Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.721
|
čitano: 11.434.541
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zuper kaže...

Uzmi u obzir još novi Xiaomi 13T. Xiaomi obećaje dugu podršku s tom serijom. A dobiješ i Air Fryer gratis lol

robogo kaže...
Xiaomi 13T se nađe novi za ~550€, definitivno vrijedan razmatranja u tom cjenovnom rangu.

Ima i OnePlus 11 na TradingShenzhenu...

perix231 kaže...

I treci glas za 13T

zanmljivo, budem ga ubacio u modus odluke pa vidim :) nije žurba za novi mobitel pa si gledam neki best-buy kod nas, bitno je da mogu provući na rate :)

https://idzan.eu | Hrvatski Telekom Customer Support Agent, non-Tech sektor
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Xiaomi 13T je midrange po svemu. Cijena je ok za ono što nudi, ali ima bolje. Mana je prednja kamera koja snima samo 1080 30fps video i ima zastarjeli usb-c 2.0. Za ispod 600 eura kupi se Xiaomi 13, koji je daleko bolji ili još bolje S23 koji je čisti best buy u tom rangu...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

S23+ za 670 do 760 eura dobar deal?

Link: https://shopee.ph/Samsung-Galaxy-S23-(S9160)-256GB-512GB-i.80090165.18874968301?sp_atk=1b7fe8a4-3f88-4a1d-8eae-60a535f6aafd&xptdk=1b7fe8a4-3f88-4a1d-8eae-60a535f6aafd

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2023 20:29 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kome je bitna kamera, a razmatra S23, nek upiše na google:

S23 camera problem

Xiaomi serija 13t ima manji senzor glavne kamere od 12t pro i ocjene na dxomark su puno lošije.

Iamdanny snimanje razgovora je u EU odavno zabranjeno pa ne radi fabrički, možda sa root-om 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2023 21:25 (smor).

0 0 hvala 3
6 godina
Avicii1 kaže...
Pozdrav ekipa,
mislio sam uzeti s23 ultra za starog, pa gledam ove shopove tipa Pro mobile, Mobi store i slično gdje je s23 ultra oko 1000 eura, za razliku od 1500 u normalnim trgovinama. Da li su to legit shopovi i što preporučate?

Isto tako, ako netko ima preporuku za još neki model slobodno.

pozdrav

To su muljaže svakako. Prema onome što navode na webu kako obračunavaju maržu, čini se da je neka muljaža s plaćanjem poreza državi, a i iz mog osobnog iskustva mobiteli su isto neki mulj -> Uzeo sam prije par mjeseci S23 Ultra preko jedne od tih trgovina za 1000 eura, i uređaj mi je krepao treći dan.

Vratili su mi novac uz malo natezanja, tako da ne preporučam nikome tako kupovati mobitel! (jedino kaj su bili tak glupi da su mi dali dosta rijetku verziju od 12/256GB, umjesto kupljene 8/256GB verzije  To mi govori da ne znaju šta prodaju - tko zna od kuda njima ti uređaji... mislim znam, ali tko zna od kuda još)

Kad sam vratio taj za 1000e, uzeo sam u legit trgovini za 1400e novi i za sad radi super.

Osim toga što je krepao, druga stvar koja mi je zapela za oko je da ovaj za 1000e nije u kutiji imao "warranty card" papir, za države u kojima valjda taj papir vrijedi kao garancija (navedene države na papiru su mađarska, grčka, latvija, litva, estonija, njemačka+austija, slovenija). Kod nas koliko znam račun vrijedi kao garancija, tako da taj warrany card nije previše bitan u slučaju kvara pretpostavljam. Ali u toj sketchy trgovini su mi rekli da uređaj šaljem njima pa će oni mobitelj dalje slat u servis i da ne mogu ja direktno odnijeti u ovlašteni samsung servis... :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2023 0:58 (Ulysses182).
13 godina
smor kaže...

S23 camera problem

Xiaomi serija 13t ima manji senzor glavne kamere od 12t pro i ocjene na dxomark su puno lošije.

Iamdanny snimanje razgovora je u EU odavno zabranjeno pa ne radi fabrički, možda sa root-om 

Znaci svi s23 imaju kamera problem? Da ne guglam ako znas.

Koji mobitel preporucate za dobre slike?

Trenutno gledam A54 i S23+ . Jer sam bio zadovoljan sa s52s koji mi je ukraden.

Prije toga sma imao MI A1. Ali mi se cini da Xiaomi vise nije value deal kao sto je bio prije.

13 godina

Nemaju svi S23 problem sa fotkama. Ne postoji model ili proizvođač koji nema probleme u određenim serijama proizvoda.

Recimo od OP 7T u kojeg su se 2019. kleli ovdje na forumu da je ekstra i best buy godine i baš sam ga kupio temeljem preporuke ljudi u ovoj temi - upravo glavna kamera je imala serijski kvara OIS-a na glavnoj kameri, a autofokus na ultrawide je bio defektan jer "infinity" fokus nije radio pa je davao blurrane fotke pejsaža, a upravo zato ultrawide služi, oba kvara su detaljno prijavljena od korinsnika na njihovom forumu.

Naravno na službenom servisu u poljskoj su odbili to uz opasku kako se taj popravak plaća i nije obuhvaćen normalnim jamstvom.

Zato kad me kolege pitaju koji mobitel uzeti, ne preporučujem isključivo po snazi soc-a ni količini ram-a, već po postprodajnom i softver supportu. Recimo te kineske mobitele kupljene sa tradingshenzen ili alija koji imaju te muljaže sa eu skladištem, kakva je njihova servisna mreža? koliko se čeka popravak, gdje se šalje, jel mobitel prima redovito sigurnosne i os nadogradnje? još važnije,  jel nadogradnje breakaju mobitel (npr. oxygenos 11 koji je doslovno prepolovio bateriju na OP 7T, a prigodno je oneplus baš u to vrijeme 2020. ukinuo rollback instalaciju androida 10 na sve mobitele)?

nije mobitel samo količina ram-a ili brzina soc-a

Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!

2 0 hvala 2
13 godina
Apachy kaže...

Nemaju svi S23 problem sa fotkama. Ne postoji model ili proizvođač koji nema probleme u određenim serijama proizvoda.

Recimo od OP 7T u kojeg su se 2019. kleli ovdje na forumu da je ekstra i best buy godine i baš sam ga kupio temeljem preporuke ljudi u ovoj temi - upravo glavna kamera je imala serijski kvara OIS-a na glavnoj kameri, a autofokus na ultrawide je bio defektan jer "infinity" fokus nije radio pa je davao blurrane fotke pejsaža, a upravo zato ultrawide služi, oba kvara su detaljno prijavljena od korinsnika na njihovom forumu.

Naravno na službenom servisu u poljskoj su odbili to uz opasku kako se taj popravak plaća i nije obuhvaćen normalnim jamstvom.

Zato kad me kolege pitaju koji mobitel uzeti, ne preporučujem isključivo po snazi soc-a ni količini ram-a, već po postprodajnom i softver supportu. Recimo te kineske mobitele kupljene sa tradingshenzen ili alija koji imaju te muljaže sa eu skladištem, kakva je njihova servisna mreža? koliko se čeka popravak, gdje se šalje, jel mobitel prima redovito sigurnosne i os nadogradnje? još važnije,  jel nadogradnje breakaju mobitel (npr. oxygenos 11 koji je doslovno prepolovio bateriju na OP 7T, a prigodno je oneplus baš u to vrijeme 2020. ukinuo rollback instalaciju androida 10 na sve mobitele)?

nije mobitel samo količina ram-a ili brzina soc-a

Aha, da li je random ili se moze saznati po nekom serijskom broju?

13 godina

Taj problem banana blura, odnosno polukružnim zamućenjima kod fotkanja poglavito dokumenata ili snimatelju bliskih objekata pri lošijem osvjetljenju riješen je softverskim updateom krajem kolovoza.

Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!
14 godina

OnePlus nije ukinuo rollback instalaciju. Ja sam upravo na 7T Pro s A12 prešao na A11 bez ikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2023 19:06 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
smor kaže...

S23 camera problem

Može brisanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2023 21:03 (hardcoree).
13 godina

Imam Xiaomi Redmi Note 8T i zaista sam zadovoljan, pogotovo kamerom, ali mi je jednostavno premalo memorije (64GB 4GB RAM). Želio bih opet uzeti Xiaomi, ali trebam savjet/iskustvo koji je dobar. Ne bih baš sad najskuplji, nego da je klasa ovog mog sadašnjeg. Idealno 128 GB 6GB RAM. Možda Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G? Puno hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
Pc44 kaže...

Imam Xiaomi Redmi Note 8T i zaista sam zadovoljan, pogotovo kamerom, ali mi je jednostavno premalo memorije (64GB 4GB RAM). Želio bih opet uzeti Xiaomi, ali trebam savjet/iskustvo koji je dobar. Ne bih baš sad najskuplji, nego da je klasa ovog mog sadašnjeg. Idealno 128 GB 6GB RAM. Možda Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G? Puno hvala!

Pozdrav, imam 12 PRO 5G, stvarno odličan mob, zasad nikakvih problema. Kod mene je verzija 256GB/8GB. Koristim ga već nekih 4 ipo mjeseca :)

13 godina
Zenin S23+ normalna leca, od frendice isto OK, ali zato stariji A71 ima bananu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Može pomoć za mob do 200e za stariju osobu, jedino bitno da aplikacije tipa Viber, Facebook, whatsapp rade ok te da ne počne blokavat nakon misec dana.

0 0 hvala 0
16 godina
bbeco kaže...
Može pomoć za mob do 200e za stariju osobu, jedino bitno da aplikacije tipa Viber, Facebook, whatsapp rade ok te da ne počne blokavat nakon misec dana.

Pozdrav, baš prije par dana sam i sam gledao šta uzeti starom za te novce i s ono malo istraživanja po netu odluka je pala na Motorola G23 (8gigi rama i 128gigi storega). Cijena je 189eura u linkanoj trgovini, kod ostalih se vrti za isti 250eura. Jedino treba 8-10dana da dođe, nemaju ga na svom skladištu već kod dobavljača.

13 godina
CPU kaže...
Pc44 kaže...

Pozdrav, imam 12 PRO 5G, stvarno odličan mob, zasad nikakvih problema. Kod mene je verzija 256GB/8GB. Koristim ga već nekih 4 ipo mjeseca :)

Kakva je kamera?

14 godina
U Mobileshopu imate Motorolu G52 6/256 za 191€ s EU jamstvom....
Moj PC  
0 1 hvala 1
10 godina
neaktivan

S obzirom da je moj Xiaomi Mi9 na izmaku snage kupio bi novi mob.

Za oko mi je zapeo Pixel 8 Pro no koliko vidim to još uvijek nije u prodaji ili nema kupiti kod nas.

Našao sam na mediamarkt.de ili na amazon.de no kako nikad nisam kupovao mob izvana, zanima me ima li tu ikakvih caka ili

samo naručim i ubacim svoju karticu i to je to.  Ako znate neki drugi shop, slobodno preporučite.

Ili da čekam da se pojavi u nekim od naših dućana.

0 0 hvala 0
11 godina

Kamera je meni odlična! Za moje potrebe stvarno odlična. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 21:56 (CPU).
16 godina
RedSon kaže...

S obzirom da je moj Xiaomi Mi9 na izmaku snage kupio bi novi mob.

Za oko mi je zapeo Pixel 8 Pro no koliko vidim to još uvijek nije u prodaji ili nema kupiti kod nas.

Našao sam na mediamarkt.de ili na amazon.de no kako nikad nisam kupovao mob izvana, zanima me ima li tu ikakvih caka ili

samo naručim i ubacim svoju karticu i to je to.  Ako znate neki drugi shop, slobodno preporučite.

Ili da čekam da se pojavi u nekim od naših dućana.

Ukoliko se odlučiš za Google mobitel, očekuj to da u Hr, barem za sada nećeš moći koristiti 5G mrežu.

2 godine
neaktivan
BinHex kaže...
NetkoNegdje kaže...
domac5 kaže...
NetkoNegdje kaže...
domac5 kaže...
NetkoNegdje kaže...
domac5 kaže...
ocean77 kaže...
NetkoNegdje kaže...
MUĆAK kaže...

Moj cilj je bio i sad je Samsung  srednje klase zbog eko sustava ali me nije baš nešto oduševio A54 tako da sad čekam što će ponuditi A55 navodno bi trebao biti sa SD procoma  u planu su mi dva Xiaomi ili Redmi moba srednje klase za mjesc dva kad padne cijena 

Redmi note 13+  (12/512)  ili Redmi K60 ultra (12/512 ) iz Kine nadam se da je sve OK za korištenje kod nas . 

A55 - prema glasinama bit će Exynos: https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a55_specs_surface_likely_to_use_exynos_1480_soc-news-59994.php

Sada imam Xiaomija i gledam zamjenu kod nekog drugog proizvođača, najviše zbog nedostatka podrške za mobitele srednje i niže klase na max. 2 godine. Redmi Note 13 i njegove varijante kod nas će doći tek sljedeće godine, a onda mora proći još pola godine za niže cijene (kao što je sada slučaj s Note 12 i Note 12 Pro), a onda će već izaći Note 14 i tako unedogled. Plus, sve je više u igri Mediatek, pa ako tražiš Snapdragon, morat ćeš pogledati nešto drugo.

Ne, nije sve ok za korištenje mobitela za kineskog tržište kod nas i to je pojašnjeno nedavno više puta, pa preporučam čitanje poruka unatrag par zadnjih stranica ove teme.

https://tradingshenzhen.com/en/redmi-k60-k60-pro-k60-ultra/redmi-k60-ultra-12gb256gb

Na kraju je to tvoja odluka.

Koristim neko vrijeme Xiaomi 13 Ultra sa Trading Shenzhen sa EU romom i za sada nisam primjetio bilo kakve probleme sa frekvencijama a prosli vikend sam isao u neke zabacene dijelove zupanije i bas sam pratio taj dio sa signalom i povezivoscu i u svakom trenutku je sve radilo.

Isto tako koristim Google Pay (Wallet), placam s njim svaki dan, sve bankovne i ostale aplikacije rade bez ikakvih problema i iskreno, ne vidim nikakvu razliku u korištenju mobitela u odnosu na bivši Galaxy S23 Ultra koji je za nase trziste i kupljen ovdje.

Mozda zaista ima neka specifična situacija u kojoj bi se mogao naci gdje bi isplivao taj problem sa frekvencijama ali to su iznimno rijetke situacije i nebi tome davao previse na važnosti.

Ma sve je to oke nego neke ljude ovdje jebe sto nece moc hitnu zvat kad ih zmija ugrize sa 4g 800 mhz mreze nego ce se poziv obavit sa 3g ili 2g mreze..

Jer znas, nasa drzava u zabacenim sumetinama i kamenjarima po dalmaciji ima 4g na 800 mhz ali nema 2g i 3g na istom podrucju... Taku kazu ovi sto svako malo zovu hitne sa takvih podrucja

Medo mali, jesi tu?

Vidi Tarabu u temi o A1 kabelskom internetu kako se žali da u Kostajnici nije imao signala na mobitelu. Budi srce, pa ga izvrijeđaj kako samo ti to znaš.

Tu sam micek, a ne vidim nigdje da pise kakav mobitel ima? Tvoj europski sa svetom 800 mhz frekvencijom ili kineski bez te frekvencije? 

Pitaj. Kartu čitaj al' seljaka pitaj! Da saznaš u kojoj je šumi bio. I 800 i 2600 su Kinezima problem, pčelice vrijedna.

I dalje nisi napiso kakav mobitel decko ima, europski ili kineski sa trading shenzena?

Opet pises nepotpune manipulativne informacije s ciljem da plasis ljude, 2600 samo nekim kinezima fali (redmi k60), ne svima. Zasto to ne naglasis? Zasto ispada da SVI kinezi pate od toga? Zasto moj kinez sa trading shenzena ima i 800 i 2600 mhz? 

Odeš u temu i pitaš čovjeka. Tako je nebitno KOJI je mobitel imao, kada je napisao da NIJE IMAO SIGNALA.

Vala ga i ti sereš. Pa like je napisao da nije imao NI STRUJE. Njegov post nema nikakve veze s ovom temom i onime o čemu se raspravljalo.

Pomozi ljudima da proberu mob a ne kaki okolo.

Isprike ostatku ekipe na OT.

Da ne bude potpuni OT, koje trgovine imaju dobar/stvarni popust na "black friday"... pošto mi nije hića za mobitel ali se planiram obnoviti, gledao bih tad ubosti nešto ako negdje bude stvarnih popusta.

Mobis.hr ima svako malo neke akcije, pa probaj tamo. 

Neka sva sreća ovoga svijeta stećena pravednim sredstvima dođe k meni. Neka svi grijesi odu od mene - Atharva Veda 10.1.10
10 godina

Pozdrav ekipa,htio bi si kupit sa Trading Shenzhen online trgovine jedan od 2 moba koja me interesiraju.To su redmi k60 ultra i realme gt5.Posto nemam iskustva sa takvim trgovinama,zanima me el ima tu jos kakvih dodatnih davanja,tipa poreza.Inace zivim u Njemackoj,tako da si mogu narucit i u Njemacku i u Hrvatsku.Ili ako neko zna kakvu online trgovinu koja ima jedan od ta 2 mobitela a da dostavljaju u Njemacku bez poreza,nek slobodno ostavi link.Hvala na odgovorima

tomas
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
sheimus kaže...

Pozdrav ekipa,htio bi si kupit sa Trading Shenzhen online trgovine jedan od 2 moba koja me interesiraju.To su redmi k60 ultra i realme gt5.Posto nemam iskustva sa takvim trgovinama,zanima me el ima tu jos kakvih dodatnih davanja,tipa poreza.Inace zivim u Njemackoj,tako da si mogu narucit i u Njemacku i u Hrvatsku.Ili ako neko zna kakvu online trgovinu koja ima jedan od ta 2 mobitela a da dostavljaju u Njemacku bez poreza,nek slobodno ostavi link.Hvala na odgovorima

Narucio nedavno sa Trading Shenzhen Xiaomi Ultra 13 i nisam imao nikakvih dodatnih troškova...osim troska dostave.

10 godina

E onda super,ta informacija mi se bas svida,jos jednom,hvala na odgovoru

tomas
14 godina

Tentrust shop na Aliexpressu ima dosta veliku ponudu i šalju iz Francuske.

https://m.aliexpress.com/store/1102000621?shopId=1102000621

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 17:42 (vepar).
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina

Imam jos jedno pitanje,daj mi molim te reci u kakvoj verziji ti je dosla 13,globalna ili kak to vec ide.I drugo,el ima mozda i nas meni 13 ili samo engleski i kineski

tomas
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 8:41 (sheimus).
10 godina
sheimus kaže...

Imam jos jedno pitanje,daj mi molim te reci u kakvoj verziji ti je dosla 13,globalna ili kak to vec ide.I drugo,el ima mozda i nas meni 13 ili samo engleski i kineski

Uzeo sam sa EU romom, ima hrvatski, sve Google servise, rade sve bankovne app, radi placanje preko Gpay.

11 godina
Pozdrav. Imam ponudu za zapakirani S21 FE za 300e. Isplati li se? Ili ima nešto bolje za 300e

0 0 hvala 0
16 godina
gogo-bbb kaže...
Pozdrav. Imam ponudu za zapakirani S21 FE za 300e. Isplati li se? Ili ima nešto bolje za 300e

ako ti je oko 5 sati SOT dovoljno onda mislim da nema

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice