ali po meni puno bolje od androida, iphone nisam imao od 3gsa jer su uređaji precjenjeni pa ne znam kako sve trenutno radi znam da na Htcu 8X sve leti, ti ocito imaš slab uređaj, malo memorije a puno tražiš od istog, usporedbe vuci sa uređajima istog cjenovnog ranga 8X, lumia 920 - iphone.

Svakako WP još ima puno mušica koje ce se s vremenom ispeglat. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 0:00 (bik).
14 godina
EZY-E kaže...

I zašto je mt ograničen za IE koji je sistemski app, tj. kada odem u drugi tab, ovaj prvi se treba reloadati?

To ti nije do mt-a vec do browsera, tako ti i meni npr. chrome uvijek refreshao jedino safari ne. Isto tako je na andordu, svi browseri svako malo refreshaju izlazio ja iz njega il ne ako se prebacujem izmedu tabova. I to da meego ne steka nije istina, zapravo nebih rekao bas da steka nego jednostavno operaciju u sustavu nisu tako glatke kao npr. ios i wp.

17 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Već pomalo ludim s nedostatkom memorije na 8S i čitam sve što mogu naći na netu. Navodno ova instalacija aplikacija sa SD kartice ipak pomaže. Naravno, aplikacija kada je instalirana zauzme svoj dio kad se instalira, ali je zauzeće u cacheu puno manje jer nema skidanja aplikacije u cache mobitela(naravno, kad se aplikacija instalira to nitko neobriše, a ovako vam je instalacija na sd kartici pa nije ni bitno)

Da li je netko ovo isprobavao?

HTPC: G530, ECS H67H-I, 2x4Gb Mushkin, Seasonic 430W, Fractal Node 304, Panasonic TX-P42X20E
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

sad će gdr2 to riješit..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Kada "sad"? ;D  tnx

HTPC: G530, ECS H67H-I, 2x4Gb Mushkin, Seasonic 430W, Fractal Node 304, Panasonic TX-P42X20E
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 10:05 (Pupo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Pupo kaže...

Kada "sad"? ;D

rekli su u 7.mjesecu da će ići vani...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ok, tnx. Samo me strah da će biti update za nove uređaje, a stare ko šljivi, pogotovo one kojima je kritično poput 8S {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Pupo kaže...

Ok, tnx. Samo me strah da će biti update za nove uređaje, a stare ko šljivi, pogotovo one kojima je kritično poput 8S {#}

za sve wp8 telefone je update

17 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Pratit ću temu, pa budemo vidjeli. Nadam se da neće čekati kraj sedmog mjeseca {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito

da li ce slijedecim updateom biti ispravljen ´propust´ kad smanjujes zvuk recimo kad slusas muziku, smanjujes onda i zvuk za alarm, za poruke, kad te neko zove i sl. ?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Indestructible kaže...

da li ce slijedecim updateom biti ispravljen ´propust´ kad smanjujes zvuk recimo kad slusas muziku, smanjujes onda i zvuk za alarm, za poruke, kad te neko zove i sl. ?

Nije ništa bilo rečeno da će te funkcije doći sljedećim update-om.

Ne želim tu kvariti veselje ljudima ali bitne promjene će biti tek s WP 8.1 dok dođe, a to je 2014.godine.

15 godina
gin.tonic kaže...
Indestructible kaže...

Ne želim tu kvariti veselje ljudima ali bitne promjene će biti tek s WP 8.1 dok dođe, a to je 2014.godine.

ide još jedna promjena prije ... GDR3

17 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Što se mene tiče, neka samo rješe taj bug s memorijom u ovom updateu, ostalo nemoraju ništa do sljedeći put

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hoce, iz nekog razloga slike se duplo cachiraju u memoriji i odtud problem.
15 godina

od danas dostupna nova facebook app

16 godina
Memphis kaže...

jel dolaze notifi napokon za inbox? jel to update neki ili opet neka nova? :)

Windows Phone FTW
14 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Od Microsofta je dosao update, bas mi se jako svida izgled i brzina rada ! {#}
No notifikacija i dalje nema ! Barem ne kod mene, i nije zato kaj mi niko nis ne salje haha {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 3:12 (fakEEE).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Od Microsofta je dosao update, bas mi se jako svida izgled i brzina rada ! {#}
No notifikacija i dalje nema ! Barem ne kod mene, i nije zato kaj mi niko nis ne salje haha {#}

Kada je došao update? Koji WP imaš? Koje su promjene u izgledu? Ima možda nešto više oslobođeno interne memorije?

14 godina
neaktivan
NeoOS kaže...

Kada je došao update? Koji WP imaš? Koje su promjene u izgledu? Ima možda nešto više oslobođeno interne memorije?

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/facebook/82a23635-5bd9-df11-a844-00237de2db9e

Meni bi osobno bilo draze da je zadrzao onaj metro look, no posto uistinu radi fluidno necu se pozaliti :) 

15 godina
protjeran
Memphis kaže...
gin.tonic kaže...
Indestructible kaže...

ide još jedna promjena prije ... GDR3

Najveća značajka GDR3 update-a će biti podrška za 1080p i procesore s 4 jezgre, s GDR3 će i novi mobiteli doći.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
15 godina
DommY kaže...
Memphis kaže...

jel dolaze notifi napokon za inbox? jel to update neki ili opet neka nova? :)

To je ona kaj je bila beta sad je final ... ima notifikacije a kako dolaze još nisam isprobao!

15 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Isto ko i prije, nekad dolaze, nekad ne...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Isto ko i prije, nekad dolaze, nekad ne...

Ovo tombstonanje aplikacija ubi sve notifikacije. Isto je s Viberom i WhatsAppom. Aplikacije kao rade u pozadini a ne troše resurse. I onda te notifikacije nekad dođu, nekad ne dođu. Glupo je to, triba neki push biti koji obavještava aplikaciju o notifikaciji.

S skypom su to dobro riješili. Na njemu sve radi.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice