Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.560.599
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Nigdavž kaže...

Molim pomoć!

Flashao sam SlimICS prema Cro01-ovim uputstvima sa strane 172 i sve mi radi super, ali mi se telefon jednostavno zacvika i resetira kad pokrenem neku aplikaciju. Evo slika što mi pise u "o telefonu". Ako neko zna što se događa molim da pomogne :))

Idi u recovery pa probaj napraviti Wipe Cache i Wipe dalvik cache. Ak to ne pomogne nemam pojma išao bih na novi rom, imaš vani ful stabilan 4.0.4 a i 4.1.1.

13 godina
neaktivan

probao sam sad staviti ICS333 po tutorialu od Switcha i sve mi prođe super al kad flasham jos google apss mi mob ode u bootloop i nemogu vise ni u recovery, onda moram preko odina vračat natrag soft gore...mozes mi dati link na neki full stabilan ICS? Hvala

15 godina
Nigdavž kaže...

probao sam sad staviti ICS333 po tutorialu od Switcha i sve mi prođe super al kad flasham jos google apss mi mob ode u bootloop i nemogu vise ni u recovery, onda moram preko odina vračat natrag soft gore...mozes mi dati link na neki full stabilan ICS? Hvala

ICS333 je ful stabilan! Nešta si sprčkao kod stavljanja gappsa, jer meni se to nije dogodilo kad sam stavljao. Moraš napraviti Wipe cache i wipe dalvik cache prije i poslije. Kontaktiraj mrbean on je flashao neki dan možda nešto više zna.

13 godina

koja je razlika između ics333 i cm9? Da li je cm9 brzi? Imate li iskustva? hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni je pukel ekran pa me sad zanima kolko bi me došel popravak i od kud da naručim ako mi se uopće isplati popravak.inače mob radi i sve mi je ok jedino kaj mi je ekran puknuti.

dal trebam ovo ili nekaj drugo?

http://www.ebay.com/itm/New-digitizer-touch-screen-front-LCD-Outer-Glass-Lens-for-Samsung-i9000-Galaxy-S-/270989063733?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f1834f635

ili pak trebam sve ukupno naručiti kak je ovo?

http://www.ebay.com/itm/LCD-Screen-Touch-Digitizer-For-Samsung-Galaxy-S-I9000-/370619928009?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564aab4dc9

evo i slika:

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jel ti se to prasina nakupila ispod? stvarno lose izgleda

vidi kolko ja znam kod SAMOLED ekrana nemoguce je skinut digitizer jer je zalijepljen na SAMOLED...tak da mislim da ces morat ic na ovu skuplju varijantu

al pitaj nekog strucijeg, odi npr u temu pomoc pri odabiru mobitela i tamo pitaj sigurno neko zna iz iskustva...ili otvori svoju novu temu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma nije mi to prašina nego nisam obrisal ekran{#}.malo je prljav,hehehehe

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

mozes i staklo stavit samo sto ce ti nakon nekog vremena sigurno otici touch i amoled. 
U konacnici ces kupit za 100€ sve i to je to  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Switch kaže...
njonji kaže...

Ja kad sam stavio 1.3.0s na ICS333 onda bi mi upao u beskonačan bootloop i nije moglo ni u recovery ući (random nakon stotinu bootova uspije ući, ali moglo je u download mode bez problema) i tako neke probleme sam imao s njime pa sam ostao na 1.2.2s

Stavio sam onaj datafix za datadata maknuti u data/data ili kako već jer mi je bilo FC za gapps i nakon tog datafixa sad radi sve ok, ne znam dali da riskiram opet pokušati staviti 1.3.0s, možda poslije.

Ako ti ode u bootloop i ne moš u recovery skineš fino .tar verziju 1.3.0s i flashah preko Odina.

A ovdje imate i ClockWorkMod recovery bootloop fix.

Ako 1.3.0s stavim preko Odina jeli trebam onda prije toga napraviti wipe cache i dalvik cache ili samo staviti i gotovo?

Čitao sam da ako preko CWM idem onda da moram napraviti ta dva wipea.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
15 godina
neaktivan
mrbean kaže...

sta mislite o slim beanu?

Verzija 2.2 je ok imam je već neko vrime i radi skroz uredno za razliku od 2.1 koji mi se svako toliko rušia i blokira telefon...

15 godina
neaktivan

pozz ekipa ev bas sam flashao slimbean(jellybean 4.1) na svoj i9000,jel zna neko di mogu skinut hrvatski jezik za njega? thx {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
frend mi si je nabavio galaxy s, a kako sam ja svoga prodao prije skoro 2 godine, neznam mu preporuciti koji custom rom da stavi

Ja sam bio u to vrijeme koristio darky, danas neznam dal uopce on postoji.

Moze preporuka nekog custom roma za njega.

Hvala
Lopovi,ne kradite!Država ne voli konkurenciju UKOLKO TKO TREBA POPRAVITI RATIO NA TRACKERU NUDIM UPLOAD 60gb za 20kn. Javite se na pp za daljne upute
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja koristim Remics-jb 4.1.1 i ja sam zadovoljan kako radi

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1804032

jedino ako mu igra ulogu nema hrvatski, ali isti romo od istih developera ICS ima hrvatski

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ekipa! Evo prosli tjedan sam po uputuma switcha stavio ics333 rom, i prije toga rooto naravno.

Stavio bi sada opet neki drugi, da probam i ako je mozda neki brzi pa da si ga ostavim. Jel imate neke savjete?

Ako ima i neki stabila na jelly beanu? Ako imate moze i tutorial odmah kako da stavim sljedeci rom, ako vec imam neki jer mi je sve ovo novo :).

Hvala unaprijed onom ko ima strpljenja :P :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
brane_og kaže...

jedino ako mu igra ulogu nema hrvatski, ali isti romo od istih developera ICS ima hrvatski

pa vidis da je rom baziran na, cek kopirat cu

new ROM base SlimBean 2.2

a taj rom ima samo 5 jezika, tako da nije ni cudno sta nema hrv

14 godina
neaktivan
Nocio kaže...
brane_og kaže...

pa vidis da je rom baziran na, cek kopirat cu

new ROM base SlimBean 2.2

a taj rom ima samo 5 jezika, tako da nije ni cudno sta nema hrv

ja to jako dobro razumijem i meni to ne smeta ni najmanje nit se čudim, nego čovjek je pitao za preporuku, a ja sam mu preporučio taj rom ako mu frendu ne smeta da nema hrvatski

15 godina
neaktivan

da i nije cudo sta nema hrvatski al to neznaci da se nemoze dodatno ubacit zato sam i pitao ima li hrv za njega,ispravi me ako se varam? 

0 0 hvala 0
15 godina

moze se ubacit, samo ako ces ti kompajlirat frimework il kak se vec pise jer to  tvorac roma nezeli napravit, a i nije zagarantirano da ce ti uspijet, bar je tak on govorio

15 godina
neaktivan

dobro samo me zanimalo,jel ko jos instalirao slimbean 2.2 sve mi radi glatko osim gpsa koji uopce neradi i neke aplikacije nepokrene :/

EDIT:ups tak sad vidim u bugovima no GPS http://slimroms.nfye.eu/index.php/bugs

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 12:54 (PhoenixGold).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni je gps napokon proradio na remics-JB, do tada ni na jednom ics-u ili jb mi nije radio, samo ovaj rom ubija bateriju nažalost previše

zato je izašao Tsunami X JB pa ću njega probati sada jer vidim da po screenshotu da je čovjek natjerao na 6sati uključen ekran što bi trebalo značiti da nije rom prevelik potrošać baterije,

15 godina
neaktivan

evo bas malo razgledajem,jesu naveli moguce bugove za tsunamija?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

instalirao ga i jedini bug koji sam primjetio je da se SUPERSU aplikacija ruši, a vjerujem da će izaći brzo update za to, a liste bugova u topicu još nema

rom radi jako brzo i stvarno  slabo troši bateriju nasprem ostalih JB romova, i isplati ga se instalirati. Jedino što mi za sada nedostaje je da se power menu ne može modificirati.

i da koga zanima gps radi odlično

15 godina
neaktivan

evo ja sam ga isto sebi instalira tsunami,sto se tice baterije nije lose jedino sta si spomena superuser zeza pa se gase aplikacije sto trebaju od njega doopustenje il nece da se pokrene..iritantno malo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bok ekipa,

Vlasnik sam SGS-a, s Froyom 2.2 (koji ima neke iritantne bugove i spor je) i mislim da je krajnje vrijeme da stavim noviju verziju Androida. Nekako mi se najprivlačniji čini ics333, samo imam par pitanja.

- Nemam externu SD karticu, a koliko sam shvatio, potrebno je kompletno formatirati mob. Postoji li kakav program s kojim bi sačuvao podatke (poruke, pozive, audio, appove), bilo na mobu, bilo da ih prebacim na komp, pa poslije na mob?

- Je li ics333 fluidan, brz, kako stoji s baterijom i jel sve radi na njemu (čak i sitnice poput gpsa ili bluetootha)?

- Na što trebam paziti pri stavljanju nove verzije softvera?

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 20:24 (i_rambo_plache).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pročitaj si zadnje 2 stranice. Imaš moj tutorial kako staviti taj ics333. Ja ga trenutno koristim i rom mi je fantastičan, brz, ništa ne šteka, radi sve znači gps, bluetooth, punim ga svakih 48h (ovo ovisi o korisniku naravno).

Za backup poziva, sms-ova, kontakata koristim Mobile Backup 2. Za Appove My Backup Root ali za njega ti je potreban rootan mob. Zapravo ja na tvom mjestu ni ne bih backapirao aplikacije nego bih to sve friško intalirao jer ipak je ICS daleko ispred Froya tako da najbolje da ništa ne vućeš sa tog starog sranja.

15 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Bok ekipa,

Vlasnik sam SGS-a, s Froyom 2.2 (koji ima neke iritantne bugove i spor je) i mislim da je krajnje vrijeme da stavim noviju verziju Androida. Nekako mi se najprivlačniji čini ics333, samo imam par pitanja.

- Nemam externu SD karticu, a koliko sam shvatio, potrebno je kompletno formatirati mob. Postoji li kakav program s kojim bi sačuvao podatke (poruke, pozive, audio, appove), bilo na mobu, bilo da ih prebacim na komp, pa poslije na mob?

- Je li ics333 fluidan, brz, kako stoji s baterijom i jel sve radi na njemu (čak i sitnice poput gpsa ili bluetootha)?

- Na što trebam paziti pri stavljanju nove verzije softvera?

Pa evo recimo otvoriš ovu temu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1618757 . U njoj imaš sve potrebne informacije na što da paziš i imaš u prvom postu i link na jedan lijepi i detaljni tutorial :)

E sad, što se tiće backupa:

- za aplikacije -> Titanium backup

- pozive ti backup radi automatski na gmail ak uključiš

- za poruke ima super aplikacija SMS backup + , koji također backupira na gmail.

Ja recimo koristim CM9 i super mi je .....

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
17 godina
neaktivan

Piše u uputstvima za stavljanje GB 2.3.6 da napravim ovo:

> Plug your phone into the PC and format internal SD

To napravim prek ovog formata?

Ili prek nekog programa? Ili prek factory reseta? 

@brane

Napravio sam to prek "wipe data/factory reset" u CWM-u, stavio GB i trenutno stavljam ics333 ;)

EDIT:

evo, samo da javim da sam stavio ics333 i da izvrsno osim video playera koji dolazi s romom - samo loada u beskonačno... Inače sam prezadovoljan, ics333 je osjetno brži od Froya, čak mogu bez zastajkivanja gledati videe u embeddanim playerima na stranicama! O izgledu roma da ne pričam... 5+

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 10:43 (i_rambo_plache).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to možeš i iz telefona, u postavkama imaš pohranjivanje(memorija) i tamo imaš formatiraj.

al brišeš sve, baš sve iz telefona, tako da ako imaš šta u njemu prije si to snimi na komp ili negdje

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ima li netko da je koristio ovaj ROM?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1858734

Stručnjak za paranormalne pojave
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje:

Kad bi mi na Froyu došla poruka i kad bi mi bio zaključan ekran, pojavila bi mi se puzzla koju bi pomaknuo na određeno mjesto i vidio bi poruku. Sad mi se nova poruka pojavljuje samo u notifikacijama, čak niti kad se otključa ekran, kod ikonice za poruke nema nikakve oznake da je došla nova poruka. Se to može kako promijeniti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice