Pozz,zanima me dali je moguće da ti neko preko interneta hakira pc na način da ti mjenja bios postavke?
Bios provala
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.508
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Teoretski da (haker može preuzeti kontrolu nad računarom i postoji, npr, software za OC koji radi iz Windowsa, dakle izvodljivo je).
Praktično, zaboravi na to, kao i na mogućnost da te bilo ko uopšte "hakira", nego reci šta te konkretno muči.
EDIT: Aha, tako. Pa, il' mu ne valja baterija, il' ga zeza neko od kolega. Ako nekome padne na pamet nešto treće, nek' se javi. :)
Ma vjerojatno je baterija prazna pa se svaki put pri paljenju PC-a resetiraju postavke na tvorničke. Samo nek promjeni bateriju sve će bit u redu
Bok, (admin nisam znao u koju temo da ovo svrstam)
Imao sam password na BIOS-u pa sam izvadio bateriju sa matične da se resetiraju postavke, i sve ok nema više passworda
ali sad svaki put kad radim,igram igricu ili nešto reče nakon ne baš uvijek ali večinom puta PC mi se ugasi ko da ga je netko iključio iz struje.
Hlađenje nije jer imam dosta ventilatora (tj. nedavno sam stavio još 1) pa bio bih zahvalan svima koji bi mi pomogli.
Da mi se nismu možda promijenile neke postavke napajanja u BIOS-u ?
HVALA SVIMA NA ODGOVORU ! ! !
Bok, (admin nisam znao u koju temo da ovo svrstam)
Imao sam password na BIOS-u pa sam izvadio bateriju sa matične da se resetiraju postavke, i sve ok nema više passworda
ali sad svaki put kad radim,igram igricu ili nešto reče nakon ne baš uvijek ali večinom puta PC mi se ugasi ko da ga je netko iključio iz struje.
Hlađenje nije jer imam dosta ventilatora (tj. nedavno sam stavio još 1) pa bio bih zahvalan svima koji bi mi pomogli.
Da mi se nismu možda promijenile neke postavke napajanja u BIOS-u ?
HVALA SVIMA NA ODGOVORU ! ! !
Vjerojatno napajanje ili hladnjak na CPU-u ili chipsetu. Promjeni termalnu i ocisti od prasine.