Wi Fi antena, router, isplativost

poruka: 4
|
čitano: 2.698
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Wi Fi antena, router, isplativost

Pozdrav,

Prije nego postavim pitanja, naglasio bih da sam početnik u ovoj sveri tehnologije...

Dakle, meni bi trebala neka vanjska antena koja bi hvatala signale od susjeda, konkretno radi se o dvi pristupne točke.

Slika:https://postimg.org/image/8lupety2gr/

Pristupna točka 1: 6Mbps, Imam podatke pristupa i trenutno je hvatam sa prozora bez ikakve antene ali konekcija puca tu i tamo

Pristupna ročka 2: 100Mbps, Imam podatke pristupa i trenutno je hvatam sa posuđenom starom antenom od 2[A] (Ovakve antene se vise ne proizvode i zabranjene su za korištenje)

Napominjem da nemam uvjete za "point to point" , odnosno 2 antene međusobno usmjerene, jer ne bih zelio gnjaviti susjede s tim... Znaci hvatanje tih signala bez nekog njihovog uznemiravanja(hh).

Optička linija ostvarena.

Osim antene, zelio bi i neki router ako je to moguće. Npr: antena prima signal, iz antene šaljem signal u router, a zatim router baca signal po kući.

Buđet: 800kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 13:57 (ChoLeePO).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Wi Fi antena, router, isplativost

Neznam baš te antene koje imaš kakve su ali dovoljno je za tog prvog susjeda neka panel antena sa dobiti 15-tak dBi pa dok ne koristi netko torente ili gleda film  preko wifi u njihovoj kući kraj rutera moći ćeš surfati bez problema. Onu kuću na 800m zaboravi jer sigurno ima u okolini dosta jačih wifi signala zbog kojih te neće čuti a i u tvojoj okolini onih zbog kojih ti nećeš čuti signal sa te udaljenosti.

Osim antene na tom balkonu bolje bi bilo uzeti neki wifi uređaj u istom kućištu sa antenom pa lan-kablom dovesti preko PoE u tvoju sobu.

7 godina
neaktivan
Zar ne postoji neka oprema za hvatati tu dalju točku? Bacio sam pitagoru, oko 480 m zracne linije...
11 godina

Može se među brdima i preko 10Km ako nema tamo korisnika wifi uređaja koji bi svojim radom ometali  komunikaciju.

...isto tako ti možeš ponekad dobiti konekt na tih 800 ili 450m što ne znači da možeš surfati jer bi te svako malo

diskonektiralo uslijed drugih wifi korisnika na istom kanalu a koji su bliži tebi ili njemu...ista stvar.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice