pozdrav svima
planiram kupiti monitor pa me zanima vase misljenje
ne mora biti samsung, ali u tom cijenovnom rangu
ni velicina nije bitna, od 21 do 24
nesto bolje ?
pozdrav svima
nesto bolje ?
pozdrav svima
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.944ba6a40bc74f3096458498b84a1e5d.samsung-monitor-s22b350ts.aspx
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.6dc2ca40ded24ca9b06d2476f2efd620.samsung-23-6-ls22d390hs-vga-hdmi.aspx
nesto bolje ?
Kolko kuna misliš ili možeš izdvojit za novi monitor?
Imam u stanu jako malo sobu - cca 2 m2... U njoj je krevet i PC. E sada, posto mi je za tako malu sobu prevelik stari TV (32"), na zid iznad kreveta sam mislio staviti neki monitor koji bi ujedno sluzio i kao TV (b.net TV bi spojio na nj + 1 veliki LCD TVsta je u dnevnoj sobi vec spojen), i kao monitor za PC. Dali ima neko rjesenje/preporuku?
Mislio sam da bi 22" /24" b ilo sasvim dovoljno za tako mali prostor (sta vi mislite??). Full HD jedini uvijet... ostalo je na vama preporuka.
Njuskalo, novo, sve dolazi u obzir...
Neznam kako se krecu sad cijene, al sto jeftinije bi htio proc.
Znači ti tražiš što jeftiniji Monitor+TV, ako sam dobro skužil ili samo hočeš klasičan PC monitor recimo 24 veličine sa HDMI priključkom na kojeg bi spojit B-NET TV.
Imam u stanu jako malo sobu - cca 2 m2... U njoj je krevet i PC. E sada, posto mi je za tako malu sobu prevelik stari TV (32"), na zid iznad kreveta sam mislio staviti neki monitor koji bi ujedno sluzio i kao TV (b.net TV bi spojio na nj + 1 veliki LCD TVsta je u dnevnoj sobi vec spojen), i kao monitor za PC. Dali ima neko rjesenje/preporuku?
Mislio sam da bi 22" /24" b ilo sasvim dovoljno za tako mali prostor (sta vi mislite??). Full HD jedini uvijet... ostalo je na vama preporuka.
Razmisli o ovome. Odličan monitor, jedino montaža na zid zahtjeva malo improvizacije, ili bracket
Znači ti tražiš što jeftiniji Monitor+TV, ako sam dobro skužil ili samo hočeš klasičan PC monitor recimo 24 veličine sa HDMI priključkom na kojeg bi spojit B-NET TV.
Iskreno, neznam ni sam vise.
Stvar je da cu to kupovati i treba mi kroz kojih mjesec dana (na sljedecoj placi), a dali ce se cijene sniziti do onda ili izac nesto novo.. - nemam pojma stanje s monitorima/TVima.
Sta vi predlazete? imali smisla kupovati TV ako cu samo spojiti b.net na monitor? mislim da nema previse... u buducnosti mi tv od 24" iovako bude premalen ako bi ga htio u veci prostor, a preko b.neta bi imao valjda iovako ionako sve osnovne programe koje bi primao preko antene(ispravite ako sam u krivu sta)...
Razmisli o ovome. Odličan monitor, jedino montaža na zid zahtjeva malo improvizacije, ili bracket
hvala :)
To je znaci gornja granica, 1200 kn max.!
Posto kazem da mi se ne zuri, imam vremena 1-1.5 mj razmisliti, pa eto .. mozda uleti nesto bolje... Svakako ako nista ne nadem cu se javiti za to vrijeme opet s istim pitanjem. Htio sam samo vidjeti sta mi se najbolje isplati onda sada i dali je moguce uopce za "sitne" novceke:)
UKRATKO:
TV ili sto bolji monitor (recite sta se isplati bolje, neznam razliku u kunama) do -1000 kn (max. 1200!)
njuskalo ili novi
za prostor 2 m2
pa oko 1000 kuna, 100 200 vise nije problem ako je zbilja isplativo
na poslu koristim slican samsung ali od 23'6, i on je dovoljno velik, ako ne i prevelik, monitor xD
Kak je to uopče odličan monitor, ako neko za njega starog nekoliko godina traži 1200kn i da to je 24/16-10 monitor-TV.Dakle kaj se tiče PC upotrebe jel 16-10 nema problema, ali kaj se tiče bilo kojeg 16-9 sadržaja znači TV prijem ili filmovi itd slika neče bit prikazana kako treba. Kad imaš 16-10 monitor na kojem se prikazuje 16-9 sadržaj, onda gore i dole na 16-10 ekranu imaš crne linije tako to ide.
Kod ovakvog Samsung monitora, koji je star nekoliko godina tu imaš još jedan problem u praksi.Dosta tih starih serija Samsung monitora, oni su imali problema sa naponskim djelom koji obično krepava nakon hm četri godine.Takav kvar se lako može popravit, ali treba pripremit 200-300kn dakle kratko i jasno ništa od tog 16-10 Samsunga.
pa oko 1000 kuna, 100 200 vise nije problem ako je zbilja isplativo
na poslu koristim slican samsung ali od 23'6, i on je dovoljno velik, ako ne i prevelik, monitor xD
Monitor 24 veličine je sve samo ne prevelik, e sad vezano za preporuku eto dole dva modela koji imaju AH-IPS LCD matricu.LG model je onako klasičnog izgleda, sa Glossy plastikom kučišta na kojoj se vidi svaki otisak ili packa itd.E sad ovaj drugi AOC model iako je malo skuplji, on izgleda puno ozbiljnije to sigurno a usput ima sve moguče priključke. Tu je čak i Display Port priključak, i da AOC ima još jednu prednost jer on ima standardno unutarnje napajanje monitora.LG model ima vanjsko napajanje, dakle kao neki Laptop ona crna kocka a to je kod monitora uvijek lošiji/jeftiniji tip napajanja.
http://www.protis.hr/products/details/lg-24mp55hqp-24-wide-led-monitor/81745
http://www.lg.com/uk/monitors/lg-24MP55HQ
http://www.aocmonitorap.com/root/anz/product_display.php?id=511#prettyPhoto
Stigao mi je danas BenQ GW2760HS.
Prvi dojmovi, drago mi je da sam slušao Ramboxa, Stjepanja i ostale jer 27" izgleda premoćno i bilo bi mi definitivno žao da sam uzeo manjeg ^^ Boje su out of the box strava i to pod svim kutevima. Moj najveći strah blouring/ghosting ne postoji, probano u par brzih igri.
Veliki palac gore od mene ako još netko razmišlja o navedenom modelu
Ajde napokon da si se rjesio kupovine i da si zadovoljan ;) Reci samo kakav je stalak, jesi lupio sakom o stol za test :D
Stalak je sasvim pristojan, lagano se scima samo kad silujem stol i brzo se smiri. Super zadovoljan :)
Znaš da svako malo stisnem Win+D i buljim u prazan desk diveći se monitoru xD
Najs, ja sam dobio na test Dell P2414H i vjerojatno cemo uzet taj monitor radi nekakvog popusta u city one, a tamo ima samo onak Elipso od tehnickih ducana xD Fora je Dell, nisam ga nist posebno kalibrirao osim svjetline i kontrasta ali mi nije nista extra, wow u odnosu na IPS ekran laptopa s kojeg pisem. Doduse taj Dell monitor ce bit spojen na kantu od kompa za sada di se nemogu vrtit 1080p videji, spojen VGA kablom i slabom grafom pa je mozda i to umanjilo malo dojam x)
Prvi dojmovi, drago mi je da sam slušao Ramboxa, Stjepanja i ostale jer 27" izgleda premoćno i bilo bi mi definitivno žao da sam uzeo manjeg ^^ Boje su out of the box strava i to pod svim kutevima. Moj najveći strah blouring/ghosting ne postoji, probano u par brzih igri.
Po defoltu je presvjetla slika, ali to je tak kod večina novih monitora jer proizvođač nafrlji Brightnes do plafona.Jedino kaj treba dodano podesit ide ovako, smanji Brightnees na negdje 45-50 pa onda prebaci Gamma podešenje na 2.
Za kraj otiđi na "Color Temperature", pa isprobaj Bluish(Cool)opciju koja daje puno prirodnije ton boja bez onog vrlo blagog žutila na Normal podešenju.
Fichek
Tog Della sam kod frenda vidio. Predobra slika, sigurno budeš zadovoljan.
Rambox
Tnx. Imam brightness na 45 i gammu na 2. Boje sam ostavio jer mi Bluish izgleda preplavo xD
ajde neka ti je s srecom! za 1500kn nema nis bolje milijonima kilometara...
Fichek
Tog Della sam kod frenda vidio. Predobra slika, sigurno budeš zadovoljan.
Rambox
Tnx. Imam brightness na 45 i gammu na 2. Boje sam ostavio jer mi Bluish izgleda preplavo xD
Tu zapravu uopče nema plave boje(zapravo je bjelkasto), nego samo nema blagog žutila ili po seljački ljudska koža nikad nije skoro pa naranđaste boje.
Ako pogledaš ljudsko tjelo/kožu negdje na plaži uživo, i na nekom monitoru gdje je Color Temperature na Normal(a tek Redish ili Warm jezuš kristuš), odma se vidi da ovo na monitoru nema previše veze sa prirodnim bojama.Ja osobno ne volim jurišne i prenaglašene boje, zato uvjek svaki monitor ako je moguče podesim tak da boje izgledaju što prirodnije.
Ja sam imao taj malo zuckast prikaz na laptopu. Moze se normalno to rjesit i preko windowsa na calibrate display i onda mrvu smanjit prikaz crvene.
Vidiš meni se uopće ne čini žučkasto. Budem vidio kroz par dana
Probas ili prek windowsa jako po malo smanjivat prikaze crvene, plave, zelene ili preko monitora cisto da vdiis hoce li ti boje biti prirodnije. Lako vratis na default ak ne primjetis nekakvu razliku.
Vidiš meni se uopće ne čini žučkasto. Budem vidio kroz par dana
To ti je zato kaj si naviknut na prenaglašene boje, vjerojatno od nekog televizora koji imaju još napadnije ili nebulozne postavke boja tj Color Saturation. Ovo na Benq monitoru je klasično podešenje, dakle Color Temperature Normal(Saturation je opet na sredini ili 50) i to je obično tak na večini PC monitora.
PC monitori uvjek imaju puno realnije/prirodnije podešene boje, u odnosu na razne LCD televizore gdje često puta ljudska koža izgleda onako naranđasto jel. No oni ljudi koji su naviknti(kao ja) na što prirodnije boje, njima je i to po defoltu na PC monitoru onako malo prenapadno. Onda se to dodatno podesi prema želji ako je moguče, i ako neko zna kak to ide jer mnogi ne znaju podesit monitor(osim Brightness osjetno na niže) pa onda gledaju defoltne postavke monitora.
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/0221783/
isplati li se uloziti novce u ovaj monitor i ima li bolji za te novce?
Koja grafa bi bila minimum da bi ovaj monitor radio na svom maximumu?
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/0221783/
isplati li se uloziti novce u ovaj monitor i ima li bolji za te novce?
Koja grafa bi bila minimum da bi ovaj monitor radio na svom maximumu?
pise da je opremljen nvidijinom kitom!
Imam stari Sync Master 172v 17" TFT LCD matrix active. Pa bih volio preci na IPS matricu, ili bolje na TN matricu? Prvi razlog zasto bih presao je radi ocuvanja vida, citao sam dosta clanaka da je IPS najbolji po tom pitanju, da ne umara oci i opterecuje previse.
Pa sam vidio ovaj monitor LINK, trenutno nemam vise love od 1000 kn.
Jos sam 2 monitora nasao, LG i BenQ ali su TN matrica, samo ne znam kakvi su oni naspram IPS? ( ps ta 2 su 24" ).
Volio bih da netko tko zna malo vise mi pomogne u odabiru.
ASUS VH228DE FullHD 1920x1080 VGA(D-Sub)
ili
Dell E2014H 1600x900 DVI-D
Jel' se uopšte isplati kupovati FullHD monitor sa VGA priključkom ?
Po mom, ne isplati se kupovati niti bih ja ikad kupio monitor koji ima samo VGA (pogotovo danas)...isključivo gledaj DVI + HDMI
Ako te zanima. Imam doma jos danas Dell P2414H i spojen VGA kablom na kantu staru 10 godina je isto odlican, slika je super i nesto je bolja od IPS jako dobrog ekrana sa laptpopa, za koji mislim da isto ima AH-IPS matricu. Znaci to bi definitivno bilo jos bolje sa DVI+HDMI converterom ili sa DP kablom kojeg dobis. Jos da se kalibriraju boje prema tft-u, a samo ovako slika je vrhunska, znaci sa VGA kablom.
Na zalost Full HD monitor sa DVI ili HDMI prikljuckom je skuplji nekih 55-60% nego ovaj samo sa VGA priključkom
Onda mi samo preostaje da kupim
AOC E950SWDAK 19" 1366x768 koji je oko 5€ jeftiniji od onog FullHD ASUS-a sa VGA prikljuckom, jer onaj Dell je skuplji od ASUS-a oko 30€Imam stari Sync Master 172v 17" TFT LCD matrix active. Pa bih volio preci na IPS matricu, ili bolje na TN matricu? Prvi razlog zasto bih presao je radi ocuvanja vida, citao sam dosta clanaka da je IPS najbolji po tom pitanju, da ne umara oci i opterecuje previse.
Pa sam vidio ovaj monitor LINK, trenutno nemam vise love od 1000 kn.
Jos sam 2 monitora nasao, LG i BenQ ali su TN matrica, samo ne znam kakvi su oni naspram IPS? ( ps ta 2 su 24" ).
Volio bih da netko tko zna malo vise mi pomogne u odabiru.
Umaranje očiju kod nekog monitora, to nema veze sa time kakvu LCD matricu ima neki monitor dakle TN ili VA/AMVA ili je IPS LCD matrica.Ako hočeš da gledanje u monitor bude znatno ugodnije, onda trebaš kupit monitor koji ima Flicker-Free osvjetljenje.No takvi monitori obično su znatno skuplji od 1000kn, i da ne znači ako je neki monitor skuplji da odma i ima Flicker-Free jer dosta skupljih IPS monitora nema funkcionalno Flicker-Free osvljetljenje.
Monitor sa TN LCD maticama su najlošiji, dakle prvenstveno su kutevi gledanja najlošiji to je ono bitno u odnosu na IPS LCD ili VA/AMVA monitore.Moš ti kupit i neki jeftini 24 TN monitor, kao ovaj dole AOC model kaj se tiče normalnog korisnika bit če ok.Nisu to TN monitori od prije deset godina, ovo sad je puno bolje kad govorimo o TN LCD matrici kaj drugo.
E sad kaj se tiče tog LG monitora(nemam poima gdje si gledal njegove cijene), on ima LG AH-IPS LCD matricu no ipak možeš uštedit 80kn pa uzet ovaj AOC i nema frke.AOC isto koristi LG AH-IPS LCD panel, i mora se priznati da ovaj AOC izgleda puno atraktivnije i bolje to sigurno.
http://www.protis.hr/products/details/lg-22mp65hqp-215-wide-led-monitor/82122
http://www.protis.hr/products/details/monitor-aoc-i2269vwm-ips-215-wide-wled/71643
Ako bi gledali neki debeli Bestbuy monitor, znači uloženo i dobiveno trenutno u Hrvatskim dučanima to je ovaj Acer model koji ima VA matricu. Pogledaj njegovu cijenu samo 750kn, dakle ko kupuje neki dobar 22 monitor to je odličan izbor.Za sad to je jedini AMVA 22 LCD monitor ovakve cijene, ispod 1000kn trenutno na našem tržištu ne postoji niti jedan drugi VA monitor slične cijene.Dakle kratko i jasno jel, taj Acer model pomete pod sa svim 22 TN LCD monitorima bez obzira na njihovu cijenu.
http://www.protis.hr/products/details/monitor-acer-v226hqlabd-215-led/80027
http://us.acer.com/ac/en/US/content/professional-model/UM.WV6AA.A01
ili
Monitor koji danas ima samo VGA priključak, to obavezno preskočiš ko krepanu Kravu na sred ceste tak to ide.Gdje kupuješ u Bosni koji dučan, imaju li oni Internet stranicu ako je neki Web dučan dakle daj link da vidim kaj se tamo nudi.
a slijedeći je neki best buy Benq 2760 HS,koji je otprilike 1560kn??a kategorija između ovog i acera,ima li neki da iskače,osim možda Dell 2414 koji je cijenom blizu Benqu...još neki možda??
a slijedeći je neki best buy Benq 2760 HS,koji je otprilike 1560kn??a kategorija između ovog i acera,ima li neki da iskače,osim možda Dell 2414 koji je cijenom blizu Benqu...još neki možda??
Taj Benq model je poskupil, sad košta 1700kn pa do neke druge akcijske niže cijene to je to.A ostalo baš ništa ne iskače, sve je to slično dakle jeftini IPS monitori koji koriste LG AH-IPS LCD matrice.Trenutno najeftiniji 23 IPS monitor to je ovaj Acer, s napomenom da on ima Glosy ekran dakle treba pripazit na svjetlo koje dolazi iza monitora.
http://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-v236hlbd-ips-led__5088251
ili
Monitor koji danas ima samo VGA priključak, to obavezno preskočiš ko krepanu Kravu na sred ceste tak to ide.Gdje kupuješ u Bosni koji dučan, imaju li oni Internet stranicu ako je neki Web dučan dakle daj link da vidim kaj se tamo nudi.
Mislio sam naruciti preko ekupi, jer su jeftiniji u većini stvari koje sam gledao ali kako sada vidim, Imtec ima veću ponudu.
Što je najgore budget mi je vrlo ogranicen, a hocu da se maknem sa CRT-a, cijeli zivot sam na CRT-u, mislio sam da izdvojim do 100€ ali do te cifre nema baš neke ponude sa DVI priključkom