Kupnja novog routera?

poruka: 38
|
čitano: 18.779
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera i organiziranje mreze

vec duze se natezem sa svojim routerom i dokipilo mi je.Odlucio sam uzeti novi.Na t-com-u sam.

1.Pitanje:Trenutno koristim simens sx763,htio bih kupiti novi router koji ce biti u potpunosti odvojen od ovoga,znaci ovaj telefonski kabel(dsl?) ce direktno ici u novi router i u simesnov,i jedan s drugim nece imati veze,jeli to moguce?

2.PitanjeKoji mi router preporucate,mora imati i modem i sve,jer ce se direktno spajati na ovaj telefonski kabel(zamjena sa simesn sx763,znaci mora imati sve njegove mogucnosti)

3.PitanjeZagledao sam WRT160n jeli on zadovoljava moje zahtjeve,jeli   se snjim mogu direktno spojiti na internet ?

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kupnja novog routera i organiziranje mreze
Barnie kaže...

vec duze se natezem sa svojim routerom i dokipilo mi je.Odlucio sam uzeti novi.Na t-com-u sam.

1.Pitanje:Trenutno koristim simens sx763,htio bih kupiti novi router koji ce biti u potpunosti odvojen od ovoga,znaci ovaj telefonski kabel(dsl?) ce direktno ici u novi router i u simesnov,i jedan s drugim nece imati veze,jeli to moguce?

2.PitanjeKoji mi router preporucate,mora imati i modem i sve,jer ce se direktno spajati na ovaj telefonski kabel(zamjena sa simesn sx763,znaci mora imati sve njegove mogucnosti)

3.PitanjeZagledao sam WRT160n jeli on zadovoljava moje zahtjeve,jeli   se snjim mogu direktno spojiti na internet ?

E ne ide to samo tako, ne možeš imat dva modema/routera prikačena istovremeno na telefon, to jednostavno ne može radit tako.

1. Opcija - kupit novi uređaj, ali onda nemaš više mogućnost maxtva.

http://www.protis.hr/products/details/router-bezicni-linksys-wag120ne1-annexb/28709

2. Zvat t-com službu za korisnike i bunit se, tržaži zamjenu, vjerovatno bi dobil thomson 782i.

Ako kupiš novi siemens možeš bacit. Ovo što si ti pronašal je koliko ja vidim samo router, nema modem u sebi.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 17:53 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

A jel mogu onda kupiti zasebno modem a onda na njega prikljuciti ovaj simens i ovaj linksys wrt160?Naravno da simens zadrzi mogucnost maxtv i enthernet   porta.

RazorNapster
Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
Re: Kupnja novog routera?
Barnie kaže...

A jel mogu onda kupiti zasebno modem a onda na njega prikljuciti ovaj simens i ovaj linksys wrt160?Naravno da simens zadrzi mogucnost maxtv i enthernet   porta.

Ne možeš, na siemens spajaš maxtv, siemens mora bit spojen u tel. liniju, ako oćeš imat maxtv siemensa ne možeš izbjeć, nema načina, svi ovi uređaji koje daje t-com su prilagođeni (promjenama u firmwareu) da rade sa maxtv-om.

Znači da bi radil maxtv mora bit ovako:

TEL. LINIJA -------- Siemens sx763 ------ MAXTV STB, a ne TEL. LINIJA ------- NEKI MODEM ------ Siemens sx763 ------ MAXTV STB.

Ako nešto ne radi, odnosno siemens stvara probleme, zovi t-com i traži da ti to riješe, ako je problem u siemens modem/router uređaju dobit ćeš drugi takav ili možda dobiješ Thomson 782i.

EDIT: Nemoj puno komplicirat s kupovanjem nekavih routera ili modema. Traži t-com da ti srede siemensa ili donesu novi (možda neki drugi), zašto kupovat router osim ako ti treba mogućnost više LAN portova ili kontrola bandwidtha za pojedina računala.

A ne možeš ni kupit neki modem i onda na njega kačit i siemensa i linksysa, to je ludorija.

Baš sam pogledal tvoje teme, već dosta dosađuješ sa problemima s tim siemensom (nigdje nisi napisal ni koji su), kupnjom novog routera bez potrebe i nekakvim novim spajanjima maxtva bežično (več ti je u prethodnoj temi kolega objasnil da maxtv mora bit spojen na siemensa koji je uštekan u tel. liniju), ja mislim da je tebi dosadno pa tu bez veze otvaraš nove teme. Do sada si mogal zvat t-com pa tamo njima dosađivat toliko koliko dosađuješ ovdje i već bi ti bilo sređeno, osim ako problema ni nema.                                 

Pamet u glavu.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 21:34 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Simens radi ok,ali jednostavno nisam zadovoljan njime npr:wifi signal mu nije dovoljno snazan da dobaci u sve djelove kuce i cesto prekida,nedostaje mi mogucnosti i frimeware-u,nemamogucnost zamjene antene,ako je vise korisnika na netu,skida surfa,brzine drasticno padaju i restarta se,nedostaje mi i 802.11n itd.da vas ne zamaram vise,jos samo jedno pitanje.Da hocu u potpunosti izbacit simens i da mi maxtv netreba,a zelim si uzet ovaj wrt160 koji modem bi trebao uzet na t-comu sam?Hvala na pomoci

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kupnja novog routera?

Ti si na t-comu, znači moraš pazit kad kupuješ modem da je on Annex B, evo ovo je jedan dobar modem, ne router samo modem, njega normalno spojiš na tel. liniju i na njega prikačiš ovaj router, koji si rekal, ali ako oćeš imat pravi router sa dobrim wlan signalom i brdom mogućnosti uzmi si ovaj linksys dolje.

ADSL Modem Annex B:

http://www.links.hr/index.php?naziv=ADSL+modem+D-LINK+DSL-321B%2C+Annex+B%2C+ADSL2%2F%2B%2C+RJ-11+ADSL+port+%2C+RJ-45+10%2F100&option=artikl&id_kategorija=053518&id_artikl=053.518.002

WLAN Router Linksys:

http://www.links.hr/index.php?naziv=ADSL+router+LINKSYS+WRT54GL%2C+4-port+switch%2C+LINUX%2C+be%9Ei%E8ni&option=artikl&id_kategorija=053524&id_artikl=053.509.105

Kad ovo spojiš više nemaš mogućnost maxtva. Ako je tebi draži ovaj router koji si ti odabral, možeš i njega uzet, radit će bez problema.

A ako ti para ne fali uzmi ovaj router, ima 1Gb/s LAN I tri WLAN antene, podržava sve WLAN standarde, bome to i košta.

http://www.protis.hr/products/details/wireless-router-dlink-dir655/7132

EDIT: Malo se zanimam za tog tvog siemensa, rekal si da ti brzina pada kad je više ljudi spojeno na net, to je normalno jer se brzina dijeli na više PCa, rekal si da se resetira, kaj se ovoga tiče zašto ne nazoveš t-com i tražiš da to provjere, ako treba da ga zamijene. Mislim da ne kupuješ modem ako nije potrebno, a ovako ti ostane i maxtv.

Znači siemensa (ili koji modem bi dobil od t-coma nakon kaj bi ih nazval da to provjere) staviš u bridge mode ( znači on samo prima internet) i spojiš na njega ili ovaj tvoj router ili neki od ovih kaj sam ti ja preporučil, na siemensu više nemaš WLANa (bridge mode), a sa spajanjem routera na njega dobiješ bolji WLAN signal, podršku za WLAN N standard, kontrolu brzine za pojedina računala itd.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 11:50 (Valentin17).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Pa mislim da bi trebalo biti u mogucnosti troje ljudi preko wifi normalno surfat webom,prijavio sam im da se restarta,covijek je dosao pogledao i rekao da sad nebi trebalo biti problema tjedan dva poslje router riknuo,stavili novi isti model,wifi i brzina nista bolji,i da brzina u bilo kojim uvjetima je najvise 200 kb/s susjed dobia 400-500kb/s isti paket brzine,rekao mi je da to mora biti do routera(on korisi neki linksys-ov).

Hvala ti na pomoci.

RazorNapster
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 13:02 (Barnie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kupnja novog routera?

A da takvi su ti oni, dođu pogledaju, odu i ne naprave ništa, najbitnije od svega je bit uporan, ali ono stvarno uporan i zvat dok god to ne srede, da tri računala spojena preko WLANa bi morala moć surfat internetom bez problema (ali pod određenim uvijetima, da je signal koji se prima dobar i da nitko ništa ne skida, čim ti signal pada, pada i brzina). Daj mi stavi jednu sliku iz postava modema, da nešto pogledam, evo kao ova moja tu. (slika)

EDIT: Poveži se kabelom na router (ništa drugo ne smije biti povezano na router osim tog računala) i napravi speedtest, na stranici speedtest.net. Sliku stavi tu pa da vidimo kakva je brzina.

Ovo da je brzina u downladu 200kb/s jel to preko kabela ili laptopa koji je daleko od routera, ako je laptop daleko od routera normalno je kad je slab signal da je i brzina mala, meni recimo kad se sestra spoji na drugom dijelu koće na Thomson 782i brzina ne prelazi 50kb/s, a kad se spoji bliže routeru brzina je 505 kb/s, to je zato kaj je slab signal, ali to možeš poboljšat tako da spojiš na modem router koji daje bolji WLAN signal.

Samo mi stavi ove dvije slike kaj sam ti rekal i odmah ću ti reć u čemu je problem kod tebe. Ali svakako kod ovog speedtesta se poveži kabelom na router ne wlanom.

Slika Slika
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 13:38 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo brzina od max 200 kb/s je preko kabela,slike cu ti staviti cim dodem kuci(sad sam na odmoru).

RazorNapster
14 godina
Kupnja novog routera?

OK, stavi slike kad se vratiš, nemoj stalno otvarat nove teme bez veze, kaj trebaš možeš pitaj tu, kad se postavi nova poruka tema skače prema vrhu liste na forumu, tako ti i drugi mogu odgovorit. Iz slika koje sam ti rekal da staviš može se vidit jel možda problem u liniji zbog spore brzine, a kaj se tiče slabog wlan signala siemensa to riješiš kupnjom routera sa boljim WLANom, zato ne moraš bacat siemens, ovo kaj se on resetira to ti vjerovatno linija puca, budem vidil kad staviš slike pa ćemo onda dalje riješavat.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Evo napravio sam slike,laptop je spojen sa kabelom direktno na router.Kaze lipo da je sporije od 70% hrvatsk.Ovaj tjedan cu zvat t-com opet da dodu ovo sredit.Kakav je taj novi thomson?

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Barnie kaže...

Evo napravio sam slike,laptop je spojen sa kabelom direktno na router.Kaze lipo da je sporije od 70% hrvatsk.Ovaj tjedan cu zvat t-com opet da dodu ovo sredit.Kakav je taj novi thomson?

Ovo mi stvarno nije jasno na ovim slikama iz routera se lijepo vidi brzina 8702kb/s, podaci o liniji su bolji od mojih i to dosta, pretpostavljam da imaš ADSL 4 Mb/s + 4 Mb/s MAXTV, jel tako.

Jesi siguran da taj laptop nema neki virus ili nešto slično, jel koliko ja vidim taj tvoj router i linija pogotovo radi super, puno bolje nego moja, sumnjam da je u tom problem.

Možeš zvat t-com pa da provjere, tehničar će doći sa svojim laptopom i spojit će ga na router i isto tako izmjerit brzinu pa budeš vidil.

Jel taj speedtest daje drugačije rezultate u ovisnosti jel MAXTV upaljen ili ugašen?

EDIT: E da u vezi thomsona, ja ga imam i meni radi super od prvog dana do danas, veza mi nikada nije pukla, prezadovoljan sam.

Evo stavit ću i par slika pa usporedi sa svojima, a evo i tema što znače ovi podaci o liniji i kako se moraju kretat. Vidit ćeš kad pogledaš ovu temu i moje slike da je moja linija lošija od tvoje.

http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mre%C5%BEne-tehnologije/39929-skala-kvalitete-adsl-linije/?s=f0f03d3e935dacf742e79591b7f6f6bd1119347c

Podaci o liniji Podaci o liniji
Speedtest Speedtest
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 15:26 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Nemam virus sigurno.Evo za svaki slucaj testirao sam i preko mobitela (bio sam pokraj routera u istoj sobi signal 100%)Podaci su PING:120ms Download speed:1.34 Mbps Upload speed :0.21.Zvat cu t-com da dodu sredit i da mi daju taj novi thomson.Pa cemo vidit rezultate.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Barnie kaže...

Nemam virus sigurno.Evo za svaki slucaj testirao sam i preko mobitela (bio sam pokraj routera u istoj sobi signal 100%)Podaci su PING:120ms Download speed:1.34 Mbps Upload speed :0.21.Zvat cu t-com da dodu sredit i da mi daju taj novi thomson.Pa cemo vidit rezultate.

E bome ako si probal s mobitelom onda je problem stvarno kod njih, a budu valjda to riješili kad dođu.

Javi rezultate.

Valentin
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Evo opet san proba sada sa win7 kompjutera spojenog kabelom,sve san istaka iz routera maxtv sve izgasia wi-fi.Samo taj kompjuter spojen na router.restarta router i kompjuter i napravio test.Imaju mi to rjesit dobro si reka.Placam internet i ima da radi.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kupnja novog routera?

problem možebiti u bilo kojem dijelu od centrale do priključka na PC. Pitanje dali su linije dobre. Bez tog nema smisla dalje nagađati. Preopterečenost, kvaliteta bakra kao i udaljenost.... sve ima utjecaja. To što susjed ima bolju liniju je sporedno.

Jedino što možeš zamoliti ga da se spojiš na njegov wlan/lan i testiraš brzinu, ako ti je na njegovom brže tad je problem sigurno u liniji ili routeru, posao za tcom.. ako je brzina ista tad je problem u tvom računalu i nema veze s tcomom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Mislim da nije problem u racunalu jer mi je brzina i na mobitelu slicna.Sa instalacije nemogu garantirati ali kuca nije stara(10 godina)pa su meni valjda instalacije dobre.u vanjskim instalacijama takoder nebi trebao biti problem jer su one promjenjene prije 3-4 godine kad su se ulice u kvartu renovirane a i onda bi susjed imao iste probleme ?Valjda je do mog routera da nesto s njim ne stima,zvat cu t-com pa kad dodu i "srede" javim vam situaciju.Hvala na pomoci

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kupnja novog routera?

Ihush pogledaj sliku 3 koju je kolega stavil par postova prije pa ćeš vidit da je linija u redu. Mora bit problem u routeru.

EDIT: Prema slici 3 linija može propustit 10 Mb/s, a kolega nema ni cijelih 4 Mb za adsl, dobro MAXTV uzima još 4 Mb.

Ko se kuži u ovo može bez problema usporedit moju sliku 1 i sliku 3 od kolege, odmah će vidjet da je linija bolja od moje, a ja imam bez problema 4 Mb ADSL i 4 Mb MAXTV. Otkada sam uzel maxtv nikada nikakvih problema nije bilo.

E Barnie daj ako možeš posudi modem od susjeda (ili od nekog frenda) pa probaj s njim, samo prije nego ga uključiš samo se logiraj u postave i upiši svoj username i pass za spajanje. Poslje ga spojiš na liniju i probaš kako radi, riješiš nedoumicu za 5 min. Još ako ima Thomson 782i odmah vidiš i njega.

Tako je jednom frendu isti stvaralo probleme i probal je sa mojim modemom i radilo mu je bez problema.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 19:08 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
Kupnja novog routera?

potrebno je 'samo' otkriti dali je uzrok problema do priključka ili na računalu, hardware ili software.

-sx je osljetljiviji na smetnje od st-a, problem može biti u spliteru, žicama, nekim elektro smetnjama.. pa sve do neke postavke (namjerne ili slučajne) recimo netlimiter/netnany i sl. pa do throtlanja ako je pretjerao s downloadom, možda ima nekog torrent seedera koji se zakvačio na wlan (vidi u routeru spojena računala) ili je zombi (možda folda SETI?) itd..

Pa čak provjeriti na računu koji paket (brzinu) koristiš.

redom;

- provjeriti kablove i spliter (može direktno linija u router, privremeno bez telefona..)

- resetirati router (držati reset dok se ne ugasi, cca 8+ sec.) Postaviti potrebne postavke i obavezno WPA2-psk s novom šifrom,

- provjeriti LAN/WLAN kako radi i brzinu (samo notebook ili postoji i PC?)

.. -ako problema više nema tad je vjerojatno spliter.

..- ali, vjerojatno je problem isti, nastavak.

eliminirati soft problem, recimo ubuntu LiveCD-om. preporuka, -10.04.3-desktop-i386.iso.torrent, snimiti na najnižoj brzini i bootati.. -testirati.

Ako radi, tad je problem u windowsima-postavkama, driveru (mala šansa), veća u nekom softwareu...

Ako je jednako, tad ostaje samo testiranje na drugoj liniji ili s drugim (tcomovim) routerom.

Mijenjati-testirati jedan po jedan dio, dok ne dobiješ očekivane rezultate ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
ihush kaže...

potrebno je 'samo' otkriti dali je uzrok problema do priključka ili na računalu, hardware ili software.

-sx je osljetljiviji na smetnje od st-a, problem može biti u spliteru, žicama, nekim elektro smetnjama.. pa sve do neke postavke (namjerne ili slučajne) recimo netlimiter/netnany i sl. pa do throtlanja ako je pretjerao s downloadom, možda ima nekog torrent seedera koji se zakvačio na wlan (vidi u routeru spojena računala) ili je zombi (možda folda SETI?) itd..

Pa čak provjeriti na računu koji paket (brzinu) koristiš.

redom;

- provjeriti kablove i spliter (može direktno linija u router, privremeno bez telefona..)

- resetirati router (držati reset dok se ne ugasi, cca 8+ sec.) Postaviti potrebne postavke i obavezno WPA2-psk s novom šifrom,

- provjeriti LAN/WLAN kako radi i brzinu (samo notebook ili postoji i PC?)

.. -ako problema više nema tad je vjerojatno spliter.

..- ali, vjerojatno je problem isti, nastavak.

eliminirati soft problem, recimo ubuntu LiveCD-om. preporuka, -10.04.3-desktop-i386.iso.torrent, snimiti na najnižoj brzini i bootati.. -testirati.

Ako radi, tad je problem u windowsima-postavkama, driveru (mala šansa), veća u nekom softwareu...

Ako je jednako, tad ostaje samo testiranje na drugoj liniji ili s drugim (tcomovim) routerom.

Mijenjati-testirati jedan po jedan dio, dok ne dobiješ očekivane rezultate ...

Ja tebe stvarno ne razumijem, jel kolega lijepo rekal da je već testiral s mobitelom i da je brzina opet mala (znači nikakav Ubuntu, driver ili software), a kad bi recimo bilo nešto od ovoga (linija ili splitter) to bi se vidilo na SLICI 3 (pokazuje smetnje u liniji) koju je kolega stavil, e sada druga stvar je ako ti ne kužiš šta znače ovi svi parametri na slici, da razumiješ vidil bi da je njegova linija bolja od moje, a ja imam 4 Mb/s bez problema, problem je ili u centrali ili u modemu, linija ne može bit problem, barem ako se gleda slika 3.

A i već je probal resetirat modem, lijepo čitaj temu a nemoj pisat bezveze. 99% ovoga kaj si ti napisal je već probano. Za koju pi.... mat... bi to sve probaval, neka zove onoga kome plaća račun, a ne ovako se zaj... i plaćat brdo para.

EDIT: evo te slike 3 pa malo pogledaj.

Barnie Slika 3 Barnie Slika 3
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 11:34 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Kako ti ne radi dobro?

Ja imam Siemens Gigaset SE555 i mogu reci da sam prezadovoljan.

Doduse na H1 mrezi sam, ali je Siemensov router spojen na H1 router i radi kao switch.

Naravno uz to je i wireless access point bas zbog toga sto puno bolje 'baca' signal.

U mene konstantno sjede na w. internetu 4 ili vise osoba i nemam problema ama bas nikakvih.

Mozda bi trebao prekonfigurirat neke stavke, jer vjerujem da je samo to u pitanju.

EDIT: Sorry, nisam citao sve. Cini se da imas nekakvih tehnickih problema. Prvo treba vidit u cemo je tocno problem

a onda MOZDA kupit novi, ili zvat t-com da ti otklone kvar.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 11:44 (JohnnyPistolero).

0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja novog routera?

Meni isto SX 763 radi i više nego savršeno, ali ako ćemo iskreno ako ćeš kupovati neki od jačih routera koji bi posebno podešavao, nemaš više potrebe za tim Siemensom. MaxTV konfiguracija se može i ručno unijeti u router (npr stari D-Link DSL584T je imao takve  mogućnosti) što bi ti onda u potpunosti izbacilo potrebu za Siemensovim routerom uopće. Nisam se dugo bavio s time, ali sumnjam da je T-com doskočio takvoj soluciji. Većina linksysovih i Cisso routera paralelno podržava više annexa bez promjene FW-a i ima takve opcije, pa ukoliko se odlučiš na takvu kombinaciju, Siemens SX763 ti postaje suvišan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nCh! kaže...

Meni isto SX 763 radi i više nego savršeno, ali ako ćemo iskreno ako ćeš kupovati neki od jačih routera koji bi posebno podešavao, nemaš više potrebe za tim Siemensom. MaxTV konfiguracija se može i ručno unijeti u router (npr stari D-Link DSL584T je imao takve  mogućnosti) što bi ti onda u potpunosti izbacilo potrebu za Siemensovim routerom uopće. Nisam se dugo bavio s time, ali sumnjam da je T-com doskočio takvoj soluciji. Većina linksysovih i Cisso routera paralelno podržava više annexa bez promjene FW-a i ima takve opcije, pa ukoliko se odlučiš na takvu kombinaciju, Siemens SX763 ti postaje suvišan.

E bome da stari dlink modem/router je to mogal, od ovih novih modema (ne routera) to ne može ni jedan. Jel ako kupuješ odvojeno moraš kupit modem a odvojeno router, a ne znam nikoga tko je uspil osposobit maxtv na nekom ADSL modemu koji je kupil odvojeno.

Potpuna je glupost bacat novce na kupnju novih uređaja i još t-comu plaćat račune, pa ako treba modem mijenjat i sto puta, sto puta ga moraju zamjenit.

Valentin
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

zvao sam t-com pa je operater nesto brljavio i opet nista,rekao je da ce poslat tehnicara medutim je malo problem uskladit njegov dolazak i da nekog ima kod kuce.Uglavnom kad dode i naparvi sta moze javit cu vam.Hvala svima na pomoci.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Barnie kaže...

zvao sam t-com pa je operater nesto brljavio i opet nista,rekao je da ce poslat tehnicara medutim je malo problem uskladit njegov dolazak i da nekog ima kod kuce.Uglavnom kad dode i naparvi sta moze javit cu vam.Hvala svima na pomoci.

Samo budi uporan i zovi opet, jedamput se mora javit netko pametan tko će poslat tehničara.

Valentin
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Doasa tehnicar promjenio ruter,sta se tice routera radi dobro medutim problem bryine je ostao,jos uvijek dobivam 1.6 mbs max.Jos mi je lijepo rekao da mi je internet smece i otisao.Tolko od njihove pomoci.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Valentin17 kaže...
Barnie kaže...

Samo budi uporan i zovi opet, jedamput se mora javit netko pametan tko će poslat tehničara.

A ti opet zovi. Vjeruj mi kad ti kažem, UPORAN MORAŠ BIT.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 18:20 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Ok zvat cu ih opet,a valjda ce doc jednom neki koji ce popravit

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kupnja novog routera?

Imam maxadsl, thompson speedtouch   ST780 WL modem i problem s brzinom rješavam uvijek preko telefona kad oni pošalju tehničara u centralu i resetriraju (poprave ili što već) portove i brzina opet bude oko 4 Mbit/s dok je prije popravka oko 1 Mbit/s. Postoje problemi s gašenjem tj. vjerovatno pucanjem linije.

No brat je kupio   D-linkov DIR-600 router (wireless N 150) kako bi poboljšao jačinu signala na udeljenim i po pitanju hvatanja wireless singala zahtjevnijim mjestima u kući?

kako se to spaja, tj. koji se elementi povezuju kabelom, a koji wirelessom da bi se poboljšao signal?

0 0 hvala 0
14 godina
hulk1986 kaže...

Imam maxadsl, thompson speedtouch   ST780 WL modem i problem s brzinom rješavam uvijek preko telefona kad oni pošalju tehničara u centralu i resetriraju (poprave ili što već) portove i brzina opet bude oko 4 Mbit/s dok je prije popravka oko 1 Mbit/s. Postoje problemi s gašenjem tj. vjerovatno pucanjem linije.

No brat je kupio   D-linkov DIR-600 router (wireless N 150) kako bi poboljšao jačinu signala na udeljenim i po pitanju hvatanja wireless singala zahtjevnijim mjestima u kući?

kako se to spaja, tj. koji se elementi povezuju kabelom, a koji wirelessom da bi se poboljšao signal?

Logiraj se na Thomsona kao administrator (koja je admin. lozinka ne znam), pokreni početni setup, stavi ga u BRIDGE MODE, ugasi DHCP.

Logiraj se na DLINK (normalno moraš se povezat prvo kabelom na njega), pokreni početni setup, pod tip konekcije odaberi PPPoE, upiši USER i PASS t-coma, promjeni njegov IP u 192.168.1.2, podesi WLAN.

Sada poveži UTP kabelom LAN1 utor Thomsona i Internet utor DLINKA, ako spajaš računala bilo kabelom ili WLANom spajaš ih na DLINK, a ne na thomsona.

To je to.

Valentin
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice