"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.956
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Darkensync kaže...
mungo kaže...

Ali s ovog shopa opet ide iz singapura??!! i ide carina!! 

Pod shipping treba odabrati DHL

Pa kako DHL ne ide na carinu? Jel to sigurno? Ima sigurno i kineske aplikacije...joj, mislim da cu pocekat da doce negdi u nas 

15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Zapravo je EU express,a ne DHL

Mob ide iz Kine u UK gdje se placa njihov PDV te time mob postaje "Roba Zajednice"

S tog shopa je narucivalo barem 10 ljudi s ovog foruma i nijedna primjedba

Kineske aplikacije se rijese brzo s root-om.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

Zapravo je EU express,a ne DHL

Mob ide iz Kine u UK gdje se placa njihov PDV te time mob postaje "Roba Zajednice"

S tog shopa je narucivalo barem 10 ljudi s ovog foruma i nijedna primjedba

Kineske aplikacije se rijese brzo s root-om.

e da ja znan kako ide taj root....

15 godina

@mungo   Sa DHLom ide u Veliku Britaniju i tamo se izvršava papirologija za uvoz proizvoda u EU. Dalje se iz EU šalje u Hrvatsku kao proizvod iz Europkse Unije i nema nikakvih problema(zakonski nema carine ni PDV, zato što je porez plaćen pri uvozu u Veliku Britaniju), niti je išta ilegalno varanje ili takve stvari.

Ovo nema nikakve razlike od slanja iz EU skladišta, jedino šta vidim su manji administrativni troškovi storeova jer nemoraju skladištit uređadje nego imat jednog agenta koji obavlja to sve.

Što se tiče kineskih aplikacija, Xiaomi Redmi Note 2 s Alija dolazi sa MultiLanguage ROMom koji ima i Hrvatski jezik.

Neznam kakvo je stanje sa aplikacijama na Lenovo K3 Noteu, ali ako ćeš naručivat sa ovog storea kojem DHL plaća 15$(daleko najjeftinija DHL dostava na AliExpressu) sve ti piše u opisu na stranici proizvoda.

Pingu ;)
15 godina
neaktivan

lenovo K3 Note radi na svim frekvencijama kod nas? da ne zaboravim pitat ;)

1 0 hvala 0
15 godina
mungo kaže...

lenovo K3 Note radi na svim frekvencijama kod nas? da ne zaboravim pitat ;)

Koliko vidim nema 3G na 900Mhz koji je ključan za 3G izvan većih gradova, ali ne razumim se baš toliko tako da pričekajmo nekoga ko zna.

EDIT: Imam jedno pitanje vezano za DHL. Ovo istaknuto žutim markerom dal je to zadnji update vezan uz ovo dolje, ili je to termin polaska pošilje iz Hong Konga.

EDIT2: Zanemarite pitanje, to je zadnji update provjeria sam na drugom DHL broju iz UK za HR.

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2015 21:47 (Vapor).
10 godina
neaktivan
Gam3r kaže...

znaci spremam se naruciti Meizu M2 sa alija preko DHL-a. Posto radim ujutro, a velika je mogucnost da bi mi u jutarnjim satima mogo doci paket, zna li netko sto se dogada sa DHL paketima kada nikoga nema doma? Ostave se na lokalnoj posti ili negdje u sjedistu DHL-a il sta ja znam di vec? Ako netko zna stvarno mi je bitno to pa evo zahvalan sam vam puno. Fala unaprijed :)

Njihov kurir ce te zvati na onaj tel. broj koji si naveo u podacima o shippingu i pitat jesi li kuci ili kad mozes preuzet posiljku i tako ces dogovorit sve oko prijema, nista se ne sikiraj, dolazi ti na kucni prag, nikuda ne moras ici 

15 godina

znači da sumiramo svaki mobitel koji se naruci preko aliexpressa a shipping se stavi DHL se ne plaća carina? i sto se tice garancije, oni ne nude nikakvu?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ne svaki, samo kod onih trgovaca kod kojih je naznačeno da nema dodanih troškova kod dostave DHL-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nije svaki nego samo oni koji nude opciju bez poreza i carine, EU Express i takvi.

Ali daleko najpovoljniji je ovaj store http://www.aliexpress.com/store/1153179 sa dodatnih 15.79$ nadoplate. Sljedeći najjeftiniji na kojeg sam naišao traži 30$.

Pingu ;)
15 godina

dal ima onda za xiaomi mi4i slanje dhl-om bez plaćanja carine?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Nije svaki nego samo oni koji nude opciju bez poreza i carine, EU Express i takvi.

Ali daleko najpovoljniji je ovaj store http://www.aliexpress.com/store/1153179 sa dodatnih 15.79$ nadoplate. Sljedeći najjeftiniji na kojeg sam naišao traži 30$.

Mislim da vise zavisi o mobu

Na nekima je 15$,a na nekima 30$

15 godina
10 godina
neaktivan

i kaj sad na kraju, dhl ili eu express?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako na slici proizvoda piše no custom duty, vat by DHL onda DHL izabereš.

EU Express nije ništa drugo nego DHL sa stajalištem u UK.

Pingu ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je da je malo off topic, ali koliko je plaćanje karticom na Aliexspressu skuplje (ako je) od plaćanja pay palom? Meni je za lenovo k3 koji košta 199 $ naplatilo 1424 kn. Znači nekih Sto kuna provizije,  pretvorba valute ili šta već. 

God save flat rate

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pretpostavljam da to ima veze s bankom (karticom) kojom plaćaš - meni je ispalo mislim oko 30-40 kn više nego sam očekivao (cca 1630 vs 1665 kn). 

14 godina
neaktivan

sta tocno ovo znaci kod redmi note 2:

Based MIUI V6 on Android (MIUI 7)  5.0.2

zar miui 7 nebi trebao biti na 5.1?

0 0 hvala 0
14 godina

Izasao je MIUI7 "international" na xiaomi.eu, za sada mi radi super. Obecavaju neke silne ustede u bateriji, ali nisam jos stigao to provjeriti :)

@Davor cudi me da nisi zadovoljan miuijem, imam doma nekiih sest, sedam mobitela koje koristim, od iosa do aospa, i zbilja ne vidim neko usporenje kod miuia u odnosu na ostale, cak i aosp (note 4g). Sto se tice bloatwarea, xiaomi.eu romovi su prilicno dobro procisceni, u biti na miui7 nisam nasao ni jedan app viska osim mogucnosti kreiranja mi accounta, to ne koristim ali nekome dobro dodje za mi sync ili mi themes.

0 0 hvala 0
13 godina
babobabo kaže...

sta tocno ovo znaci kod redmi note 2:

Based MIUI V6 on Android (MIUI 7)  5.0.2

zar miui 7 nebi trebao biti na 5.1?

Xiaomi ima svoj custom Android OS - MIUI.

Uopće nije bitno jeli baza 5.0.x ili 5.1 jer oni ovako i onako iz nule kreću i sve prilagođavaju po svojoj želji.

Još na Androidu 4.2.2 su imali neke feauture koji su na AOSP-u dodani tek sa dolaskom Lollipopa, toliko o tome...

17 godina
moderator
mcf kaže...

Izasao je MIUI7 "international" na xiaomi.eu, za sada mi radi super. Obecavaju neke silne ustede u bateriji, ali nisam jos stigao to provjeriti :)

@Davor cudi me da nisi zadovoljan miuijem, imam doma nekiih sest, sedam mobitela koje koristim, od iosa do aospa, i zbilja ne vidim neko usporenje kod miuia u odnosu na ostale, cak i aosp (note 4g). Sto se tice bloatwarea, xiaomi.eu romovi su prilicno dobro procisceni, u biti na miui7 nisam nasao ni jedan app viska osim mogucnosti kreiranja mi accounta, to ne koristim ali nekome dobro dodje za mi sync ili mi themes.

Nisu mi problem dodatne aplikacije i servisi, ta unofficial MIUI scena izbacuje dosta pročišćene ROM-ove (mada je čisto AOSP svejedno osjetno fluidniji i brži). Problem mi je što ne mogu tonu toga namjestiti onako kako želim. Što ne mogu istovremeno imati notifikacije na lockscreenu i isključen onaj (meni) ultrairitantan feature da mi se kod svakog dolaska notifikacije aktivira ekran. Što je zvuk kod Bluetooth streamanja katastrofalno loš, čak i na bijednim zvučnicima poput onih iz auta. Što ne postoji nijedna tema koja ne dira defaultni prikaz ikona aplikacija, bez dodavanja one odvratne pozadine na ikone koje nisu četvrtaste. I ponajviše, što Xiaomi očito boli kita za masivne bugove poput ovog sa zvukom putem Bluetootha - oni se radije bave fontom u Calendaru i sličnim tričarijama.

Netko je pitao nije li MIUI 7 zasnovan na Androidu 5.1.1. Za neke uređaje jest, ali za mnoge (poput Mi Notea, dakle uređaja koji još uvijek drže svojim flagshipom) nije. Ta Xiaomijeva spika mi je isto nevjerojatno imbecilna, da nam ne treba Lollipop, jer MIUI ionako već nudi sve njegove mogućnosti. Uz SITAN detalj da ne koristi ART runtime, ne upravlja s memorijom i procesima na razini Lollipopa, nema usporedivo razrađen sustav notifikacija i još sto drugih stvari... 

Selling doors, door to door.
15 godina
neaktivan

Evo svi kazu da je kamera na lenovu k3 note katastrofa,frekvencija upitna,  jel bolja onda opcija ic na xiaomi redmi note 2,priblizno su slicnih karakteristika. Da li ovaj xiaomi radi na svim frekvencijama kod nas? Kamera? Mozda nesto drugo, slicno ali provjereno!?

Ajde, kazite mi, kci je nestrpljiva.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Cromaki kaže...

Još na Androidu 4.2.2 su imali neke feauture koji su na AOSP-u dodani tek sa dolaskom Lollipopa, toliko o tome...

Da, samo što je to i dalje obični, smrdljivi složenac od ROM-a. Možeš ti imati na svojem Opel Kadettu spojlere i felge s Ferrarija FXX, ali pajdo dragi, i dalje voziš Opel Kadetta.

Selling doors, door to door.
13 godina

Neznam, MIUI koristim skoro pa 3 godine i nikada nikakvi problemi, zadovoljan sam cjeloukupnim softverom.

Jednostavno otkada sam počeo iskorištavati sve feauturese uključujuči i Mi Cloud - tek sada cijenim rad developera i planiram biti uz Xiaomi/MIUI dok me ne iznevjere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Daj malo mućnite glavom, lik sa Aliexspressa reklamira na sva zvona da vrši uvoz robe umjesto nas. Tako ti plaćaš krajnju cijenu (ukoliko izabereš DHL dostavu). Ovi drugi koji to ne reklamiraju i nemaju tu opciju.

Ipak se o tome već pisalo.

God save flat rate
15 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok,ali kad idem na odabir i kupovinu ne da mi izabrat nista drugo nego bundle standard i to 16gb bijeli. Kci bi žuti 

15 godina

Samo je bijeli u stocku, neznaju kad će dobit druge boje, ako ti se čeka  pričekaj 10ak dana da možda dobiju. Crni bi prvi triba bit dostupan, al ni za njega ne znaju kad će.

Pingu ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa onda znači da imaju samo bijeli, druge boje će valjda uskoro stići na lager... A mislim da je kod njega i svejedno koja boja jer se zadnje maske daju mijenjati...

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice