WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.957.755
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: WP8 - Općenito
gin.tonic kaže...
kratos091 kaže...
gin.tonic kaže...

Novosti glede HERE Maps:

http://blog.gsmarena.com/nokia-offers-here-drive-for-non-lumia-devices/

HTC, Huawei i Samsung Wp8 uređaji će moći koristiti HERE Maps za 35 € ~ 270kn (uključene su sve karte,radi se o Here Drive +) , moguće da bude i skuplje za našu regiju.

270 kn? Ne, hvala.

Aha, ti si jedan od onih koji bi besplatno ili za 50kn kartu cijelog svijeta.

Imam kartu cijelog svijeta, čak i navigaciju. Jedina razlika je glasovna navigacija a čak i to imam u CopilotGPS, ako mi baš treba. Jedino što nije 3D sučelje, big deal.

HTC 8X :)
15 godina

new skype je vani

15 godina
protjeran
Memphis kaže...

new skype je vani

Evo novosti:

-Start and Resume Performance– Improving the start and resume experience has been the main focus of this release. It’s now much faster to return to the app when it’s in the back stack. If you open the app and then hit the start button or turn off the screen, pressing the back or power button now gets you back into the Skype app much more quickly. You’ll also see some general improvements to the start experience.

-Live Tile Count - Based on user feedback, we’ve changed the Live Tile notifications to show only the number of unread conversations, rather than the total number of unread messages.

-South Korea Availability– Skype for Windows Phone 8 is now available to download from the Windows Phone Store in South Korea.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
16 godina
odjavljen
http://www.wpcentral.com/nokia-brings-new-hover-feature-lumia-devices-quickly-turn-display
nakon zoe dolazi i hover feature. I ispada da gdr 2 update stize u 8 mjesecu. :/
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina

I dalje je to presporo, tromo...

16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

dobre vijesti ako imate nokiju i loše ako ne.  evo zašto nokia a ne htc ili samsung. :/

lumia 1020 hands on

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
WP8 - Općenito

To su još sve uvijek mrvice...

I dalje ne vidim razlog zašto bi dao više para za lumiju osim double tap za paljenje i stalno prikazanog sata.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Tipkao po Lumiji 920, 620 i ne vidim uopće neku veliku razliku u aplikacijama, izborniku,kameri, ... u odnosu na moj HTC Windows Phone 8x. Problem kod WP8 su aplikacije, mnoge su dosta loše napravljene i to one najvažnije a u njih ubrajam viber, whats up, facebook. Čudno mi je što se ne može podesiti da ikona za bateriju koja se nalazi u desnome gornjemu kutu ekrana pokazuje i postotak baterije a ne da se mora instalirati aplikacija koja mjeri potrošnju baterije i koja ako radi u pozadini dodatno troši bateriju :D 

Nadam se da će sljedećima updateovima usavršiti OS te da će brže izdavati updateove za aplikacije. Neka se ugledaju na iOS i Android, na njima malo malo dolazi update za aplikacije.

15 godina
skank666 kaže...

dobre vijesti ako imate nokiju i loše ako ne.  evo zašto nokia a ne htc ili samsung. :/

lumia 1020 hands on

Pa piše da su samo za 1020, nisu čak ni za sve Lumie.

16 godina
odjavljen
EZY-E kaže...

To su još sve uvijek mrvice...

I dalje ne vidim razlog zašto bi dao više para za lumiju osim double tap za paljenje i stalno prikazanog sata.

čuj, nakon ovih nema više ni jedne popularne app koja fali na wp8... tj na lumijama. očito žele otkantat ostale i napravit da samo nokije budu wp8.

ivan27 kaže...

Tipkao po Lumiji 920, 620 i ne vidim uopće neku veliku razliku u aplikacijama, izborniku,kameri, ... u odnosu na moj HTC Windows Phone 8x. Problem kod WP8 su aplikacije, mnoge su dosta loše napravljene i to one najvažnije a u njih ubrajam viber, whats up, facebook. Čudno mi je što se ne može podesiti da ikona za bateriju koja se nalazi u desnome gornjemu kutu ekrana pokazuje i postotak baterije a ne da se mora instalirati aplikacija koja mjeri potrošnju baterije i koja ako radi u pozadini dodatno troši bateriju :D 

Nadam se da će sljedećima updateovima usavršiti OS te da će brže izdavati updateove za aplikacije. Neka se ugledaju na iOS i Android, na njima malo malo dolazi update za aplikacije.

ne bih se složio sa tobom u vezi app. koliko sam ja vidio večina app itekako bolje radi na wp8. što se tiće baterije, i na androidu moraš instalirat dodatni app za bateriju u postocima. one na wp8 ne troše dodatno bateriju nego netočno prikazuju.

kratos091 kaže...
skank666 kaže...

lumia 1020 hands on

Pa piše da su samo za 1020, nisu čak ni za sve Lumie.

to im je tipfeler, barem tako kažu dole u komentarima.

17 godina
skank666 kaže...

što se tiće baterije, i na androidu moraš instalirat dodatni app za bateriju u postocima.

Vidi javla, na zeninom androidu 4.1.1 te mom 4.1.1 i 4.1.2 postoci su defaultno postavljeni.

Ofc, bez instalacije dodatne aplikacije za tu svrhu.

Steam profile: Virty
16 godina
neaktivan
Virty kaže...
skank666 kaže...

što se tiće baterije, i na androidu moraš instalirat dodatni app za bateriju u postocima.

Vidi javla, na zeninom androidu 4.1.1 te mom 4.1.1 i 4.1.2 postoci su defaultno postavljeni.

hm da i to je jedino sto ne steka na androidu? {#}

CARPE DIEM
17 godina
simeparanoja kaže...
Virty kaže...
skank666 kaže...

hm da i to je jedino sto ne steka na androidu? {#}

Naravno da nije {#}

Ovo nije tema za raspravu wp vs android, osvrnio sam se samo na netocan navod forumasa.

16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

ispričavam se {#}

ali mislim da nemas na svim android uredjajima postotak baterije

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 21:43 (simeparanoja).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
simeparanoja kaže...

ispričavam se {#}

ali mislim da nemas na svim android uredjajima postotak baterije

Davno sam imao verziju 2.3.6 i na njoj nije bilo postotka baterije.

Vjerojatno su to uveli od 4+ verzije.

Koristim povremeno i WP 7.5/7.8 (Lumia 710) ali mi ipak te verzije WP nisu dobro sjele a niti ("mali" 3.7" ekran).

Ako bude prigode, ubost cu Lumiu 720 ili nesto slicno sa WP 8.

16 godina
odjavljen
Virty kaže...

Koristim povremeno i WP 7.5/7.8 (Lumia 710) ali mi ipak te verzije WP nisu dobro sjele a niti ("mali" 3.7" ekran).

eto, ja to nisam imao na HOX sa 4.1.2 softverom te sam morao instalirat battery widget. 

17 godina
skank666 kaže...
Virty kaže...

eto, ja to nisam imao na HOX sa 4.1.2 softverom te sam morao instalirat battery widget. 

Mozda je HTC krivac tome, ako su sta mjenjali/dodavali.

Na 2 Samsunga i jedan Gigabyte uredno ima.

Meni je pod postavke-zaslon-prikaz postotka baterije, dok je nekima pod postavke-baterija...

15 godina
protjeran
Virty kaže...
skank666 kaže...
Virty kaže...

Mozda je HTC krivac tome, ako su sta mjenjali/dodavali.

Na 2 Samsunga i jedan Gigabyte uredno ima.

Meni je pod postavke-zaslon-prikaz postotka baterije, dok je nekima pod postavke-baterija...

vjerojatno jer si imao custom rom, ni ja nisam imao postotak na svom androidu (nexus 7).

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
15 godina
protjeran
Virty kaže...
skank666 kaže...

Nemaju svi Androidi pokazatelja baterije u postocima, Nexus S 4.1.2 službeni ROM nema.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 8:30 (gin.tonic).
17 godina
WP8 - Općenito

Imam/imao sam samo sluzbene ROM-ove, te zasad su svi imali tu opciju.

U svakom slucaju, totalno mi je bezveze da ta opcija ne postoji defaultno na svim OS-ovima, kao da je to neki problem, a korisno je.

Za ocekivat je kad kupis mobitel da imas tu funkciju, bemti ti 21 stoljece {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

http://www.wpcentral.com/lumia-1020-now-featuring-stereo-audio-recording a dobit će i ostale lumije 9xx

malo od gdr2:

Xbox Music

It's now easier to select, download, and pin music. Plus, music fans will see more accurate metadata (such as song and album information) and many other performance improvements.

FM radio

Listen to FM radio right from the Music+Videos hub. (Not available for all phones.)

Data Sense

Stay on top of your phone's data usage with Data Sense. You can set a limit based on your data plan, or just keep track of which apps use the most data. (Not all mobile operators offer Data Sense.)

Voice over Internet Protocol (VoIP) apps like Lync and Skype now feature improved stability and performance.

Internet Explorer

Your web browsing experience is now better than ever with improved HTML 5 compatibility.

Camera

Set your favorite Lens so it opens automatically when you press the camera button. (Not available for all phones.)

Other improvements

Includes many other improvements to Windows Phone.

These changes while small, should help alleviate and improve the experience on Windows Phone. Also, the fact that they’re listed on the Windows Phone 8 update history page reveals they might be coming sooner than we think.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Virty kaže...

U svakom slucaju, totalno mi je bezveze da ta opcija ne postoji defaultno na svim OS-ovima, kao da je to neki problem, a korisno je.

ne želim te nazivat lažovom ali ja to ni na jednom nisam vidio po defaultu, osim na ajfonu.

16 godina
skank666 kaže...
Virty kaže...

ne želim te nazivat lažovom ali ja to ni na jednom nisam vidio po defaultu, osim na ajfonu.

Gle, neukost korisnika je uglavnom velik problem, budući da je velikoj većini ekipe upravo poput tebe, lakše ke.at po nečem, nego priznat neznanje ili neiskustvo. Ali čovjek se uči dok je živ, pa ćeš i ti tako jednog dana kad budeš imao android mobitel, naučiti se koristiti istim.

Default je to da odeš u opcije i s dva dodira odabereš battery percentage opciju. To postoji na svim android mobitelima od ics-a, a na nekima još od gingerbreada, dakle 2g minimalno.

A to što ms nije u stanju implementirati OSNOVNE funkcije u svoj čini mi se DESETI mobilni os, to je njihov jad i sramota. Da ne spominjem činjenicu da se i kad staviš custom apk za prikaz postotka baterije u tile-u, isti refresha tek svakih 30min, užas, pa za 30min mogu potrošit 30% baterije...

Hvala Bogu, imah wp mob pol godine, pa pričam iz iskustva, a ne kao tu pola ekipe čita kojekakve nebuloze na netu pa dijeli 'mudre' savjete i iznosi još mudrija mišljenja.

17 godina
skank666 kaže...
Virty kaže...

Evo nevjerni Toma, slike kao dokaz sa 2 razlicita mobitela (sluzbeni ROM).

Inace, mozes i proguglat, pa nisam jedini {#}

Gigabyte Maya M1 Gigabyte Maya M1
Gigabyte Maya M1 Gigabyte Maya M1
Samsung Galaxy S3 mini Samsung Galaxy S3 mini
16 godina
odjavljen

je8o sliku svoju ali ja to na HOX-u nisam imao nego sam morao instalirati dodatni app... imao sam hox do pred mjesec i po dana. i to neko vrijeme na official romu. ne vadim to iz guzice

14 godina
WP8 - Općenito

Dečki malo ste otišli u krive rasprave. Ovdje se možemo raspravljati o WP8.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

GDR2 nadogradnja odnosi se samo na Lumije ili će to i ostali WP8 mobiteli dobiti?

16 godina
odjavljen
ivan27 kaže...

GDR2 nadogradnja odnosi se samo na Lumije ili će to i ostali WP8 mobiteli dobiti?

na sve, a amber je samo za nokije.

15 godina
protjeran
WP8 - Općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice