- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne, niti 6.1.3 niti 6.1.4
Nope
Ukratko dojmovi sa ip5 i ios-om, ugodno me iznenadio, nema trzanja nema lagga, dela ko podmazan, jest da je OS zatvoren, al i mogu preć prek toga, dok vidim kak to sve dela..
Mireo navigacija praktički instantno se diže, i satelit odmah najde, safari dela ultra turbo brzo, po meni, brži je od dolphina..
Jedino kaj mi možda smeta je, kaj ga vozim na 6.1.4, pa ga nemrem JBat.
Al mob je katastrofa po pitanju grebanja, već se vide (crni je u pitanju) sitne "pikice", pa to moraš pazit ko oko u glavi ak nećeš da se izgrebe; nabavil neki alu bumper case, pa se nadam da bu bilo ok..
Baterija nije nekaj ekstra, al kolko čitam battery drain je praktički sveden na minimum, zahvaljući samom OSu, spram androida, di je trošil bateriju kak je htio...
E da ovo mi je prvi susret s IOSom i općenito s ajfonom
Bio sam cijelo vrijeme na androidu, a i nekaj sitno na wp7..
Ukratko dojmovi sa ip5 i ios-om, ugodno me iznenadio, nema trzanja nema lagga, dela ko podmazan, jest da je OS zatvoren, al i mogu preć prek toga, dok vidim kak to sve dela..
Mireo navigacija praktički instantno se diže, i satelit odmah najde, safari dela ultra turbo brzo, po meni, brži je od dolphina..
Jedino kaj mi možda smeta je, kaj ga vozim na 6.1.4, pa ga nemrem JBat.
Al mob je katastrofa po pitanju grebanja, već se vide (crni je u pitanju) sitne "pikice", pa to moraš pazit ko oko u glavi ak nećeš da se izgrebe; nabavil neki alu bumper case, pa se nadam da bu bilo ok..
Baterija nije nekaj ekstra, al kolko čitam battery drain je praktički sveden na minimum, zahvaljući samom OSu, spram androida, di je trošil bateriju kak je htio...
E da ovo mi je prvi susret s IOSom i općenito s ajfonom
Bio sam cijelo vrijeme na androidu, a i nekaj sitno na wp7..
Hm, ja ga zgrebem sa kljucem (vidljivi trag debeli) i samo obrisem krpicom za naocale - ko nov
Kupite onu magičnu olovku što reklamiraju, kao što popravlja ogrebotine na autu.
Hm, ja ga zgrebem sa kljucem (vidljivi trag debeli) i samo obrisem krpicom za naocale - ko nov
po ekranu ili iza? aluminij je dosta osjetljiv..
Mislil sam ona alu bočna "lajsna", kolko sam čital po netu ip5 je poznat po tome da se lako grebe, pogotovo uočljivo na crnoj boji..
Mada je bumper case od aluminija, al bolje da se on grebe neg mob:D
po ekranu ili iza? aluminij je dosta osjetljiv..
Iza
Mislil sam ona alu bočna "lajsna", kolko sam čital po netu ip5 je poznat po tome da se lako grebe, pogotovo uočljivo na crnoj boji..
Mada je bumper case od aluminija, al bolje da se on grebe neg mob:D
Stavi na 0:48, tako je kod mene A1429 model
Di se vidi koji je model?
I kaj to znači, lošija-bolja serija moba?
Iza na aluminiju dole zadnji broj desno
A1428 je starija serija koja je dolazila zgrebana, A1429 je nova serija koja podrzava nas 4G
Iza na aluminiju dole zadnji broj desno
A1428 je starija serija koja je dolazila zgrebana, A1429 je nova serija koja podrzava nas 4G
Baš sam gledal, i moja je verzija A1429.
Pošto sam rabljenog nabavil ip5, izbrisal sam stari email koji je bil korišten i još neke gluposti, factory reset nije napravljen..
1. Da li ak napravim factory reset (pošto je gore full verzija mireo navigacije) mogu vratit tj instalirat opet navigaciju mireo, il bu bila bespovratno izgubljena (pošto je valda vezana uz prijašnji mail)?
2. Jel bi se možda popravilo stanje baterije ak bi izbrisal cijeli mob? Govori se o nekom restoreu prek itunesa?
3. Frend veli da ima dvije verzije ip5, tj one kaj cica bateriju, i ona verzija kaj je to riješeno pa ne troši enormno bateriju, il su to gluposti sve?
Ma znate već kak je to, prvi susret s ajfonom
Mislim da bi svakako morao napraviti full restore ili reset.
1. Naravno. Nakon factory reseta birše se apsolutno sve a Ajfona osim naravno stock appova koje ne možeš maknut apsolutno nikako.
2. Moguće, ali ne drastično. Rješio bi se nekih pozadinskih servisa raznih aplikacija, ali ne vjerujem da bi bilo drastično poboljšanje.
3. 99% sam siguran da je ovo glupost :)
Samo da prokomentiram da ne mogu vjerovat da ti je netko dao svoj Ajfon bez da je napravio restore :) Ti sad koristiš njegove aplikacije (Mireo), da li si se ulogirao u iTunes sa svojim podacima? Jer ako jesi nisam siguran da ćeš moći koristiti iste...
Mislim da bi svakako morao napraviti full restore ili reset.
1. Naravno. Nakon factory reseta birše se apsolutno sve a Ajfona osim naravno stock appova koje ne možeš maknut apsolutno nikako.
2. Moguće, ali ne drastično. Rješio bi se nekih pozadinskih servisa raznih aplikacija, ali ne vjerujem da bi bilo drastično poboljšanje.
3. 99% sam siguran da je ovo glupost :)
Samo da prokomentiram da ne mogu vjerovat da ti je netko dao svoj Ajfon bez da je napravio restore :) Ti sad koristiš njegove aplikacije (Mireo), da li si se ulogirao u iTunes sa svojim podacima? Jer ako jesi nisam siguran da ćeš moći koristiti iste...
Uff, žao mi je sad reset napravit il restore, ode navigacija onda u vjetar:D
Ulogiral sam se na market prek moba sa svojim acc naravno, pošto sam skidal neke app..
Ček malo koja je razlika full restore ili reset?
reset briše sve, a kaj restore vraća sve na tvorničke postavke? U biti sve je to isto..

Ma navigacija je kupljena sa drugim acc.. taj sam izbrisal i stavil svoj..
Kaj sad da napravim
Reset je preko opcija u settingsima, a restore ti je u biti reflashanje aktualnog firmware-a putem iTunesa.
S tim da bi trebalo napomenuti da je restore UVIJEK na najnoviju verziju zadnjeg softvera (6.1.4 za iP5) i nikako ne možeš napraviti restore na stariju verziju softvera, osim ako naravno imaš JB i sejvan SHSH blob.
U principu radiš reset osim ako nešto nije generalno sje.... s mobitelom jer u tom slučaju radiš restore.
Ako napraviš restore, ode Mireo osim ako imaš podatke od prijašnjeg vlasnika jer nakon ulogiravanja na iTunes na mobu automatski ti skida sve kupljene aplikacije.
Ok, jel valja kaj onda ova free verzija Sygic navigacije?
Čitam komentare i mišljenja su podjeljenja..
Gledam pod opcijama Mireo, karte su "stare" 2012.12. 22.8mb.. A pretpostavljam da su izbacili nove u međuvremenu..
EDIT: Zadnja verzija i je 6.1.4...
SHSH blob. je?
Ok, jel valja kaj onda ova free verzija Sygic navigacije?
Čitam komentare i mišljenja su podjeljenja..
Gledam pod opcijama Mireo, karte su "stare" 2012.12. 22.8mb.. A pretpostavljam da su izbacili nove u međuvremenu..
Meni je iOS Maps (od kad su je sredili s TomTomom) najbolja turn-by-turn, ali nažalost nema offline mod (iako sama karta ne troši puno)
BTW ekipa stigo mi case http://www.amazon.com/SF-Matte-Black-Premium-Unlocked/dp/B00993E8B6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1374049323&sr=8-1&keywords=rearth+iphone+5
Nešto najbolje što sam probao za bilo koji uređaj. Tako dobra tekstura, ne znoji se, nema otisaka, sjeda savršeno i odlično se uklapa uz boju mog iPhonea (crna).
Također sam naručio ovo :
http://dx.com/p/remax-360-degree-protective-pet-screen-protectors-for-iphone-5-transparent-176164
- transparentni skin (folija) za sve dijelove, ekran, zadnji dio, i sve sastrane, odlicno protiv grebanja
http://dx.com/p/usb-sync-data-charging-lightning-cable-for-iphone-5-white-100cm-163395
- aftermarket kabel, gotovo ko original, 1m za 2$
http://dx.com/p/super-mini-8-pin-lightning-male-to-micro-usb-female-adapter-for-iphone-5-white-175135
- Lightning > micro-usb adapter, originalni, za 2.5$
Sve ovo s dx-a za 7$, trebalo bi stići ovaj ili idući tjedan, free shipping, - OGROMNA preporuka
Ako ništa drugo uzmite barem case, preporodit ćete se.
Meni je iOS Maps (od kad su je sredili s TomTomom) najbolja turn-by-turn, ali nažalost nema offline mod (iako sama karta ne troši puno)
BTW ekipa stigo mi case http://www.amazon.com/SF-Matte-Black-Premium-Unlocked/dp/B00993E8B6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1374049323&sr=8-1&keywords=rearth+iphone+5
Nešto najbolje što sam probao za bilo koji uređaj. Tako dobra tekstura, ne znoji se, nema otisaka, sjeda savršeno i odlično se uklapa uz boju mog iPhonea (crna).
Također sam naručio ovo :
http://dx.com/p/remax-360-degree-protective-pet-screen-protectors-for-iphone-5-transparent-176164
E to tražim, bitno mi je da ne klizi u ruci, jedino me muče one bočne tipke, pošto nisu baš u ravnini s caseom nek su "udubljene" radi debljine casea.. Al pričekal bum još povratnu informaciju..
A niš idem restore napravit, mada gubim navigaciju..
E to tražim, bitno mi je da ne klizi u ruci, jedino me muče one bočne tipke, pošto nisu baš u ravnini s caseom nek su "udubljene" radi debljine casea.. Al pričekal bum još povratnu informaciju..
A niš idem restore napravit, mada gubim navigaciju..
Ma kakvi, case je idealan, savršenstvo
Ovakvo je stanje :
Druge slike cu stavit kad mi se fotic napuni (ako treba nekom uopce)
Kod stavljanja firmwarea iTunes se spaja na svoj server da provjeri "digitalni potpis" i da li je sve ok sa softverom koji želiš staviti na iPhone.
Taj potpis ti je SHSH blob. Nešto kao WHQL drajver za Win :-)
I zato uvijek radi samo zadnji FW jer samo za njega postoji potpis. Nekad si mogao stavit bilo koji FW, ali su baš zbog JB maknuli takvu opciju.
@Mitch, daj napravi kratki review casea, ak bu ti se dalo..
Ajde ti napravi neki "preview" prelaska sa SGS4 na iP5 :-)
Ja sam napravio suprotno, doduše s iP4 ;-)
EDIT
Tek sad sam skužio da si gore u postu koemtirao već... nema veze :)
Ajde ti napravi neki "preview" prelaska sa SGS4 na iP5 :-)
Ja sam napravio suprotno, doduše s iP4 ;-)
Ha čuj, najveći šamar mi je bil prelazak s 5" na 4", al sva sreća da ajfona spašava ta poveća reza na 4" pa je ok surfat, brzo sam se naviknuo..
Na androidu možeš sve živo podešavat, ovde pak nemreš, tj ograničen si, a pošto imam 6.1.4 koji se nemre JB, tak da sam zakinut za to; možda se i kaj promjeni po tom pitanju, nije da mi je od presudne važnosti, al eto, uvijek se da izvuć više od ios-a..
Ovde je sve nekak organiziranije, os je fluidan da je to strahota, bateriju ne troši bezveze, i ne vrti milju procesa u pozadini i ko android..
Fotić mi je bolji na S4 neg na ajfonu, al nije tak drastično..
Ajfon bolje leži u ruci, dok sam S4 moral neke radnje koristit dvije ruke, pošto je malo poveći..
Ukratko..
100% ti neće bit novog JBa to izlaska iOSa 7, jer im se ne isplati zafrkavati sa verzijom iOSa koja na jesen ulazi u povijest... tak da se moraš strpit po tom pitanju.
Ja sam se preporodio prelaskom na SGS4 :) Pogotovo ne veći ekran. Al budimo realni, oboje su vrhunski uređaji
100% ti neće bit novog JBa to izlaska iOSa 7, jer im se ne isplati zafrkavati sa verzijom iOSa koja na jesen ulazi u povijest... tak da se moraš strpit po tom pitanju.
Ja sam se preporodio prelaskom na SGS4 :) Pogotovo ne veći ekran. Al budimo realni, oboje su vrhunski uređaji
Čuj sve ima svoje, do prije 2god. imal sam (4") Omniu 7, tada mi je bila glomazna, malo me čudi da mi je sad 5" ok, al opet, u mom slučaju ergonomija ispašta, tak da mi je ip5 praktički taman, da je 4.2-4.3" ne bi se bunil..
Surfal sam i na 2.44" ma BB, i za silu je poslužilo svrsi. Al ti ekrani su nas razmazili:)
Da li tko zna koliko iOS Maps troše prometa prilikom navigacije te da li postoji hrvatska glasovna navigacija? Do sada sam jedino koristio Navigon i prezadovoljan sam s njime tako da druge nisam ni probavao (samo zbog njega i imam jailbreakan iPhone jer mi je to jedina aplikacija koju nisam kupio zbog velike cijene)
Da li tko zna koliko iOS Maps troše prometa prilikom navigacije te da li postoji hrvatska glasovna navigacija? Do sada sam jedino koristio Navigon i prezadovoljan sam s njime tako da druge nisam ni probavao (samo zbog njega i imam jailbreakan iPhone jer mi je to jedina aplikacija koju nisam kupio zbog velike cijene)
Svake mape trose promet ako nisu offline (skinute na uredaj).
To znam, samo pitam da li tko zna koliko prometa naprave. Valjda je netko provjeravao koliko potroši mb...