"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.493
|
čitano: 6.514.097
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
cyclone kaže...

Trazit ces povrat ako mobitel ne dodje do tada. Imas tracking? Sta kaze tracking gdje je trenutno paket? 

http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RC004014209MY

A sto ako mobitel dode? Onda cu naknadno opet njima platiti? 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
17 godina

Da, ako dobiješ povrat jer mob nije stigao a kasnije ipak dođe onda im samo uplatiš na paypal taj iznos.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Da, ako dobiješ povrat jer mob nije stigao a kasnije ipak dođe onda im samo uplatiš na paypal taj iznos.

Da, ali jesam li ja obvezan to platiti nazad? Kako je trgovac zasticem po tom pitanju?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
17 godina
Trgovac ima dokaz da si preuzeo robu, mislim da takva glupa pitanja ne treba postavljati jer ako dobis mob onda ga i plati i dovidenja.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

A sto se dogodi ako ne platis? Samo pitam jer me zanina kak je trgovac zasticen...jedino ak te moze tuziti prek paypala ak se na tracking numberu vidi da si preuzeo...

Moj PC  
0 7 hvala 0
17 godina

Ovakav način lopovskog razmišljanja dovodi hrvate na crnu listu. Većina EU shopova upravo radi ovoga ne trguje s hrvatskom. Logitech više ne pruža podršku za Hr radi sličnog muljanja itd.

Kinez koji radi za 500Yuana mjesečno (100$) će dobiti manju plaću, svi prigovori hrvata se tri puta revidiraju i ignoriraju upravo radi muljanja.

Budi pošten i plati. 

11 godina
neaktivan
8.4.2014. 7:26:23 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange
8.4.2014. 11:40:38 CROATIA ZAGREB 10003 Send items to customs (Inb)
8.4.2014. 12:30:36 CROATIA 10805 Zagreb CUV Send item to customs
8.4.2014. 12:30:36 CROATIA 10805 Zagreb CUV Receive item at location

Da li je ovo napokon krenulo prema meni i da li sam kojim slučajem izbjegao PDV

0 0 hvala 0
14 godina
press kaže...

Da li je ovo napokon krenulo prema meni i da li sam kojim slučajem izbjegao PDV

Stiglo je u Hrvatsku, poslano na carinu.

Ako sutra ne dobiješ "Missing invoice" znači da si prošao bez PDV-a.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
12 godina

Nije to nikakvo lopovsko razmišljanje. Ne mislim naravno da mobitel ne treba platiti ako ipak stigne, a dobio si povrat. Ali ove fore, koje se zadnje vrijeme sa nekih trgovina provode za slanje kineskih mobitela preko najjeftinijih ( najsporijih) pošta nije problem nas kao kupaca. Mogu oni trubiti koliko hoće da su Hrvati ili neki drugi nepošteni, ali nije u redu da čekaš po 50-60  dana da ti uređaj stigne.

Iako je ovakva rasprava offtopic, ali unatrag mjesec dana sam stvarno ugodno iznenađen sa brzinom dolaska nekih paketa sa ebay-a i aliexpresa. Nekih 5, 6 stvari koje sam kupio ( nisu mobiteli), su stiglne unutar 10-12 dana, od toga ih je par bilo  i na carini.

1 6 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trgovci sami ulaze u takve rizike ako znaju da slanjem tim postama treba 50dana i onda jos im treba dva tjedna jer nisu imali in stock uredaj i na kraju to prolazi tih 45dana za otvaranje casea+20 dana za rjesavanje.

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina

Napravis lijepo case pa imas jos nekoliko dana da dode i ako ne dode ides na claim i to je to. Dok dobis povrat novaca onda mozes ili ne moras preuzeti paket( ako ne uzmes onda se paket vraca natrag i to je to. Ako uzmes paket uplatis prodavacu natrag i to je to. Mislim cemu tolika kompliciranja.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ponosni sam{#} vlasnik kineskog smeca Gsmart maye v2 starog dva mjeseca...

e sad zanima me da li je moguce izmjenit (odlemit sa maticne) mikro usb knektor ili je to nemoguca misija?

....strgnut je jezicak na mikro usb konektoru i ne može se punit...

0 0 hvala 0
13 godina
Patrick_cro kaže...

Mislim cemu tolika kompliciranja.

Nije komplikacija nego balkanski mentalitet.. Proso rok za sve mob nije stigao, pa pare dobio, op evo mobitela, ujeo vuk magare prodavac nek se je*e..

Da naglasim ne insinuiram direktno na nikoga nego globalno gledajuci unazad par god kako je nastala ta ekspanzija kupovine preko interneta, 70% ako ne i vise kupaca bi se da oprostite je**lo za 1$, pa se otvaraju caseovi masovno, dobiju pare, stvarcica stigne, nikom nista, i onda pisanja po forumima jaoj ja ovo dobio djabe, ja ovo dobio djabe..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
16 godina
neaktivan

Problem dostave je obostran. Ako mobitel zadrze na carini, tesko da ce proci ispod 7 radnih dana lezanja. Najcesce se radi o 10tak dana na vise. E sad, stavite se u poziciju kineza koji posalje stvar koja prijede nekoliko tisuca km, zracnih luka i prekrcavanja u cca 15-20 dana i onda stane kod nas jedno 10 dana u par stotina kilometara od adrese za dostavu. Istina je da su besplatne dostave spore (china post, sing post, maylasia post,...) ali sto je tu je. Ako se ne mozete pomiriti da mob nece biti na vasoj adresi u roku 30 dana od kupnje nemojte ni narucivati. Ako vec dodje do problema imate paypal (ako njim placate) i nakon 41-42 KALENDARSKA (ne radna) dana od kupnje se zalite Paypalu da stvar nije stigla. Ako ne stigne u kracem periodu trazite povrat i dogovorite s prodavacem da cete naknadno uplatiti iznos koji ce vam vratiti. Ako je on posteno poslao i vratio novac, a vama stvar stigla, bilo bi korektno da se i plati nakon primitka. U protivnom bolje nemojte narucivati jer cete ustediti zivce i sebi i forumasima koje davite takvim pitanjima svakih 5 stranica teme. Ili jednostavno pljunite lovu za DHL i malo ubrzajte stvar ako je bas "za glavu" hitno

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pozdrav,

Dali je neko nekad kupovao ista od prcfrog.com i kakava su iskustva.
Ako je neko nekad kupio nesto ili negdje na forumu procitao nesto negativno,stvarno bi mi mnogo znacilo kada bi ovdje napisao svoje misljenje o njima
3 Preporucujem
0 Ne preporucujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Arena kaže...
Pozdrav,

Dali je neko nekad kupovao ista od prcfrog.com i kakava su iskustva.
Ako je neko nekad kupio nesto ili negdje na forumu procitao nesto negativno,stvarno bi mi mnogo znacilo kada bi ovdje napisao svoje misljenje o njima

Ja sam kupio od njih Inew V3, i izuzetno sam zadovoljan mobom naravno (dobio sam 900/2100 MHz verziju usudio bih se reci i najstabilnijim romom), ali i uslugom, na mail su mi odgovorili u roku dana, pitao sam ih jel provjeravaju uređaj prije slanja i odgovorili su da da. Mobitel je došao dobro zaštićen.

Ovdje je proces pakiranja i provjere.

Ovdje je tracking http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RF207090709SG

Također ih preporuča i GIZCHINA, malo malo su neke akcije i popusti preko njih, ja sam ulovio -27$ :)

Također su mi poklonili usb 2.0 citac SD kartica, i stylus pen.

Šalju Singpostom, poslali su mob na poštu odmah idući dan nakon narudzbe. Također na nekim shopovima je bilo odgode s shippingom, jer su lagali da imaju in stock, ali nisu imali. To je prvenstvo bilo problem s Inew V3, kad sam ja naručio, no međutim PRCFrog je imao In stock, i sve je prošlo bezbolno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 11:54 (milanji).
17 godina
neaktivan

Pozdrav, ima tko iskustva sa Lenovo A680? Vidim na njihovim stranicama da je barem 10ak € jeftiniji od ovih kineskih trgovina?

http://www.2lenovo.com/lenovo-a680-mtk6582-1-3ghz-quad-core-android-4-2-smartphone-512m-ram-4g-rom-5-0-inch-fwvga-tft-screen-3g-gps-black.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nekako bih rekao da ovo nije stranica direktno od lenova, nego preprodavaca.. Jer zasto bi lenovo ispred svog imena u nazivu stranice imao dodatak 2, skladiste odakle salje u Rusiji, a pod opis za garanciju sto pise i sve, stoji da svi kineski telefoni kupljeni sa stranice imaju garanciju god dana.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Ni danas nikakva promjena dva dana mi ovo isto stoji , da li netko zna u ćemu je problem ,već sam pomalo lud telefon sam uplatio 28.02 , znači već je prošlo 40 dana a mob još nije kod mene

0 0 hvala 0
13 godina
press kaže...

Ni danas nikakva promjena dva dana mi ovo isto stoji , da li netko zna u ćemu je problem ,već sam pomalo lud telefon sam uplatio 28.02 , znači već je prošlo 40 dana a mob još nije kod mene

Otvoris dispute na paypalu i cekas dok mob ne dodje kod tebe, kad dodje zatvoris ga.. Paypalu objasnis razlog otvaranja i to je to.. Sva mudrost.. A mob suti i cekaj, nista ne zovi nista ne forsiraj, jer mozes lako proci bez placanja PDV-a..

11 godina
neaktivan
majdo kaže...
press kaže...

Otvoris dispute na paypalu i cekas dok mob ne dodje kod tebe, kad dodje zatvoris ga.. Paypalu objasnis razlog otvaranja i to je to.. Sva mudrost.. A mob suti i cekaj, nista ne zovi nista ne forsiraj, jer mozes lako proci bez placanja PDV-a..

Upravo sam to i napravio , još jućer sam otvorio dispute i objasnio da mi je mob u CRO ali da mi sigurno neče stiči u roku 45 dana pa da ga neću moci pregledati u tom roku , a kada stigne i ako bude sve ok zatvorim dispute. Neću nikoga zvati, kada sam već ovoliko ćekao strpit ću se još malo ( bar se nadam da će biti malo ) ako bi prošao bez PDV-a i moja ljutnja zbog dugog čekanja bi bila značajno umanjena{#}

11 godina
neaktivan

Stigao mi je dns Huawei Honor 3c :)

0 0 hvala 0
17 godina

Bravo, aj okači koju sliku da vidimo kakva mu je kamera i napiši par komentara kada ga probaš.

13 godina

stigao mi je Xiaomi mi2s, koristim ga par dana

jako sam zadovoljan, nadam se da će biti sve ok i da nebu nekih neplaniranih problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel netko ima Elephone P7 mini koji koristio neko vrijem ili da znate nekog tko ga ima! Narućio preko banggood-a vjerovatno zadnji put 18.03 paćen  02.04 poslan iz Kuala Lumpura za Italiju još nije stigao! Unaprijed Hvala POZZ

ds

0 0 hvala 0
13 godina

Je li se zna kad će se pojavit WCDMA verzija Xiaomi 1s?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
batizg kaže...

stigao mi je Xiaomi mi2s, koristim ga par dana

jako sam zadovoljan, nadam se da će biti sve ok i da nebu nekih neplaniranih problema

Pozz, živo me zanima za taj Mi2S, jel na 3G podržava 850 ili 900MHz? Što piše na kutiji?

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Prije pola godine sam uzeo Cubot GT99, a prije 2 mjeseca Tronsmart TS7. Od tad više ne pratim kineske mobitele pa me zanima:

Jel ima neki novi "hit" model koji je od tada izašao, jel ima neka treća provjerena stranica osim geekbuyinga i banggoda sa koje se isplati naručivat? Jel ima u Hrvatskoj u nekim trgovinama kvalitetni kineski mobitel?

Il možete i preporučit neki best buy model u svojoj klasi, osoba koja će ga koristit je starija i bitno da ima wifi i solidnu kameru, ostalo nebitno. Hvala na bilo kakvim informacijama {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nakon 45 dana čekanja napokon mi se mobitel pojavio u CRO , a danas dobijem poruku da moram platiti i PDV , a nadao sam se da ću možda to izbjeći,ali nisam bio te sreće.Nadam se da ću barem sa mobitelom biti zadovoljan ( iOcean X7 HD ) Jel mi netko može objasniti kakva je daljnja procedura nakon ove obavijesti

2014-04-11 10:48, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Record item customs information, Retention reason : Invoice missing

0 0 hvala 0
13 godina
press kaže...
Nakon 45 dana čekanja napokon mi se mobitel pojavio u CRO , a danas dobijem poruku da moram platiti i PDV , a nadao sam se da ću možda to izbjeći,ali nisam bio te sreće.Nadam se da ću barem sa mobitelom biti zadovoljan ( iOcean X7 HD ) Jel mi netko može objasniti kakva je daljnja procedura nakon ove obavijesti

2014-04-11 10:48, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Record item customs information, Retention reason : Invoice missing

Dovoljno je poslati samo racun s paypala, doci ce ti kuci plava koverta i tamo ce ti biti svi podatci, na koji broj ces se pozvati, i faksiras im racun i kod tebe mob stize za koji dan i postaru placas PDV..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice