"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.391
|
čitano: 6.260.022
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
9 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
sasha2511 kaže...
sta se tice domacih ducana i njihovih uvjeta/garancija yo su takve gluposti da je za nevjerovat.. cuj oni uvjetuju da nesmijes stavit zadnji stable ili global a sami stave neko smece gore (tako dobiju) koje se pregrijava i totalno sjebe mobitel....manite se tih nasih shopova i kupujte di vam stotine ljudi ovdje i na drugim forumima predlazu.. ako nista drugo barem cete moci rootat (must na svakom kinezu po meni) i ubacit rom koji vas zadovoljava bez gubitka garancije a da ne pricamo o cijenama..

Koja to trgovina uvjetuje da ne smiješ staviti stable global rom i za koji telefon? Pišeš neprovjerene gluposti.

Ako će se odbiti jamstvo radi nečega, onda se odbija radi rootanja, a radi toga svi servisi odbijaju jamstvo za bilo koji brand telefona.

Na Xiaomi telefonima nikakav root nije potreban i sve radi savršeno sa global romovima.

Naravno da si ti ovdje u službi grossoshopa pa pljuješ po domaćim trgovinama, a promoviraš sebe.

Zanimljivo da si neki dan napisao na drugom forumu da prekidaš suradnju s grossoshopom jer ti se ne javljaju: http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=2989763&postcount=603

Bit će da su ti sad uplatili neku siću pa nastavljaš dalje s promocijom, prejadno to sve izgleda što radiš i pišeš.

A ako se tebi nisu javljali danima, što onda mogu očekivati obični kupci kad dođe do reklamacije?

U domaćim trgovinama barem imam jamstvo i kontakt s trgovinom, a ako ću kupovati iz inozemstva onda je Top One najbolji izbor, hvala i mani me se tih talijana.

8 godina
Global stable je na miui 8 101%, na verziji koju sam imal je android bil 5.1.1, a to kaj idioti imaju mobitele sa vendor romom i ne kuze to nisam ja kriv.. I bitno da samo sa global stable priznaju garanciju, a drugi rom imaju s mobom.

Dev je na androidu 6.. Svi xiaomiji kolko znam imaju miui8, samo kaj neki nemaju novije od android 4.4.

Rado bi ti stavil ss al sam na dev...

Sa grossoshopa i topone znam provjereno da salju bez pdva.. Topone posalje u velikom paketu u uk, tam se plate doprinosi il kaj vec ima, i onda raspakiraju i posalju kupcima.. Tak da nema pdva
8 godina
U grossoshopu saljes u slucaju potrebe za garancijom u it, topone u kinu.
Nije da nesmijes global stable nego taj jedino smijes imat, a oni ti ga daju s vendor romom, super je to.. I od xiaomija je bilo sluzbeno da se zbog roota ne odbija garancija. A tak je i po eu samo kaj se niko tog ne drzi, da softversko mijenjanje ne ponistava garanciju.
10 godina
neaktivan
A koja je razlika između tog i xiaomi mi 4c?
15 godina
mcf kaže...

Nisam siguran da shvacam o cemu pricas, tj. ne shvacam domace ducane.

Originalni xiaomijev global rom za rn3rpo je miui 8, i nugat najavljen. Svi updateovi, kao i novi android ili miui dolaze klasicnim putem, "preko samog androida".

Za instalirati global miui rom nije potrebno rootati ni unlockati mobitel. Nista sta bi moglo uzrokovati neke probleme oko garancije. Potvrdjeno od mene, koji je vec narucio 5 komada doticnog :)

Ocito nasi ducai instaliravaju gore neku staru verziju ili neku od dostupnih modifikacija (za koju naravno ne postoji automaski update), a ne originalni international rom. I jos onda uvjetuju garanciju sa skidanjem njihovog smece roma? Pa ti onda kupuj kod nas.. i to jos za 30% vecu cijenu.

Inace, kod miuia osnovna verzija samog androida i nije toliko bitna - miui je toliko modificiran, ponegdje i unapredjen android, koji u samom sebi vec sadrzi dosta featura novijih android verzija. Pojednostavljeno, glavno da mobitel podrzava najnoviji miui, za ostalo se ne moras previse brinuti kod xiaomija.

Ne znam točno ali s obzirom da mi je uvjet HR trgovina, onda uopće ne želim razmišljati da li je ovako ili onako. Ali i bez obzira na to, znači i da nije uvjet HR trgovina, svejedno bi uzeo RN4 jednostavno zato jer je noviji model, a u ničemu ne zaostaje za RN3Pro, barem ne u ničemu što sam primjetio i da mi je bitno.

I još jedan razlog za kupnju u HR trgovini je 2 godine jamstva u odnosu na 1 godinu kod ovih kineskih webshopova. Pa ako uz to imaju ograničeno na verziju androida a kojom dolazi...onda ok, nek mi dođe iz kutije sa 6.0 onda nemam problema čekat dve godine da prođe jamstvo. Iako vjerujem da će RN4 imat update na 7 klasičnim putem.

Meni osobno samo to što mogu jamstvo ostvarit u HR i još dodatno trajanje jamstva opravdava par sto kuna višu cijenu, i neke restrikcije oko toga što smijem rootat ili ne, mijenjat romove ili ne, to mi je ionako nebitno, dok god dolazi barem sa Android 6.0 iz kutije i dok god ću ga nakon isteka jamstva moć rootat i imat na izbor neki aktualniji Android u to vrijeme.

8 godina
Daj vise jebeno citaj kaj pisem, ta garancija ti ne vrijedi kad traze global stable a sa drugim romom dode, ni sami ne znaju kaj se moze pokvarit na mobu kak su dobri serviseri...

Verzija androida nije ogranicena s tim na kojoj verziji dode, nego hardverski.. Jel galaxy s3 ima android 6 ili 7? Nema jer jednostavno procesor ne dozvoljava jer je prestar il kaj vec.. Mob star 2 god, kolko rama se onda koristilo? Vrh je bil mob sa 2 gige, a sad za 60$ nades to..

Miui updateovi se i dalje dobivaju, jedino kaj su bazirani na staroj verziji androida... Al i dalje kolko znam skoro sve funkcije mozes koristit..
9 godina
protjeran
blackeagle29 kaže...
Daj vise jebeno citaj kaj pisem, ta garancija ti ne vrijedi kad traze global stable a sa drugim romom dode, ni sami ne znaju kaj se moze pokvarit na mobu kak su dobri serviseri...

A kako bi bilo da umjesto tog svog pisanja ti više postaviš neke dokaze jer to uopće nije istina!

O kojoj uopće trgovini pišeš? Daj stavi te njihove jamstvene uvjete koji dolaze s telefonom pa da svi zajedno vidimo što tamo piše.

13 godina
Deutsch kaže...

znam da je 200 kn vise od navedenog, ali pogledaj redmi 4A jer mislim da bi trebao toj osobi poslozit barem 2 godine

Hej, zna netko nešto o ovom mobitelu??

Baš sam tražio nešto za 700kn, ovo je malo preko, al podnošljivo :D

Vidim da nema official ROM još.

2/16GB mi zvuči OK za korisnika koji ga koristi za Face/surfanje.

Što kažete?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
@tommy_vercettti sta napadas ljude, referencirali smo se na @mikijevu poruku u kojoj je rekao da neki ducani kod nas ne priznaju garanciju ako mjenjas rom.

Osobno nemam pojma niti me ne zanima tos nasih ducana. Znam samo da je zadnji rn3 koji je frend kupio kod nas dosao sa onim bloatware romom koji je nekad dilao honorbuy i ali.

Oko same garancije se isto nebi previse brinuo, ako radi godinu, velika sansa je da ce jos tolko, a i tak to nisu mobiteli koje cete godinama koristiti.
8 godina
neaktivan

@tommy_vercetti kao prvo ne pisem u sluzbi nikog, realno puca mi neka stvar di ces ti ili netko drugi kupit telefon.. ja govorim iz svog iskustva i od toga krecem..
na Grossu kad si ga vec spomenuo ne gubis garanciju kad rootas telefon zato nemoj da pises nesto sta neznas.. sta se tice uplacivanja sice ili jos nekih stvari koje si naveo nezelim komentirat jer svi znaju sta radim, kako radim i neka sami prosude dali je to okey od mene ili nije..
sta se tice roota ja imam doma oko 7, 8 telefona i svi su rootani, ne zato da bez toga ne rade dobro nego zato jer nakon roota imam potpuno kontrolu nad njima.. mozda neznas o cemu pisem, nije problem ako neznas, nauci..
i na kraju sta se tice HR trgovina ja osobno nebih nikad vise kupio telefon kod nas i jednostavnog razloga sta imam losa iskustva.
i tu smo zavrsili, svatko ima pravo da trosi svoje novce di hoce.. tebi ako smeta sta ja mogu i znam nabavit popuste za telefone koji svi ovdje na temi volimo i kupujemo onda budi frajer (kao sta jesi ocito posto seres bezveze) i napravi ti tako nesto i ja cu biti prvi koji ce ti zahvalit a ne srat po tebi kao sta si ti napravio meni u tvom postu..
puna mi je neka stvar ekipe koja hejta a nisu u stanju mrdnut k.... da bi nekome pomogli... toliko od mene..
over and out..

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 16:46 (sasha2511).

5 0 hvala 2
9 godina
protjeran
mcf kaže...
@tommy_vercettti sta napadas ljude, referencirali smo se na @mikijevu poruku u kojoj je rekao da neki ducani kod nas ne priznaju garanciju ako mjenjas rom.

Osobno nemam pojma niti me ne zanima tos nasih ducana. Znam samo da je zadnji rn3 koji je frend kupio kod nas dosao sa onim bloatware romom koji je nekad dilao honorbuy i ali.

Oko same garancije se isto nebi previse brinuo, ako radi godinu, velika sansa je da ce jos tolko, a i tak to nisu mobiteli koje cete godinama koristiti.

Znači ti ne znaš ništa o tome da li naši dućani stvarno poništavaju garanciju radi nekog roma ali pišeš o tome kao iz prve ruke?

Dajte nemojte pisati nebuloze, ako imaš neke konkretne dokaze i ako imaš jamstveni list u kojem to piše onda ga postavi, ako nemaš onda nemojte ni pisati da domaće trgovine poništavaju jamstvo.

To je netko provalio i sad se ta priča povlači već duže vremena po forumu, ali bitno da ja napadam ljude, a to što ti širiš dezinformacije nikome ništa, poštedi me.

@sasha:

Mislim da si sve otkrio s onim postom gdje ti se grosso nije javljao tjedan dana, tako da nemoj pričati o njihovom supportu i garanciji.

Kažeš nećeš više s njima poslovati nakon toga i za par dana dilaš neke kupone, presmješan si.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 16:33 (tommy_vercetti).
15 godina
blackeagle29 kaže...

Verzija androida nije ogranicena s tim na kojoj verziji dode, nego hardverski.. Jel galaxy s3 ima android 6 ili 7? Nema jer jednostavno procesor ne dozvoljava jer je prestar il kaj vec.. Mob star 2 god, kolko rama se onda koristilo? Vrh je bil mob sa 2 gige, a sad za 60$ nades to..

Miui updateovi se i dalje dobivaju, jedino kaj su bazirani na staroj verziji androida... Al i dalje kolko znam skoro sve funkcije mozes koristit..

Daj ti više čitaj što pišeš...

Znači ti meni kažeš da mi jamstvo na uređaj koji kupim u HR trgovini ne vrijedi? Ja ga kupim, otvorim, on ima rom koji ima, i jamstvo jednostavno ne vrijedi? Da li to govoriš?

Ne znam o kojoj trgovini govoriš, ali s obzirom na to kako generaliziraš očito govoriš nešto neprovjereno. I naravno da to nije tako. Možda kod iznimaka s kojima treba onda na sud, ali svakako nije pravilo.

Neutrinomobile, frend kupio kod njih Redmi 3, i slao ga na jamstvo i sve je bilo ok. Tiamobiteli ili kako se već zovu, isto tako poznanici neki imali odlična iskustva sa jamstvenim popravcima...

Ja imam problema sa kupnjom uređaja koji je na Androidu 5, bez obzira na to koji MIUI ima gore. Android je baza, ja ne želim da bude 5 nikako, nego mi uređaj mora doči barem sa Androidom 6. Jednostavno ne prihvaćam i neću kupit nipta manje od toga, a svakako neću pristat platit ni 1000 kn za sebe za uređaj koji mi dolazi sa Androidom 5 i neka ima MIUI 8 i 9 kad dođe, ali Adroid 5 je i dalje u pozadini, a to ne želim. Nije me briga da li je razlog procesor, ili bilo što drugo. Jednostavno neću takav uređaj. Ako je tebi ok da kupiš novi uređaj sa starim Androidom koji neće ni moć imat novi Android...ti ga kupi, jasam lijepo naveo da je meni jedan od osnovnih zahtjeva da ga se može dignut na Nougat, kad za to dođe vrijeme, da li će bit sam automatski, ili kad istekne jamstvo...to je manje bitno, meni.

8 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...
mcf kaže...

Znači ti ne znaš ništa o tome da li naši dućani stvarno poništavaju garanciju radi nekog roma ali pišeš o tome kao iz prve ruke?

Dajte nemojte pisati nebuloze, ako imaš neke konkretne dokaze i ako imaš jamstveni list u kojem to piše onda ga postavi, ako nemaš onda nemojte ni pisati da domaće trgovine poništavaju jamstvo.

To je netko provalio i sad se ta priča povlači već duže vremena po forumu, ali bitno da ja napadam ljude, a to što ti širiš dezinformacije nikome ništa, poštedi me.

@sasha:

Mislim da si sve otkrio s onim postom gdje ti se grosso nije javljao tjedan dana, tako da nemoj pričati o njihovom supportu i garanciji.

Kažeš nećeš više s njima poslovati nakon toga i za par dana dilaš neke kupone, presmješan si.

kakve veze ima dali se meni nejavljaju ili ne??  da si se malo potrudio (nemos jer si obican hejter) i procitao temu koji si linkao ili emu na Telekinezi bis vidio da sve probleme koji su nastali su rijeseni na zadovoljstvo kupaca..

dakle onda tko govori neprovjerene informacije i pise lazne reference na nesto??   ja ili ti??

objasnio ti je covjek iznad na koji link smo odgovarali i zasto i da nisi toliko lijen ili nesto drugo i prociato smisleno i par postova unazad bi znao o cemu pricamo..

padobranac style je bas style ljudi ko ti..  imao sam na PCE forumu jednog takvog, mozda si to ti i ovjde..   lik koji hejta a nezna ni zasto..   hahahhaha..   bravo kralju...

15 godina
mcf kaže...

Ja sam to pročitao u ovoj temi, i koliko znam bilo je vezano uz rootanje, što ionako nije nešto čime se ja želim bavit dok god mi traje jamstvo, a u idealnom slučaju ni nakon toga ako mi telefon pruža sve što želim i ima gore verziju Androida koju želim i s kojom sam zadovoljan.

9 godina
protjeran
sasha2511 kaže...

kakve veze ima dali se meni nejavljaju ili ne??

Čuj ovo, kakve veze ima jel se tebi javljaju??

Pa ako se ne javljaju tebi koji tu glumiš njihovog predstavnika, organiziraš neke grupne kupnje i dilaš kupone, zašto bi se javili običnom tipu koji nešto reklamira?

To je kao da se Top One ne javlja Ilionu, a on još govori ljudima da tamo kupuju.

Meni je to dovoljno da se uvjerim kakav je njihov support, a ti onda pričaš nešto protiv domaćih trgovina koje možeš nazvati kad želiš i koji će ti odma odgovoriti na e-mail, daj molim te.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 16:45 (tommy_vercetti).
8 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...
sasha2511 kaže...

kakve veze ima dali se meni nejavljaju ili ne??

Čuj ovo, kakve veze ima jel se tebi javljaju??

Pa ako se ne javljaju tebi koji tu glumiš njihovog predstavnika, organiziraš neke grupne kupnje i dilaš kupone, zašto bi se javili običnom tipu koji nešto reklamira?

To je kao da se Top One ne javlja Ilionu, a on još govori ljudima da tamo kupuju.

Meni je to dovoljno da se uvjerim kakav je njihov support, a ti onda pričaš nešto protiv domaćih trgovina koje možeš nazvati kad želiš i koji će ti odma odgovoriti na e-mail, daj molim te.

pa valjda ce se prvo javit nekome tko je kupio kod njih i ima reklamaciju? ja sam suradnik i mene mogu odjebat u svakom trenutku ili ja njih, to se zove sloboda..   nit su oni duzni meni niti ja njima se jvaljat svaki dan, nisam zaposlen tamo..   hahah

uostalom imali su dobar razlog zasto se nisu javljali i ja ga nisam znao ali o tome nekom drugom prilikom..   nego kad me vec pratis po netu onda nadi na onoj temi sta si linkao i na ovoj temi ovdje http://forum.telekineza.com/viewtopic.php?f=5&t=1074&start=660  losa iskustva i podijeli ih s nama..

losa iskustva kupaca ne mene i onda kad nades nesto lose da raspravimo o tome..   ovako samo mlatis praznu slamu..

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 16:54 (sasha2511).
8 godina
Cim mob ima na dev romu 6.0 onda ce doc uskoro i na stable. 7.0 ce ic ako snapdragon 650 ima mogucnosti.. Znam da je bilo govora da ni jedan dosta novi samsung (nez tocno model) nece imat 7.0 jer procesor ne podrzava..
Na mi4c ima cm il kaj vec na 7.0 tak da ce vjerojatno i na note 3 ak vec nije.

Od meni poznatog a i s jedne stranice znam da su rekli da prihvacaju garanciju samo ako je global stable na mobu, i lik ga nosio da stave onda taj rom i ovi nisu par sati znali stavit to.. A s drugog foruma, mozda cak i s telekineze to bilo, ne sjecam se, znam da je lik u neutrino ak se ne varam, vracal mob jer su mu ostavili vendor rom, a isto garancija u tom slucaju ne vrijedi... Samo on nije trazil da stave taj rom nego bas vratil...

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Odlučio sam kupit ova 2 mobitela. Jel netko zna gdje kupiti?žena hoće bijeli...i da nije iz kine,nego s eu skladišta?http://www.honorbuy.com/545-xiaomi-mi-4c-2gb-ram-16gb-rom-smartphone-gray.html
10 godina
neaktivan
Pozz...evo jedna zanimljivost...frend je uzeo le ecco le2 11.11. na alliexpressu po cijeni od 123$ 3+16 verziju,danas mu je stigao,postar dostavio na kucnu adresu bez ikakvog pdv-a i postarskih troskova,a evo u cem je kvaka...

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Valjda je ta specijalna aluminijska kuverta koja kad se skenira prikaziva "puzzle toys" pa nisu otvorali ;)
Potpis
13 godina
Puzzle Toys?
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pogledaj sliku
Potpis
9 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Deutsch kaže...

znam da je 200 kn vise od navedenog, ali pogledaj redmi 4A jer mislim da bi trebao toj osobi poslozit barem 2 godine

Hej, zna netko nešto o ovom mobitelu??

Baš sam tražio nešto za 700kn, ovo je malo preko, al podnošljivo :D

Vidim da nema official ROM još.

2/16GB mi zvuči OK za korisnika koji ga koristi za Face/surfanje.

Što kažete?

taj mobitel je nekako slican redmi 2 , tako da ako taj mobitel radi dobro trebao bi i 4a iako znam da se to tako ne bi trebalo gledat

10 godina
neaktivan
Može pomoć?odlučio sam kupit xiaomi mi 4c,Al s honnorbuy mi je s eu skladišta poštarina 34 dolara.Jel se to može izbjeći? Onda mi je jeftinije uzet s kine pa platit carinu...ili ima negdje drugdje s eu skladišta? Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Imaš na Širokom...315 KM. Vratiš pdv i izađe te 270 maraka, 137 eura. I imaš garanciju godinu dana
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav,

da li se trenutno isplati uzet ovaj xiaomi ili postoji nešto kvalitetnije u ovom trenutku a slične cijene?

http://www.honorbuy.com/278-xiaomi-mi4-4g-lte-2gb-white.html

Također ako netko može potvrditi da su frekvencije za 3/4G ok(pogledao sam na ovoj stranici čini se da je u redu ali nika neznaš [http://www.telekineza.com/riznica-znanja/frekvencije-hrvatskih-mobilnih-mreza-tele2-tmobile-vip/])

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kako vratim pdv?na Širokom?
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa 

Htjela bih kupiti http://www.honorbuy.com/938-xiaomi-redmi-note-4-16gb-gray.html  međutim nigdje ne vidim HRV jezik da ima, je li postoji mogučnost da ga sama stavim?? Jer mi je jako bitno da je mob na HRV..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ekipa, trebam pomoc. Naime, frendici sam mislio naruciti mob s xiaomiforsale kao sto sam i sebi, ali nesto jedu govna. Nema opcije da se plati putem paypala. Postarina u jednom trenutku bude 20,95 €, u drugom 25,95 €. Nude mi neku GoPay opciju... ne kuzim uopce sto je to.

Radi se o Redmi Note 3 PRO 3/32. To sve ispada 188€. Jel se to isplati uopce na kraju? Jel to uopce dobar izbor?

S koje stranice mogu jos naruciti, da isto dode iz EU?

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Ekipa, trebam pomoc. Naime, frendici sam mislio naruciti mob s xiaomiforsale kao sto sam i sebi, ali nesto jedu govna. Nema opcije da se plati putem paypala. Postarina u jednom trenutku bude 20,95 €, u drugom 25,95 €. Nude mi neku GoPay opciju... ne kuzim uopce sto je to.

Radi se o Redmi Note 3 PRO 3/32. To sve ispada 188€. Jel se to isplati uopce na kraju? Jel to uopce dobar izbor?

S koje stranice mogu jos naruciti, da isto dode iz EU?

Pogledaj na http://www.honorbuy.com/28-eu-direct meni je mob stigao za 3dana, kupon ti je MOBHR

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice