Šta kažete na ovog macana: http://www.elipso.hr/informatika/monitori/DELL-E2214H/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_izdvojene
Jel se isplati tak nešto za tu cijenu, meni se čini ok samo neznam puno o tom dellčiću?
Šta kažete na ovog macana: http://www.elipso.hr/informatika/monitori/DELL-E2214H/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_izdvojene
Jel se isplati tak nešto za tu cijenu, meni se čini ok samo neznam puno o tom dellčiću?
Vec smo pricali da se ne isplati E serija od Dell-a, imas Acera sa VA panelom na stranici prije.
Evo uzeo sam na preporuku BenQ GW2760 27" FullHD! imo sam ultra sharp 22" i vidio takoder 24" no iznenadila me zrnata slika u odnosu na 22"! pa reko onda cu ovaj 27" kad je vec tako!
jednom rijecu odusevljen, flickering free, nikakav ghosting, 4ms, kut gledanja odlican, boje takoder!
hvala svima pogotovo rambox-uVec smo pricali da se ne isplati E serija od Dell-a, imas Acera sa VA panelom na stranici prije.
To je ovaj dole VA Acer model, trenutno to je najispativiji 22 monitor to sigurno iako nema Flickerfree kao Benq AMVA modeli.
Evo uzeo sam na preporuku BenQ GW2760 27" FullHD! imo sam ultra sharp 22" i vidio takoder 24" no iznenadila me zrnata slika u odnosu na 22"! pa reko onda cu ovaj 27" kad je vec tako!
jednom rijecu odusevljen, flickering free, nikakav ghosting, 4ms, kut gledanja odlican, boje takoder!
hvala svima pogotovo rambox-u!lp
A čuj ja samo preporučam ono kaj valja, a taj 27 Benq model je debeli Bestbuy koji za tu lovu nema nikakve konkurencije to sigurno.
kao sto rekoh da ga nisam uzeo, nebi vjerovao koliko je monitor dobar! vidio sam i probao dosta monitora od low do high-enda no ovo je za svaku preporuku! i sto je najbolje overscaling radi bez greske u igrama na 2560x1440p:)
Ne vidim neki smisao prelaska sa 22" na 24", tak da si po meni napravio odličnu stvar kupovinom 27" monitora. Ipak se monitor kupuje za duže razdoblje. Ja se ne bi vratio na manju dijagonalu ni pod razno .
Dilema oko novog monitora,isti cjenovni rang cca. 3000 kn.Hvala!
6 | ASUS PB278Q |
---|---|
1 | BenQ BL2710PT |
Pozz svima. Vjerojatno vec ponovljeno pitanje al trebao bi mi jedan 24" monitor za gaming. Upravo sam narucio novi pc i stize za par dana pa mi treba i novi monitor uz njega. Ovaj dell sto svi preporucuju U2414H izgleda odlicno al odbija me response time od 8ms, iako bi htio IPS ekran. Sad zanima me dali ovi IPS ekrani sa 5ms imaju blur ili ghosting, kako god to zvali, ako ne da mi neki preporucite u toj cijeni oko 1600 +-200kn. Ako svi imaju problema s ghostingom onda neki kvalitetan TF ekran. Zahvaljujem
Uzima li itko uopce u obzir da Dell ima opciju Overdrivea-a, takozvanog OD-a s kojim se maximalno kolko je moguce smanjuje tih tipicni GTG (gray to gray) 8ms jer mislim da tih 8ms je gledano bez OD-a. I gleda li itko da osim response time-a tipicne sive boje postoje i reponse tajmovi drugih boja i da je to isto dost bitno za gaming.
Prije kad sam malo proucavao monitore sam to gledao, al eto, to se rijetko di spominje cak i u reviewevima, jedino neki testovi i detaljniji reviewovi to pokazuju..
Ti tih 8ms ne primječuješ na Dellovom monitoru. Šta ti misliš da bi on toliko koštao i da bi sebi dell to dopustio da ima taj ghosting ili kako več.., pa nebi ga nitko onda kupio...
Da znam da ima overdrive i u jednoj recenziji sto sam vidio sam cuo da je tih 8ms s tim ukljucenim. A sto se tice toga da si nece dopustit ghosting, mozda im nije ni vazno da ovaj monitor bude dobar za gaming jer je odlican za photo editing i te neke stvari koje trebaju ljudima koji se tim bave profesionalno a ne igraju igrice na njemu. Kako ja to vidim nemoze bit odlican u svemu, iako ja nisam neki zahtjevni gamer i moguce da bi ja bio prezadovoljan s njim al nemogu nigdje naci neki gaming review na tom monitoru, pa sam pitao tu da bi mi odgovorio netko tko koristi te IPS monitore kakva su iskustva u gamingu.
@Venco u potpunosti se slazem s tobom. Kad se bolje sjetim i ja mislim da je tih 8ms sa ukljucenim overdriveom. Sacekaj robya, on bu ti sigurno dao dobar savjet :)
Opcenito te gtg brojke koji proizvodjaci navode nemaju najcesce veze s realnoscu i gotovo uvijek odudaraju od stvarnosti. Gledajte na to otprilike kao na dogovor marketinskog odjela firmi koliko smijemo slagati. Dell ipak daje brojke blize stvarnosti, a to sto drugi lazu s pricama o 4 ili 5 ms na va i ips ekranima to je sasvim druga prica. Najsigurnije vam je otici na prad.de ili tftcentral.co.uk i pogledati recenzije monitora koji trazite. Ima uvijek dio u recenzijama posvecen odazivu i input lag-u gdje sve pise i imaju slike testiranja.
sve te ms gluposti možete svesti na jedno. Uzmimo za primjer monitore s ips ekranom. Barem 2/3 ips ekrana su iz LG-a što će reći da na ips tržištu, bez obzira koji monitor uzeli, vjerovatno je unutra lg matrica. Doduše nisu sve matrice model iste serije ali su te serije toliko slične da se može reći da razlike gotovo da i nema. A sama matrica najviše diktira koliki će odziv biti. U praksi pred kojim god sam monitorom u novije vrijeme bio, nisam primjetio ni g od ghostinga što će reći da je tehnologija dovoljno sazrela da ne bude uopće više predmet rasprave. Mislim da više pažnje treba posvetiti lag-u, iako su monitori i na tom polju daleko dogurali, jer lag daleko više varira kod proizvođača i između modela monitora.
Ja sam dobio dojam da Asus ima svoju matricu, za BenQ nisam ziher, isto se cini da su malo izdvojeni?
Ja sam dobio dojam da Asus ima svoju matricu, za BenQ nisam ziher, isto se cini da su malo izdvojeni?
Asus ne proizvodi nikakve LCD matrice, dakle oni samo koriste ili kupuju LCD matrice od drugih proizvođača recimo LG pa Benq te recimo Chimei itd. Benq je zapravo jedan od največih proizvođača LCD matrica(TN i AMVA LCD matrice), i to preko svoje kompanije AU Optronics.Benq danas proizvodi najkvalitetnije AMVA LCD matrice, i još kao dodatak tu su nabacili Flickerfree tehnologiju a to nečeš nači na niti jednom drugom jeftinom IPS ili Samsung PLS monitoru.
bas citam i mislim si gdje je rambox! ja cu reci svoje iskustvo; dellovih 8ms(ultrasharp 22", 24" IPS) je bilo daleko brze nego predzadnji Aoc 5ms(22" TN) razlika na ocigled doslovno neznam zbog cega ali koma, sad sam uzeo ovaj benq 27" s Vn matricom (4ms) i monitor je zaista brz, nikakav ghosting, flickering itd gdje fps igre doslovno lete, stvarno se vidi razlika kad usporedim to sve jedan pored drugoga!
O kojem AOC se radilo? Nekom od ovih novih koje preporucujete ili neki stariji model?
Ima li tih BenQ extra modela kod nas i to sa nekom manjom dijagonalom od 27", mozda 23", 24" ?
Edit: Nvm, nasao sam. Pretpostavljam da se radi o BenQ GW2450HM
Napokon naručujem monitor ovaj tjedan, ali ne mogu se odlučiti između ova 2: Qnix QX2710 ili Crossover 27QW
Crossover je pixel perfect, tako da ga mogu vratiti u slučaju nesavršenosti, a Qnix je jeftiniji i ima više inputa, ali riskiram do 5 mrtvih piksela(iako ih većina prođe bez toga)
Što bi ste vi na mom mjestu? Ako je odgovor nešto treće molim prijedlog, mora biti 1440p, IPS i slične cijene(oko 2500kn)
0 | Qnix |
---|---|
1 | Crossover |
4 | Nešto treće |
O kojem AOC se radilo? Nekom od ovih novih koje preporucujete ili neki stariji model?
Ima li tih BenQ extra modela kod nas i to sa nekom manjom dijagonalom od 27", mozda 23", 24" ?
Da to je taj manji Benq AMVA model, znači 1500kn za 24 veličinu a 27 model košta čak 60kn više eh fučkaj ga sad.
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2450hm.htm
http://www.edigital.hr/Monitor/BenQ_GW2450HM_%28169%29_24_LED_monitor-p30952.html?bid=&partner=10001
Napokon naručujem monitor ovaj tjedan, ali ne mogu se odlučiti između ova 2: Qnix QX2710 ili Crossover 27QW
Crossover je pixel perfect, tako da ga mogu vratiti u slučaju nesavršenosti, a Qnix je jeftiniji i ima više inputa, ali riskiram do 5 mrtvih piksela(iako ih većina prođe bez toga)
Što bi ste vi na mom mjestu?
Mislim da ima i qnix pixel perfect opciju samo onda je visa cijena. Dobri su oba ali negdje sam procitao da kad se overklokiraju preskacu frejmove mislim da je to bilo negdje na hardforumu mozda su samo glupe glasine neznam.Pise sad u promotivnim materijalima da nema preskakanja frameova. Uglavnom mislim da imaju dvije verzije qnix qx 2710 jedna s ahva i jedna samsung pls,iako je AU optronicsova ahva matrica flicker free sto je velika prednost. Gledao sam i sebi jedan qnix kao sekundarni monitor ali odustao sam i cekam neke druge modele koji me zanimaju.
A za anketu ja bih uzeo eizo foris fg 2421 ili fw 900 he he. Dobri su obadva ova korejca ali neznam kako potencijalnih 120 hz radi na njima buduci da paneli i nemaju bas ekstra brzi odaziv. Nekako su mi privlacniji motion blur reduction monitori.
Pozdrav
Edit
Ja sam odgovarao pod pretpostavkom da ih uzimas za gaming ako nije tako boljeg izbora nema a ovo sa eizom i fw900 shvati kao salu em zbog cijene em zbog nedobavljivosti.
Evo jedan pixel perfect pls.
http://www.ebay.com/itm/Perfect-Pixel-27-Slim-Qnix-QX2710-Evolution-II-LED-PLS-2560x1440-QHD-Monitor-/221413502872?pt=Computer_Monitors&hash=item338d45ef98
Da to je taj manji Benq AMVA model, znači 1500kn za 24 veličinu a 27 model košta čak 60kn više eh fučkaj ga sad.
http://www.edigital.hr/Monitor/BenQ_GW2450HM_%28169%29_24_LED_monitor-p30952.html?bid=&partner=10001
Znaci za taj Benq kazete da je brz, bez ghostinga, a na rewiew meni ne izgleda nista bolji od Dell U2414H. Nez jel moze netko nabacit usporedbu izmedju ta 2 jer mi se taj Dell svidja al ipak mi je najvaznije da nece bit ghostinga.
Što bi ste vi na mom mjestu?
Mislim da ima i qnix pixel perfect opciju samo onda je visa cijena. Dobri su oba ali negdje sam procitao da kad se overklokiraju preskacu frejmove mislim da je to bilo negdje na hardforumu mozda su samo glupe glasine neznam.Pise sad u promotivnim materijalima da nema preskakanja frameova. Uglavnom mislim da imaju dvije verzije qnix qx 2710 jedna s ahva i jedna samsung pls,iako je AU optronicsova ahva matrica flicker free sto je velika prednost. Gledao sam i sebi jedan qnix kao sekundarni monitor ali odustao sam i cekam neke druge modele koji me zanimaju.
A za anketu ja bih uzeo eizo foris fg 2421 ili fw 900 he he. Dobri su obadva ova korejca ali neznam kako potencijalnih 120 hz radi na njima buduci da paneli i nemaju bas ekstra brzi odaziv. Nekako su mi privlacniji motion blur reduction monitori.
Pozdrav
Edit
Ja sam odgovarao pod pretpostavkom da ih uzimas za gaming ako nije tako boljeg izbora nema a ovo sa eizom i fw900 shvati kao salu em zbog cijene em zbog nedobavljivosti.
Evo jedan pixel perfect pls.
http://www.ebay.com/itm/Perfect-Pixel-27-Slim-Qnix-QX2710-Evolution-II-LED-PLS-2560x1440-QHD-Monitor-/221413502872?pt=Computer_Monitors&hash=item338d45ef98
Svi imaju pixel perfect opciju, ali kad već kupujem korejce pokušavam malo i uštediti. U biti mi je najveća dvojba riskirati s jeftinijim ili platiti više za mrvicu lošiji pixel perfect monitor. Čak mi ni mrtvi pikseli ne bi smetali negdje sa strane, ali strah me da ne budu baš u sredini.
Što se samog panela tiče, naravno da bi volio da bude čim bolji, ali što god da uzmem biti će mi revolucija jer trenutno imam skoro 5 godina starog 23" TN Samsunga koji je u to vrijeme bio najjeftiniji, na kojem zadnjih par mjeseci slika vibrira, kut gledanja je oko 15 stupnjeva i ima užasan backlight bleed, a ipak mi je dovoljno dobar i vjerojatno ga još nebi mjenjao da ima DVI port(kad kupim monitor slijedi upgrade kompa, a planirana R9 290 uopće nema analognih videoizlaza).
I postoji li neka velika razlika između PLS i IPS matrice? U teoriji znam, ali reviewi obično kažu da u praksi i nema neke velike razlike.
Znaci za taj Benq kazete da je brz, bez ghostinga, a na rewiew meni ne izgleda nista bolji od Dell U2414H. Nez jel moze netko nabacit usporedbu izmedju ta 2 jer mi se taj Dell svidja al ipak mi je najvaznije da nece bit ghostinga.
A ko je uopče rekel da je Benq bolji, jer zapravo su podjednaki kaj se tiče igrica znači nema nikakvih problema.Jesi ti pročital taj test ako nisi ovo je ono najbitnije, s naznakom da je Dell u Hrvatskim dučanima minimalno 300kn skuplji i to je to.
Asus ne proizvodi nikakve LCD matrice, dakle oni samo koriste ili kupuju LCD matrice od drugih proizvođača recimo LG pa Benq te recimo Chimei itd. Benq je zapravo jedan od največih proizvođača LCD matrica(TN i AMVA LCD matrice), i to preko svoje kompanije AU Optronics.Benq danas proizvodi najkvalitetnije AMVA LCD matrice, i još kao dodatak tu su nabacili Flickerfree tehnologiju a to nečeš nači na niti jednom drugom jeftinom IPS ili Samsung PLS monitoru.
Kako ne pa Dell P2214, P2414 i U2414 su flicker free i koštaju sasvim pristojno s obzirom da imaju bolju kvalitetu izrade, više konektora i bolji stalak
Kako ne pa Dell P2214, P2414 i U2414 su flicker free i koštaju sasvim pristojno s obzirom da imaju bolju kvalitetu izrade, više konektora i bolji stalak
Dell monitori cijenom ne idu u isto klasu=nije jeftino, tu je kvaka jer za 24 Dell dosta dučana traži čak i 2000kn.Na Drugoj strani imaš ili 24 Benq za 1500kn, ili čak 27 veličinu za samo 60kn više kaj je čudno ali eto pa igraj na velikom ekranu kako god hočeš.
Ja sam više išao na usporedbu 24" modelu Benq-a a to je Dell P2414 koji je i jeftiniji
At power user
Prakticki pls je samsungova varijanta ips-a i nemaju nekakvih posebnih razlika u kvaliteti slike. Za mrtve piksele neznam sto ti predloziti jer neznam koliko su cesti kod pojedinog proizvodjaca iako ne vjerujem da je to veci broj kao nekad davno. Sam moras odluciti jel ti se rizik isplati ili ne.
Sto se tice panela ja osobno bih uzeo verziju qnix-a sa ahva matricom ona na kojoj pise true 10 dp multi jer ima vise opcija i flicker free je tako da zamora ociju nema (ovisi koliko je tko osjetljiv) iako u prospektima pise flicker free tft central kaze PWM na 156 Hz vrlo cudno sad sam se sjetio za to jer citao sam nedavno recenziju i potpuno zaboravio za ovaj podatak. U biti radi se o jos jednoj varijanti ips tipa matrice (uz pls) od AU Optronicsa i nije rijec o varijanti va matrice kako samo ime daje za naslutiti tako da je kontrast standardnih oko 1000 : 1 ili tu negdje.
Baci pogled na ovu recenziju sve je detaljno pokriveno i to je ova ahva matrica i model koji sam gore spomenuo.
Ja sam više išao na usporedbu 24" modelu Benq-a a to je Dell P2414 koji je i jeftiniji
Taj je jeftiniji da kaj drugo, ali ja odgovoram na ono kaj neko spomene a ne na onaj model kojeg niko do sad nije niti spomenul.Poanta svega je da bi ljudi trebali znati kaj kupuju, jer danas na tržištu imamo ove nove i znatno poboljšane Benq AMVA panele.
Znaš kak se kaže pivot+podešavanje po visini je ok, ali kad 24 monitor košta 1400kn a dobar 27 samo 1500kn onda slaba korist od pivot i podešavanja po visini.Nisu ti Benq monitori badave rasprodani Bestbuy, dakle prvenstveno GW2760 te GW2760HS koji je do nedavno koštal 1800kn a eto sad samo 1560kn.
Dakle opet treba naglasit, AMVA paneli imaju neke vrlo vidljive predosti u odnosu na jeftine IPS LCD panele.
- puno bolji kontrast
- crna boja je stvarno crna a ne sivkasta
- ne pate od onog poznatog IPS Glow efekta
Da to je sve točno što si naveo.