Kako postaviti pozadinu na neku sliku u Paintu ili Paint .NET?Pozadina se dodaje sa kompjutera i da popuni sve prazinine bijele na toj slici na koju se dodaje kao pozadina..
Ne znam kako da objasnim drugacije..
Kako postaviti pozadinu na neku sliku u Paintu ili Paint .NET?Pozadina se dodaje sa kompjutera i da popuni sve prazinine bijele na toj slici na koju se dodaje kao pozadina..
Jel misliš naprimjer,imaš auto na travi,a ti bi htio umjesto trave stavit plavu boju i sl.?
Na primjer ..
Imam eto auto i pozadina mu je bijela...I ja sad hocu da dodam tu pozadinu na sliku gdje je auto..
Ali da ne prekrije auto.
Moraš zumirat obrisne crte,onda izrezat auto i stavit ga na tu podlogu :P
Ne znam za paint NET,ali na yt-u imaš puno tut-ova o tome...
Moraš zumirat obrisne crte,onda izrezat auto i stavit ga na tu podlogu :P
Ne znam za paint NET,ali na yt-u imaš puno tut-ova o tome...
E problem je sto na toj slici ima i rijeci i dvije manje slicice..
Sliku s kompa odznači i zalijepiš sa tipkom PETSC i otvoriš paint i tu zalijepiš i to je to. A da spremiš preimuj i gotovo.
Ne kuzim kaj mislis reci,al skini GIMP i u njemu sa magicom oznacis bjele praznine, obrises ih, stavis novi layer ,postavis ga ispod 1. layera i na taj stavis pozadinu kakvu hoces...
Kako da sa slike npr. izrezem auto i kopiram ga na drugu sliku?
E treba se malo potrudit...
Recimo u photoshopu - ako ti je neka dosta unificirana podloga (auto bi odprilike trebao biti takav) onda ti je najbolje koristit "Quick selection tool" (4. po redu na lijevoj strani...) odabereš si veličinu kista (ne preveliku) i ideš uz unutrašnji rub onog što bi htio selektirati, alat otprilike automatski skonta što bi htio selektirati i obuhvati to, no to ne napravi svaki put najbolje pa zna i preć - u tom slučaju držiš tipku ALT i s istim alatom brišeš višak. Uglavnom postoje i drugi alati, svaki je za nešto drugo bolji... Sad, recimo da si donekle precizno selektirao auto quck selection tool-om, možeš to malo dotjerat da izgleda još bolje - imaš u select meniu opciju refine edge, odabereš ju i tamo klizačima pokušaš to još malo uredit da selekcija bude još finija... Sad kad si to napravio, dobro ti je i sejvat selekciju - isto select meni - save selection - imenuješ je i to je to - ovo ti je dobro napravit, možda ti još zatreba, loadaš isto iz select menia. Tako selektiran auto možeš zaljepit preko druge fotke tako da odabereš moove tool (prvi s lijeve strane - crna strelica ili jednostavno stisneš tipku V) i staviš auto preko druge fotke, koja bi ti isto trebala bit otvorena u PS-u, u obliku layera, kasnije možeš tom layeru mjenjat neke parametre (svjetlinu, kontrast, boju...) da se čim bolje i neprimjetnije uklopi u podlogu...
Uglavnom ima tu posla, ne postoji baš neki automatdki alat za to napravit...
Ima u GIMP-u alat zove se Fuzzy Select Tool.
I ja kad sa njim automatski selektujem sve sto trebam i kopiram i paste na taj background to sto sam pastao dobije boju pozadine..
Jel zna neko kako to rijesiti?
Jednom sam preko tog programa uspio to uraditi al sam slucajno izasao pa ne znam kako sam to uradio.
U besplatnom programu Photofiltre riješi se u nekoliko koraka, ovisno koliko je komplicirana pozadina gdje je auto. Ako je jednobojna onda je to gotovo za čas. Ovdje je objašnjeno kako se to rješava. Rezultat je ovakav.
Uspio sam vrlo lako sa GIMP-om..
Nasao sam na youtube tut i uradio..
Hvala svima.