Kompaktni mobitel s najboljom kamerom
- poruka: 21
- |
- čitano: 4.737
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Zenfone 8.
Top mobitel, ja ga imam.
Kamera super i jos je gcam na njemu instaliran.
Može još koji komentar o asusu? Ima li makro, kakav je zoom itd.?
Ne bih apple, android.
Xperia 10 šrot, prije zenfonea sam ima xz1 compact, ove nove xperie su vise za entuzijaste i volim sony ali su to preskupi mobiteli.
Imas puno recenzija zenfonea na yt pa si pogledaj.
Nesto je siri od toga sto si napisao ali i dalje dosta mali mob sa sasvim dovoljno velikim ekranom.
Ja ga koristim zadnjih nekoliko dana i svidio mi se...imam sve GMS servise, umjesto Gpay koristim Curve Pay i uopce se ne osjecam zakinutim za bilo sto...dodatan plus je i vrhunska autonomija, meni na kraju svakog dana ostane jos cca 50% baterije uz 4 sata SOT sto upucije da bi mi bio 8 sati ako bi ga do kraja iskoristio.
Inače, kako se ti kompaktni mobiteli uspoređuju s flagship modelima po kvaliteti kamere?
Sve zavisi tko sta voli...tko zeli sto vece uvecanje bolje mu je ici na PRO model koji nudi 5X a tko zeli manje 3X to ima na obicnom P40.
Razlicite su i UW kamere, PRO ima UW sa vecim senzorom koja je na zalost jako uska sa 18 mm dok obicni P40 ima znatno siru UW kameru.
Meni osobno se vise svidja P40 camera setup.
možeš li pojasniti ovo, jel to samo da imaš drukčije nego žena ili ti nešto ne paše
pitam jer ga planiram uzet, isto tražim kompaktan mob, a čisti android mi je prednost
Ja glasam za Xperiu 5 M2 ili M3 ako bude kakva akcija. Imao sam jedinicu, sada dvojku i zadovoljan sam. Obje sam kupio polovne i vrlo povoljno pa mi cijena nije smetala :-). Fotografije su drugačije od Samsunga i iPhone-a, manje su saturirane i manje "ispeglane" algoritmima. Nekome je to minus a meni je svakako plus. Tko ima SLR ili mirrorless snaći će se brzo sa PhotoPro i CinemaPro aplikacijama. Xperie su trenutno valjda jedini mobiteli koji nemaju rupu posred ekrana, nadam se da će ih nastaviti tako raditi. Android je praktično stock, procesor Snapdragon tako da mu je i brzina vrlina...
S21 sigurno.
Kome se to ne svidja ima opciju full auto pa moze jos dodati opciju Leica Vivid za saturirane fotke...hocu reci, skoro svaki mob moze imati i prirodne ako to zelis.
Ja sam gledao fotke od Xperia na Flickr, fotke su ok ali nista bolje od konkurencije da bi opravdale daleko visu cijenu samog moba.
Kome se to ne svidja ima opciju full auto pa moze jos dodati opciju Leica Vivid za saturirane fotke...hocu reci, skoro svaki mob moze imati i prirodne ako to zelis.
Ja sam gledao fotke od Xperia na Flickr, fotke su ok ali nista bolje od konkurencije da bi opravdale daleko visu cijenu samog moba.
Slažem se da je cijena Xperia previsoka, ne bih ni ja kupio po punoj cijeni...
RAW je OK ali tko će slikati (i obrađivati) RAW da bi dobio "prirodni" look. 99% fotografija s mobitela je čisti jpeg, eventualno korisnici još provuku kroz plastične filtere. Na fotoaparatu koristim uvijek RAW, u rijetkim trenucima RAW + jpeg. Obrađujem na PC-u a na mobitelu mi se stvarno ne da raditi obradu. Flagship mobiteli imaju svi vrlo dobre fotke ali ih nema puno u manjim dimenzijama. Kombinacija fokalnih duljina kod Xperie je isto odlična, ekvivalent 16,24 i 70mm, sasvim OK.
Mislim da me nisi razumio, fotkam npr u pro mode i auto postavkama i prebacim na RAW, mob napravi jedan RAW file i jedan JPEG...taj JPEG ima potpuno prirodan izgled jer je dobiven iz RAW...na taj nacin zaobidjem Huawei SW koji na taj nacin ne dodaje nista...ako mi treba neki RAW iskoristim ga sa mobilnom app LR ostale obrisem da ne zauzimaju mjesto.Huawei P40 na takav nacim izbacuje max rez 50MP RAW fotke koje obiluju detaljima...dodatna prednost je sto je RAW i takav nacin dostupan na sve tri kamere.
Sto se dimenzija moba tice, ovo je isto dosta mali mob od 6.1 inch i isto ima za razliku od P40 PRO za moj ukus idealne fokale slicne Xperiji... 17, 23 i 80 mm...samo sto P40 ima cca 50% veci senzor glavne kamere od Xperie.
Gdje ima za kupiti Pixel 5? Ni na Njuškalu nema baš oglasa, a i taj nije previše povoljan.
Naravno, ako nisi bio i ne zanima te iOS te ga unaprijed isključuješ, razumijem, ali trenutno u rangu kompaktnih uređaja, oni su the best.
Pozz
Ne razumijem kako gore navedene cigle, osim ajfona mogu biti kompaktne ?