Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 266.158
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z1

Zašto kad je kućište Z5 Compacta bolje, zadnje matirano staklo je odličan potez, senzor otiska prsta je na odličnom mjestu i odlično radi, sve drugo je manje više slično osim što ima samo jedan poklopac i usb otvor je capless pa stranice ne izgledaju ružno s onim magnetnim otvorom

11 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Tnx, ali neda mi se svako malo. Žao mi je što sam otišao sa WP-a :(

Ne da se ni meni više svako malo gnjaviti se mobitelom kao da mi je glavna stvar u životu. Mobitel mi je važan, ali ne baš toliko.

Ovakav cirkus s mobitelom nije nikome potreban.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ima jos tko da mu ne pronalazi update ni na PCC ni OTA iako je na Xperifirm izasao? 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Meni jos nije došao

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Opet se zbiva nešto čudno. Prošli firmware .368 je u roku od par dana bio dostupan gotovo svima, a ovaj najnoviji se teli već danima.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

A taman mi sad treba fix za stagefright jer sam ovih dana po cijele dane na faksu bez wifi i čitam PDF-ove pa mi brzo pocucla bateriju.

Taman kad mi više ne bude važno, doći će update haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
chutac kaže...

A taman mi sad treba fix za stagefright jer sam ovih dana po cijele dane na faksu bez wifi i čitam PDF-ove pa mi brzo pocucla bateriju.

Taman kad mi više ne bude važno, doći će update haha

Pa kakve veze ima stagefright sa baterijom, ili sa citanjem pdf-a ne kuzim sto zelis reci?

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Moguće da sam fulao, mislio sam da radio active bug ima veze sa stagefrightom.

Problem je u tome što mi sve aplikacije vuku bateriju zbog ovog gore buga pa mi dosta kratko traje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
chutac kaže...

Moguće da sam fulao, mislio sam da radio active bug ima veze sa stagefrightom.

Problem je u tome što mi sve aplikacije vuku bateriju zbog ovog gore buga pa mi dosta kratko traje.

To nece nikad bit popravljeno na LP androidu, to je googlova pogreska "radio active bug" mozes eventualno popravit sa root-om odnosno xposed modulom. 

12 godina
neaktivan

ni radio active bug nema veze sa tvojim čitanjem i potrošnjom baterije. u tom slučaju je najveći potrošać ekran i neoptimiziran kernel. radio active bug se događa u stand byu i ždere bateriju tako da neki program ili proces mrežu drži aktivnom iako bi ona trebala biti pasivna nakon isključivanja ekrana. Isključi x-reality i prilagodi svjetlinu ekrana pa će amnje opadat.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ja koliko znam, aplikacije drže antenu aktivnom i kad se nešto drugo radi. Prestaju koristiti antenu tek kad se uključi wifi.

Bio sam u Nizozemskoj na tjedan dana bez mobilne antene(data off) i baterija je trajala 4 dana, tako da nije do postavki ekrana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Naručio sam novu bateriju na ebayu. Dosta mi je zezanja s padovima kapaciteta baterije. Napunim bateriju na 100%, a onda u roku od par minuta do par desetaka minuta padne za 7-10% s isključenim ekranom. Jučer sam imalo ples indikatora baterije, s 84% pala je na 73%, pa sam za par sati pogledao opet, pa je indikator opet bio na 84%. Drugi dan sam imao pad za 30% odjednom... Tako da sam odlučio kupiti novu bateriju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 21:03 (BudalastoStvorenje).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ni meni nije prikazivao update iako je na xperia firmu pronađen. Tad sam u PC Companionu stavio na "Repair" software-a i napravilo repair ali na novu verziju... zasad sve uredno radi osim onog prikazivanja potrošnje baterije

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Polako se širi popis zemalja i providera koji su dobili .216 update, a među njima su HT i VIP. Ne znam zašto se cijeli proces tako otegnuo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ovaj novi update zasad radi vrhunski, nema bugova osim ovog već klasičnog "mobile radio active". Baterija solidna. Uglavnom surfanje preko WiFi Al s lošijim signalom, vidit ću što će biti kada dan provedem na 3g. Otvaranje aplikacija je najbrže do sada, nema "redrawa" početnog zaslona, odnosno multitasking bolji nego ikad

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Čekam da mi sljedeći tjedan stigne baterija iz inozemstva, pa ću probati .216 kad ju montiram u mobitel.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ajd molim te uslikaj koju sliku dok ga rastavljaš 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Ajd molim te uslikaj koju sliku dok ga rastavljaš 

Mogu ali imaš sve to na youtubeu. :-)

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Baterija zajebava. Nisam bas upucen, ali zanima me gdje naci one Marshmallow buildove za z1 Compact. 

Moze menetko uputitu u to sve?  :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

XDA forum Android development. Al moraš prije toga otključat Bootloader što dolazi uz nekoliko posljedica.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Budem proucio kad dodjem doma. Koje su posljedice? 

Za garanciju me nije briga, bolje da propadne tako nego da izleti kroz prozor. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Gubitak DRM ključeva, konkretno očajna fotografija u low light uvijetima, gubitak nekih Sony specifičnih stvarčica kao npr. ClearAudio+, Miracast, Mirrorlink, X-reality. Za STAMINAu nisam siguran. Ali imašovdje jednu temu kako vratiti te DRM ključeve i imat otključan bootloader. Uglavnom prije upuštanja u sve to prouči, backupaj TA dio, na onom linku ćeš naći i temu za taj alat, to je obavezno, i onda vidi kakva je ponuda customa, kakvi su itd.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Čini mi se da ću se strpiti da izađe rom baziran na official Marsmallow imageu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Čini mi se da ću se strpiti da izađe rom baziran na official Marsmallow imageu. 

Prije proljeća ništa, a i onda će se pojaviti prvi ROM-ovi puni bug-ova. I ja to čekam.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Živcira me baterija koja traje pol sata, ne mogu se uzdati u mobitel kad idem nekuda.

Kad upalim wifi, prazni se kao nenormalna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Meni je baterija jučer zviznula sa 70% na 0% (nula) i mobitel je krenuo u gašenje. Što sam radio? Update instaliranih aplikacija kroz Google play. Danas ujutro ga uključim i vidim da je baterija na 69%.

Još uvijek nisam dobio novu bateriju, pa se mučim sa postojećom baterijom, a to izgleda ovako:

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ja se nadam da neću imati hardverskih problema, samo softverskih.

Ako se očekuje da će prvi mogući fix doći tek u 1., 2. mjesecu, uzimam Lumiu 950 čim izađe kod nas.

Nek se jebu i Sony i Android.

EDIT: I ako budem imao hardverskih problema sa baterijom, moram taliti mobitel da ju zamjenim. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 18:13 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ne kupujem više mobitel kojem ne mogu skinuti poklopac bez alata i odljepljivanja, a moguće niti mobitel kojem više ne mogu sam promijeniti bateriju. Ovo je stvarno svinjarija.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Bio bi mi to izvrstan mobitel samo da Lollipop nije usrao sve. I da nemam flash bleed na mobitelu od 4 tisuće kuna.

Nikad više Sony. Iznimno mi se sviđa nova Z5, ali Nokia je Nokia.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Crnim markerom povučeš obrub prstena na strani di je blic i bleeda više ne bi trebalo bit. A lollipop je nekom dobar nekom ne, meni je bio dobar na z3c, brži i fluidniji a bateriju nisam osjetio tak i tak. Barem Sonyje nije teško downgradeat. Kod nekih drugih OSova, ako updateaš gotovo, trpi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice