Wireless AP i ADSL internet!

poruka: 2
|
čitano: 1.769
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam pitanje!

Da li je moguće na AP koji ima samo jedan LAN port spojiti neki T-Comov adsl modem i kako?

Situacija je ovakva: Imam AP koji ima samo jedan LAN port koji je sada spojen direktno na računalo. Sad bih htio uzeti maxADSL pa me zanima da li je moguće spojiti t-comov modem na ovaj već postojeći AP, s tim da sve funkcionira i kad je računalo ugašeno. Treba mi wirelesss zbog laptopa, a nebih želio slagati novu wirelesss mrežu samo za internet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 14:53 (luigi92).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moguche je, samo nemoguche je napamet rechi shto i kako, jer bas kod ovakvih uredjaja stvari osciliraju, mislim sve se svede na isto ali dosta parametara odredjuje dali che to raditi ilineche, najjednostavniji nachin ti je da nekog nadjeshš da ti to pregleda i prova postaviti ko se viseh razumije u AP-e. Otprilike smjernice su da trebash svoj modem namjestiti da ne radi vishe kao bridge nego kao PPPoE znachi u modemu te treba trazhiti da mu upishesh user name i passs od DSL-a, znachi poslije wizzarda ako sve dobro prodje trebao bi svoj AP-e namjestiti tako da dodjeljuje IP preko dhcpa-a, i dati mi adresu da ima znachi slichnu kao modem, znachi ako je modem 192.168.1.1 ap treba biti 192.168.1.x, i kada to sve ljepo postavish trebalo bi raditi, ali morash znati da postoji masu stvari koje mogu utjecati na to i da najchesche iz prve ne radi jer negdje neshto fali ili nije podesheno kako treba, morash znati da tu ustvari uparujes 4 stvari svoj komp modem AP i tcom i moraju se protokoli poklapati da bi to radilo.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice