Jel ko probao one super wide modele? Sa rezom od 2560*1080.
Navodno je true 8bit panel i flickerfree.
@Stjepanj
Pitanje jedno, na kojoj se ti udaljenosti sluzis s tim 27" i koje si velicine prije imao monitor i jesi li ga gledao s iste udaljenosti. Hocu reci je li to nekako prevelik monitor za normalnu udaljenost od ajmo rec pol metra za normalan rad i gluposti i je li se bilo lako naviknuti ako si presao sa manjeg monitora. Znam da je subjektivno pitanje, ali malo nam docaraj jos dojmove :P (Siguran sam da ces reci da monitor nemoze biti prevelik, ali vrijedi pokusati hehe)
Btw. nasao sam 2 jako dobra linka za usporedbu glowa Dell P2414H i tog BenQ:
Dell -
BenQ -
Vjerojatno je vecina znalaca to vec vidjela, al neki sigurno nisu.
Ako se oba videja puste na FHD rezi i proucavaju simultano razlike se vide vise nego ocito. BenQ koda niti u jednom trenutku ne gubi kontrast, tj. koda je pod svakim kutom savrsen. Kontrast izgleda malo bolji od Della i pod normalnim kutem gledanja, tj. te zvjezdice su puno uocljivije na BenQ. Steta sto nema neki brutalniji stalak, ali to bi onda valjda bilo previse za traziti, pogotovo kod 27" modela.
koristim ga na udaljenosti od min 0,5m do 1m zavisi kak sjedim na stolici,
monitor je glomazan u odnosu na 22" no za sad se nitko nije zalio da je prevelik:)
tekst je odlican za čitati, scrollati (tekst se ne lomi),
monitor je kalibriran 99%,
flickering, glow, ghosting, lag free sve kaj pozelis! auto utrke i fps-i doslovno lete bez ikakvih smetnji na panelu,
ima jos tu AMA tehnologiju za jos brzi odaziv tj manji lag i stvarno radi odlicno, takoder i kao tehnologiju dok si u jako tamnim prostorijama da ti posvijetli taj dio za cca 20% da vidis u mrklom mraku:)( ovako lajcki receno:)
kut gledanja maximalan sto znaci nikakvih promjena tako da vas 10 moze sjediti za lcd-om gledati, igrati itd svi ce vidjeti isto!
ima odlicno podesen tilt i sve ostalo kaj mu je u specifikacijama
i sto se tice stalka dosta je visok i cvrst tako da skupa sve izgleda korektno i stabilno!
eto par rijeci!
lp
Tnx na dojmovima. Nije da cu kupovati taj monitor, mozda budem al ne skoro nego me vise zanimalo kakav je i to, a sigurno si i pomogao nekom ko ce kupovat monitor. Vec sam nekima preporucio da svrate bacit pogled na ovu temu i taj monitor.
Ja to ne bi nikad kupil, i pogotovo ne u 25 veličini nema šanse eventualno 29 to je recimo ok ali 25 fučkaš takvu veličinu kod ovakvog monitora.Jel to pravi 8-Bit IPS LCD panel nemam poima, te da li ima funkcionalni Flicker Free(piše da ima) to tek treba neko povrdit kroz neki vrlo detaljan test.
Pise 29", o kakvoj 25 velicini pricas?
Prati malo kaj je ko linkal do sad, dakle neko je prije mene iz Futurait.hr stavio link na 25 veličinu a ja sam okačil 29 samo onak usput jel.
Prati malo kaj je ko linkal do sad, dakle neko je prije mene iz Futurait.hr stavio link na 25 veličinu a ja sam okačil 29 samo onak usput jel.
Zbunio me futurin opis: LG 25UM65-P 29" Wide LED Monitor
Pozdrav.
Po iskustvima ovdje/spamanju ramboxa s privatnim porukama odlučio sam uzeti BenQ GW2760HS monitor. Međutim, prije nego što ga kupim, recite (koji ga imate) kakav mu je response u praksi (budući da je AMVA)?
Kopao sam malo po reviewima i jedni vele da je ok, drugi da ima bluringa u igrama i tako. Monitor mi treba kao all-round (znači filmovi/gaming/programiranje).
Otvoren sam na alternative do 1500-1600kn, iako nema 27" za tu lovu.
evo ti review toliko opsezan da je to prestrasno:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2760hs.htm
to je isti model samo ovaj ima jos i hdmi i zvucnike u sebi!
Misljenja o AOC LED 23,6" E2461FWH, VGA, HDMI ? Tip matrice? Bolji, losiji u odnosu na best buy-eve AOC i2369VM / AOC I2367FM (ili je samo jedan od njih best buy, neznam vise) ?
Cuo sam da je monitor super iako se radi o nekom TN panelu kao sto provjerih sada..
TN matrica, znači lošiji od ta dva koja si naveo ali zato i nešto jeftiniji.
Bolje nadodaš još stotku pa uzmeš real deal.
A razlike izmedju AOC i2369VM / AOC I2367FM osim u mrvu drugcijem izgledu?? VM ima wallmount, a FM ne?
Za ovaj prosli AOC koji sam prvi naveo sam se ponadao da je nest novo, al sam vidio onda 2ms -.-
Pozdrav.
Po iskustvima ovdje/spamanju ramboxa s privatnim porukama odlučio sam uzeti BenQ GW2760HS monitor. Međutim, prije nego što ga kupim, recite (koji ga imate) kakav mu je response u praksi (budući da je AMVA)?
Kopao sam malo po reviewima i jedni vele da je ok, drugi da ima bluringa u igrama i tako. Monitor mi treba kao all-round (znači filmovi/gaming/programiranje).
Otvoren sam na alternative do 1500-1600kn, iako nema 27" za tu lovu.
Po meni je ovaj bolji od tog benq-ovog.
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/0222047/
I 27 inch je. :)
A razlike izmedju AOC i2369VM / AOC I2367FM osim u mrvu drugcijem izgledu?? VM ima wallmount, a FM ne?
Za ovaj prosli AOC koji sam prvi naveo sam se ponadao da je nest novo, al sam vidio onda 2ms -.-
i2369vm ima vesa mount i display port priključak u odnosu na i2367fm tako da ja bi išao na njega. Ali u praksi dosta slični monitori.
BenQ GW2760HS ili Samsung LS27D390HS?
Razlika u cijeni je zanemariva. Oba su 27". BenQ je AMVA pa sigurno ima bolju crnu i kontrast nego PLS u Samsunga. Isto tako ima 3 godine gare naspram 2. Jedino što BenQ ima sporiji response. Baš u linkanom reviewu veli da ima blura primjerice u Dirtu 3, pa me malo strah sad uzeti BenQ.
5 | BenQ |
---|---|
4 | Samsung |
Razlika u cijeni je zanemariva. Oba su 27". BenQ je AMVA pa sigurno ima bolju crnu i kontrast nego PLS u Samsunga. Isto tako ima 3 godine gare naspram 2. Jedino što BenQ ima sporiji response. Baš u linkanom reviewu veli da ima blura primjerice u Dirtu 3, pa me malo strah sad uzeti BenQ.
Ja sebi taj samsung uzimam
Javi dojmove kad kupis samsunga.
Kad biraš neki monitor, onda izaberi onaj model za koje postoji barem jedan relevantni vrlo opširan test na nekoj provjerenoj i pouzdanoj stranici.Kaj se tiče tog Samsunga, ja nisam našel niti jedan pouzdan ili vrlo opširan test tog monitora.Samsung sigurno nije loš monitor jer ima PLS LCD matricu, pa odma moš okvirno(okvirno nije dovoljno) znat o čem se tu radi. Ali fučkaj ga bez detaljnog testa nema ništa, na ljepe oči te ime i oznake se ne kupuje tak to ide u praksi.Benq AMVA modeli su višestruko testirani, i nisu badave debeli BestBuy to sigurno tako to ide.
Možda se to nekome čini nebitno, ali Samsung nema DVI utor zašto hm pitaj boga kolko ja znam DVI utor nije od suhog zlata.Ko drugo Samsung uopče nema rupe za VESA nosače, opet čudno pa to fakat nije skupo četri šrafa i eto ali očito su i šrafi preskupi.Za kraj tu je još jedna razlika, Samsung model ima vanjsko napajanje ili adapter dakle ona kocka kao kod laptopa.Benq model ima klasično i standardno unutarnje napajanje, za kojeg upučeni kažu da je to svakako bolje rješenje u praksi.
Za kraj pregledaj još ovaj popis, pa ako tog Samsunga nema na toj listi ili ako ga ima ali uz njega ide oznaka NO onda ti je sve jasno.
http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm
Flicker free je Samsung, piše na official stranici i pitao sam Futuru, hdmi mi ne smeta kao ni nosači budući da bude na stolu. Muči me što su na tftcentral rekli da benq u praksi ima odziv od cca 10 pa do preko 30ms (!) i da je to bilo itekako primjetno u bržim igrama. Samo radi PLS-a bih išao na Samsung jer badava mi je veći kontrast i bolji prikaz crne ako bude se bluralo dok budem vozio po Nordschleifeu u GTR2 ili rokao neki FPS npr.
To je ono, ni jedan nije savršen... Kod Samsunga su očito stavili samo hdmi i nema prostora za wall mount da se uštedi jer sumnjam da je 27" PLS jeftin. S druge strane BenQ može imati feature budući da je VA jeftinija, al opet ne najsretnije rješenje za gaming... ahh, dileme
Ja sam isto mislio linkat, al ce ti kolega rec da se radi o 24" verziji i da nigdje na tft stranici ne pise da je 27" verzija flicker free. No prema 24" i 27" verziji i opisima na stranici trebalo bi se naslutiti da se radi o identicnim matricama iako mene muci sto 24" verzija zavrsava sa HL, a 27" verzija sa HS. Slicna razlika u jednom slovu kod BenQ modela je u testovima pokazala da 24" nije flicker free ispod 50% svjetline.
Flicker free je Samsung, piše na official stranici i pitao sam Futuru, hdmi mi ne smeta kao ni nosači budući da bude na stolu. Muči me što su na tftcentral rekli da benq u praksi ima odziv od cca 10 pa do preko 30ms (!) i da je to bilo itekako primjetno u bržim igrama. Samo radi PLS-a bih išao na Samsung jer badava mi je veći kontrast i bolji prikaz crne ako bude se bluralo dok budem vozio po Nordschleifeu u GTR2 ili rokao neki FPS npr.
To je ono, ni jedan nije savršen... Kod Samsunga su očito stavili samo hdmi i nema prostora za wall mount da se uštedi jer sumnjam da je 27" PLS jeftin. S druge strane BenQ može imati feature budući da je VA jeftinija, al opet ne najsretnije rješenje za gaming... ahh, dileme
Meni se čini da nisi dobro pričital test, ili ne znaš kaj treba gledat a ja neču ponovo linkat test jer nema smisla.Ukratko u igricama neče bit nikakvih problema, to je opčenit zaključak vezano za igranje igrica na tom Benq monitor a šta češ ti na kraju kupit to prepuštam tebi.
Ja sam isto mislio linkat, al ce ti kolega rec da se radi o 24" verziji i da nigdje na tft stranici ne pise da je 27" verzija flicker free. No prema 24" i 27" verziji i opisima na stranici trebalo bi se naslutiti da se radi o identicnim matricama iako mene muci sto 24" verzija zavrsava sa HL, a 27" verzija sa HS. Slicna razlika u jednom slovu kod BenQ modela je u testovima pokazala da 24" nije flicker free ispod 50% svjetline.
To je ono kaj ja oču istaknut, dakle bez konkretnih dokaza kak ču ja znat o čem se radi kod tog Samsunga.Znači recimo kupac povjeruje da je Flicker-Free, prema onome ma mora bit nema frke ali kad to doma isproba onda vidi da baš i nije Flicker Free i kaj sad?
Mene vise muci dvojba izmedju 24" verzije Samsunga i Della P2414H. Neki bi rekli da se tu nema kaj mislit al eto. Muci me sto se cak i na poznatim reviewovima kao pcmonitors i tftcentral koji su sada linkani vidi taj backlight bleed na Dellu redovito dole lijevo ako se gleda prema monitoru. To je jos pretpostavljam mila majka u odnosu na slucajeve kojih ima po internetu. Isto tak ima tih prica da je slika malo zrnata, iako ispravljena u odnosu na prosle IPS, ali losija od high-end IPS-a kao onog u Dell U2414H. Meni je to osobno tesko primjetit preko video reviewa. Sada sto je bolje ko ce ga znat, isto kak je slucaj sa BenQ i 27" verzijom Samsunga.
Kaj se izrade Samsunga tice jedino mi je retardiran taj vanjski adapter, al ok. Vesa Mount ko zeli taj nece ic na taj monitor.
Problem je sto tftcentralu treba boga pitaj kolko vremena za testiranje, a ko zna hoce li uopce ic testirat barem jednog od ta 2 Samsunga. Dobro bi bilo da se neko zaleti do Future pa nabaci pogled :P Sigurno imaju koji u poslovnici posto su na akciji.
@rambox, ma neću se praviti tvrdoglav. Nemam priliku sam probati jedan i drugi. Gle, ako ti veliš da neće biti problema onda ok. Napokon BenQ je čak i nešto jeftiniji. Samo želim biti siguran jer neću kupovat novi monitor x godina.
Znači, jel to-to? Mogu naručiti da se to sutra obradi već? ^^
Neeeeeee, odi prvo u izvidnicu do future pogledat malo samsunga i javit nam dojmove :D xD
Ma da, sad ću raditi 2x100km za to :D
Šteta je stvarno što nema pravi review Samsunga pa da ko čovjek usporedim. Čak ni na yt-u nema ništa jošMožda pričekam, a ako ne budem na čisto s tim koji, kupit ću si radije novu gitaru xD
Au, nisam znao da zivis tako daleko :S
Tih 33ms dolazi samo u jednom jedinom posebnom slucaju i vjerujem da to varira od matrice do matrice isto kako clock potencijal varira od proca do proca.
"The transitions between two dark shades seemed to be a little slower (0-50, 50-100, 100-50 for example) and even ranged up to 33.8ms in the worst cases. This example above is from the slowest transition 0-50-0 (black > dark grey > black)."
Negdje sam citao da onaj pravi lagg koji se osjeti u igrici nastupa tek oko 20ms tak da mislim da se nemas sta bojati radi tog jednog extra slucaja ako je uopce tocan.., ali opet na tebi je da se odlucis.
Mislim da bi bilo najbolje da nekako rjesis da ti neko pogleda kakav je taj Samsung. Mozda cu ja ic ovaj tjedan do pogledat pa ti javim. Neznam, ako cu ici budem te obavjestio putem teme i na PM.
E može, tnx :) Već sam stavio u košaricu BenQ, budem pričekao :)
@rambox, ma neću se praviti tvrdoglav. Nemam priliku sam probati jedan i drugi. Gle, ako ti veliš da neće biti problema onda ok. Napokon BenQ je čak i nešto jeftiniji. Samo želim biti siguran jer neću kupovat novi monitor x godina.
Znači, jel to-to? Mogu naručiti da se to sutra obradi već? ^^
Pa nisam ja testiral monitor jel, dakle samo treba čitat test točnije bitne djelove za igranje igrica i onda nema problema.Kaj se mene tiče ja uopče ne igram igrice, ja sam kupil monitor za sve namjene ali tako da monitor mora bit dobar za svaku primjenu kod normalnog kučnog korisnika.
Rambox znas mozda kako kalibrirati deltu na 2.2, neki softver za kalibraciju monitora ili nekaj? Malo je offtopic, al mozda posluzi jos nekome. Ja sam za sad kalibrirao ekran preko windowsa posto imam laptop. Moze li se uopce namjestiti na jednom Dellu preko OSD menua Delta na neki tocan broj, kao taj idealan 2.2, ili se treba delta svake boje ispravljati neznam..?