Bok! Molim preporuku mobitela do 400€.
Nisam pretjerano zahtjevan korisnik, ne igram igrice. Koristim mobitel za društvene mreže i surfanje, tu i tamo koji video na youtubeu, možda netflix.
Najvažnije mi je da mi potraje 2-3 godine jer ne volim često mjenjat uređaje.
Nakon toga su mi bitni ekran, zatim kamera pa baterija.
Voljela bih da ima 3.5mm, ali nije nužno i nikako zaobljeni ekran - do sad sam imala Mi note 10 lite koji je stradao od nezgodnog pada na taj rub. Čini mi se da ravni ekrani bolje sjednu u zaštitnu masku.
Veličina nije bitna.
Zadnja dva mobitela su bila xiaomi, ali vidim da ih se više baš i ne preporučuje, a čini mi se da imaju jako puno modela i ne znam koji bi odabrala, možda Redmi note 12 pro plus? Na nabava.hr vidim da idu za 400€.
Na prethodne dvije stranice se preporučivalo oko 300€, spominjao se Pixel 6a kao dobra opcija.
Imam priliku kupit novi zapakirani samsung galaxy A54 8gb/256gb za 400€ - nije ogroman popust, ali opet ne znam isplati li mi se tražit dalje od tog. Minus je što nisam navikla na Samsungov One UI i što će doć s hrpom bloatwarea -isto kao i xiaomi MIUI- i gledala sam pixel zbog vanilla androida, ali pixel 7a mi je van budžeta.
Što odabrati? Možda nešto četvrto?
A54 po meni. Ok ekran, kamere, dobar battery life, vodootporan, duga softverska podrška.
Pogledaj samo kod nekog operatera uživo kako ti paše u ruci. Samsung One Ui je puno bolje riješenje od MIU-a. Isto sam godinama koristio Xiaomie, prešao na Samsung i preporodio se. Nebi se nikad više vratio na miui.