Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 266.198
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Nema komentara? Iskustava? Toliko je palo zanimanje za ovu seriju mobitela?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z1

Izgleda da su ljudi promijenili mobitel. Ali ti slobodno napiši za nekog putnika namjernika informaciju ako updateaš, u svakom slučaju će možda nekome bit korisno tko je u nedoumici dal treba nadograđivat na Lollipop uopće.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ja još ne mogu updateati iako je za moju inačicu izašao update.

Ne pronalazi ni OTA ni preko PCC.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Provjeri na XperiFirmu

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Provjerio sam i od jučer stoji da je izašao, ali mobitel ga ne pronalazi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...

Krenuo update 14-6-a-1-216 za pojedina tržišta / operatere.

Jesi možda pronašao changelog? Čisto me zanima što su mijenjali. Ja sam nekih 2 tjedna na .368 CE3 i zadovoljan sam s njime (tu mislim prvenstveno na bateriju koja mi na 5.0.2 nije mogla trajati ni dan). Nezz jel netko možda prije spomenuo, ali na XDA ima odličan mod kamere za LP (http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony-themes-apps/mod-xperia-camera-unlocked-t3071161).

12 godina
neaktivan

Imaj na umu da taj mod nije u potpunosti kompatibilan sa 4K i TSV portom za Z1 seriju. Jedan drugog isprepliću, navodno su u kasnim komentarima našli riješenje, ali samo upozoravam.

12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Imaj na umu da taj mod nije u potpunosti kompatibilan sa 4K i TSV portom za Z1 seriju. Jedan drugog isprepliću, navodno su u kasnim komentarima našli riješenje, ali samo upozoravam.

Nisam uopće stavio 4K mod jer mi s njim ne radi SteadyShoot (kad upalim da snima 4k sa SteadyShootom, kamera se samo sruši). Ja imam Z1 Compact.

12 godina
neaktivan

Mislim da su sredili to sa steadyshotom, iako steadyshota u 4K originalno ni nema već je samo standardna stabilizacija. SS je u obliku inteligentnog moda u 1080p 30fps i niže. I nema veze što imaš Z1C jer su iznutrice iste (SD800) pa bi ti trebalo sve šljakat kao i na velikom bratu. A ovaj camera mod sam koristio na Z3C od prve verzije koju je zazadas napravio i meni je bio ok, sad za V4 trebaš malo skužit kak ide jer je dodao te priority modove pa se igraj malo.

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Izgleda da su ljudi promijenili mobitel. Ali ti slobodno napiši za nekog putnika namjernika informaciju ako updateaš, u svakom slučaju će možda nekome bit korisno tko je u nedoumici dal treba nadograđivat na Lollipop uopće.

Meni je glavni problem na prethodnoj verziji 5.1.1 oznake .368 bio pad kapaciteta baterije i po 30% odjednom. Ako su to sredili, super.

chutac kaže...

Ja još ne mogu updateati iako je za moju inačicu izašao update.

Ne pronalazi ni OTA ni preko PCC.

Ja sam skinuo preko xperifirm verziju Customized CE5 i nju upravo flashao. Moram vidjeti što je novoga.

simons kaže...

Krenuo update 14-6-a-1-216 za pojedina tržišta / operatere.

Jesi možda pronašao changelog? Čisto me zanima što su mijenjali. Ja sam nekih 2 tjedna na .368 CE3 i zadovoljan sam s njime (tu mislim prvenstveno na bateriju koja mi na 5.0.2 nije mogla trajati ni dan). Nezz jel netko možda prije spomenuo, ali na XDA ima odličan mod kamere za LP (http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony-themes-apps/mod-xperia-camera-unlocked-t3071161).

Sony nikada ne daje detaljni changelog ili bilo kakav suvisli changelog. Nažalost. Sve živo moramo sami otkrivati.

12 godina
neaktivan

Evo dio changeloga:

• Improvements in volume and silent mode, and more control over your alarms
  • Completely new LinkedIn integration - increased productivity with intuitive calendar synchronization
  • General Improvements.
11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Evo dio changeloga:

• Improvements in volume and silent mode, and more control over your alarms
  • Completely new LinkedIn integration - increased productivity with intuitive calendar synchronization
  • General Improvements.

Ma to sam vidio na xperiablog.net, netko je prepisao na njemačkom jeziku. To je uvreda, a ne changelog.

Usput, problem s baterijom i dalje traje.

A gdje su problemi koje su ljudi nabrajali u vezi kamere itd.

12 godina
neaktivan

Ovo s baterijom, da nije ''radio active bug''? da ti programi drže mrežu budnom? To je stvar LP i problem koji je Google sjebo. A šta je s kamerom?

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ako se flasha ROM skinut sa Xperifirma, jel se gube podatci?

Nevezano, koliko dugo Z1 Compact ima garanciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Ovo s baterijom, da nije ''radio active bug''? da ti programi drže mrežu budnom? To je stvar LP i problem koji je Google sjebo. A šta je s kamerom?

Da, baš taj bug koji srče bateriju nenormalno. Stavio sam spomenuti 5.1.1 i to ovu zadnju verziju 14.6.A.1.216 i situacija se dodatno pogoršala, pa su padovi kapaciteta baterije nevjerojatni u postocima. Sad sam stavio 4.4.4, pa ću vidjeti kako će se ponašati.

Kamera: sporija, kvalitet slika slabija, povremeno rušenje aplikacije. Proguglaj probleme

chutac kaže...

Gube se podaci jer stavljaš cijeli ROM, eventualno ne gubiš podatke na SD kartici. Ja uvijek napravim backup svih podataka i to ručno na PC.

Garancija: ovisi gdje i kako si ju kupio.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Kupljena je u svijetu medija, nije polovna.

Trebala bi biti dvije godine, jelda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Da, baš taj bug koji srče bateriju nenormalno. Stavio sam spomenuti 5.1.1 i to ovu zadnju verziju 14.6.A.1.216 i situacija se dodatno pogoršala, pa su padovi kapaciteta baterije nevjerojatni u postocima. Sad sam stavio 4.4.4, pa ću vidjeti kako će se ponašati.

Kamera: sporija, kvalitet slika slabija, povremeno rušenje aplikacije. Proguglaj probleme

chutac kaže...

Gube se podaci jer stavljaš cijeli ROM, eventualno ne gubiš podatke na SD kartici. Ja uvijek napravim backup svih podataka i to ručno na PC.

Garancija: ovisi gdje i kako si ju kupio.

Ovo instaliraj i odradi kako kaže, meni na Z5C je popravilo stvar, draina više nemam.

A sa Flashtoolom možeš flashat i bez da izgubiš podatke, samo moraš pod Exclude ODZNAČIT DATA stvarčicu. To će šljakat samo ako flashash recimo 2 verziije iste inačeice, npr. ako flešaš dva roma bazirana na LPu, dok ako flešaš sa LP backward na KK neće šljakat zbog razlike u Dalvik/ARTu i samim aplikacijama pa ćeš imat crashove stalno.

chutac kaže...

Trebala bi da, ovisno o trenztku kad je ovjerena.

13 godina
odjavljen
chutac kaže...

Ne gube se podatci, dovoljno je da iz roma izuzmes "userdata.sin" 

11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Da.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Onda neću dirati ništa za slučaj da potreba reklamacija, a ne da mi se zezati sa vraćanjem ROM-a ili što već treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Robilad kaže...
chutac kaže...

To ne radim. Kad flasham, onda flasham sve u paketu. Nemam što izgubiti.

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Zadnja dva dana flasham z1 compact da se sve praši. Malo novi firmware, malo stari, malo srednje stari... Uglavnom, čim se prebacim na Lollipop, padovi kapaciteta baterije su strahoviti. Trenutno ne mogu ništa raditi na mobitelu jer je baterija sa 76% nakon OTA flashanja s 4.4.4 na 5.0.2 pala na 1%. Pretpostavljam da je baterija otišla k vragu i da ju je potrebno zamijeniti novom, mada se i dalje čudim kako radi relativno dobro na 4.4.4, a na 5.x.x ima takve ispade da te bog sačuva.

Istovremeno sam svoj stari Sony (model nije toliko bitan) prebacio sa stock ROM-a na custom ROM i uživam poput prasca u blatu kako to sve lijepo i glatko radi (a riječ je o Androidu 5.1.1). Nakon eksperimentiranja s nekoliko custom ROM-ova, naboo sam pravi i sad više ništa ne diram. Savršenstvo u usporedbi sa z1c.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Robilad kaže...
chutac kaže...

Covjek je pitao gube li se podaci, a ne jel ti flaahah sve u paketu ili ne...u ostalom userdata.sin sluzi samo za wipe starih podataka, a prije svakog flashanja stock roma u izborniku imas naznacene sto zelis flashati sto ne, pa isto tako i wipedata ;)

12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Budalasti ošla ti baterija u raj negdje jer ne smije bit tolika potrošnja nikako. Eh sad, treba bit maher pa to promijenit. Al inače, van tog radio active buga, baterija nije loša.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Robilad kaže...

Covjek je pitao gube li se podaci, a ne jel ti flaahah sve u paketu ili ne...u ostalom userdata.sin sluzi samo za wipe starih podataka, a prije svakog flashanja stock roma u izborniku imas naznacene sto zelis flashati sto ne, pa isto tako i wipedata ;)

Znam što je čovjek pitao. Ako zna što radi neka prčka po ROM-u, a ako ne zna (a vidim da ne zna) neka backupira podatke i flasha sve odjednom.

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Budalasti ošla ti baterija u raj negdje jer ne smije bit tolika potrošnja nikako. Eh sad, treba bit maher pa to promijenit. Al inače, van tog radio active buga, baterija nije loša.

Repair kit košta ispod 10 dolara (poklopac, alati), a sama baterija košta oko 14 dolara. U ovlaštenom servisu u Zagrebu, sve skupa košta oko 350 kuna. Nazvao sam i pitao.

17 godina
Sony Xperia Z1

Nakon updatea prije par dana na 14.6.A.0.368 stalno mi se kamera ruši pri pokretanju (crni ekran). Restart moba i prvi put radi, no kad zatvorim i pokušavam ponovno opet ništa. Neda mi se više troubleshootat poslije svakog updatea iako je mob zvjerka, prodat ću ja to i idem natrag na WP >.<

Problem

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 10:08 (Lovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@Lovac:

Isti sam problem imao i ja. Factory reset je rijesio stvar.

17 godina
Sony Xperia Z1

Tnx, ali neda mi se svako malo. Žao mi je što sam otišao sa WP-a :(
Stavljam ga u prodaju, ionako mi ne treba takav hardware jer ne igram niti koristim nešto extra osim Vibera/maila/surfanja/pozivi/sms, uzeo sam si Lumiu 640XL koja mi se kod frenda jako dopala zbog velikog ekrana i fluidnosti (a nije ni skupa).

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Meni je 640 isto zakon, ali mobitel koji zaista želim je z5 Compact u kućištu z1 Compact.

Hrpu flagshipova i niže klase sam probao i niti jedan nije niti približno dobar kao z1/compact u pogledu kućišta/izrade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice