Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.644
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
no.26 kaže...

Bok! Molim preporuku mobitela do 400€.

Nisam pretjerano zahtjevan korisnik, ne igram igrice. Koristim mobitel za društvene mreže i surfanje, tu i tamo koji video na youtubeu, možda netflix.

Najvažnije mi je da mi potraje 2-3 godine jer ne volim često mjenjat uređaje.

Nakon toga su mi bitni ekran, zatim kamera pa baterija.

Voljela bih da ima 3.5mm, ali nije nužno i nikako zaobljeni ekran - do sad sam imala Mi note 10 lite koji je stradao od nezgodnog pada na taj rub. Čini mi se da ravni ekrani bolje sjednu u zaštitnu masku.

Veličina nije bitna.

Zadnja dva mobitela su bila xiaomi, ali vidim da ih se više baš i ne preporučuje, a čini mi se da imaju jako puno modela i ne znam koji bi odabrala, možda Redmi note 12 pro plus? Na nabava.hr vidim da idu za 400€.

Na prethodne dvije stranice se preporučivalo oko 300€, spominjao se Pixel 6a kao dobra opcija.

Imam priliku kupit novi zapakirani samsung galaxy A54 8gb/256gb za 400€ - nije ogroman popust, ali opet ne znam isplati li mi se tražit dalje od tog. Minus je što nisam navikla na Samsungov One UI i što će doć s hrpom bloatwarea -isto kao i xiaomi MIUI- i gledala sam pixel zbog vanilla androida, ali pixel 7a mi je van budžeta.

Što odabrati? Možda nešto četvrto?

A54 po meni.  Ok ekran, kamere, dobar battery life, vodootporan, duga softverska podrška. 

Pogledaj samo kod nekog operatera uživo kako ti paše u ruci. Samsung One Ui je puno bolje riješenje od MIU-a. Isto sam godinama koristio Xiaomie, prešao na Samsung i preporodio se. Nebi se nikad više vratio na miui. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2023 18:19 (hardcoree).
14 godina

Meni Samsung ništa ne predstavlja u smislu boljeg UI-a s obzirom na MIUI. Ne znam u čemu je to tolika razlika kad mi app-ovi koje koristim isto rade i na Samsung i na Xiaomi. 

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pa rade appovi,nije da je MIUI  nefunkcionalan, e i sretno sa softverskom podrškom kod Xiaomija.

Npr. kad su krenuli amoled ekrani nije se prikazivao WhatApp na AOD ,guzlali su se brat-bratu pola godine dok to nisu riješili.

Nije da je Samsung savršen,ali rješavaju bugove kroz par dana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2023 22:06 (evang).

3 0 hvala 0
10 godina
itomic009 kaže...

Meni Samsung ništa ne predstavlja u smislu boljeg UI-a s obzirom na MIUI. Ne znam u čemu je to tolika razlika kad mi app-ovi koje koristim isto rade i na Samsung i na Xiaomi. 

Nekada su (Xiaomi) nudili top telefone i vrhunski hardver za malo novaca. Puno manje od drugih. Tada sam bio fan i veliki protivnik bacanja novaca na razvikani Samsung. Kad kažem da sam ih koristio, mislim da sam imao kineze među prvima u Hrvatskoj. Prvi xiaomi mi je bio doslovno prvi Xiaomi (hongmi iliti red rice. Xiaomi 1 jel'). 

Sada kada za isti novac mogu birati da li uzeti xiaomi ili Samsung istih specifikacija, xiaomi sa svojim bugovima ispada iz priče. Appovi rade, nije da se kopa po settingsima stalno, ali kad se kopa je one ui bolji. Ponavljam, za isti novac.

Također, ne fali mi ono listanje foruma pred svaki update i traženje prijavljenih bugova. Da li su ovaj put usrali kameru ili bateriju. Ili oboje. Muke po proximity senzoru mi isto ne fale. Ne kažem da se bugovi neće desiti Samsungu i da se ne dešavaju, ali mislim da se dešavaju rjeđe i rješavaju puno brže.

Po mom mišljenju je One ui daleko bolji i sigurniji pa ne vidim razlog ili bolje, ne vidim Xiaomi telefon koji je toliko jeftiniji ili bolji od konkurencije (Samsung, Oneplus, Realme, Motorola, Pixel...) da bi ga uzeo ili preporučio. Kome paše xiaomi, slobodno neka kupi. Nije da neće raditi ili biti loš. Ovo je samo moje mišljenje i razlozi zašto ih ja neću kupovati niti preporučivati dok se nešto radikalno ne promijeni. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2023 7:12 (hardcoree).
2 godine
protjeran

Pa kaj jos nisu sredili taj bug sa senzorom daljine, to mi je opasno dizali tlak na Mi 10.

0 0 hvala 0
14 godina

Ja s tim nemam problema zadnjih godina na tri uređaja, tako da ne znam oko čega je fama. 

16 godina

Pozdravite se sa BBK brandovima (oppo, vivo, realme, onepluse). Nokia ih je istjerala iz EU.

0 1 hvala 0
2 godine
protjeran

Nije iz EU nego iz DE

0 0 hvala 0
13 godina
Nokia💪💪💪
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Memphis kaže...

Pozdravite se sa BBK brandovima (oppo, vivo, realme, onepluse). Nokia ih je istjerala iz EU.

Koliko sam čitao, odlaze uz Njemačke. Nisam vidio da odlaze iz drugih država.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2023 19:19 (NetkoNegdje).
15 godina

Samo iz Njemačke zbog patentnog spora. Možda se i dogovore, ko zna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav Svima ovako treba mi mobitel za starog.

Do 300 eura otprilike.

Sta bi ste mi mogli preporucit--

isplati li se uzest nekakav polovni model sa garancijom i dali bi to bila validna opcija.

Ili mozda direkt uzesti novi mobitel u tom cijenovnom rangu.

Mobiteli koje sam pogledao ovako okvirno bili su:

Polovni 

Honor 70

Novi

Xiaomi redimi note 12 pro

Motorola edge 30

Ili mozda nesto drugo sta nisam uspio pronaci a isplatilo bi se potrositi 50 eura i vise za  polovni 30% bolji mobitel ..

Eto toliko hvala puno na odgovorima.

0 0 hvala 0
10 godina

Pogledaj i samsung A34. Solidan u  apsolutno svemu, a natprosječan u trajanju baterije, softverskoj podršci i još je vodootporan za tu cijenu. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.6.2023 21:47 (hardcoree).

0 0 hvala 0
14 godina

Zašto su Motorole G3x, G4x, G5x tako povoljne na Njuškalu? Ono, sa 1-2 godine garancije 120-130 Eura...

Na gsmareni su mišljenja korisnika dosta dobra za njih...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav svima :)

Mislim si naručiti poco f5 sa aliexpressa pa me zanimalo dali ću morati platiti i nekakav uvozni pdv. Na stranici košta 439€, a u checkoutu 354,16€. Znači razlika od  nekih 85€. Hoću li tih 85eur platiti kada stigne mob i dali ima tu puno zezancije.

Trebaju mi vaša iskustva i naravno, ako ima ko prijedlog za kakvu drugu stranicu gdje se bi mogao kupiti f5.

Priložio sam slike...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...

već su otišli iz masu drugih eu država 

14 godina

Pa reci iz kojih ako znaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
U HR normalno posluju, kontaktirao sam ih....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Neka se gone NATO fanovi. Ako nisu sposobni napraviti solidne uređaje za 200 eura onda neka ne tjeraju one koji jesu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.6.2023 21:36 (Korny1603987).

2 1 hvala 0
14 godina
vepar kaže...
U HR normalno posluju, kontaktirao sam ih....

To znam jer sam kupio 11 tako...

Ali ako ideš pogledati na stranice OP drugih EU zemalja, nude normalno sve telefone. Osim Njemačke...

13 godina
neaktivan

Pozdrav, gledam novi mobitel pa vidim u telemachu mi nudi uz unlitimed tarifu (23 eura sve neograniceno) Samsung galaxy A54 za 320 eura. Gledao sam na njuškalu i nema ih ispod 350 eura tako da mi se ovo cini kao fair deal, sta kazete?

0 1 hvala 0
2 godine
protjeran
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...

Kojih?

Postoje tek najave mogućeg odlaska.

16 godina
zuper kaže...

Google is your friend

16 godina
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...

Kojih?

Ovisi koji brand iz BBK. Nije za svaki isto. Realme je za sada Njemačka i Francuska. 

14 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Neka se gone NATO fanovi. Ako nisu sposobni napraviti solidne uređaje za 200 eura onda neka ne tjeraju one koji jesu.

Intelektualno vlasništvo košta. Najlakše je pustiti nekoga da uloži gomilu resursa (novca) u neki proizvod, kopirati ga i prodavati jeftinije. Da su ovi uložili u razvoj ne bi ni njihov uređaj koštao 200€.

10 godina
BlueMax kaže...
Korny1603987 kaže...

Intelektualno vlasništvo košta. Najlakše je pustiti nekoga da uloži gomilu resursa (novca) u neki proizvod, kopirati ga i prodavati jeftinije. Da su ovi uložili u razvoj ne bi ni njihov uređaj koštao 200€.

nažalost zato i jesmo tu gdje jesmo. nijedna kompanija više nije spremna prihvatiti inicijalni gubitak (nižu cijenu uređaja) kako bi na kraju došla do profita (masovna prodaja). valjda je rizik prevelik. prihvatljivo mi je skupo naplatiti jedino neki premium feature koji je tek izašao.

2 godine
protjeran
Memphis kaže...
zuper kaže...

Google is your friend

Google je već prije puno dana spominjao sam Njemačku kao siguran odlazak i eventualno Francusku, a tek u teoriji EU. Do sada znam samo za Njemačku, o, ti preljubazni forumašu.

2 godine
protjeran
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...

Kojih?

Ovisi koji brand iz BBK. Nije za svaki isto. Realme je za sada Njemačka i Francuska. 

Nisam pronašao vijest da su napustili Francusku.

5 godina
neaktivan

Evo, ja našao ovo

https://news.abplive.com/technology/gadgets/oppo-oneplus-exit-eu-uk-germany-france-netherlands-max-jambor-bbk-pull-out-1591484

According to famed tipster Max Jambor, (@MaxJmb) both handset makers are pulling out of Europe, starting from Germany, France, the Netherlands and the UK. "I can confirm: OPPO and OnePlus are pulling out of Europe. First to leave are Germany, UK, France and Netherlands," Jambor tweeted.

Update: There will be an official statement from OPPO/OnePlus soon! Right now only Germany, France, UK and Netherlands will close down. For the rest of Europe it is unknown at this point," Jambor noted.

Još nije službeno, ali di ima dima ima i vatre.

1 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

LIVE predstavljanje Asus Zenfone 10 uređaja. Mislim da će ovo biti vruća roba na tržištu kompaktnih uređaja

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice