OnePlus 3

poruka: 1.964
|
čitano: 403.912
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
OnePlus 3

Nakon 2 mjeseca sa Oneplus 3 nemam zamjerke, baterija odlicna, toliko se brzo puni da jos ne mogu vjerovati koliko je to brzo. 

Citac otiska prsta isto tako, gotovo trenutno otkljucava mob.

Kamera je isto odlicna, evo jos dva primjera.

https://flic.kr/p/MxbqVg

https://flic.kr/p/LH9VAg

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
OnePlus 3

I meni je telefon odličan, samo ja imam jedan "bug" na svakom stock romu koji sam probao a to je da kad napunim bateriju punu od 100% do 80% kao da se baterija istopi. Npr. Navece napunim bateriju i ne koristim tel do ujutru i probudim se sa 99%. To je ok, medjutim krenem na posao pjeske, setnja od 35 minuta, slusam muziku, dodjem na posao telefon stoji na mjestu ne koristim ga i do deset je vec na 82% i tek od tada imam osjecaj da se sporije prazni.

S obzirom da dobijem 5,5 do 6 sati SOTA i da mi baterija izdrzi 1.5 do 2 dana cini mi se da je neki bug u pitanju sa onih 20% sto jednostavno kao da ispari.

GSam Battery Monitor ne pokazuje neke abnormalnosti u tom periodu, niti neki veliku potrsnju baterije od neke aplikacije. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
OnePlus 3

dolazi nadogradnja koja se temelji na 7.0 Nougat.... 

0 0 hvala 0
15 godina
OnePlus 3

Jel ima netko iskustva da je naručio One plus 3 i da je poslan prije napisanog termina. Naručio sam 25.9 ali nisam očekivao da će delivery dispatch biti tek 27.10. 

A.K.A. DuraCell_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: OnePlus 3
skipe1994 kaže...

Jel ima netko iskustva da je naručio One plus 3 i da je poslan prije napisanog termina. Naručio sam 25.9 ali nisam očekivao da će delivery dispatch biti tek 27.10. 

meni je pisalo dostava 3.10. pa je dosao 24.9. ...

ne mora znaciti, sve je do njihovog skladista. moli se da se poljaci ne napiju 

i budu produktivni...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 10:31 (BREITLING).
11 godina
neaktivan
OnePlus 3

Upravo dobio sms od DHL-a da do kraja dana dolazi trojka  

Koliko sam shvatio, najpametnije je u startu instalirati zadnji software update i onda factory reset napraviti, tzv. clean install? Koja je zapravo poanta toga, što time dobijem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 15:12 (evuki).

0 0 hvala 0
14 godina
evuki kaže...

Upravo dobio sms od DHL-a da do kraja dana dolazi trojka  (kako provjeriti odkud su mi poslali mob čisto interesa radi?)

Koliko sam shvatio, najpametnije je u startu instalirati zadnji software update i onda factory reset napraviti, tzv. clean install? Koja je zapravo poanta toga, što time dobijem?

Time očistiš mob. od ranije kreiranih systemskih i programskih file-ova.

Kako bi ti bilo jasnije šta Clean instal ustvari radi, evo ti malog objašnjenja koje sam sklepao na brzinu. 

"Clean instal" se može raditi na 2 načina.

1. Unutar Recovery-a gdje nanovo instaliravaš određeni software. Tamo imaš opcije:

"wipe dalvik cache" - briše "optimizacijske" fajlove od svih programa koji imaju extenziju ".apk"
"wipe cache partition" - briše sistemske privremene file-ove koji služe za brži pristup sistema pojedinoj aplikaciji
"wipe data/factory reset" - briše sve datoteke (slike, audio, video, ...)

2. Unutar samog operacijskog sustava (OS), pomoću naredbe "factory reset".
To ubiti radi sve umjesto tebe, te postavlja mob. nanovo, ali sa zadnjom verzijom instaliranog software-a

E sad, i jedno i drugo je praktički isto, samo šta pomoću ove 2. opcije se nekad zna dogoditi da nešto ne obriše kako spada, ili da ne napravi sve do kraja. Ta opcija je lako dostupna ljudima, pogotovo onima koji se ne razumiju previše u mob. ali znaju za opciju "vraćanje na tvorničke postavke".

Ova 1. opcija služi za sve one koji instaliravaju neki drugi software (ili drugu verziju; snižavaju ga ili instalivaraju neku neslužbenu verziju istog) jer unutar samog OS-a proizvođač ne dopušta takve "zahvate". Isto tako, bez ikakvog problema ti može poslužiti kao sigurnije rješenje za "Clean instal". 

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 11:12 (Sickness).
11 godina
neaktivan
Sickness kaže...
evuki kaže...

Upravo dobio sms od DHL-a da do kraja dana dolazi trojka  (kako provjeriti odkud su mi poslali mob čisto interesa radi?)

1. Unutar Bootloader-a gdje nanovo instaliravaš određeni software. Tamo imaš opcije:

"wipe dalvik cache" - briše "optimizacijske" fajlove od svih programa koji imaju extenziju ".apk"
"wipe cache partition" - briše sistemske privremene file-ove koji služe za brži pristup sistema pojedinoj aplikaciji
"wipe data/factory reset" - briše sve datoteke (slike, audio, video, ...)

Upravo sam otpakirao ljepotu koja je 1+3 i što sad napraviti - unutar OS-a instalirati update, i onda ugasiti mob i preko volume down + power button tipke doći do bootloadera i poklikati te 2 odnosno 3 naredbe koje si spomenuo?

Ili se software update ako idem raditi clean install preko bootloadera mora raditi na drugačiji način? Isprike na možda suvišnim pitanjima, ovo mi je prvi novi mob nakon 7 godina :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 18:04 (evuki).
14 godina

Ajde prvo skini i instaliraj update normalno preko samog OS-a, pa ga nakon toga resetiraj na tvorničke postavke. Ako kojim slučajem budeš imao problema, javi se ovdje. Ja osobno nisam nikad koristio mob koji nema micro sd , tako da sam uvijek na njoj imao rezervne ROM-ove u slučaju da mi neš pođe po krivu u recoveryu. Ne bi se smjelo ništa dogoditi niti prilikom ove 1. opcije, ali čisto preventive radi napravi prvo sve u OS-u. Nznm kako bi to funkcioniralo da ti prvo skineš samo update koji se spremi negdje u memoriju moba i onda ideš u recovery i tamo odabereš sve 3 opcije. Nema mi logike jer taj update si samo skinuo, a ne i instalirao, što znači da ćeš prilikom brisanja pobrisat i instalacijski file od updatea koji se nije niti instalirao. Javi kako je prošlo :)

E i da, sa kojom verzijom ti je stigao mob ? Čisto da znam :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 11:13 (Sickness).
11 godina
neaktivan
Sickness kaže...

Ajde prvo skini i instaliraj update normalno preko samog OS-a, pa ga nakon toga resetiraj na tvorničke postavke. Ako kojim slučajem budeš imao problema, javi se ovdje. Ja osobno nisam nikad koristio mob koji nema micro sd , tako da sam uvijek na njoj imao rezervne ROM-ove u slučaju da mi neš pođe po krivu u bootloaderu. Ne bi se smjelo ništa dogoditi niti prilikom ove 1. opcije, ali čisto preventive radi napravi prvo sve u OS-u. Nznm kako bi to funkcioniralo da ti prvo skineš samo update koji se spremi negdje u memoriju moba i onda ideš u bootloader i tamo odabereš sve 3 opcije. Nema mi logike jer taj update si samo skinuo, a ne i instalirao, što znači da ćeš prilikom brisanja pobrisat i instalacijski file od updatea koji se nije niti instalirao. Javi kako je prošlo :)

E i da, sa kojom verzijom ti je stigao mob ? Čisto da znam :)

Na kraju sam normalno instalirao preko OS-a i to je to, nisam resetirao, zasad sve radi okej (bio sam preveć nestrpljiv xd). Došao mi je sa 3.2.5, tako da se na 3.2.6 prebacio u tren oka.

14 godina

Onda super. Nadam se da nećeš imati problema :)

15 godina
OnePlus 3

Može kakva preporuka za tempered glass? 

Narucio neku žnj sa ebaya, sa svih strana je u zraku i nemoguce ju je postavit da full pokrije bez zraka ispod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kad pričaš o Bootloaderu, misliš na Recovery. Nije ista stvar, pa samo da se ljudi ne zbune.
10 godina
neaktivan
dalja46 kaže...

Može kakva preporuka za tempered glass? 

Narucio neku žnj sa ebaya, sa svih strana je u zraku i nemoguce ju je postavit da full pokrije bez zraka ispod.

Airglass, pristojna cijena i dodje iz Njemacke za nekoliko dana. Jednostavno za postavljanje i odlicno sjeda. Koristim ga na jednom telefonu i fotoaparatu.

17 godina
neaktivan
Što se tiče TGSP-a jedino Oneplus zakrivljeno staklo dobro "legne" ali uzme par mm ekrana sa svake strane.Sva ostala imaju problema jer se ne zalijepe cijelom površinom za ekran pa dolazi do "rainbow"efekta,ne pokrivaju cijelu površinu,problemi sa touch-om.Dok traje najbolje ostaviti tvorničku plastičnu folju.
14 godina
Shanta kaže...
Kad pričaš o Bootloaderu, misliš na Recovery. Nije ista stvar, pa samo da se ljudi ne zbune.

Da, u pravu si. Mislio sam na Recovery. Evo ispravit ću odmah gore. Tnx 

14 godina
OnePlus 3

Orzly ili Nillkin. S toga da ti je Orzly izbacio novu verziju kod koje nema onog efekta duge i točkica, samo šta ja nigdje ne mogu naći da ju šalju za HR. Ako netko uspije neka stavi link ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
OnePlus 3

Taj Airglass je folija kolko sam skuzio?

Da, ona folija sa kojom dođe je bila super ali sam je maknuo kod postavljanja glassa koje je koma sad kako izgleda.

Kolko čitam po forumu nije ni njihovo original bajno. 

Bome i ja cekam da izađe nekaj dobrog i da sjedne kak treba. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kažu da je jedina razlika u veličini (manji je) u odnosu na prvu verziju, a "rainbow effect" i točkice su i dalje tu.
8 godina
neaktivan
OnePlus 3

Evo stigao je i meni točno 15 dana od naruđžbe  da nisam tražio tracking number od OP-a nakon što mi je došla obavijest mailom ne bi znao ništa o mobitelu jer DHL mi niti jednom nije poslao ni poruku ni mail... mobitel je na prvi pogled odličan!

0 0 hvala 0
16 godina
OnePlus 3

Koji jezici su dostupni na biranje?

Klasika Engleski/njemački  ili ima i HR ?

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
kostolomac kaže...

Koji jezici su dostupni na biranje?

Klasika Engleski/njemački  ili ima i HR ?

Ima ih koliko hoćeš, pa tako i hrvatski

17 godina
neaktivan
dalja46 kaže...

Taj Airglass je folija kolko sam skuzio?

Da, ona folija sa kojom dođe je bila super ali sam je maknuo kod postavljanja glassa koje je koma sad kako izgleda.

Kolko čitam po forumu nije ni njihovo original bajno. 

Bome i ja cekam da izađe nekaj dobrog i da sjedne kak treba. 

Nema ga savršenog još za sada.

inače imate ovdje pregled ovih dodataka za op3 pa vidite 

https://www.reddit.com/r/oneplus/comments/55188p/op3_cases_tgsp_overview/

10 godina
neaktivan
OnePlus 3

Airglass nije folija nego staklo ali puno tanje od klasicnog i za razliku od njega je savitljivo.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
OnePlus 3

Jel se moze kod njih platit preko paypal-a?

OK nasao sam u temi da se moze :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 18:56 (B-52).

0 0 hvala 0
16 godina
Evo mali update na 3.2.7 Velicine 6mb
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
OnePlus 3

Koliko vidim na njihovom sajtu, ovaj Dash power bundle se treba extra naruciti.. bez toga nema brzog punjena jelda?

0 0 hvala 0
16 godina
Dash/fast charger se naravno dobije s mob :)
16 godina
OnePlus 3

Upravo naručio, pa kad dođe javim se sa pitanjiam u vezi updejta i tako to  :D

Nakon 10 godina na IOS-u, nadam se da  prilagodba na novi OS ne bude preveliki  problem...

Ako bu i dalje ću nastavit  biti ''apple boy'' :D

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PiXeLsss kaže...
Dash/fast charger se naravno dobije s mob :)

Ne kuzim zasto onda stoji ispod odvojeno u ponudi?

Edit: sad sam vidio ispod whats in the box..tako da je sve ok al ipak ne kuzim ovo dodatno u ponudi al nema veze :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 0:31 (B-52).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice