Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.620
|
čitano: 5.721.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
chaselol kaže...
Virty kaže...

Ja ću vjerojatno ići na ovaj model Samsung LS24D590PLX

Super izgleda, klasika od samsunga 

Nije IPS buuuuu 

To su sve podvrste IPS-a, vrlo slične, nekome draža, nekom ne....  http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

13 godina
Koji monitor kupiti

E da, zaboravio sam napomenuti da mi je neophodna montaza na zid isto tako jer na radnoj povrsini nemam previse mjesta 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...
Virty kaže...

Ja ću vjerojatno ići na ovaj model Samsung LS24D590PLX

Super izgleda, klasika od samsunga 

Nije IPS buuuuu 

Da super izgleda jel fučkaj ga, a šta da radimo sa klasičnom Samsung škrtosti? Dakle taj model nema niti običan DVI priključak, kojeg eto moš nač na monitoru koji košta samo 750kn kao recimo Benq GW2255.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

chaselol kaže...

E da, zaboravio sam napomenuti da mi je neophodna montaza na zid isto tako jer na radnoj povrsini nemam previse mjesta 

To si trebal odma napomenut, jer onaj Acer nema Vesa nosač nadam se da si to i sam primjetil.Ali ok IPS Ljama koju si izabral ima VESA nosač, tako da nema frke a kaj se tiče gornjeg Samsunga on nema VESA nosač kaj drugo.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
Meni dvi ne igra nista, treba mi 2x hdmi te je dobro imat audio out. Ostali prikljuci su dobrodosli, ali mogu bez njih. Ide na stol jet imam dovoljno mjesta pa mi ne treba niti vesa. Svakome svoje.
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Izgleda da ću sutra naručiti Samsung S24D390HL, čini mi se ok po specifikacijama. Ima li itko kakva iskustva sa njime možda? Namijenjen je za gaming. Ili je ipak bolji LS24D590PLX koji uzima Virty? Najgore je kad imaš izbor...

EDIT: Ili Dell U2412M, jeli 8ms odaziva išta znači naspram 5ms zapravo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 2:13 (Walrider).

0 0 hvala 0
17 godina
Za igre je bitan i input lag koji je cesto izostavljen u specifikacijama. Za D390 ne znam koliki je, dok je za D590 nizak te shodno tome i odlican za igranje te ima i game mod. Dell U2412M je odlican monitor, a njegovih 8ms ti nece smetat osim ako nisi "pro" fps igrac.
12 godina
neaktivan

RAMBOX

spojio sam onaj acer koji si mi preporučio preko HDMI kabela. Slika uopče ne valja sa njim bolje je preko vga. Osim toga sa svake strane monitora je crno 1-2,5cm. Dakle slika nije na cijelom ekranu. Pokušavao sam namještat rezoluciju, ali ne ide. Na kraju sam spojio sa DVI kabelom i sve je super. Sad mi nije jasno zašto je s HDMI najgora slika.

Također sam spojio DVI kabelom onaj stari monitor i mogu ti reći da ni on uopče nije tako loš. Gotovo da nema razlike između starog i novog.

Prije mi je stari bio priključen samo sa VGA kabelom i probao sam ga spojiti na DVI, ali moguče da kabel nije bio dobar tako da sam odustao od toga. Ali sad je slika za 5. Da sam prije imao taj ispravan kabel ne bi ni kupovao novi monitor.

Dakle, ako neko želi kupiti philips 220XW....

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 11:46 (robigrg).
14 godina

Kupio sam ACER G247HLbid, FullHD, 24" , kupio hdmi za 40kn, priključio u grafičku i radi ko urica. Nikakvih problema, automatski samo sliku otvorilo (znam da se inače treba jebat sa postavkama da prepozna kabel itd, ali sva sreća pa nisam imao nikakvih problema sa tim). Ako neko kupuje monitor, uzmite si ovaj ako tražite best budget monitor. Siguran sam da ne postoji bolji monitor za te pare, ovo je još VA panel, a ne standardni TN.

.

Jedino što sam napravio sam smanjio svjetlost jer je bila na 100  Btw ima neko preporuku za najbolje postavke za ovaj monitor ili oćenito za monitore koje omjere svjetlosti, kontrasta itd da stavim kako bi bila optimalna slika?

Hvala svima na pomoći 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 11:49 (Baldurion).
10 godina

Ako koristiš nvidia grafičku karticu odi u control panel - display color menagament il tako nešto, i vidi koji je dolje color template. Ako je RBG stavi drugi, pišu neke znamenke čudne. Mislim da sam ti već objašnjavo. Dobit ćeš još jasniju sliku i življe boje. Što se tiče brigthnessa i contrasta, brightness mi je na 75, contrast 50. I to mi je automatski podesilo kad sam stavio color temperature na warm. Eto nadam se da sam pomogo, uživaj u monitoru. 

14 godina

Hvala ti frende, imam nvidinu grafulju da :D Pogledaj pod moj komp malu mašinicu  

12 godina
neaktivan
Baldurion kaže...

Kupio sam ACER G247HLbid, FullHD, 24" , kupio hdmi za 40kn, priključio u grafičku i radi ko urica. Nikakvih problema, automatski samo sliku otvorilo (znam da se inače treba jebat sa postavkama da prepozna kabel itd, ali sva sreća pa nisam imao nikakvih problema sa tim). Ako neko kupuje monitor, uzmite si ovaj ako tražite best budget monitor. Siguran sam da ne postoji bolji monitor za te pare, ovo je još VA panel, a ne standardni TN.

.

Jedino što sam napravio sam smanjio svjetlost jer je bila na 100  Btw ima neko preporuku za najbolje postavke za ovaj monitor ili oćenito za monitore koje omjere svjetlosti, kontrasta itd da stavim kako bi bila optimalna slika?

Hvala svima na pomoći 

I ja imam taj i ati radeon grafičku. neznam sad koji broj vidit cu kad dođem doma

10 godina
Baldurion kaže...

Hvala ti frende, imam nvidinu grafulju da :D Pogledaj pod moj komp malu mašinicu  

Nema na čemu i drugi put  Dobra konfa, jači proc od moga a slabija grafa, dakle tu smo si negdje 

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok ekipa, razmišljam o kupnji full hd nekog monitora, 24''. treba mi neka jeftina preporuka što uzeti. primarno gejming i filmovi. i još jedno pitranje, dal se isplati uzimati zidni nosač i montirati ga na to? jer bi realno filmove gledao oddaljeg, tipa sa par metara udaljenosti kada legnem, pa da se lakše može micati i namještati. thx

0 0 hvala 0
17 godina
robigrg kaže...

RAMBOX

spojio sam onaj acer koji si mi preporučio preko HDMI kabela. Slika uopče ne valja sa njim bolje je preko vga. Osim toga sa svake strane monitora je crno 1-2,5cm.Dakle slika nije na cijelom ekranu. Pokušavao sam namještat rezoluciju, ali ne ide. Na kraju sam spojio sa DVI kabelom i sve je super. Sad mi nije jasno zašto je s HDMI najgora slika.

Također sam spojio DVI kabelom onaj stari monitor i mogu ti reći da ni on uopče nije tako loš. Gotovo da nema razlike između starog i novog.

Prije mi je stari bio priključen samo sa VGA kabelom i probao sam ga spojiti na DVI, ali moguče da kabel nije bio dobar tako da sam odustao od toga. Ali sad je slika za 5. Da sam prije imao taj ispravan kabel ne bi ni kupovao novi monitor.

Zato sam ti i rekel da monitor spojiš preko DVI, a HDMI preskoči i onda nema nikakvih problema dakle opet dolnji link.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

Baldurion kaže...

.

Hvala svima na pomoći 

Sliku na monitoru podešavaš preko njegovog Menu, osim u slučaju kad neke opcije u monitor Menu nisu dostupne.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/novi-monitor-slika-izgleda-losije/221409.aspx?page=0&jumpto=4530446&sort=asc&view=flat

14 godina
Magibagi kaže...

Ako koristiš nvidia grafičku karticu odi u control panel - display color menagament il tako nešto, i vidi koji je dolje color template. Ako je RBG stavi drugi, pišu neke znamenke čudne. Mislim da sam ti već objašnjavo. Dobit ćeš još jasniju sliku i življe boje. Što se tiče brigthnessa i contrasta, brightness mi je na 75, contrast 50. I to mi je automatski podesilo kad sam stavio color temperature na warm. Eto nadam se da sam pomogo, uživaj u monitoru. 

jok. ostaviti RBG, a desno, pod dynamic range staviti full (0-255)

14 godina

Vrhunski!  Bila je super slika, ali sad je još bolja  Možda mrvicu smanjim još malo brightness da mi ne tuče u oči :D

Tip for nVidia users using HDMI and getting accurate color format

Istina da, sada pročitao što kaže lik.

Hvala zuper

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 16:56 (Baldurion).
15 godina
neaktivan
robigrg kaže...

RAMBOX

spojio sam onaj acer koji si mi preporučio preko HDMI kabela. Slika uopče ne valja sa njim bolje je preko vga. Osim toga sa svake strane monitora je crno 1-2,5cm. Dakle slika nije na cijelom ekranu. Pokušavao sam namještat rezoluciju, ali ne ide. Na kraju sam spojio sa DVI kabelom i sve je super. Sad mi nije jasno zašto je s HDMI najgora slika.

Imao sam isti problem.

Ako koristiš ATI Radeon karticu podesi overscan opciju u Catalist Control Panelu. Na taj način češ razvući sliku i bolje će izgledati.

Pretpostavljam da slična opcija postoji i u NVidijinom softwareu..

17 godina
Baldurion kaže...

Vrhunski!  Bila je super slika, ali sad je još bolja  Možda mrvicu smanjim još malo brightness da mi ne tuče u oči :D

Tip for nVidia users using HDMI and getting accurate color format

Istina da, sada pročitao što kaže lik.

Hvala zuper

Ako hočeš nekom pomoč oko HDMI slikovnih glupandarija, onda mu daš ovaj dole link gdje je to objašnjeno vrlo precizno i detaljno.

https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/

kkrajnik kaže...

Imao sam isti problem.

Ako koristiš ATI Radeon karticu podesi overscan opciju u Catalist Control Panelu. Na taj način češ razvući sliku i bolje će izgledati.

Pretpostavljam da slična opcija postoji i u NVidijinom softwareu..

U praksi činjenice su vrlo jednostavne, samo šta korisnici bezveze kompliciraju, i to zbog čistog neznanja jer im niko nije objasnil neke bitne detalje.

Ako PC monitor ima HDMI/DVI/Display Port video priključke, onda se monitor spaja na HDMI samo u situaciji kad koristimo ugrađene zvučnike na monitoru.U bilo kojoj drugoj situaciji, HDMI spajanje treba preskočiti tako to ide u praksi, i onda nema nikakvog živciranja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 23:46 (rambox).
10 godina
zuper kaže...
Magibagi kaže...

jok. ostaviti RBG, a desno, pod dynamic range staviti full (0-255)

Evo i ja sam tako stavio sad, premda ne vidim razliku za sad naspram ovog  ycbcr444 formata. Al vidim da na nvidia forumu kaže da se smanji pretjerani saturation. Svakako hvala na info 

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav tražim mišljenje i/ili iskustva u vezi monitora:

Dell E2414H 24" LED FullHD1920x1080 16:9 2M:1, 5ms 250cd/m², VGA, DVI-D (HDCP), Tilt, Vesa Mount, gar 3 god cijena 400KM(oko 200eura)

Hdmi mi nije toliko bitan surfanje, office itd, igre igram, ponekad pogledam film

Uglavnom imao sam u planu ips matricu ali je dosta velika cjenovna razlika

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Onda ekipa ako nema misljenja u vezi navedenog monitora iznad dajte neke prijedloge dok sam jos odlucan da kupim novi!

VA ili IPS ili pak moze TN panel?

Omjer bih volio da je 16:10 ali u ponudi je jedino Dell u2412m 2god garancije s cijenom od 2400kn?

Kod mene u mostaru naisao sam jos na Benq gw2460hm 16:9 2god garancije cijena 1600kn?

Cijena u konacnici nije problem ako je naravno cifra opravdana.

Molim pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iksoner kaže...

Onda ekipa ako nema misljenja u vezi navedenog monitora iznad dajte neke prijedloge dok sam jos odlucan da kupim novi!

VA ili IPS ili pak moze TN panel?

Omjer bih volio da je 16:10 ali u ponudi je jedino Dell u2412m 2god garancije s cijenom od 2400kn?

Kod mene u mostaru naisao sam jos na Benq gw2460hm 16:9 2god garancije cijena 1600kn?

Cijena u konacnici nije problem ako je naravno cifra opravdana.

Molim pomoc

Ma jok zaboravi na TN, i da zaboravi na taj Dell preskup je do daske to sigurno.

Benq AMVA model moš kupit da, a gdje to kupuješ u kojem dučanu? Nabaci neki web link na tu trgovinu, ili na neku drugu trgovinu gdje moš kupovat monitore.

12 godina
neaktivan

Techno shop je ducan, nazalost na webu nemaju istaknutu ponudu monitora, sto se linkova tice trenutno sam na mobitelu i mobilnom internetu (student susjeda promijenila wifi sifru uglavnom stedim promet :)) no kad dodjem kuci objesit cu linkove

Obilazio sam ostale trgovine nude se jos marke AOC i Asus ali nije bilo 24" modela na stanju

Znaci sto se benq pored svega tice 2 godine garancije nije lose?

Imas li prijatelju kakav prijedlog u ovom cjenovnom rangu kao benq?

14 godina
Koji monitor kupiti

odlucio sam se uzet 32" 2k monitor za rad i filmove bez ikakvih igrica. dvoumim se izmedu Samsung S32D850TBenq BL3200PT  pa bih bio zahvalan ako netko moze pomoci u konacnoj odluci

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Stiga mi je Samsung LS24D590PLX, kad preuređenje stana završi, upogonim ga! :)

Na mom monitoru piše model na srebrnom stalku sa desne strane dok na ovim slikama nema tog detalja :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 12:24 (Virty).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok ekipa, pitanje za znalce. Mislim si uzet 24" monitor i svida mi se Acer G247HLbid a i vidim da ga se dosta preporucuje u temi. Taj monitor bi spojio na laptop i korsitia bi ga za prog/web/multimediju. Zanima me bi li ovaj monitor bio overkill za graficku Radeon HD 4500 jer je laptop vec pomalo stariji, upgrade na novi PC bi dosao tamo negdje nakon ljeta i onda bi monitor spojio na taj novi PC a do tad bi ga koristio na ovom laptopu. 

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iksoner kaže...

Techno shop je ducan, nazalost na webu nemaju istaknutu ponudu monitora, sto se linkova tice trenutno sam na mobitelu i mobilnom internetu (student susjeda promijenila wifi sifru uglavnom stedim promet :)) no kad dodjem kuci objesit cu linkove

Obilazio sam ostale trgovine nude se jos marke AOC i Asus ali nije bilo 24" modela na stanju

Znaci sto se benq pored svega tice 2 godine garancije nije lose?

Imas li prijatelju kakav prijedlog u ovom cjenovnom rangu kao benq?

Prvo reci di moš kupovat, to sam ti več rekel jer badave preporuka ako ti negdje ne moš kupit neki monitor.

milac kaže...

odlucio sam se uzet 32" 2k monitor za rad i filmove bez ikakvih igrica. dvoumim se izmedu Samsung S32D850TBenq BL3200PT  pa bih bio zahvalan ako netko moze pomoci u konacnoj odluci

Zakaj si preskočil Acer model, jer ako ti ne treba Pivot opcija eto uštedit češ 35 eura i nema problema.

http://www.alzashop.com/32-acer-b326hulymiidphz-d1148515.htm

JackD kaže...

Bok ekipa, pitanje za znalce. Mislim si uzet 24" monitor i svida mi se Acer G247HLbid a i vidim da ga se dosta preporucuje u temi.Taj monitor bi spojio na laptop i korsitia bi ga za prog/web/multimediju. Zanima me bi li ovaj monitor bio overkill za graficku Radeon HD 4500 jer je laptop vec pomalo stariji, upgrade na novi PC bi dosao tamo negdje nakon ljeta i onda bi monitor spojio na taj novi PC a do tad bi ga koristio na ovom laptopu. 

Nema tu nikakvih problema, jer ta grafa podržava osjetno višu rezoluciju od one koju ima taj Acer monitor.Nadam se da taj laptop ima HDMI video izlaz, jer ako nema onda buš moral gledat sliku preko VGA ili D-SUB kebela kaj drugo.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/novi-monitor-slika-izgleda-losije/221409.aspx?page=0&jumpto=4530446&sort=asc&view=flat

14 godina
Koji monitor kupiti

sta je najbolje, ima i pivot :) jedino sto je garancija god dana kraca

jel vrijedi garancija u hrv ak se sta dogodi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 17:34 (milac).

0 0 hvala 0
17 godina
milac kaže...

sta je najbolje, ima i pivot :) jedino sto je garancija god dana kraca

jel vrijedi garancija u hrv ak se sta dogodi?

A gle pa da Acer ima i Pivot, to sam previdel no nebitno sad jer ako ti ta opcija ne treba onda je ionako svejedno.Kolko je meni poznato u slučaju kvara, garancija se odradi u hrvatskom Acer servisu.Za detalje kontaktiraj Alzashop, no kao i obično ako se treba zamjenit monitor onda Alzashop šalje drugi primjerka kaj drugo.

12 godina
neaktivan
rambox kaže...

Prvo reci di moš kupovat, to sam ti več rekel jer badave preporuka ako ti negdje ne moš kupit neki monitor.

Pa mogu kupovat u BiH i Hrvatskoj, iako bih radije u slucaju garancije da je neka trgovina s podrucja Hercegovine, no mogao bih se provozat do npr Imotskog il u krajnjem slučaju do Splita, u konačnici modela monitora ima stotine pa ako mi mozes dat preporuku bestbuy sto se ove cijene tice znaci 1600kuna, da je 24", fullHD, IPS ili VA, DVI, 5ms, od nebitno koje marke Acer. samsung, asus, dell, benq al da su iskustva pozitivna, uglavnom da mogu proguglat te modele i vidjet jel mi dostupno :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice