Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.058
|
čitano: 5.121.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji monitor kupiti
Wiz3m4n kaže...

Ako bude dobra cijena i imaš garanciju a prodavat češ, javi na pp, nači ćemo kupca vjerujem...

Ma ima sve, kutija, jamstvo 24mj (339e, 08/2024, Svijet Medija HR) i račun naravno. Ne znam za cijenu, vidim da je novi u hgspotu sad 289e. Vidjeti ćemo :)

It is always darkest just before the dawn.
16 godina

Meni je svejedno, nije za mene no imam mogućeg kupca na umu

15 godina
Kimera kaže...
Wiz3m4n kaže...

Glossy modeli i jesu čar po mraku ako nema svjetla nasuprot njega jer daju nekako drugu dimenziju slike a nema refleksije kao po danu da bi bio minus, meni je osobno glossy ekran veliki plus, no to ovisi čisto o osobnom stavu, smještaju ekrana u prostoriji i sl.

Koji god da uzmeš vjerujem da budeš zadovoljan. Javi na kraju što si uzeo i neke dojmove

Eto uzeo sam ROG Strix OLED XG27ACDNG 27-inch  1440p QD-OLED panel, 360 Hz, 0.03 ms

Prvi dojmovi su jebeni! Boje su čudo, 

Prešao sam sa Samsunga odyssey g7 27 inch 240hz(TN panel). Ralika između ova 2 monitora je nebo i zemlja. Mislio sam da neću primjetit razliku prelaska sa 240 na 360Hz, ali u CS2 je sve fluidnije. Jedino na što se još ne mogu naviknuti je ravan monitor (budem s vremenom :))..., jer Samung je fakat imao velik radijus (R1000, a prvo sam se dost dugo navikavao na taj radijus..). I još jedino što mi NE fali je taj brightness, jer nakon dužeg gejmanja po noći kad upalim browser (govorim o Samungu) oči su mi znale ispast (kao da se probudiš usred noći i neko ti rokne duga svijetla od auta drito u oči)..

Evo i ja sam ga naručio. Prijelaz s VG248QE haha. Isto me zanima kakav će bit u CS2. Jesi updateao firmware?

6 godina
Koji monitor kupiti

Sto mislite koji bi po vama bio bolji izbor (namjena za posao, lagani gejming, gledanje filmova)

Samsung ViewFinity S60UD (27", 100Hz, IPS, 2560x1440, 5ms, Auto Source Switch + KVM Switch, Daisy Chain, USB-C (90W), LAN, HDMI (2.0), Display Port In(1.4),Display Port Out, 2xUSB (3.0), Headphone In)); nema FreeSync
Na amazonu je cca 220€

S druge strane Dell S2722DC je cca 270 € (27", 75Hz, IPS, 2560x1440, 4ms, 2x HDMI, USB-C(65W), USB 3.2 Battery Charging 1.2, USB 3.2, Audio line-out, nema KVM switch), ima FreeSync

Dell ima dosta vise reviews, ali je Samsung izasao prije nesto manje od godinu dok je Dell 2 god stariji

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2025 15:51 (Lfcynwa1892).

0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Vidim da se preporučuje Dell2724G.. Imam ga.. Jučer nakon pola godine namještanja profila Srgb ili Standard odem u Gain od monitora i namjestim Rgb na 98 95 100..Nebo i zemlja od slike. Totalno drugi monitor..

G model

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2025 20:33 (froggybone).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Kratki utisci sa G34WQi
- 34" UW je dosta malo za nekog ko je naviko na 32", bolje ne razmišljat o tome ikako drukčije osim kao prošireni 27"
- Dobra izrada, jako jednostavan stalak za složit
- Rezolucija taman za 100% scaling da stane bar browser i još nekaj sa strane
- Prisutan smearing, nemam baš iskustva sa HRR monitorima al kvaliteta pokreta definitivno nije bajna
- Kutevi gledanja standardno loši za VA, kontrast standardno dobar
- Zakrivljenost super pogođena za ovu dijagonalu
- Dosta svijetao, odokativno sigurno bliži 450nit koje ima po recenzijama nego 350nit po speckama
može jedino gore
13 godina
froggybone kaže...

Vidim da se preporučuje Dell2724G.. Imam ga.. Jučer nakon pola godine namještanja profila Srgb ili Standard odem u Gain od monitora i namjestim Rgb na 98 95 100..Nebo i zemlja od slike. Totalno drugi monitor..

G model

Ja imam isti monitor, jel možeš točno pojasniti gdje si što izmijenio? 

16 godina
Koji monitor kupiti

Iako nije svaki panel isti.. Uđi (na poleđini monitora  gumb za Menu) Game/Preset Mods/Custom colour/Gain.. RGB 97-96-100..Probaj i 98-100-98.. Moj je na Srgb i Standard Presetu imao žućkaste boje.. Offset i Hue sve na default.

Brightnes mi je na 45 a sharpness na 75

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 20:43 (froggybone).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Koji monitor kupiti

Mislim da ću vratit monitor, sad sam primjetio da ima katastrofalan banding (vidi se u sjenama prozora u Windows 11), a u esports igricama smearing je jako loš, ni MPRT ne pomaže.

Preporuka za 32" 1440p u istom cjenovnom rangu? U Mall.hr za 289€ sam uzeo.

EDIT: Monitor podržava 10-bit boju na 144Hz i ispod, znači treba mjenjat postavke kad je na desktopu ili uvijek igrat exclusive fullscreen.

Banding onda više nije užasan, ali je i dalje primjetan.

može jedino gore
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2025 1:31 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iskreno, za mixed-use ne bi gledao ispod ~144Hz, Fast IPS, Freesync/Gsync. Nakon toga samo OLED. Za dobar VA treba potrositi solidno (ASUS recimo) da nema smearinga i sl. jer kad tad se primjeti, osobno vise to primjetim nego IPS glow recimo... skrollanje bijelog texta po tamnoj podlozi (dark mode) navecer pogotovo, a to mi je vecina vremena...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 9:57 (Mad Ant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 mjeseci
Koji monitor kupiti

Koji bi bio najbolji 27'' 2k odabir? ovo su mi opcije

0 LG 27GR83Q-B
1 LG 27GP850P
0 GIGABYTE M27Q-EK
15 DELL G2724D
2 GIGABYTE GS27Q
0 GIGABYTE G27Q-EK
1 LG 27GS85Q-B
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 11:08 (dani00).

0 0 hvala 0
15 godina
A IPS mi nije prihvatljiv, kontrast im je katastrofa... u CS nije tolko loš smearing, probao sam Marvel Rivals u kojem je baš loše, valjda visok kontrast + brza igrica.
može jedino gore
16 godina

Momci za picajzle je tu Oled, kraj filozofiranja....odriješite kesu ili nemojte 

12 godina
Wiz3m4n kaže...

Momci za picajzle je tu Oled, kraj filozofiranja....odriješite kesu ili nemojte 

Oled mestre, kad se odrijesi kesa jednom.....

Isplati li se 300eura vise za alienware aw34dwf prema AOC ag346ucd?!!??

Ajde reci sad

scion of the storm
16 godina

AOC Agon Pro AG346UCD : r/OLED_Gaming

Iskreno mislim da za bolji stand i kvalitetu izrade nebih davao 300e više

12 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa,

Kupio bih 3 monitora te ih stavio na ovaj stalak:

https://www.links.hr/hr/stalak-za-monitor-manhattan-461658-za-tri-monitora-stolni-13-do-27-crni-100399035

Pa bi trebao preporuku koji monitor izabrati. Bitno mi je da je 27inch, da odgovara za ovaj nosac i da nije vise od 150e po komadu.

Takoder ako ima koji bolji stalak za koji eur vise, slobodno preporucite.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2025 14:33 (Kojomojo).

0 0 hvala 0
13 mjeseci
dani00 kaže...

Koji bi bio najbolji 27'' 2k odabir? ovo su mi opcije

I eto mene sa Dell G2724D Moj prvi 2k monitor. Prijasnji monitor mi bio Dell s2419hgf sa tn panelom. Kupio sam ga bio napamet i na brzinu i nikad mi nije sjeo. A ovo sad je ocita razlika u kvaliteti i nekako imam osjecaj da mi bolje pase za oci iako se prica da ips vise umara. Minus je taj glow koji je jako ocit ali nije nesto sta me previse odbija jer znam da s vremenom necu uopce obracat paznju na to.

Ugl kupio ga u Hg spotu(Varaždin) i kaze lik da je totalna navala na taj monitor, da ne stigne narucivat toliko koliko proda.

Hvala na preporuci

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2025 18:46 (dani00).
8 godina
Ivan M. kaže...
Wannabes kaže...

Da ne otvaram novu temu, jel koristite light bar za monitor ? Uzeo bi vjerojatno ovaj Xiaomi pa me zanima jel može radit ako je računalo ugašeno ?

Koristio bi ga za čitanje kao običnu lampu a tad mi je komp ugašen, koliko vidim napaja se kroz USB C a pretpostavljam da ne može povuć struju iz kopa u tom slučaju ?

Imam tu Xiaomi lampu već par godina, ali da budem iskren, koristim je jako rijetko. Na početku je bila fora, ali s vremenom sam je prestao paliti i sada uglavnom samo skuplja prašinu na monitoru.

Što se napajanja tiče, kod mene je spojena na USB od monitora i radi sve dok monitor nije potpuno isključen na power tipku. Isto vrijedi i za PC, ali to možeš testirati s mobitelom, spoji ga na USB i provjeri puni li se dok je komp isključen.

Ako se ne puni, onda provjeri postavke u BIOS-u. Potraži opciju poput "USB Power Delivery", "ErP Mode" ili "Wake-on-USB" i postavi na Enabled.

Ivane, hvala na odgovoru (s zakašnjenjem od dva mjeseca, Božić blagdani pa palo u drugi plan).

Sad sam skužio da nemam usb C na usb C kabel da probam mobitel uštekat kad je komp ugašen, kad uštekam usb c u mob i obični usb u komp ako je komp ugašen mob se ne puni. Pogledao sam sad u BIOS-u i našao neku opciju i ErP mode je Disabled, a kad ga prebacim na Enabled onda traži USB dongle ili neki device da se ušteka da mogu Save napravit. Monitor mi ni nema usb c ulaz.

Mislim da ću odustat od light bara za monitor i uzet običnu lampu.. izać će me jeftinije, manje zafrkancije i bolja rasvjeta nakraju, ali hvala na savjetu.

mr.potter kaže...

I ja sam to gledao no na istoj stranici piše:

Zahvaljujući USB C napajanju kada spojite Light Bar na računalo, svjetlo se automatski pali kako se upali i računalo te se tako štedi energija i ne morate posebno razmišljati o svjetlu.

Dakle, gasi se s računalom pa za offline čitanje opcija spojiti na USB punjač , no radi se o 5w svijetiljci od 270 lm pa mi to više sliči ambijentalnom nego radnom svijetlu.

Pogledaj njihove stolne svetiljke su do 500 do 700 lm.

Vjerojatno bi se dalo složiti da radi kak je Ivan gore napisao, ali ovo šta kažeš ipak je bolja baš stolna svjetiljka za osvjetlit stol. Vjerojatno uzmem onu Xiaomi najjeftiniju za 25 €, ona ide u struju standardno.

notloB kaže...

Btw. čemu to uopće služi? Pokušao sam naći neku primjenu tog svjetla uperenog u vrh ekrana monitora ali nisam uspio, ukoliko je glossy monitor može samo još više smetati odbljesak pretpostavljam... Mislim nije da sam tražio po webu ali svako malo vidim da ljudi to koriste.

Također sam vidio na yt da se Linus iz LTT čudi onom svom zaposleniku azijatu kad to koristi i nagovara ga da prestane jer je besmisleno a ovaj baš inzistira na tom svjetlu...

Soba mi je lagano osvjetljena i taman mi je svjetlo gore i iza mene pa mi još baca i sjenu od glave kad čitam, tako da bi meni bila dobra opcija lampa za monitor. Ne zauzima prostor na stolu a radila bi itak samo kad je komp ugašen i kad čitam..

E sad za šta ju drugi koriste ne znam, valjda kao ambijentalno svjetlo za stol/tipkovnicu i manje umaranje očiju, na ekran im valjda ne utjece... meni zvuči ko gimmick al dobro..

5 godina
Koji monitor kupiti

Samo mali utisak...

Uzeo monitor sa amazona. 122eur sa postarinom. Dell G2725D.
Nisam ni znao da amazon neke stvari prodaje i polovne/koristene. Ovaj monitor je imao oznaku 'used - very good'

zato je bila i niza cijena. Dosao je zapakiran u tvornicku kutiju sa svime potrebnim, ili su ga jako dobro ocisitili ili nije bio puno koristen. tj uopce se ne primjeti da je bio koristen. Nema ni otisaka prstiju.

Za usporedbu nemam sta pametno da kazem jer dolazima sa tv-a i ps5... Tako da, vrijeme ce pokazati.

6 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Trebam preporuku za 27" monitor uglavnom za uredski posao i da ima mogućnost podešavanja visine i nagiba, dok pivot nije bitan i kao što priključci također ne igraju neku preveliku ulogu.
Također kako se radi o uredskom monitoru da li ići na bolju rezoluciju 2560x1440 ili ostati na nekoj klasici od 1920x1080 i sa kojim osvježenjem bi mi preporučili (od 100Hz ili ići na više)?
Što se tiče cijene nisam ni sam pametan, ali mislim da do nekih 190 eura potrošiti (ako može za manje još bolje)..

Pod uredski posao mislim pisanje u wordu, excelu i dr. tekstualnim programima, a ne za obradu grafike, multimedije..

thx..

Uviijek će biti budala i rata...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 18:50 (KR-DI).

0 0 hvala 0
3 godine
Junior335 kaže...

Samo mali utisak...

Uzeo monitor sa amazona. 122eur sa postarinom. Dell G2725D.
Nisam ni znao da amazon neke stvari prodaje i polovne/koristene. Ovaj monitor je imao oznaku 'used - very good'

zato je bila i niza cijena. Dosao je zapakiran u tvornicku kutiju sa svime potrebnim, ili su ga jako dobro ocisitili ili nije bio puno koristen. tj uopce se ne primjeti da je bio koristen. Nema ni otisaka prstiju.

Za usporedbu nemam sta pametno da kazem jer dolazima sa tv-a i ps5... Tako da, vrijeme ce pokazati.

Sorry na OT, ja sam isto tako kupio, ali refurbished kućište s amazona, negdje 2018g. ovo koje trenutno imam, Phanteks Enthoo Pro, zaboravio sam cijenu ali to mi je vjerojatno najbolja kupnja uopće, limarija i plexi, sve eventualne nepravilnosti se vide, + nema elektronike koja bi mogla crknuti a jeftinije uz orig. pakiranje sa svim glupostima i brošurama, moguće opet kupim used/refurbished a pogotovo kućište, ovo je već zastarjelo, peveliko, nemam usb c naprijed a i s hlađenjem baš nije nešto za današnje vruće komponente, u svakom slučaju preporuka za used kućište s amazona.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 19:33 (notloB).
5 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, trenutno koristim msi 27 2K ips monitor, plan je preci na ultrawide oled pa sve sto gledam je malo preko 1000e. Primjer MSI MPG341CQPX ili LG34GS95QE.
- naletio i na ovaj Philips 34" 34M2C6500 Koji je oko 560eura

zašto je duplo jeftiniji od ova dva gore? Valja li ista ako ga netko ima? Koji od ova tri? Ili preporuka za nešto četvrto? Hvala :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Uzmi si Philipsov monitor sa Ambilightom. Ta svijetlost će ti pomoći očima, pogotovo ako ga koristiš noću.
vicious
13 godina
Imaš malo jači philips od toga što gledaš po cijeni od 650 eura. Evnia 8000.
Gledam sebi nešto tako uzeti. Na YT imaju dosta recenzija o njima i imaju odlične ocjene.
vicious
15 godina
fukara77 kaže...

Pozdrav, trenutno koristim msi 27 2K ips monitor, plan je preci na ultrawide oled pa sve sto gledam je malo preko 1000e. Primjer MSI MPG341CQPX ili LG34GS95QE.

zašto je duplo jeftiniji od ova dva gore? Valja li ista ako ga netko ima? Koji od ova tri? Ili preporuka za nešto četvrto? Hvala :D 

https://www.club386.com/philips-evnia-34m2c6500-review-a-glowing-qd-oled-on-a-budget/

5 godina
viciousone kaže...
Imaš malo jači philips od toga što gledaš po cijeni od 650 eura. Evnia 8000.
Gledam sebi nešto tako uzeti. Na YT imaju dosta recenzija o njima i imaju odlične ocjene.

https://team-media.hr/proizvod/philips-evnia-34m2c8600-oled-wqhd-curved-gaming-175-hz/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
mislis na ovaj? Koliko je bolji za 200e vise?

10 godina
fukara77 kaže...

ja ti imam od LG 34'' OLED, točno taj model i nemam nikakve zamjerke. na prvu će ti bit preagresivna zakrivljenost ali brzo te prođe.

OLED ko OLED, nema bolje od njega. Slika, boje, crna sve savršeno.

Supruga ga koristi za programiranje, ja za gaming i nema nikakvih problema i za dulje korištenje. za burn in se ne brini, monitor sam odradi pixel refresh, OLED zaštite protiv toga

ako ti se ne žuri na proljeće doalzi novi model sa type-c ulazom.. to mu samo fali da bude odličan monitor. 

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
5 godina
Koji monitor kupiti

nakon dosta istraživanja na kraju ipak kupio DELL Alienware AW3423DWF

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
fukara77 kaže...

nakon dosta istraživanja na kraju ipak kupio DELL Alienware AW3423DWF

ako nije tajna.. di si uzeo. koliko love i što je prevagnulo da ga uzmeš?

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
13 dana
Koji monitor kupiti

Je li je bolje uzeti OLED ili LCD monitor

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice