Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.557
|
čitano: 5.649.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji monitor kupiti
x360gamer kaže...
Pozdrav!
Vec sam napisao da sam kupio LG 29um69G monitor. Trenutno je prikopcan s HDMI kablom i slozio sam na 60 Hz da radi. U postavkama W7 kada stavim na 75 Hz monitor javlja da nije preporuceno 75 i da stavim/vratim na 60 Hz. Jel to to HDMI kabla, tjst dali samo s onim Dispaly portom mogu dobiti 75 Hz?
Dali je mozda do integrirane gpu (koristim od intela G4400 integriranu)?

Takoder, kakve su razlike 60 vs 75 HZ ukoliko ne igram igrice? Koristim racunalo samo za filmove, office i surfanje.

Ja preko HDMI imam 75Hz na ultrawide 1080p bez problema.

Ako ne igraš igre nema razloga da ideš iznad 60Hz. Razlike bi jedino mogao vidjeti u pomicanju prozora i scrollanju.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
10 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima

Želio bih kupiti 27" monitor na koji bih spojio PS4. Obzirom da u pravilu ne igram multiplayer koliko sam iz istraživanja shvatio onda mi je najbolje tražiti monitor sa IPS panelom i rezolucije do 1920*1080. Na nekoliko foruma sam naletio da se preporuča ASUS MX279H kao dobar izbor. Ima li netko možda alternativnu preporuku? Budget mi je do 2.500 kn.

Hvala i pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima.

Budući da nema neke generalne teme za probleme s monitorima, koristim ovu.

Naime, nedavno sam uzeo dugo željeni U2715H (Rev 03 - iz 2017. godine).

Manje više se sve zna i ne treba ništa pisati, no međutim, u browsanju, gejmanju i svugdje primjećujem ogroman ghosting

Pročitao sam svašta, mijenjao postavke Response time - Fast <-> Normal, probao Displayport i mDisplayport. 
Al jednostavno sam ostao bez ideja...

Je li itko od vas možda susreo takav problem ili još bolje, rješenje problema?

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

jesi li siguran da se sadrzaj tvog ekrana ne prikazuje jos negdje?

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gorstak79 kaže...

jesi li siguran da se sadrzaj tvog ekrana ne prikazuje jos negdje?

Da, imao sam HDMI-om spojen TV koji sam isključio i dalje je isti problem.

12 godina
marvel82 kaže...

Pozdrav svima

Želio bih kupiti 27" monitor na koji bih spojio PS4. Obzirom da u pravilu ne igram multiplayer koliko sam iz istraživanja shvatio onda mi je najbolje tražiti monitor sa IPS panelom i rezolucije do 1920*1080. Na nekoliko foruma sam naletio da se preporuča ASUS MX279H kao dobar izbor. Ima li netko možda alternativnu preporuku? Budget mi je do 2.500 kn.

Hvala i pozdrav

https://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/27plus/aoc-i2790vq/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

recimo taj model

13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Pozdrav svima.

Manje više se sve zna i ne treba ništa pisati, no međutim, u browsanju, gejmanju i svugdje primjećujem ogroman ghosting

Pročitao sam svašta, mijenjao postavke Response time - Fast <-> Normal, probao Displayport i mDisplayport. 

jel ti to prvi ips od 8ms sto si u zivotu vidio?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...

Ja sam imao U2414H s 8ms i nikad nikakvih problema. Možda je problem izraženiji zbog veće veličine ekrana...nznm :/

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
14 godina
Stjepanj kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav svima.

Lul.
U2312HM?

Sickness kaže...
Stjepanj kaže...

Ja sam imao U2414H s 8ms i nikad nikakvih problema. Možda je problem izraženiji zbog veće veličine ekrana...nznm :/

Koliko sam čitao po netu, definitivno je do monitora.
A ista stvar se događa s novom serijom U2717D, a kako je moj monitor Rev A03 iz 2017. dolazim do zaključka da je problem na oba monitora isti.

Na ranijim modelima U2715H (Rev A02 i A01) to nije bilo slučaj.

Ovo je stvarno vidljivo, osim pri gejmanju, pogotovo pri skrolanju foruma.

Zanimljivo je, da sam našao jedan post na Dell-ovom službenom forumu da, ako se na OSD postavkama promijeni aspect ratio s 16:9 na 4:3 i ponovno vrati na 16:9 taj problem riješi. WTF?!

Isprobao i uvjerio se.

Al' monitor čim se isključi/stand by, postavke se na neki način revertaju i problem opet ostane isti.
Nije mi rješenje za korištenja monitora cijeli život prčkati po tome.

+ ne isplati mi ga se nositi na garanciju, jer isti tip koji je ovaj post gore napisao je dobio RMA novi, dobio je istu Rev A03 i problem je ostao isti.

Kolika je vjerojatnost da se to može riješit?

Nekim budućim fiksom firmwarea monitora ili nešt0?

Jednostavno se ne mogu oteti dojmu da bi se tako što Dellu dogodilo.
Nakon 5 godina besprijekoronog korištenja U2312HM, pređem na osjetno skuplju Dellovu perjanicu i doživim ovo.

14 godina

A majko mila koja  je to postala lutrija s tim monitorima. Di si ga kupio ? Da li imaš pravo povrata u nekom roku bez obzira na kvar ? Ja bih na tvom mjestu tražio povrat love i kupio neki drugi model. Čuvaj živce prije svega 

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
14 godina
Sickness kaže...

A majko mila koja  je to postala lutrija s tim monitorima. Di si ga kupio ? Da li imaš pravo povrata u nekom roku bez obzira na kvar ? Ja bih na tvom mjestu tražio povrat love i kupio neki drugi model. Čuvaj živce prije svega 

Užas.. Planiram uzeti ovaj monitor otkako je valjda izašao.

I očekuješ savršenstvo, računaš - Dell, kad ono..
Vidim da je ova revizija sklapana u Kini. Moram baš pogledati na kutiji od 2312HM gdje je sklapan.

Jer ovo je stvarno ispod svih očekivanja.

A najviše me brine što do sada niti na jednom problemu nisam našao rješenje tog problema ili osobu da je napisala da je na neki način riješila problem.

"Najgore" od svega je što je kvaliteta matrice, slike, boja nevjerojatna, ali nedovoljno da kompenzira ove probleme.

Danas poslije posla ću vršiti pritisak na njihovom forumu, da bar dobijem neki statement da je uistinu to problem i ima li ikakvih naznaka o rješenju tog problema.

+ probam još otići kupiti HDMI kabal pa da riješim i taj problem, da nije do Displayporta.

12 godina
sudy_freak kaže...

I očekuješ savršenstvo, računaš - Dell, kad ono..

"Najgore" od svega je što je kvaliteta matrice, slike, boja nevjerojatna, ali nedovoljno da kompenzira ove probleme.

dell vrlo vjerojatno uzima binane matrice, one serije koje su ispale bolje i isto tako vjerojatno stavlja i kvalitetnije elektroničke komponente, zato i koštaju više

no eto, dogodi se i njima greška nevezana uz matricu i kvalitetu komponenti 

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Sto se mene tice, Eizo je No1...Zatim ljama a onda ide konfekcija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ja sam uvijek bio potpuno zadovoljan najjeftinijim brendovima, nikada ni jedan problem. Čak ni mrtvi pixel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
XXX kaže...

Ja sam uvijek bio potpuno zadovoljan najjeftinijim brendovima, nikada ni jedan problem. Čak ni mrtvi pixel.

hehhehe, ja sam svoj monitor platio 500kn...dobio 6mj gare...

fali more, drz se kraja...isto ko i amd i intel

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 10:03 (Gorstak79).
13 godina
protjeran
Daj bulaznite s tim dellom, veca rezolucija i dijagonala na 8ms je koma, overshoot time mu je normalan za ips-e no s vecom rezom i dijagonalom dolazi to normalno(do 24" je jedva vidljivo) na "naplatu" u tom ghostingu/bluru ( najvise se vidi na bijelo, sivo-crnoj podlozi)za razliku od VA panela koji ga prakticki nema, 1440p pa na vise da bi se to izbjeglo mora se gledati monitor s brzim panelom 100+hz...druze krivi odabir..lp
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Znaš kak se kaže, svaka roba ima svog kupca. Mene trenutnio monitor nije koštao ni kunu, mjenjao tri godine stari za trenutni novi sa tri godine garancije i radi ko metak. Ali prmaran mi je i tak postao TV 49" za igranje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

hehehe, tako sam ja kupio komp za 20 tkn, pa ga deset godina minja dio po dio za druge komponente, nesto slabije i nesto novije...izminja 20 kompova na konto njega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ja nikada ne kupim ništa precjenjeno i nedam pišljive kune na ime. Panele i tak proizvode 3-4 tvornice u svijetu i svi koriste te iste...ugovore sa nekim kinezima da se to sklopi i stave svoje bernd ime pa prodaju za 30-50% veću cijenu. Ljudi to plate jer očekuju posebnu kvalitetu pa često dobe šipak. Garancija pokriva rizik a često no noname berndovi daju i dužu garanciju jer se žele probiti na tržište. IMO

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
Daj bulaznite s tim dellom, veca rezolucija i dijagonala na 8ms je koma, overshoot time mu je normalan za ips-e no s vecom rezom i dijagonalom dolazi to normalno(do 24" je jedva vidljivo) na "naplatu" u tom ghostingu/bluru ( najvise se vidi na bijelo, sivo-crnoj podlozi)za razliku od VA panela koji ga prakticki nema, 1440p pa na vise da bi se to izbjeglo mora se gledati monitor s brzim panelom 100+hz...druze krivi odabir..lp

U2715H s istom rezolucijom i dijagonalom nije imao tih problema u Rev A01 (kako potvrđuju svi reviewi iz 2015.).

Nažalost, najveća je istina u ovom zadnjem što si rekao.

Dobar izbor, loša sreća.

No, kako sam ranije napisao, nakon igranja s ratiom, situacija se značajno promijeni.
Znači da ta matrica nije problem, nego je problem do defaultnog overdrivea koliko sam pročitao.

FFS, šta da radim sad 

13 godina
protjeran

Nisu to problemi to je normalno, problem je koliko neka osoba to primjecuje, ljudskom oku je ponekad i 2ms previse. Nazalost taj overdrive na tom dellu nemres ugasiti(normal je najnize), dok recimo na jednom dellu i lg ja to mogu i gle cuda doticni overshoot nestane, takoder i na va panelima ga je moguce ugasiti i to valjda na svakom!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 10:55 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...
Nisu to problemi to je normalno, problem je koliko neka osoba to primjecuje, ljudskom oku je ponekad i 2ms previse.lp

Kad dođem kući ću snimiti pa ćeš vidjeti.
Nije pretjerivanje, ovo primijeti valjda i najneosjetljivije oko.

Znam što je 8ms na U2312HM. I nikad nisam imao s tim problema. Niti primijećivao to.
Problem je što pri generalnom korištenju, primjerice skrolanju foruma je to toliko izraženo da upada u oči i najneosjetljivijem oku.

Opet ponavljam, nakon promjene apsect ratio preko OSD-a situacija se znatno popravi.
Znači, do monitora je. Jer činjenica je da je u mogućnosti reproducirati dobru sliku.

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Neznam kaj da ti velim na tu foru s aspect ratiom, istina bog da taj dell ima poprilicnu svjetlinu(cak 380cdm2@100 brightnes) pa na tako jakoj bijeloj sve vidis...lp

Edit. Pokazi im tu foru s aspect ratiom mozda si dobio bas neki jako los primjerak s tim "problemom".

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 11:41 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ako se to dešava samo na nekim u2715h iz 2017.g. ja bi ga vraćao dok ne dobijem jedan koji valja. Ako je na svima onda zamjeni za drugi monitor.

Ja isto planiram uzet 1440p 27" pa pratim malo forum i recenzije i taj U2715h bi prema http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm trebao imati jedan od najnižih input lagova među IPS-ovima.

Da li zna netko za još koje stranice koje imaju kompletne recenzije kao tftcentral?

1 0 hvala 0
14 godina
idoh kaže...

1. Ako se to dešava samo na nekim u2715h iz 2017.g. ja bi ga vraćao dok ne dobijem jedan koji valja. Ako je na svima onda zamjeni za drugi monitor.

2. Ja isto planiram uzet 1440p 27" pa pratim malo forum i recenzije i taj U2715h bi prema http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm trebao imati jedan od najnižih input lagova među IPS-ovima.

Da li zna netko za još koje stranice koje imaju kompletne recenzije kao tftcentral?

1. čovjek je na službenom Dell forumu radio RMA i pisao sve korake koje je prošao (8. mjesec ove godine) i početkom 9. mjeseca je dobio novi (Amazon.es ako se dobro sjećam) i isti problem ima, ista revizija (ponavljam, Rev A03).
Ja samo ne znam kako nitko još nije bio na forumu s tim problemom, nemoguće da nije prodan nijedan u Hrvatskoj Rev A03, a na netu se pronalazi dosta takvih problema.

2. U2715H pikiram već jako dugo, pročitao recenzija i recenzija (s TFT-centrala i drugih) doduše, svi su bili ranije revizije (iz 2015./2016.).

Stvarno ne znam što da mislim. Jel moguće da su toliko spustili kriterije s "običnim" monitorima a furaju se maksimalno na gaming i samo sad svi to furaju, a ovi casual gaming/office monitori prolaze ispod radara.
Stvarno ne znam.

Ako i kad ga budem slao na RMA (bilo Dell-u ili ADM-u gdje sam kupio) tražim Rev A01 ili A02.
I najveći je problem što je teško pratiti koje su točno promjene između pojedine revizije, što je jako loše.

Sve u svemu korisnik je jako zakinut.

Jebo to kad monitor, koji bi prije cijenom bio high end moraš izmišljati toplu vodu da ga natjeraš da radi.

Ja se samo nadam i vjerujem da je stvar do faličnog modela i da će to riješiti zamjena za drugi model. 

12 godina
Koji monitor kupiti

Već neko vrijeme u planu imam kupiti 1080p 144hz monitor i dosada je veliki favorit bio LG 24GM77 no evo sada vidio da postoji noviji model LG 24GM79 koji ima nešto viši response time (5ms vs 1ms GTG) ali i AMD FreeSync: https://www.nabava.net/monitori__90/lg-monitor-24gm79g-b-ips-tn-led__43098751

Trenutno posjedujem R9 290 grafičku koje ne planiram mijenjati par godina još, mislite li da će mi FreeSync dobro doći? Ili da idem na stariji model s manjim response time-om pošto igram samo FPS igre, čak i kompetitivno.

BF4: hrv_hrciii
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2017 11:54 (Hrci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Hrci kaže...

Već neko vrijeme u planu imam kupiti 1080p 144hz monitor i dosada je veliki favorit bio LG 24GM77 no evo sada vidio da postoji noviji model LG 24GM79 koji ima nešto viši response time (5ms vs 1ms GTG) ali i AMD FreeSync: https://www.nabava.net/monitori__90/lg-monitor-24gm79g-b-ips-tn-led__43098751

Trenutno posjedujem R9 290 grafičku koje ne planiram mijenjati par godina još, mislite li da će mi FreeSync dobro doći? Ili da idem na stariji model s manjim response time-om pošto igram samo FPS igre, čak i kompetitivno.

Bolji je onda ovaj za duplo manje jedino šta nema free sync https://www.hgshop.hr/monitor-dell-se2417hg-24-full-hd-2-ms-vga-2x-hdmi/proizvod/221800 skor sve isto za duplo manje, ali ako baš hočeš 144hz onda benq xl2411z bez free synca pravi competitive monitor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2017 12:09 (mislioc).
14 godina
Koji monitor kupiti

**Dell U2715H reverse ghosting update**

Isprike na mom spamu na ovoj stranici, no budući da na našem forumu nisam našao ni riječi o tome, ja sam se raspisao i dao se malo u proučavanje.

Nakon sveg znanja koje sam do sada stekao, obavio sam jučer par poziva.

1. zvao sam ADM gdje je monitor kupljen. Prihvaćaju garanciju, donesem, ostavim monitor, oni ga pošalju.. standardna procedura. koja traje tjedan+ dana (što mi nije opcija jer mi monitor fakat treba).

Pitam jesu li imali upita sličnih momu, vele da nisu.. Da je bilo svakakvih razloga RMA, ali gotovo niti jedan kao što je moj "problem".

2. zvao sam i Kodeks.hr (Dell ovlaštenog distributera, a koliko sam i skužio, oni dobar dio Dell opreme uvoze u RH). Nakon priče s prilično zanimljivim tipom (kojem ovim putem ako čita hvala na pomoći), pozvao me da dođem vidjeti kod njega u radu identični U2715H, doduše Rev. A02 (nisam vidio koja godina proizvodnje).
Nakon samo 10 sekundi ustanovio sam da je problem isti. Artefakti aka reverse ghosting corona u duljini od par mm ostaju nakon skrolanja na webu.

Dolazim do zaključka s čovjekom (ili me čovjek uspio uvjeriti), da je problem u veličini rezolucije.
Kako sam prije koristio U2312HM s isti 8ms i to nisam primijetio, ostaje zaključak da je stvarno to uzrokovano razlikom u broju piksela.

Konkretno, 2560x1440 1920x1080 je veća rezolucija za oko 78%, što znači, isto toliko %%% više piksela.

A kako U2715H nije neki brz monitor s niskim response time-om, dolazim do zaključka - fuck it, situacija se promijenila u odnosu na 2012.

Kako je kolega Stjepanj spomenuo, sad vjerujem da je utjecaj rezolucije jedan od razloga.

bottom line

No i dalje mi nije jasno kako nakon promjene aspect ratio prek OSD-a se stanje fixa i ostaje OK dok je god monitor uključen.

Hvala svima za pomoći 

ako tko bude imao dodatnih pitanja, slobodno.

Moj PC  
3 0 hvala 4
12 godina

Imamo isti monitor, ako budes i Zd moras doci do mene da to dijagnosticiras.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
metallic kaže...

Imamo isti monitor, ako budes i Zd moras doci do mene da to dijagnosticiras.

Hvala brate :)

Jel imaš isto Rev A03 ili?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice