Ima li netko da je narucivao sa tradingshenzen da mu se mogu javiti na pp za nekoliko pitanja?
Pomoć pri odabiru mobitela
- poruka: 39.195
- |
- čitano: 11.756.061
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li netko da je narucivao sa tradingshenzen da mu se mogu javiti na pp za nekoliko pitanja?
Ja sam, slobodno se javi
Neka njihova procijena dovoljnog i svima dostižnog ili iz sigurnosti (požar, pregrijavanje).
Neka njihova procijena dovoljnog i svima dostižnog ili iz sigurnosti (požar, pregrijavanje).
Jedino smisleno što sam mogao pronaći su već puno ranije određene kategorije kućanskih aparata: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012L0019-20180704 i kategorija "OPREMA INFORMATIČKE TEHNIKE (IT) I OPREMA ZA TELEKOMUNIKACIJE" u kojoj su i mobilni telefoni i računala raznih vrsta. Ali ne piše snaga 100W i sl. Pa vjerojatno negdje postoji dokument koji uz te kategorije uređaja navodi i neka ograničenja potrošnje struje.
Svi poput papagaja ponavljaju isto: https://interestingengineering.com/culture/eu-adopts-usb-c-charging-standard
Tako da mislim da je to čisto birokratsko određivanje kategorija uređaja.
Nema ograničenja po W nego mali uređaji do 100W moraju podržati isključivo punjenje preko tipa C.
Znači i dalje se mogu mobiteli puniti preko 100W, ako podržava.
Nema ograničenja po W nego mali uređaji do 100W moraju podržati isključivo punjenje preko tipa C.
Znači i dalje se mogu mobiteli puniti preko 100W, ako podržava.
Pitanje je - na temelju čega su odredili da to bude 100W? Vrtimo se oko toga.
Realno nije ni bitno. Bitno je da ćeš i dalje moći puniti npr. novi Redmi Note 14 Pro+ sa 120W, ali ćeš vrlo vjerojatno si sam morati kupiti punjač
Realno nije ni bitno. Bitno je da ćeš i dalje moći puniti npr. novi Redmi Note 14 Pro+ sa 120W, ali ćeš vrlo vjerojatno si sam morati kupiti punjač
Tako je. I onda pada u vodu, barem djelomično, priča kako ćemo s jednim punjačem puniti sve svoje uređaje. O tome trubim danima, a i postavio sam to pitanje javno na par mjesta online, pa nisam dobio odgovor. Kupit ću još jedan, novi punjač, jer neće doći uz mobitel. Tako ću potrošiti još novca (jer mobitel bez punjača nije za toliko jeftiniji, npr. za 50-60 EUR-a bez punjača od 120W) i opet ću imati elektronički otpad. Jednim punjačem ne mogu puniti sve mobitel, ako ih imam više i različitih proizvođača, jer nisu međusobno kompatibilni (vidi poruke o Honoru i Huaweiu). USB-C koristim već godinama.
Noviji Huawei punjači 88W i 100W podržavaju PD standard. Isto tako Xiaomi se polako prebacuje na PD, a isto je učinila i Motorola. BBK grupacija u novije vrijeme također ide na PD do 45W, ali i dalje se drže VooC standarda. Imam ih sve kod kuće pa je to provjereno....
Možda najbolje za nekoga ko se želi osigurati za budućnost uzeti neki Ugreen, Anker ili Baseus 100-120W koji sve podržavaju. Jeste u startu skupo, ali rješava sve probleme i mirno spavaš....
Noviji Huawei punjači 88W i 100W podržavaju PD standard. Isto tako Xiaomi se polako prebacuje na PD, a isto je učinila i Motorola. BBK grupacija u novije vrijeme također ide na PD do 45W, ali i dalje se drže VooC standarda. Imam ih sve kod kuće pa je to provjereno....
Možda najbolje za nekoga ko se želi osigurati za budućnost uzeti neki Ugreen, Anker ili Baseus 100-120W koji sve podržavaju. Jeste u startu skupo, ali rješava sve probleme i mirno spavaš....
Voda na mlin trgovcima.
Da li je na Amazon-u moguće plaćanje Dinersom na rate?
Uzeo bi mob na talijanskom Amazonu ali na rate ako postoji ta mogućnost naravno.
Uopće nije.
Imam Anker 736 GaN 100W i koristim ga za sve - mobitel, laptop, prijenosni usisivač, brijači aparat, slušalice, miš - svaki usb-c aparat u kući
Istovremeno često kurim laptop + punjenje nekog aparata i tako već 2+ godine. 550 nekadašnjih kuna iz današnje perspektive za takav uređaj je nikakva cijena. I fakat mi je drago da je EU natjerala proizvođače da ne drkaju kitu sa svojim proprietary kontektorima, još da uvedu reda u tehnologije punjenja i na konju smo.
Uopće nije.
Imam Anker 736 GaN 100W i koristim ga za sve - mobitel, laptop, prijenosni usisivač, brijači aparat, slušalice, miš - svaki usb-c aparat u kući
Istovremeno često kurim laptop + punjenje nekog aparata i tako već 2+ godine. 550 nekadašnjih kuna iz današnje perspektive za takav uređaj je nikakva cijena. I fakat mi je drago da je EU natjerala proizvođače da ne drkaju kitu sa svojim proprietary kontektorima, još da uvedu reda u tehnologije punjenja i na konju smo.
Imam ja 2 punjača s više USB-A portova, jedan stolni je star sigurno 7-8 godina od max 10W i služi za punjenje sata i svih mojih slušalica s baterijama. I za to je dobar. Za drugo je neupotrebljiv u današnje vrijeme. Imam i drugi, star 5 godina, zidni, putni, s 4 USB-A porta, 2 jača i 2 slabija i ide do nekih 18W. Isto slabo upotrebljivo danas (osim ljubiteljima Iphonea i Samsunga).
Uz svaki uređaj sam dobio punjač i ima konektor kakav je predvidio proizvođač. Braunov brijači aparat ima svoj, kao i uvijek. Aparat star max 2 godine. Nisam lud ići kupovati novi brijači aparat samo zato da stalak za punjenje ili sam aparat ima USB-C.
550 kuna (u EUR-ima) danas nije dovoljno za pošteni punjač s više portova veće snage. Kupi gejmerski laptop, pa ga spoji na ovog Ankera.
I tako dalje.
Vidjet ćemo kamo će nas EU birokracija odvesti. Mene neće natjerati da kupujem punjače posebno. Neka mi ih oni financiraju iz nekog fonda. Dvaput kupio (početak ove poruke), ali više neću. Radije ću kupovati uređaje za druga tržišta s kojima dolaze punjači. Do sada sam to izbjegavao, više neću.
Više ne bih o tome.
Serija Redmi Note 14 izašla i službeno. Mobis i Ekupi (a možda još netko, ove sam provjerio) nude popust 15% uz poklonjene slušalice i sat.
Što se punjača tiče, sjećam se kad je Anker bio jedan od rijetkih Kineza koji je bio poznat po kvaliteti, tad se dobro držao i Aukey, sad skoro pa izumro...
U to vrijeme je Ugreen bio privlačan što se kabela i adaptera tiče a Baseus je na Aliju iskakao kao iz paštete i nije mi ulijevao povjerenje al sad vidim da su dosta odrasli al još uvijek ne znam na čemu sam s njihovim proizvodima...
Ima li netko više iskustva?
Baš sam gledao neke njihove s više portova i cijene su konkurentne al opet, ne znam na kojoj su razini...
Dalu su Baseus pa i Ugreen dostigli Xiaomi i Anker po kvaliteti?
Vidim da su brzine tu al kvaliteta/sigurnosne zaštite su mi bitnije.
Ali ako više uređaja spojiš, brzina pada. Tako da bolje u startu da uzmeš +100W punjač i miran.
Da li je na Amazon-u moguće plaćanje Dinersom na rate?
Uzeo bi mob na talijanskom Amazonu ali na rate ako postoji ta mogućnost naravno.
ne
Ali ako više uređaja spojiš, brzina pada. Tako da bolje u startu da uzmeš +100W punjač i miran.
Treba citati detaljno. Obicno je na punjacu navedena ukupna snaga na svim portovima i obicno ni na jednom ili eventualno na jednom portu kad je samo jedan uredjaj prikljucen daje punu snagu....
Danas sam probao xiaomi redmi note 14 pro/+ 5g, i usporedio sam s svojim starim 9 pro i uopce nisam impresioniran icim, selfie kamera je vidljivo bolja no tu je 9-tka zaista loša! Ostalo mi je nebitno jer sve i dalje leti no kamera mi neopravdava da dajem novih 400€razocaran totalno, jedino gdje vidim pomak je kad uzmem Samsunga od 1000+€ covjek bi ocekivao neki vidljivi napredak osim vodonepropusnosti i 120hz u 5 godina a ono kifla
Danas sam probao xiaomi redmi note 14 pro/+ 5g, i usporedio sam s svojim starim 9 pro i uopce nisam impresioniran icim, selfie kamera je vidljivo bolja no tu je 9-tka zaista loša! Ostalo mi je nebitno jer sve i dalje leti no kamera mi neopravdava da dajem novih 400€razocaran totalno, jedino gdje vidim pomak je kad uzmem Samsunga od 1000+€ covjek bi ocekivao neki vidljivi napredak osim vodonepropusnosti i 120hz u 5 godina a ono kifla
Pomak u čemu. Meni recimo ne pada na pamet apsolutno nista šta mi nedostaje trenutno na androidu....Mijenjam ih čiste dosade ....
Pozdrav svima,
tražim preporuku za mobitel u cjenovnom rangu do 600 eura. Jako je bitna kvaliteta kamere. Trenutno mi je za oko zapeo Pixel 8A, ali bih volio čuti i vaša mišljenja ili prijedloge drugih uređaja koji su možda bolji izbor. Hvala unaprijed na pomoći!
Pozdrav svima,
tražim preporuku za mobitel u cjenovnom rangu do 600 eura. Jako je bitna kvaliteta kamere. Trenutno mi je za oko zapeo Pixel 8A, ali bih volio čuti i vaša mišljenja ili prijedloge drugih uređaja koji su možda bolji izbor. Hvala unaprijed na pomoći!
Zasto gledat 8a kad se za istu lovu uzme 8 pro
Honor 200 ok izbor? Ima nekih većih mana?
Fotke noći nisu možda na razini ali ostalo je ok.
Drago mi je da se razočarao, jer ta serija mobitela to i zaslužuje. Rijetko kada je izašla serija koja mi se manje sviđala.
Pomak u čemu. Meni recimo ne pada na pamet apsolutno nista šta mi nedostaje trenutno na androidu....Mijenjam ih čiste dosade ....
Redmi serija je do sada bila jeftina, a onda su počeli dizati cijenu. 479 EUR-a za Redmi Note 14 Pro+ 5G je previše. Pa i s popustom do 28.2. u domaćim dućanima, opet je previše. To je Redmi!
Relna primjedba za Baseus sa moje strane korištenja dakle izgledom i izradom izgledaju vrhunski a korištenjem su vrhunsko smeće, u nekoliko godina krepala su mi tri njihova powerbanka i to ne bilo kakva nego sa 100 W izlazom i 65 W ulazom svi iznad 80€ koji mogu puniti laptope od toga sam uspio dobit povrat novca samo za jednog i to pred samo kraj garancije od 90 dana , zatim mi je krepao 100W zidni punjač van garancije i to nakon godinu dana povremenog korištenja a na drugom 120W zidnom punjaču od tri porta radi još samo jedan Usb C od 100W da napomenem da im i kabeli nisu jako velika kvaliteta . Dakle to više nije slučajnost to je surova realnost i to jako skupa , realno i istinito .
Drago mi je da se razočarao, jer ta serija mobitela to i zaslužuje. Rijetko kada je izašla serija koja mi se manje sviđala.
Mobitel ima odvratno plastican osjecaj u ruci jos s tim zaobljenim rubom/ekranom, uzas, ispada da je osnovni model jos i najbolji
Katastrofa do čega smo došli s tim cijenama u par godina. Sjećam se kad sam uzimao redmi note osmicu, 1100kn na nekom sitnom popustu, pro verzija je bila 1500. A sad 3500 kn jbt, za tu lovu se uzimao MI flagship.
Ali jbg, takav je trend. Dok ljudi kupuju cijene neće sigurno ići dolje.