Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.627
|
čitano: 5.722.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti

dali uzeti Samsung S27E390H 27 inča polovni i koliko ce me grafa sluzit s tim monitorom? MSI Radeon HD 7790, 2GB GDDR5

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moze preporuka za neki dobar do 800kn max 1000.Hvala!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Molim savjet u vezi 4K monitora...uglavnom situacija je ovakva, trenutno imam FHD monitor 24 inca i taj prebacujem djeci za njihovu sobu, a moram kupiti novi pa razmisljam o 4K monitoru obzirom da zadnjih godinu dvije snimam iskljucivo u 4K rezoluciji pa bi volio imati nesto na cemu bih to reproducirao.

Znaci monitor bi bio najvise za internet, fotke, Photoshop, 4K video i pokoja igra jednom mjesecno jer za to nemam previse vremena.

Uglavnom mislim da imam konfiguraciju dostatnu za to, ali nisam siguran...ovo je moj stroj:

Intel CPU Desktop Core i5-4460 (3.2GHz, 6MB,LGA1150) 

Gigabyte GF GTX970 WF3 OC, 4GB GDDR5, DVI, DP

Kingston DDR3 HyperX Fury, 1866MHz, 16GB Black

Ako mislite da je 4K monitor dobra opcija za mene molio bih i preporuku za neki konkretan model kao i dijagonalu.

Ako misliš igrati išta ozbiljnije od novih igara na toj rezoluciji, pogotovo ako su ti bitni viši detalji, onda ćeš morati kupiti i novu grafičku..a za preostale namjene bi i ta grafička trebala biti dovoljna. I trebao bi reći koliko novca planiraš potrošiti pa će biti lakše dati neke prijedloge.

Dodo400 kaže...

Pozdrav,

kupujem monitor 24inch do nekih 1150kn ali u linksu tako da od modela imaju ovo: AOC I2476VWM , ACER KA240HQABID ili BENQ GW2470H.

Pa me zanima koji bi od ta 3 bio najbolji.Koristenje bi bilo uglavnom surfanje,gledanje filmova i igranje.

Od tih navedenih ti je benq najbolji izbor jer se smatra best buyem u tom cjenovnom rangu, a pogotovo za multimediju zbog visokog kontrasta AMVA panela. Jedino može imati manjih problema sa ghostingom u brzim igrama i gubitkom detalja u crnim bojama zbog slabijeg response time-a što je karakteristika tih panela, ali zato gotovo u potpunosti eliminira ips glow i probijanje pozadinskog osvjetljenja. To ovisi o namjeni i o tome što ti više smeta jer sve vrste lcd panela imaju svoje prednosti i mane.

JohnnyBlaze kaže...

dali uzeti Samsung S27E390H 27 inča polovni i koliko ce me grafa sluzit s tim monitorom? MSI Radeon HD 7790, 2GB GDDR5

Ovisi koliko bi ga platio i o namjeravanoj namjeni...a što se tiče grafe, služit će te jednako kao i na svakom drugom full hd monitoru jer je za grafičku bitna samo rezolucija. Konkretno ne radi se o snažnoj grafičkoj koja će bez većih problema vrtiti nove igre pa ćeš morati zamijeniti grafičku ako planiraš igrati nove AAA igre na višim detaljima i fpsu.

Micky01 kaže...

Moze preporuka za neki dobar do 800kn max 1000.Hvala!

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2270-led-215__17272471

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2270h-led-215-22__17275651

Koliko sam skužio to su isti monitori samo je razlika u priključcima. Prvi ima vga i dvi, a drugi vga i hdmi pa odluči ovisno o o tome na koju grafičku/matičnu bi ga priključio. 

14 godina

1500kn star 6mj 

9 godina
neaktivan
JohnnyBlaze kaže...

1500kn star 6mj 

A ono..imaš novi za 250kn više

http://www.adm.hr/monitor-samsung-s27e390h-27-fhd-ips-ls27e390hsen/24342ADM/product/

Jel imaš neku konkretnu namjenu? Jel ti treba 27 jer dosta ljudi smatra da je to prevelika dijagonala za full hd rezoluciju? I jesi upoznat sa karakteristikama VA(AMVA) i IPS monitora?

14 godina
Nisam previše upoznat s tim.. I ja se bojim da ce mi 27 inch biti previše..možda bolje uzet neki 24 inch do 1000 kN
13 godina
protjeran
JohnnyBlaze kaže...
Nisam previše upoznat s tim.. I ja se bojim da ce mi 27 inch biti previše..možda bolje uzet neki 24 inch do 1000 kN

ma 27" ti je taman za tvoje oči! vjeruj mi! pogotovo taj benq, oci ce ti biti zahvalne!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan
JohnnyBlaze kaže...

ips, pls- dobre boje i response time i dobri kutevi gledanja bez iskrivljavanja boja, ali ima ips glow koji kod nekih monitora pređu u probijanje pozadinskog osvjetljenja što je vidljivo uglavnom u tamnim scenama i ako gledaš filmove/igraš igre u mraku

primjer problema  

va/amva- dobre boje i kontrast i dobri kutevi gledanja bez iskrivljavanja boja, bez glowa i probijanja pozadinskog osvjetljenja ali nešto sporiji u igrama što dovodi do ghostinga i black crush (gubitak detalja u crnim nijansama)

primjer  problema   

tn- brz paneli ali slabije boje pogotovo kad se gleda sa strane, uglavnom u starijim monitorima ili novim monitorima koji su namijenjeni za gaming i imaju refresh rate 144hz

Ovako generalno za multimediju (pogotovo filmove) i općenitu namjenu best buy će ti biti benq gw2470h - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gw2470h

ili ako hoćeš 27 dijagonalu onda neki od ovih 

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-ew2750zl-led-27__16186331

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2760hm-ips-led__5212921

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2760hs-led-27__5284181

A ako planiraš ipak primarno igrati igre i uzimati novu grafičku onda ti preporučam da razmotriš i opciju monitora sa Freesync podrškom uz neku od novih AMD grafičkih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 20:39 (roxas).
14 godina

jel mi netko moze reci nesto o  HP x23LED 23'' ? 

9 godina
neaktivan
To je neki stariji tn monitor kojeg ne bi preporucio...ali nije mi jasan iznenadan prijelaz sa onog novog 27" samsunga na ovaj.. Trebao bi reci koliko planiras potrositi i za sta ces ga koristiti jer ovakvo trazenje i ispitivanje za pojedine modele bez da i znamo cijenu nema smisla. Ako vec trazis rabljene po njuskalu onda izaberi barem par modela i stavi cijene pa ce ti netko reci jel to isplativo.
14 godina

Nasao sam konfu koju cu kupiti i covjek ima taj monitor uz nju. Odlucio sam uzet konfu bez monitora i sad je jedino uzeti ovaj benq novi za cca. 1100kn ili onaj od 27 inch za 1400kn polovni .Jedino sto se bojim da ce mi taj od 27 inch biti prevelik. Oko 1000kn cu izdvojit za monitor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 23:43 (JohnnyBlaze).
9 godina
neaktivan

Aha, pa mislim da ti je benq gw2470h definitivno best buy.  A taj monitor uz konfiguraciju gledaj samo ako ga prodavac nudi za vrlo nisku cijenu i ako zelis ustedit, a onda je lakše preći preko lošijeg kontrasta ili kuta gledanja 

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 0:17 (roxas).
11 godina
roxas kaže...

Ako misliš igrati išta ozbiljnije od novih igara na toj rezoluciji, pogotovo ako su ti bitni viši detalji, onda ćeš morati kupiti i novu grafičku..a za preostale namjene bi i ta grafička trebala biti dovoljna. I trebao bi reći koliko novca planiraš potrošiti pa će biti lakše dati neke prijedloge.

Pa mislio sam nesto oko 3-4000 Kn.

14 godina

Izbor je pao na jedan od ova tri monitora. 

BENQ GW2470H, 23.8", AMVA, Full HD, 4ms, VGA, 2x HDMI

AOC 24" G2460VQ6, Gaming, FreeSync, 1ms

AOC monitor I2481FXH, IPS, LED, 23.8"/24", 16:9, 1920x1080, D-Sub, HDMI

10 godina
neaktivan

Meni je taj I2481FXH predivan, no ako imaš AMD grafičku onda radije G2460VQ6 zbog freesynca

14 godina

imam  Asus R9 280 DC2T 3GD5

10 godina
neaktivan

Onda uzmi ovoga sa freesyncom i ostani na AMD grafama..

14 godina

jel ta grafa uopce podrzava freesync?

10 godina
neaktivan

280 ne.. ako će ti slijedeća grafa opet biti amd uzmi freesync ekran radije

9 godina
neaktivan

JohnnyBlaze 

To su sve dobri monitori sa dobrim omjerom cijene i kvalitete, ali ćeš dobiti različite preporuke s obzirom da se radi o tri različite vrste zaslona a pri izboru/preporuci odlučujući kriteriji uglavnom budu ips glow vs black crush/ghosting vs slaba reprodukcija boja(tn) odnosno što ti više smeta od tih problema. Pa ti preporučam da još jednom pročitaš onaj moj post i malo po internetu o karakteristikama i problemima različitih vrsta monitora pa odlučiš prema svojim željama i potrebama.

Moja preporuka je uzeti benq ako planiraš najviše gledati filmove, a ako misliš primarno igrati igre onda LG 23MP68VQ. To je jedan od novih jeftinih freesync monitora sa ips panelom. S obzirom da kombinira najbolje od ova dva gore navedena AOC-a nema smisla da njih gledaš. U tom slučaju bi bilo poželjno da u skorije vrijeme nabaviš grafičku koja podržava freesync. Monitor je trenutno službeno dostupan samo u extreme digital i ipon ako tražiš preko nabave, ali ja sam ga upravo naručio iz magazinrs nakon što su mi na mail odgovorili da ga uvoznik može nabaviti. Eventualno možeš poslati i mail protisu jer su ga oni imali u ponudi, ali im trenutno na webstranici stoji da nije dobavljiv.

Što se tiče samog monitora, ima 75hz refresh rate preko hdmi-a, a freesync ima raspon od 40-75hz. Prijatelj ga je nedavno kupio i po meni je slika odlična..jedino što ima problem s primanjem signala kad se pc upali ako je povezan preko hdmi te najprije mora povezati monitor preko dvi kabla/adaptera, upaliti pc pa tek onda prebaciti na hdmi. Iako to može biti i jer ga je naručio iz extreme digital-a pa su mu uvalili reklamirani monitor . A ja ću sredinom sljedećeg tjedna imati priliku provjeriti  jel problem u monitoru ili prodavaču .

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 12:36 (roxas).
16 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Pozdrav,

može prijedlog 24" ili većeg FHD monitora do 1200kn. Poželjno je da se može spojiti na GPU pod Moj PC (Glavno računalo) i da valja za poneki gaming na HD rezi sa starijim naslovima.

Nisam baš u tijeku sa monitorima a i vrijeme je da zamijenim vremešne mrcine pod imenima ASUS MM17D i Philips 170S (trenutno je dual monitor setup, kombinacija GT620 i Intel HD2000, sve preko VGA jer sam negdje zagubio VGA na DVI adapter)

Bump: podižem cijenu na 1600kn, zahtjevi su isti (ako gledate preko mobitela onda su to slijedeći)

24" ili veći FHD monitor za povremeni gaming na HD rezi sa starijim naslovima i za video editing (repordukcija boja). Mora se moći spojiti na Nvidia GT620 grafičku i poželjno je da se spaja preko DVI radi budućnosti i novog kompa tijekom iduće godine.

Za multimediju imam Toshiba HD TV psojen preko HDMI tako da za to nema potrebe da bude extra monitor u tom smjeru.

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
10 godina
neaktivan

Sudeći po tvojoj konfiguraciji i namjeni treba ti 1080p monitor. Na toj rezoluciji se ne isplati ići preko 24", normala je 21-24" na toj rezoluciji

Moja preporuka bi bila ASUS VX239H zbog AH-IPS panela.. Razlike izmešu IPS panela možeš vidjeti ovdje u predzadnjem postu - KLIK

Ima dosta brz odaziv od 2 ms što će bit dobro za "fast paced" gaming, tipa neke pucačine, a uz to imaš AH-IPS za rad 

PS: Na žalost nema dvi, preporuka je da kupiš DVI to HDMI converter i tako spojiš grafu i ekran - KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 13:39 (Kopsi1304).
16 godina
neaktivan
Kopsi1304 kaže...

Sudeći po tvojoj konfiguraciji i namjeni treba ti 1080p monitor. Na toj rezoluciji se ne isplati ići preko 24", normala je 21-24" na toj rezoluciji

Moja preporuka bi bila ASUS VX239H zbog AH-IPS panela.. Razlike izmešu IPS panela možeš vidjeti ovdje u predzadnjem postu - KLIK

Ima dosta brz odaziv od 2 ms što će bit dobro za "fast paced" gaming, tipa neke pucačine, a uz to imaš AH-IPS za rad 

PS: Na žalost nema dvi, preporuka je da kupiš DVI to HDMI converter i tako spojiš grafu i ekran - KLIK

Hvala lijepa na prijedlogu... Trenutno je sve na čekanju tako i ovo ali je bitno da dobijem prijedloge jer sam monitorima već duže vrijeme outsider (gledao sam čaik neki FHD TV staviti umjesto monitora no to je odmah i mana zbog input lag-a i HDMI stardarda sa trenutnom grafuljom koji je mislim 1.2 čak)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

moze pomoc?

trazim monitor za gaming 24-27 inch, budget je 1700 kn. plus minus 100-200 kn.

mozete sta preporucit. ako je moguce dostupno u linksu, hg spotu, svijet medija i instarinformatika. jer ti ucani imaju u mom gradu.

hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
orim0909 kaže...

moze pomoc?

mozete sta preporucit. ako je moguce dostupno u linksu, hg spotu, svijet medija i instarinformatika. jer ti ucani imaju u mom gradu.

hvala.

Budući da se možeš rastegnut do 1900kn, evo jedan sa 144Hz 1080p koji će ti bit vrhunski za first person shooter igre

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=AOC+G2460FQ

Imaš ga u instar informatike i HGSPOT-a.

Ovdje možeš pročitati cijeli review o tom monitoru - KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 19:09 (Kopsi1304).
11 godina
neaktivan

dali je potrebno 144 hz jer shootere ne igram,  samo fifu igram. i rijetko kad gta V?

imam ovu opciju: http://www.instar-informatika.hr/monitor-acer-rt240ybmid%C2%A024-led/ACR%2D1533/product/

Da li je to ok?

10 godina
neaktivan

Naravno, 144Hz je odličan za fps igre i neke trke (auti, formule, rally..)

IPS je odličan za gledanje filmova, mmo, rpg, rts i igre kao fifa... Uz to ima i okej odaziv 4ms, tako da dobar odabir. Ima i super dizajn, sviđa mi se i izgledom

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 19:29 (Kopsi1304).
11 godina
neaktivan

hvala puno na pomoci.

12 godina
Kopsi1304 kaže...
orim0909 kaže...

moze pomoc?

hvala.

Budući da se možeš rastegnut do 1900kn, evo jedan sa 144Hz 1080p koji će ti bit vrhunski za first person shooter igre

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=AOC+G2460FQ

Imaš ga u instar informatike i HGSPOT-a.

Ovdje možeš pročitati cijeli review o tom monitoru - KLIK

to nije isti monitor kao u recenziji

inace ima dosta problema sa tim aoc-om jer kao ne daje 144Hz zapravo

https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/3qr7p7/aoc_g2460fq_144hz_not_really_144hz/

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koja je razlika između ova dva monitora (osim 150kn) te isplati li se placati tu razliku:

AOC I2381FH http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/20-23/aoc-i2381fh

AOC I2481FXH (http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/aoc-i2481fxh/)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 21:01 (sinapsa).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice