Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 264.034
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z1

E vala ovo je zajebano radit, držim fige da ti uspješno prođe, znam kako ti je a Z3c je još malkoc i lakši za takve stvari pa svejedno se lako zajebe čovjek...

14 godina
bubimir13 kaže...

E vala ovo je zajebano radit, držim fige da ti uspješno prođe, znam kako ti je a Z3c je još malkoc i lakši za takve stvari pa svejedno se lako zajebe čovjek...

Prepipljiv posao,no vidim smiren sam i sve polako radim tako da imam sad posla i na tom terenu hh.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
13 godina
odjavljen
Sony Xperia Z1

Trebao bi jednog dobrovoljca koji koristi stock cisti official rom bez root-a, da samo istestira port koji sam napravio, radi se o xperia z5 launcheru,  znaci samo da vidi moze li se instalirati bez roota i hoce li funkcionirati. Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
Sony Xperia Z1

Imam xperi-u z1 compact i zadnjih mjesec dana oprilike zvuk vibracije je čudan ,kao da krči ,da li na to mogu ostvariti garanciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

svakako ako imaš važeću garanciju odnesi na servis.

10 godina
Sony Xperia Z1

koja je procedura točno? ne moram ići u t-centar?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Odneseš gdje si ga kupio, najsigurnije.

9 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

pozdrav

imam problem vezan uz sony xperiu m2  

otkako sam prije 2-3 tjedna anžurirao software primjetio sam da u nekoliko situacija gubim signal. nakon što uključim 3g mrežu signal se automatski nakon nekoliko sekundi gubi, pa vrača pa opet gubi i tako bez prestanka i moram svaki put prvo ugasit 3g pa resetirat mobitel kako bi opet imao signal. Također sam primjetio da ponekad nakon dužeg slušanja glazbe ili dužeg razgovora isto gubim signal. Kada je mobitel spojen na wi-fi radi bez problema. e sad probao sam mjenjat postavke vezane uz mrežu (samo GSM, WCDMA/GSM, LTE/WCDMA/GSM,APN protokol) ali ništa nije pomoglo.Također sam ga probao vratiti na tvorničke postavke te sam i provjerio karticu ali neuspješno. znam da pitanje nije vezano za temu al možda se netko susreo sa sličnim problemom na Z1 modelu ili možda zna način kako bi se to moglo rješit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mob mi je nakon povratka sa servisa (zamjena senzora blizine ) ostao zaključan.

Nakon uključivanja moba, kaže No SIM card - Emergency calls only.

Upisivanjem koda *#*#7378423#*#* prikaže ovo dolje na slici.

Nakon kontakta VIP službe, dali su mi kod za otključavanje.

Problem je što mi mob nigdje ne daje mogućnost upisivanja tog koda, nigdje me ne pita da upišem kod.

VIP služba me šalje na njihov link za otključavanje mobitela a to mi ništa ne pomaže jer rekoh--uključivanjem moba

diže se sistem i onda izbaci "No SIM card - Emergency calls only" ali nigdje mi ne da mogućnost upisivanja tog koda.

ovo ovo
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 21:40 (Erda).
14 godina
neaktivan
Erda kaže...

Mob mi je nakon povratka sa servisa (zamjena senzora blizine ) ostao zaključan.

Nakon uključivanja moba, kaže No SIM card - Emergency calls only.

Upisivanjem koda *#*#7378423#*#* prikaže ovo dolje na slici.

Nakon kontakta VIP službe, dali su mi kod za otključavanje.

Problem je što mi mob nigdje ne daje mogućnost upisivanja tog koda, nigdje me ne pita da upišem kod.

VIP služba me šalje na njihov link za otključavanje mobitela a to mi ništa ne pomaže jer rekoh--uključivanjem moba

diže se sistem i onda izbaci "No SIM card - Emergency calls only" ali nigdje mi ne da mogućnost upisivanja tog koda.

Ubaci neku SIM karticu koju mob ne prima i onda ce te pitati pri paljenju uređaja za upis tog koda.

12 godina
Sony Xperia Z1

Pozz...

Imam Xperiu z1 i imam problem nakon nekog vremena ne mogu recimo pisati kako spada, stisnem " I " Ode na slovo " M " Ili hocu da premijestim app neku  i on umijesto da oznaci odma ude u nju... Nakon sto ga samo zakljucam i otkljucam normalno bude... Dali postoji neko rijesenje za to malo starija od godinu dana . 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
razermario kaže...

Pozz...

Imam Xperiu z1 i imam problem nakon nekog vremena ne mogu recimo pisati kako spada, stisnem " I " Ode na slovo " M " Ili hocu da premijestim app neku  i on umijesto da oznaci odma ude u nju... Nakon sto ga samo zakljucam i otkljucam normalno bude... Dali postoji neko rijesenje za to malo starija od godinu dana . 

Masan digitizer,pokušaj s matt folijom,mene je isto to mučilo na z1c i stavio mat foliju i radilo bez greške.Ako to ne pomogne onda ćeš digitizer morat promjenit(imao sam i takvu ali veliku Z1),njihova mana.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com
14 godina
neaktivan
Kad bi bar moj Z1 bio tako velik i jak kao i Nexus 5 😂😂😂

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sony Xperia Z1

Ava xperia mi nije jasna nikako (compact).

Što je veća rezolucija to je slabija kvaliteta fotke.

Tu su rezolucije 20mpx, 15.5mpx, 8mpx i 2mpx.

Pogodite koja je koja

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900-Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne da mi se pogađat, al ja sam zadovoljan sa 20mpx i 23 ovisno o formatu i sceni koju slikam. Moglo bi bolje naravno, uvijek.

14 godina
odjavljen
EZY-E kaže...

Ava xperia mi nije jasna nikako (compact).

Što je veća rezolucija to je slabija kvaliteta fotke.

Tu su rezolucije 20mpx, 15.5mpx, 8mpx i 2mpx.

Pogodite koja je koja

U slabijem svijetlu ti je većinom pravilo da manje megapiksela - bolja slika (manje obrade)

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Posto nisam nasao topic o Z1C, pisem ovdje.

Pred 4 dana sam postao vlasnik gore spomenute ljepotice.

Uletila mi je za smjesne novce, od prvog provjerenog vlasnika, koristena doslovno kao budilica na stolicu kraj kreveta.

Stanje doslovno 11/10, uz svu opremu i jos 2mj garancije, sa Bootloader unlock allowed:Yes.

Ne mislim otkljucavat bootloader, ali to je na Xperiji uvijek lijepo vidjet.

Stajala je u kutiji dok nisam dobio Nillkinovo 9H kaljeno staklo, foliju za straznju stranu, i Ringke Fusion 0.3mm prozirnu silikonsku maskicu, presavrseno je ocuvan mobitel za mene ovako slekavog.

Malo je rec da sam zadovoljan, stavljen Mx ROM v8.0 Annual edition, izgled od Z5, Xposed moduli i detaljno upravljanje cpu voltazom i frekvencijama.

Smanjena max frekva na 1.6ghz, nije mi potrebno vise, proslo me vrijeme teskih igrica na mobitelu, a razlika se ni ne osjete.

Mobitel je trenutno kod mene i ostat ce dok ne izdahne, ak tko ima bilo kakvih pitanja, tu smo! :)

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Kakvo je stanje sa ofišl Marshmallow ROM-om za Z1C?
Više mi je pun k ovog radio active buga jer izvlačim jedva 3 sata SOT-a.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Kakvo je stanje sa ofišl Marshmallow ROM-om za Z1C?
Više mi je pun k ovog radio active buga jer izvlačim jedva 3 sata SOT-a.

Mislis sa 5.1.1?

Koristim ROM baziran na ofislu, bez Xposed modula za radio acitve bug je nekih 3.5h, sa modulom do 4.5 navucem.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Mislim na Android 6.

Bilo je riječi da Sony neće dati ofišl update Z1 seriji, već da će izdati ROM i ostaviti da si korisnici flashaju ako žele.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim da postoji AOSP verzija, al nisam siguran. Ako i postoji ona je gola do kosti i pola toga ne radi kak spada jer oni puste to ogoljeno da devovi onda sami rade na tome. 

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Igrao sam se malo nakon napravljenog nandroid backupa sa ROM-ovima.

Besmisleno po meni, riskirat da se Bravia engine kljucevi izgube zbog cistog androida, koji skoro pa je i spakiran u Xperijin softver, naaaaah.

Tj, krivo sam se izrazio.

Sonyev UI je najblizi Nexus exp., tih par dodataka koje Sony stavlja su stvarno zanemarivi.

Nakon XY mobitela, prvi mobitel na kojem se vracam na stock, jer je jedini koji radi na stocku bolje nego na bilo cemu, uz root i Xposed module naravno.

Keep on goin'!

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Znatizelja je cudo!
Skinuta zadnja verzija KitKat-a, i upravo se flasha na mobitel.

Ako vidim drasticne promjene, ostavit cu tu verziju, ne patim za finesama koje Lollipop donosi, a mozebitno mi utjece na performanse.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Meni je Sony-ev UI najbolji i radi dizajna i čistog Androida mi je prvi izbor pri kupnji mobitela.

Počelo je proljeće i sport i opet mi se kamera na Z1C počinje penjati na onu stvar.

Slike su loše, pogotovo ako se slika u Auto modu, a da ne govorim o leći/poklopcu kamere koji je napravljen od svile i UV premaz se grebe kao ništa. 

Usporedite samo ton boje na sredini, njušci i guzici. Sve izgleda isprano i prljavo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znaš kak vele, you win some and you lose some 

Da na Z1 seriji se to baš gulilo, na Z3 seriji je kao malo bolje a na z5 mi se još nije zgrebalo pa da kucnem po drvetu 

17 godina
Psych0 kaže...

Znatizelja je cudo!

Ako vidim drasticne promjene, ostavit cu tu verziju, ne patim za finesama koje Lollipop donosi, a mozebitno mi utjece na performanse.

Obavezno javi dojmove, meni je mob došao sa Lollipop-om tak da ne znam kakav je KK iako sam na XDA pročitao da je dosta ljudi zadovoljnije sa KK-om, a najbitnije mi je trajanje baterije i kamera.

15 godina
protjeran
I kamera i baterija je bolja, ne puno ali je.
HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900-Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Eyekool kaže...
Psych0 kaže...

Znatizelja je cudo!

Obavezno javi dojmove, meni je mob došao sa Lollipop-om tak da ne znam kakav je KK iako sam na XDA pročitao da je dosta ljudi zadovoljnije sa KK-om, a najbitnije mi je trajanje baterije i kamera.

Sve vece dojmove o bateriji cu ti moc rec sutra kad odradim ciklus praznjenja.

Kameru sam sitno danas koristio, tmurno je bilo cijeli dan, ako ce sutra bit bolje, testiram i to.

Jedino sta sam zamjetio danas uz mrvicu vecu brzinu i stabilnost samog telefona, je to da STAMINA puno 'brze' pocinje radit ono za sta zapravo i sluzi.

A to je gasenje WiFi-a i podataka kada je ekran ugasen.

Na Lollipopu su mi obavjesti od Whappa i messengera znale dolazit po 10 minuta kasnije nakon sta je ekran ugasen, sad vec nakon cca 2min mobitel u potpunosti spava.

I sto je najvaznije, nema onog Acitve radio bug-a koji mi je ispijao zivce na slamku, skupa sa baterijom.

Eto, to je to zasad, sutra pisem opsirnije.

15 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Znaš kak vele, you win some and you lose some 

Da na Z1 seriji se to baš gulilo, na Z3 seriji je kao malo bolje a na z5 mi se još nije zgrebalo pa da kucnem po drvetu 

Uzeo bih ja sebi Z5, samo da imam pravi razlog. Teško mi dati tolike novce, a ovaj radi k'o 'rđavo zvono.

Evo sad mi je pao na pločice i samo je zadnje staklo puklo, ništa više 

E, a to guljenje, jel to utječe na kvalitetu fotki? Jel bolje imati poguljenu UV zaštitu ili nikakvu?
I još da te ugnjavim, kakve ti postavke na manual modu koristiš? 

12 godina
neaktivan

A gle, zamisli Z5 kao Z1 na steroidima 

Što se UV tiče, nisam siguran koliko to ima utjecaja, no iz vlastitog iskustva na z3c gdje mi je polovica bila poguljena i pogrebana od štapića za uši i alkohola, slike koje proizvodi su očaj očaja. Bulje uopće nemat staklo nego takvo. I ako ti je ili poguljeno ili pogrebano bolje odvojih par dolara, jer u suštini za Z1 više nije skupo, za zadnje staklo koje se pri tome jednostavno zamjeni (sve što trebaš je adhesive za zadnje staklo koje dođe možda 1$ i fen) nego ić rješavat nekim fixevima koje pronađeš na netu. To ti iz iskustva sa tim panelima kažem. A postoje i samo stakla za tu kamericu di iz panela izbaciš stao pogrebano ili poguljeno i zaljepiš novo pa vratiš panel. Možda još i jeftinije.

Za manual ovisi o situaciji. Pošto ti imaš stariju verziju kamera aplikacije, svakako isključi stabilizaciju na fotkama jer dodaje ISO. A recimo kad imam noćne onda ograničim ISO na do 400 i stavim slajder za svjetlost na +2 (morat ćeš malo stabilnije držat mob onda). Za dnevne uglavnom koristim SA na punoj rezoluciji. Za nešto drugo ovisi o sceni i objektu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice