u trenutku kada je padao na stepenice, si osjetio hladnocu u prsima i nekakav, kameni, osjecaj u mudima?
HTC One
- poruka: 1.971
- |
- čitano: 519.487
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ekipa,
Mob kupljen prije dva dana. Dali bi trebao slati mob na servis? ovako je kad je u mraku..
Znaci odnio sam ga u vip i oni su mi rekli da ga salju na dijagnostiku, nakon 2 dana nitko nista ne javlja. Daj mi recite dali ima mozda nekakav zakon o potrosacima gdje ja moram dobiti novi mob odmah ako sam ga vratio unutar 6 dana od kad je kupljen. Netko mi je nesto o tome pricao no nije bio strucan, ko ni ja :)
Pozdrav ekipa,
Mob kupljen prije dva dana. Dali bi trebao slati mob na servis? ovako je kad je u mraku..
Znaci odnio sam ga u vip i oni su mi rekli da ga salju na dijagnostiku, nakon 2 dana nitko nista ne javlja. Daj mi recite dali ima mozda nekakav zakon o potrosacima gdje ja moram dobiti novi mob odmah ako sam ga vratio unutar 6 dana od kad je kupljen. Netko mi je nesto o tome pricao no nije bio strucan, ko ni ja :)
mislim da imas 7-8 dana pravo na zamjenu bez da imas bilo kakav razlog... a sad ako si ga ti ostavio na servis, to je druga stvar... vjerojatno su ti to presutjeli
Pozdrav ekipa,
mislim da imas 7-8 dana pravo na zamjenu bez da imas bilo kakav razlog... a sad ako si ga ti ostavio na servis, to je druga stvar... vjerojatno su ti to presutjeli
Predivno. Sutra idem tamo sa prijetnjama o raskidu ugovora, a ako treba i tuzbi
Pozdrav ekipa,
Ne razumijem cemu ljutnja? Jesi li ti njima reko da oces novi uredaj? Ili si ga samo donio i rekao svoj problem? I da 2 dana cekanja nije nis kod nasih "servisera".
Pozdrav ekipa,
Ne razumijem cemu ljutnja? Jesi li ti njima reko da oces novi uredaj? Ili si ga samo donio i rekao svoj problem? I da 2 dana cekanja nije nis kod nasih "servisera".
Ajmo ovako. Znaci dao sam za mobitel koji mi je poprilicno potreban, privatno i poslovno, 3000k i od 6 dana koliko je "moj" ja sam ga imao 1 dan. Kad sam ga odnio i zatrazio novi su mi rekli da to ne ide tako vec da moraju dijagnosticirati kvar koji sam ja naveo, sto ce trajati 1-2 dana. Rekoh necu se svadjati, strpim se 1 dan. Nakon 2 puna dana zovem vip da vidim kakvo je stanje i oni nemaju pojma, zovem Agram i oni kazu da nisu uopce zaprimili taj mobitel. Ko je tu lud? Jel bi ti bio ljut? Sutra nakon posla pravac vip i nema vise na finjaka, samo bahato
Pozdrav ekipa,
Ajmo ovako. Znaci dao sam za mobitel koji mi je poprilicno potreban, privatno i poslovno, 3000k i od 6 dana koliko je "moj" ja sam ga imao 1 dan. Kad sam ga odnio i zatrazio novi su mi rekli da to ne ide tako vec da moraju dijagnosticirati kvar koji sam ja naveo, sto ce trajati 1-2 dana. Rekoh necu se svadjati, strpim se 1 dan. Nakon 2 puna dana zovem vip da vidim kakvo je stanje i oni nemaju pojma, zovem Agram i oni kazu da nisu uopce zaprimili taj mobitel. Ko je tu lud? Jel bi ti bio ljut? Sutra nakon posla pravac vip i nema vise na finjaka, samo bahato
Na žalost su te nasamarili, u potpunosti razumijem frustracije.
Jednom sam imao situaciju s tele2 gdje su se pravili glupim, uzeo sam zakon i članak zakona te pozvao nadređenu osobu i odmah se priča promjenila.
Još uvijek nas 'farbaju' gdje stignu.
Alo ljudi - pa reklamacije traje u prosjeku 30-45 dana, ipak je ovo hrvatska, i nikoga u vipu i agramu nije briga za vas ni za vaše probleme.Tužiti ih ne možete, državu nije briga, VIP i Agram mogu raditi šta god ih volja i realno govoreći trebamo biti sretni ako dobijemi zamjenski uređaj jer komotno mogu u agramu ureći da je mobitel oštećen i da je garancija nevažeća.
Mobitel iz Agrama sam cekao 4 tjedna... sva sreća pozitivan ishod, dobio novi uređaj, koji nije bio namjenjen za tmobile-hrvatska-balkan-tržište... nego normala, bez bloatwarea, minimalni gapovi, otkljucan i s boljom/drugacijom kamerom?!, sto me zacudilo...
Mobitel iz Agrama sam cekao 4 tjedna... sva sreća pozitivan ishod, dobio novi uređaj, koji nije bio namjenjen za tmobile-hrvatska-balkan-tržište... nego normala, bez bloatwarea, minimalni gapovi, otkljucan i s boljom/drugacijom kamerom?!, sto me zacudilo...
Meni rijesen zamjenom uredaja. Cekao sam 4 dana, uvijek jako zadovoljan sa Agramom!
evo ja sam ga vec treci puta slao, drugi puta sam dobio vip-ov brendirani u jos gorem stanju nego kupljeni...znaci nismo svi iste srece sa agramom, u manjini su oni zadovoljni.
Moze predlog neke dobre zastite za htc one, da pokriva i rubove napred kod displaya...
Moze predlog neke dobre zastite za htc one, da pokriva i rubove napred kod displaya...
ovakav sam ja uzeo i odlican je, malo poveca mob. ali nista strasno.
ili ovakav, malo manje zastite ali prekrasan.
Ne postoji stavka u zakonu o vracanju unutar bilo kojeg broja dana. To se odnosi iskljucivo na kupovinu na daljinu kada nemate priliku vidjeti proizvod uzivo prije kupnje.
Vidim da je ovdje postalo pomalo napeto, obzirom vas nažalost ima podosta sa lošim iskustvom u svezi glede kvalitete skupo plaćenog omiljenog gadgeta!!
Moja praksa je da kupujem "samo" i jedino oriđiđi zapakirano, kada se radi o kupnji , a djelatnik gdje već kupujem otvara pakiranje "ispred" mene. Kada pregledam mob isključen ispred njega, mob se pali i konstatira da li je ispravno sve ili nije, pa uzimam taj mob ili se ide po drugi.
Ako se nešto dogodi u roku slijedjećih pet dana, vraćam ga "isključivo" na šalter djelatniku koji mi ga je prodao i uz obrazloženje o čemu se radi točno, najčešće se traži NOV mob, ali se to u principu događa vrlo rijetko, no procedura je jasna!

Vidim da je ovdje postalo pomalo napeto, obzirom vas nažalost ima podosta sa lošim iskustvom u svezi glede kvalitete skupo plaćenog omiljenog gadgeta!!
Moja praksa je da kupujem "samo" i jedino oriđiđi zapakirano, kada se radi o kupnji , a djelatnik gdje već kupujem otvara pakiranje "ispred" mene. Kada pregledam mob isključen ispred njega, mob se pali i konstatira da li je ispravno sve ili nije, pa uzimam taj mob ili se ide po drugi.
Ako se nešto dogodi u roku slijedjećih pet dana, vraćam ga "isključivo" na šalter djelatniku koji mi ga je prodao i uz obrazloženje o čemu se radi točno, najčešće se traži NOV mob, ali se to u principu događa vrlo rijetko, no procedura je jasna!
Zasto u roku od pet dana?
a netko radi drugacije mozda ?
ovdje se radi o uređajima koji su pokazali kvar nakon par mjeseci, a ne u ducanu.
@lovacmaki od kud ti da ne postoji stavka o vracanju uređaja nakon određenog broja dana ? imas 7-8 dana za vratiti bilo koju robu (mobitel, majica, hlace, perilica rublja...) bez da te itko ista pita, nisi zadovoljan i gotovo, ili imas pravo na zamjenu, nisam sad 100% siguran oko te dvije opcije.
a netko radi drugacije mozda ?
ovdje se radi o uređajima koji su pokazali kvar nakon par mjeseci, a ne u ducanu.
@lovacmaki od kud ti da ne postoji stavka o vracanju uređaja nakon određenog broja dana ? imas 7-8 dana za vratiti bilo koju robu (mobitel, majica, hlace, perilica rublja...) bez da te itko ista pita, nisi zadovoljan i gotovo, ili imas pravo na zamjenu, nisam sad 100% siguran oko te dvije opcije.
Radim u trgovini tehnickom robom. Zamjena robe koja se pokaze neispravna je samo kurtoazija odredenog trgovca tj. njegovog sefa i/ili vlasnika da tako postupa. Naime u zakonu nema takve odredbe. Jedino sto u zakonu postoji je sljedece:
Pravo na raskid ugovora
Članak 45.
(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana.
(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.
(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.
Zašto pet dana, jednostavno zato što barem kada ja kupujem budem krajnje ljubazan prema trgovcu kada on pokaže primjeren nivo komunikacije na samom početku kada ja uđem u objekt gdje sam spreman ostaviti više novaca nego je možda njegova mjesečna plaća, bez ikakve namjere vrijeđanja ili podcjenjivanja.
Kada sam se uvjerio u ispravnost gadgeta kojeg imam namjeru kupiti, uvijek upitam što su i kakva moja prava u slučaju da naiđem na nekakvu nepravilnost, neispravnost.
Kada sam kupio IP3GS, imao sam problem sa zamrznutim ekranom u prva četiri pet dana, u samom naletu sam dobio drugi novi mob. Moj frend je kupio HTC DHD, i drugi treći dan je skužio da mu mob ne registrira SD memorijsku karticu, gdje smo došli u dućan gdje je kupljen mob, nakon prezentacije prijavljene malfunction, frend je dobio drugi novi neraspakirani mob, što su do sad moja iskustva sa smartphone-ima, one druge obične mobove u ovaj kontekst jednostavno ne mogu ubrojiti, makar niti sa njima nije bilo previše frke!!

Zašto pet dana, jednostavno zato što barem kada ja kupujem budem krajnje ljubazan prema trgovcu kada on pokaže primjeren nivo komunikacije na samom početku kada ja uđem u objekt gdje sam spreman ostaviti više novaca nego je možda njegova mjesečna plaća, bez ikakve namjere vrijeđanja ili podcjenjivanja.
Kada sam se uvjerio u ispravnost gadgeta kojeg imam namjeru kupiti, uvijek upitam što su i kakva moja prava u slučaju da naiđem na nekakvu nepravilnost, neispravnost.
Kada sam kupio IP3GS, imao sam problem sa zamrznutim ekranom u prva četiri pet dana, u samom naletu sam dobio drugi novi mob. Moj frend je kupio HTC DHD, i drugi treći dan je skužio da mu mob ne registrira SD memorijsku karticu, gdje smo došli u dućan gdje je kupljen mob, nakon prezentacije prijavljene malfunction, frend je dobio drugi novi neraspakirani mob, što su do sad moja iskustva sa smartphone-ima, one druge obične mobove u ovaj kontekst jednostavno ne mogu ubrojiti, makar niti sa njima nije bilo previše frke!!
To je ono sto sam naveo kao kurtoaziju trgovine i razlikuje se sto se moze postici ljubaznoscu, a nesto drugo sto je kupcu zajamceno.
postovanje narode :)
ima tko kakav info o updateu? tipa datum i takve gluposti?
Koliko znam jos nista. Iako, bar me tjesi sto HTC nije odgodio za listopad :)
znaci maksimalno nekih tjedan dana.. realno gledano nece skoro nista novog biti, ali opet sam pun nade za taj update :D
prije tjedan dana je ženin htc one javio da ga može update-ati, nakon toga update-a je mob neupotrebljiv,lag je ogroman,gasi se sam, nekad se da odmah upaliti, nekad tek nakon par sati. Dali da idem na servis ili se da forsat update?

da,klasična,probao factory,bez rezultata, servis it is.
Hvala
Izgleda da je krenuo 4.3 update u Tajvanu.
Ista stvar je bila i za 4.2.2, prvo je krenulo tamo.. ako je sudit po tome, update bi trebao i kod nas ovaj tjedan.
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=566&t=3561488&last=46297996 (klinite na link u prvom postu za sliku)
Pa zar je taj mob zbilja toliko smece!?
Kupio sam ga u 7. mjesecu, odmah sam primjetio da mu je zavrsna obrada na razini proslog stoljeca( ostri rubovi,gapovi,sitna ostecenja..) ali ajd nema veze,
iduce sam primjetio da zvucnici imaju sum tokom razgovora, gledanje videa, slusanja glazbe, i javlja se neko cudno pucketanje iz njih cak nekada i kada nisu u funkciji,
dosta cesto se nije htjeo spajat na wifi, a i kada se spoji nije bilo mreze (udaljenost 2m, spojim se bez problema sa drugim mobom od 500kn i laptopom),
poceli su mu pixeli krepavati, nasao sam ih 5..
13.9 odnjeo ga u t com na reklamaciju, danas dobio novi sa servisa:
nema ostrih bridova, mnogo ljepse sad lezi u ruci, ali vidljiva ostecenja na donjem djelu uredaja (oguljena boja), tipka za glasnocu ima 2mm lufta te se moze pomicati lijevo-desno, wifi je sad u jos gorem stanju a prilikom trazenja mreze mu se i ekran zacrni te blokira, zvucnici opet imaju sum i pucketanja ali malo manje izrazeno...i sta sad da radim? opet na servis?