"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.985
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
6996 kaže...

Ljudi brzo pitanje samo

Ima li netko Mi Note 3, kakav je zvuk koji snima videokamera?

Imam Redmi Note 4x i posto je ocajan isto kao da snimaš iz neke cijevi

Pa imaš fix za to na netu, proguglaj (evo link npr.) - radi se o noise cancellationu i o tome da u System folderu zamijeniš stock file-ove i s drugima koje skineš i tako digneš audio bitrate te se zvuk snimanja drastično poboljša. Ja sam to napravio prije par mjeseci, a još i koristim Google Cam tako da je zvuk dobar pri snimanju...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 14:53 (frulex).
9 godina
Evo ja se još malo premišljam i izbor je pao na neki Xiaomi zbog baterije, fluidnosti i općenito kvalitete izrade.
E sad, zanimaju me iskustva šta je po vama bolje uzeti:
-Xiaomi Redmi Note 4x (3/32)
-Xiaomi Redmi 4x (3/32)
-Xiaomi Mi A1 (3/32)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Neuk kaže...
Evo ja se još malo premišljam i izbor je pao na neki Xiaomi zbog baterije, fluidnosti i općenito kvalitete izrade.
-Xiaomi Redmi 4x (3/32)
-Xiaomi Mi A1 (3/32)

Od ovih bi ja uzeo Mi A1, Mi serija je puno bolja od redmi serije, jer je ispoliranija, pa ovaj Mi A1 ima dual kameru, čist android, brzo punjenje, Usb type C, i prije bi njega uzeo umjesto ostalih. A sa druge strane

Da imam više izbora onda bi uzeo noviji i 6 inč Recimo Redmi note 5 koji sam naručio i očekujem ga :D A pretpostavljam da ti ne želiš ništa veče od 5.5.

10 godina
neaktivan

Dobri savjeti, ali č ć te malo kenjaju :P

Inace uzmi da a1/5x te da isto preporuka za rn5, ali ako ne zelis veci ekran..

Redmi 4x nikako ne zbog starijeg procesora i sve ima losije 2-3 skale od ovih 2, rn4 ne zbog slabe kamere-a1 ima nesto malo bolju :)

9 godina
A to sam i očekivao jer je najskuplji od navedenih...
Ali nisam siguran za bateriju kod "Mi A1" jer mi je jako važno da mobitel nemoram puniti više od 1 put u danu, a dosta ga koristim...
Za Redmi seriju znam da su poslovično izdržljivi.

A zašto Redmi Note 5? Koliko sam ja pročitao stekao sam dojam da svi "pljuju" seriju 5?? Nešto kao skuplja linija od linije 4 a ne nudi ništa bolje... Jel ima išta bolje osim tog razvučenog ekrana? Kamera?

10 godina
neaktivan

pa redmi note 5 SD 636 je najbolji uređaj za 200$ (NOVI). Znaci top kamera, procesor brz-stedljiv, nemam rijeci mobitel je vrh :)

redmi 5 plus ima sd 625

a1 ti izdrzi cca 6-7 h sota

9 godina
Deutsch kaže...

pa redmi note 5 SD 636 je najbolji uređaj za 200$ (NOVI). Znaci top kamera, procesor brz-stedljiv, nemam rijeci mobitel je vrh :)

redmi 5 plus ima sd 625

Zar je toliko bolja kamera na Redmi Note 5?? 

Znači od svih tih Xiaomija, neki best-buy do 200$  bi bio taj Redmi Note 5 ?

11 godina
neaktivan
Neuk kaže...
Deutsch kaže...

redmi 5 plus ima sd 625

Zar je toliko bolja kamera na Redmi Note 5?? 

Znači od svih tih Xiaomija, neki best-buy do 200$  bi bio taj Redmi Note 5 ?

Ima i dual kameru, a jedini koji si prije naveo je samo Mi A1 :)

Ako želiš više znati o Redmi note 5 navrati ovdje :)

11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

0 0 hvala 0
15 godina

Odlične vijesti za Meizu 15 !  

tu je od 07:00 minute dosta dobar i ozbiljan reviewer spomenuo da smatra da će novo meizu brzo punjenje napuniti bateriju za sat vremena, i ono još bitnije, uvjeren je da će mobitel imati 10 i više sati SOT-a ! Logično je razmišljao, jer je objavio recenziju za VIVO X20 koji ima isti procesor i također AMOLED ekran, i to veći, 6'', ali baterija je zato nijansu veća 3245 mAh, te je postigao 10 sati SOT-a. Pogledao sam njegovu recenciju za taj mobitel i kaže da ga je baš opterećivao, mobilna mreža stalno 4G, dosta GPS-a itd...

Dimenzije i težina ovog Meizu 15 su vrhunski za 5,5'' uređaj, baš sam uspoređivao sa masom onih 5,2'' mobitela, tipa Samsung A5 (2017), J5, razne Nubie, meizu, huawei, i od svih je manji, a od većine je i lakši, jedino Huawei ima 5,2'' mobitele koji su lakši od ovog 5,5''....evo, za najbolji orijentir sam našao Samsung S7 (5,1'') kojeg imate još uvijek u većini izloga, on ima praktički iste dimenzije i težinu kao Meizu 15. Prvi je izbor taj meizu, a u pričuvi je zasad rezervni kandidat Nubia Z18 Mini, slatke muke...

Neuk kaže...
-Xiaomi Redmi 4x (3/32)
-Xiaomi Mi A1 (3/32)

Pošto vidim da ti veličina uređaja ne igra neku ulogu tada bi i ja savjetovao Redmi Note 5. Jednostavno kao 2+2, imaš jaku bateriju i dobru kameru, istovremeno ovce i novce. Nisam detaljno analizirao A1 i Redmi Note 5 kamere, ali ono malo što sam na youtube čuo i vidio rekao bih da su tu negdje otprilike podjednake. Ako baš želiš nešto od tri koja si nabrojao onda ovisi da li ti više znači baterija ili kamera, meni su osobo i slike na Note 4X sasvim ok i upotrebljive.

9 godina
Hvala vam svima na odgovorima, malo sam gledao recenzije i zaista se Redmi Note 5 nudi kao najbolji izbor, međutim koliko sam mogao vidjeti stvarno je glomazan, ali baš. 180g mase mi je pretško za nosat uza se....
Tako da bi ipak gledao nešto malo manje ili laganije..
Sad sam opet u dubiozi.
Baterija mi je najvažniji prioritet, pa poslje dođe fluidnost i kvaliteta kamere.
Odmah bi kupio Redmi4X da je samo malo bolja kamera... ako ne nađem ništa bolje za te novce onda ću uzeti taj. A do tada ću još malo surfati
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 16:10 (Neuk).
15 godina
ALVIN kaže...

Odlične vijesti za Meizu 15 !  

tu je od 07:00 minute dosta dobar i ozbiljan reviewer spomenuo da smatra da će novo meizu brzo punjenje napuniti bateriju za sat vremena, i ono još bitnije, uvjeren je da će mobitel imati 10 i više sati SOT-a ! Logično je razmišljao, jer je objavio recenziju za VIVO X20 koji ima isti procesor i također AMOLED ekran, i to veći, 6'', ali baterija je zato nijansu veća 3245 mAh, te je postigao 10 sati SOT-a. Pogledao sam njegovu recenciju za taj mobitel i kaže da ga je baš opterećivao, mobilna mreža stalno 4G, dosta GPS-a itd...

Dimenzije i težina ovog Meizu 15 su vrhunski za 5,5'' uređaj, baš sam uspoređivao sa masom onih 5,2'' mobitela, tipa Samsung A5 (2017), J5, razne Nubie, meizu, huawei, i od svih je manji, a od većine je i lakši, jedino Huawei ima 5,2'' mobitele koji su lakši od ovog 5,5''....evo, za najbolji orijentir sam našao Samsung S7 (5,1'') kojeg imate još uvijek u većini izloga, on ima praktički iste dimenzije i težinu kao Meizu 15. Prvi je izbor taj meizu, a u pričuvi je zasad rezervni kandidat Nubia Z18 Mini, slatke muke...

Neuk kaže...
-Xiaomi Redmi 4x (3/32)
-Xiaomi Mi A1 (3/32)

Pošto vidim da ti veličina uređaja ne igra neku ulogu tada bi i ja savjetovao Redmi Note 5. Jednostavno kao 2+2, imaš jaku bateriju i dobru kameru, istovremeno ovce i novce. Nisam detaljno analizirao A1 i Redmi Note 5 kamere, ali ono malo što sam na youtube čuo i vidio rekao bih da su tu negdje otprilike podjednake. Ako baš želiš nešto od tri koja si nabrojao onda ovisi da li ti više znači baterija ili kamera, meni su osobo i slike na Note 4X sasvim ok i upotrebljive.

Pa nisu mi nes te slike i video na meizu 15, previse svijetlosti na dnevnim slikama, nocne slike su nikakve a ima f/1.8 i dual pixel auto focus na papiru i nema ois, cak ni jebeni eis znaci katastrofalno trese video a zvuk snimke kad se snimao s prednjom kamerom je bio jos gore kvalitete od onog na note 4x.. ne znam uopce kako moze hvaliti onako nesto, kao da mu je placeno da hvali.. mi note 3 mi ima puno bolje slike i video i bateriju 3500 mah na taj isti chipset sd 660 i 5,5" ekran ali tesko dobije preko 8h sot, dobro ajd nije amoled ali da sa 500 manjom baterijom dobije 2h veci sot samo na temelju toga sto je amoled al ne lcd, ne vjerujem.. taj meizu mi samo lijepo izgleda ali nista vise od toga, cak je dobro pitanje kakav je flyme naspram miui-a.. 

15 godina

Da ne zaboravim, lik je u komentarima prethodnog videa napisao da je za Meizu 15 u planu da izađe i globalna verzija sa B20.

LINK meni ovdje noćna slika izgleda bolje nego i na skupom Mi Mix 2s. I općenito se mob hvali po pitanju slika a vjerovatno i videa. Pogledao sam vjerovatno sve o njemu na youtube, najviše su ga do sada rusi obradili, ali sve površno, onako samo za uvod. Dobili su po sva 3 nova od Meizua za recenzije. Meni je sve u vezi foto dijela izgledalo super, možda me video nije toliko impersionirao stabilizacijom ali je svejedno meni dobar. Treba uzeti u obzir da je Mi Note 3 vani već neko vrijeme i rom mu se ispeglao, pa time i malo doradio fotke, ovome je ovo tek prvi rom, koji zna i kod Xiaomia kašljati. Foto dio se ne bih kladio da je Mi Note 3 bolji, video mu ima bolju stabilizaciju, jedino to. Uglavnom, meni je dovoljno dobar po pitanju foto/video mogućnosti.

U vezi baterije, zvuči nevjerovatno dobro 10 sati stresnog SOT-a, ali vjerujem mu, da je izvukao i 8 bilo bi dobro jer ja bi uz manje stresno korištenje i tamne pozadine (tamni browser itd.) izvukao dosta više. Znači on je prethodno recenzirao Vivo x20

i vidim da se zeznuo, to je PLUS verzija, i samo nju je recenzirao, ima 3900 mAh bateriju ali zato još veći ekran 6,43'', svejedno kako kaže na 03:40 stalno 4G i GPS više od 10 sati SOT-a je ludilo, nek je kako sam rekao Meizu i na 8h SOT-a super. Ako laže za meizu laže i za taj vivo. Ujutro sam za bateriju uspio izguglati samo još jedan test, ali sada ga ne uspjevam naći, rekli su da je od 80%-20% baterije, pod max osvijetljenjem i uključenom mobilnom mrežom izdržao 06:30 sati.

Što se tiče usporedbe sa Mi Note 3 koji mi je super svime osim veličinom, dakle, imaju praktički istu veličinu ekrana a Meizu je dosta manjih dimenzija i lakši je, i tu je amen. Još meizu ima amoled. Da, Note 3 ima i nijansu bolji foto dio to mi ima manju težinu, jer je i na Meizu super.

Što se tiče Flyme OS-a radije bih MIUI jer sam navikao, ali mislim da je sve samo na toj stvari navike. Nisam koristio, ali kad pogledaš taj Flyme vidiš da i on ima praktički istu Security aplikaciju, pa jako sličan izbornik, pa snimač telefonskih razgovora, sve je to slično, uz par drugačijih detalja i šminke, isto važi i za Nubia odnosno ZTE.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
not so bad, baterija 7h sto nisam ocekivao

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Koji je nabolji tj. najpovoljniji način plačanja na alliu?...kartica ili paypal?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Paypal na aliju ne postoji,to zaboravi...tu i tamo postoji koji prodavac sa kojim mozes dogovoriti offline placanje preko paypala ali ,kak sto rekoh,to zaboravi.
Ja placam Visa debitnom od RBA i nikad nikakvih problema...a sto se povoljnosti tice,to zavisi iskljucivo o tecaju dolara....i tvojoj sposobnosti da ipak nades taj proizvod jos jeftinije
Xiaomi kolekcija- http://en.miui.com/thread-506495-1-1.html
13 godina
neaktivan

evo nešto novo u ponudi...Redmi S2

isplativo pokraj rn5 i r5+?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 20:43 (Mahjongg).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Naručio sa goldwaya Redmi note 5 global verziju 3/32 za 216 $ sa DHL shippingom. Mislim da je to odličan deal. U opisu vidim da global verzija podržava Band 20 što mi je bilo bitno.

Piše da je in stock pa čemo vidjeti za kolko će ga poslati. 

Cvky

0 0 hvala 0
13 godina

Upadam ko padobranac, možda je bilo već i ranije. 

Da li je itko kupovao sa ove stranice i kakva su iskustva? 

https://www.geekmaxi.com

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam pobrkao modele, gledao sam ovu recenziju kamere za meizu E3 https://youtu.be/rO3MgQOPd9U 

Vjerujem da ce meizu 15 bit vrhunski po pitanju kamere al jbg kad ce mu cijena bit oko 3000 kn.. to je bas mob kakav bi htio, veliki ekran a male dimenzije, amoled ekran, dual pixel autofocus.. bas je super al preskup za mene, steta. 

A s ovim E3 modelom nema sanse da bih bio zadovoljan jer za iste pare imam redmi note 5 sa eisom ili jos bolji mi note 3 kojem je jedina mana sto ima previse mesa.. xiaomiu fali jedan mid ranger sa sd 660, barem 5,5" ekranom ali u sto manjim dimenzijama i da je cijena oko 250-300$.. ovako jedino sta mogu uzet za te pare od njih je ili preveliki redmi note 5 ili opet preveliki mi note 3.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
domac5 kaže...

Vjerujem da ce meizu 15 bit vrhunski po pitanju kamere al jbg kad ce mu cijena bit oko 3000 kn.. to je bas mob kakav bi htio, veliki ekran a male dimenzije, amoled ekran, dual pixel autofocus.. bas je super al preskup za mene, steta. 

Ma to je prenapuhana početna cijena za nestrpljive. Meni se ne žuri. Za ovaj mobitel baš govore da nudi puno po povoljnoj cijeni, i da će na realnu cijenu doći za oko 4 mjeseca. Uvjeren sam da će cijenom doći na nešto kao Mi Note 3, znači oko 2000kn sa tu uračunatom dostavom. Ako ostane na blizu 3000kn odustajem možda i ja, kupit ću neki drugi, vjerovatno Nubia Z18 Mini.

od 03:30 pokazuje malo slike i 4K video nije stabiliziran ali svejedno mi izgleda dobro. Treba vidjeti kako će se doimati FullHD video, jer na par mjesta sam vidio da pišu da Meizu 15 ima optičku stabilizaciju. U svakom slučaju zgodni 3X ZOOM bez gubitka kvalitete ima.

Ovaj talijan ga lijepo pokazuje, ali nije napravio test. Nema neku zamjerku. Ne bi vjerovao gdje su stavili LED obavijesti, to sam vidio na nekom od videa, na sredinu gornjeg zvučnika koji se proteže uz sami rub, znači u zvučniku je led lampica.

Od rusa ovaj je najviše pokazao i rekao, ali slabo ga razumijem za razliku od ostalih jezika.

I još jedan rus.

U svakom slučaju Meizu 15 je poseban po tome što nudi veliki ekran u kompaktnom uređaju, što je za svaku pohvalu.

E3 je jedino osjetno lakši od Redmi Note 5, ali je i dosta skuplji. Note 5 ima bolju bateriju a i kamera mu je dobra

15 godina

Još ovaj ruski video. Na 07:10 kaže, da mu optička stabilizacija pomaže za slike, ali da za video ne radi. U nastavku daje primjer FullHD videa. Nije impresivan, ali je ok, zumiranje je impresivno brzo i audio se čini dobar. Slike su bolje od videa svakako, ali možda se slika izoštri sa nekim novijim romom jer video je i kod xiaomi-a znao biti sumnjiv i mutniji na prvom romu

0 0 hvala 0
15 godina

Ako cijena padne kao na mi note 3 oko 2000 kn razmislit cu, toliko bi i trebao kostat s obzirom da nema flagship chipset nego mid range sd 660.. vjv je to zbog amoleda 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
MRSKI kaže...

Pozdrav. I mene zanima odgovor na ovo pitanje. Imaju ok cijene, skladište u EU, nude 2 godine garancije, brzu dostavu i imaju servis u nekoliko EU zemalja.

12 godina

Koji mobitel bi preporucili do 800kn? Koristio bi se za pozive, poruke i viber samo.

nasao sam xiaomi redmi 5a u neutrinu za malo manje od 800kn..

Velicina nije bitna, mora imati hrvatski jezik i da je fluidan za gore navedene 3 aplikacije..

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja kupio klincima danas redmi note 5A i mogu reći da fino radi...
9 godina
neaktivan

Postoji li koji bolji kineski mobitel od XiaoMi Mi A1 u rangu do 1600kn

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CROGamerJosip kaže...

Zte nubia m2 4/64 cca 1100 kn ... 

9 godina
neaktivan
misizulja kaže...
CROGamerJosip kaže...

Zte nubia m2 4/64 cca 1100 kn ... 

Uzeo bih ju ali me kopka ovo android 6.0

Koliko vidim Nubia ima amoled, najjači display ali veću prevagu mi donosi android one iskustvo.

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 21:44 (CROGamerJosip).
13 godina
thesekc kaže...
MRSKI kaže...

Pozdrav. I mene zanima odgovor na ovo pitanje. Imaju ok cijene, skladište u EU, nude 2 godine garancije, brzu dostavu i imaju servis u nekoliko EU zemalja.

Ja sam danas poručio RN5. Isporuka navodno polovinom mjeseca. Vidjet ćemo 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice