Ethernet Kabel?

poruka: 5
|
čitano: 7.249
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ethernet Kabel?

Dakle, napokon sam dobio maxTV i već imam problema.

Krenimo redom, max tv sam namjesti i on radi super, s jednim malim problemom. U kući mi se računalo i tv nalaze na dva različita kata, zato mi je trenutno po cijeloj kući provučen Dotični kabel.

Dakle pošto ga ne mogu nikako provući kroz zid, došao sam na ideju da ga provučem po vanjskom zidu (pošto kuća još nema fasadu). 

Sad me zanima, dali postoji negdje da se kupi taj kabel (ako može u Zagrebu) da je dug 25 do 30 metara (!!!) ili ako znate neki bezbolniji način da spojim maxTV "kutiju" sa modemom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ethernet Kabel?

Imas kabla u Čipoteci!

0 0 hvala 0
16 godina
Ethernet Kabel?

kolut kabela je 305m

zar nije logičnije, postaviti prijemnik bliže TVu?

-naravno, i router, wirelessom do PCa. cijena ista kao i taj kabel. (ako nije problem u armaturi)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 16:18 (ihush).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ethernet Kabel?
CROifer kaže...

Imas kabla u Čipoteci!

A već sam gledao po njihovoj stranici ali ne mogu nikako naći taj kabel, ako možeš naći, puuno bi mi pomogao.

ihush kaže...

kolut kabela je 305m

zar nije logičnije, postaviti prijemnik bliže TVu?

-naravno, i router, wirelessom do PCa. cijena ista kao i taj kabel. (ako nije problem u armaturi)

A stvar je u tome, da mi router mora biti kod kompa, inaće imam wireless modem, ali to mi ništa ne znači, jer kad probam staviti modem kod televizije, internet mi je spor kao puž.

Ako znaš neki drugi način rado bih ga poslušao...

16 godina
RE: Ethernet Kabel?

-kabel na metre bi trebao naći u svakom manjem dućanu za PC. Obično odmah naprave konektore ali ako provlačiš kroz zid može biti problem... (trebaš krimp klješta za RJ45)

-žica je 'kvalitetnije' rješenje, ipak većina ima npr proter u prizemlju i na tavanu normalno radi, brzina je ista samo je ping dvostruko lošiji... (žica je ipak žica...)

edit: kad računaš duljinu žice, obično se ljudi prevare (prekratko, za cca 5m..) metar je cca 2-3  kn.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 16:41 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice