Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.559
|
čitano: 5.651.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji monitor kupiti

Jedan izuzetno zanimljiv kanal za sve trenutne i buduće vlasnike 21:9 monitora

https://www.youtube.com/channel/UCxfsK33BWlxHgglWl9LTAYA/videos

Opisi igara i njihova podrška za ultrawide rezolucije, ekstenzije za web preglednike, hardver (graf. kartice i monitori), sam opis razlika između 16:9 i 21:9...

Uglavnom, velika preporuka.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
Koji monitor kupiti

Ovaj forum je najbolji po pitanju 21:9 monitora i igara...

WSGF

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 20:03 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
Re: Koji monitor kupiti
doktor1 kaže...

Ovaj forum je najbolji po pitanju 21:9 monitora i igara...

WSGF

Naravno. Već mnogo puta spomenut ovdje.

Ma njemu se nalaze rješenja za mnoge igre, koje su po defaultu 16:9, kako ih prebaciti u 21:9.

A na YouTubeu se jako dobro vizualno može vidjeti kako igra izgleda.

8 godina
tomislavk24 kaže...

Pozivam i ja one koji su uzeli lg 29um68-p da kažu par riječi. U zadnjoj fazi odluke sam u vezi kupnje :p

Imaš 10-ak stranica ranije, napisao sam i ja koju riječ. Ugl, monitor je i više nego što sam očekivao pošto je meni 95% (osim za gaming i filmove) vremena u split screenu i prezadovoljan sam koliko mogu posla obaviti a i samim surfanjem. Opet ovisi za što ti treba..

13 godina
Koji monitor kupiti

Imam laptop Asus n56jr koji ima intel hd 4600/nvidia gtx760m te hdmi port (ne znam koja verzija, pretpostavljam 1.4, u teh.specifikacijama ništa ne piše).

Kupio bih čim veći monitor s čim većim radnim prostorom (32" 4k ako ide) radi upravljanja višestrukim virtualnim mašinama u realtimeu te rad u Corelu.

No, muči me da li će hdmi moći pogurati 4k rezoluciju uz postojeći fullHD na ekranu laptopa? Ako i bude, bojim se da će to ići na 30Hz, a onda ne znam kako će to utjecati na moje oči tijekom 10h dnevnog rada. Sjećam se da su stari katodni ubijali oči na nižim frekvencijama rada, ne znam da li je tome slučaj i na novim generacijama monitora. Ako neće ići 4k, hoće li bar ići 2k na 60Hz?

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
guls kaže...

Imam laptop Asus n56jr koji ima intel hd 4600/nvidia gtx760m te hdmi port (ne znam koja verzija, pretpostavljam 1.4, u teh.specifikacijama ništa ne piše).

Kupio bih čim veći monitor s čim većim radnim prostorom (32" 4k ako ide) radi upravljanja višestrukim virtualnim mašinama u realtimeu te rad u Corelu.

No, muči me da li će hdmi moći pogurati 4k rezoluciju uz postojeći fullHD na ekranu laptopa? Ako i bude, bojim se da će to ići na 30Hz, a onda ne znam kako će to utjecati na moje oči tijekom 10h dnevnog rada. Sjećam se da su stari katodni ubijali oči na nižim frekvencijama rada, ne znam da li je tome slučaj i na novim generacijama monitora. Ako neće ići 4k, hoće li bar ići 2k na 60Hz?

Bez verzije HDMia je nagađanje. Najbolje bi bilo posuditi (dobar) Hdmi kabel i 4K monitor pa probati.

Ne znam dal će raditi, ali probaj spojiti na normalan TV ili monitor, pa u opcijama virtualno povećaj rezoluciju na 4K, pa pogledaj dal će se pojaviti nekakva ograničenja....

11 godina

guls

Ubijanje očiju ponajprije ima veze s flicker-om, tj. treperenjem monitora, a današnji su monitori na svu sreću većinom flicker-free, što nije bio slučaj sve do prije nekih 2g. Koliko novaca imaš za taj eksterni monitor?? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 12:46 (The_Fichek).
13 godina
The_Fichek kaže...

guls

Ubijanje očiju ponajprije ima veze s flicker-om, tj. treperenjem monitora, a današnji su monitori na svu sreću većinom flicker-free, što nije bio slučaj sve do prije nekih 2g. Koliko novaca imaš za taj eksterni monitor?? 

E, to sam zaboravio reći! Hvala :D

Brzina osvježavanja nema veze s flickerom i umaranjem očiju. Možeš raditi i na 15 fpsa u Windowsima, i samo će to se sve malo sporije reagirati i ništa drugo.

11 godina

Mislim da cak i ima veze jer je teže postići da je monitor flicker-free pri visokim ili točno određenim frekvencijama. Npr. ljudi se dosta žale da Samsung C24FG70 od 3K kn ima osjetan flickering oko 100Hz. Uglavnom, nebitno, bitno da je flickerfree ili PWMfree.

32 4K je skupo i kolko vidim, kosta prakticki kao 4K TV.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 13:21 (The_Fichek).
13 godina
Koji monitor kupiti

Iskreno, mislim da si mogu priuštiti cifru od 3000+PDV.

Ne mora biti 4k realno, može biti i 2k, snaći ću se nekako.

Samo, jel, morao bi spojiti 1080p od laptopa i 2k/4k od monitora i da rade u tandemu.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

4k neces imati 60Hz output...HDMI 1.4 ti je ogranicenje za to..

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, ne znam di bi ovo pitao pa ću ovdje, ako admini smatraju da treba biti dalje neka prebace, hvala.

Kupio sam prije par dana Acer RT240YBMID . Monitor sam spojio na način da sam u grafičku spojio DVI to HDMI adapter (slika dole) , i nakon toga sam išao sa običnim HDMI to HDMI kablom do monitora i to je sve dobro radilo. Danas sam kupio mini hdmi to hdmi kabal u linksu Delock i sad ne znam dali imam placebo efekt, ali vidim blago preljevanje boja, i vertikalne crte u brzim tranzicijama u igricama tipa GTA 5 . Sumnjam na kabal pošto je ekstra tanak . Puno tanji od bilo kakvog standardnog hdmi kabla. Znam da je digitalni signal u pitanju pa ne znam jesam ja lud ili šta. Dole stavljam sliku običnog no name hdmi kabla (debeli) pored delockovog kabla hdmi to mini hdmi (tanki). I također opcije u control panelu.

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 22:06 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jel netko probao jel radi kodi fino u 21:9 na ultrawide ili se sužava na 16:9?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 15:50 (tomislavk24).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja vec tjednima imam dvojbu. Trebam novi monitor. Glavna namjena su igre i filmovi,  Malo worda tu i tamo. Izbor je pao na lg 29 ultrawide ili samsunga od 32inca(fullhd). S jedne strane mi se čini da bi ovaj od 32 mogao biti prevelik za 1080p, a sa druge strane mi se čini da bi 29inca moglo biti premalo s obzirom da preferiram racing igre na volanu, te za gledanje filmova. Pošto nema nigdje za vidjet uzivo i usporedit te dvije veličine nemogu si predocit ni jedno ni drugo. 

Molim vas objektivni savjet.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Pa šta ti ja znam, te racing igre baš i nemoraš biti skroz blizu monitora tako da ti je mozda 1080p i ok, uzmi što veći ako to voliš

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
xenon1 kaže...

Ja vec tjednima imam dvojbu. Trebam novi monitor. Glavna namjena su igre i filmovi,  Malo worda tu i tamo. Izbor je pao na lg 29 ultrawide ili samsunga od 32inca(fullhd). S jedne strane mi se čini da bi ovaj od 32 mogao biti prevelik za 1080p, a sa druge strane mi se čini da bi 29inca moglo biti premalo s obzirom da preferiram racing igre na volanu, te za gledanje filmova. Pošto nema nigdje za vidjet uzivo i usporedit te dvije veličine nemogu si predocit ni jedno ni drugo. 

ako preferiras racing igre slika mora biti ostra da vidis u daljinu, 27" fullhd je vec na knap(izgleda ljepo vec s 2xAA) veca dijagonala od toga za racing je ravno katastrofi!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
xenon1 kaže...

Za filmove 32" fullhd je 
Za igre, pa ono moras se dobro odmaci od njega barem dva-tri metra

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 13:49 (chaselol).
17 godina
neaktivan

Kupujem monitor od 24''-27'' do otprilike 1800kn za potrebe photoshopa, video obrade i slicne radnje, nista profesionalno.

Zanima me jesu li okej ova dva monitora te koji mi preporucate, ili mozda nesto trece:

DELL SE2717H 27'', 1920x1080, FHD, IPS, Adaptive Sync/​AMD FreeSync    1699,00 kn
ASUS VX279H-W, 27" FHD AH-IPS    1838,00 kn

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, Kupujem rabljen monitor sa hdmi-om do 700kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kuka42 kaže...

Pozdrav, Kupujem rabljen monitor sa hdmi-om do 700kn

Za 100kn vise imas novi

Klik

8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina

Nista od toga, prestari monitori (vjerojatno nisu Flicker-free = stetno za oci). Po meni je ovo trenutno najbolji 27" monitor do 2000kn: https://www.mall.hr/lcd-monitori/samsung-monitor-c27f396fhu, a ako ti ne treba FreeSync onda https://www.nabava.net/search.php?q=EW2775ZH

Inace, mislim da je LG https://www.nabava.net/search.php?q=LG+29UM68-P jos bolja kupovina tko se moze protegnuti do 2350kn i kome monitor ne treba samo za igre, nego i za rad jer je ostrina osjetno veca, nego na 27" 1080p = veca radna povrsina.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 18:31 (The_Fichek).
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ovaj Asus sta sam naveo je na službenoj stranici deklariran kao flicker free

https://www.asus.com/us/Monitors/VC279H/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji monitor uzeti za gaming, budžet mi je od 1500kn do nekih 2000kn, ja sam na ovaj prvi naletio čini mi se ok, ima tko kakav savjet vrijedi li to toliko novaca, ili što je najbolje uzet u tom rasponu budžeta? "Napajat" će ga RX480 ako išta znači. 

:
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 20:56 (PowerRi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PowerRi kaže...

Koji monitor uzeti za gaming, budžet mi je od 1500kn do nekih 2000kn, ja sam na ovaj prvi naletio čini mi se ok, ima tko kakav savjet vrijedi li to toliko novaca, ili što je najbolje uzet u tom rasponu budžeta? "Napajat" će ga RX480 ako išta znači. 

Ovaj je meni najbolji imam ga 10god nema kvarova nist haha

HP 9500 crt

- -
14 godina
neaktivan
dragec0 kaže...
PowerRi kaže...

HP 9500 crt

Ima se meže se 

:
15 godina
neaktivan
PowerRi kaže...
dragec0 kaže...
PowerRi kaže...

HP 9500 crt

Ima se meže se 

Ma to je meni nepotrebno da mi ga netko da dabe odma bih prodo i oso na cevape haha moji legosi su cijele dane na kompu smrsavili ko kosturi od igranja hahakad ih pogledam imaju podocnjake XD

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
dragec0 kaže...
PowerRi kaže...
dragec0 kaže...
PowerRi kaže...

HP 9500 crt

Ima se meže se 

Ma to je meni nepotrebno da mi ga netko da dabe odma bih prodo i oso na cevape haha moji legosi su cijele dane na kompu smrsavili ko kosturi od igranja hahakad ih pogledam imaju podocnjake XD

Ma nije za mene, kao što vidiš ja sam "namiren" što se toga tiče, uzeo bi bratu, da se ne pati više na 17", a i ne iskorištava puni potencijal konfiguracije haha

:
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 21:23 (PowerRi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja sam presao prije 3dana sa Pentiuma 4 2.50ghz na ovaj Amd athlon 64 x2 2.7 prodo sam na pentiumu kuciste samo cijelo a ostalo-monitor,tipkovnica,mis,zvucnici to sam si ostavio jer je uzasno bio slab za youtube itd.

Necu prelazit i ojacavat nista osim napajanja i grafe i to je to!

Gledam kasnije da uzmem neki 17 ili 19inch jeftini lcd monitor al to kasnije nije los ni ovaj Hp jer vise radim nego igram(nemam vremena) al cisto bih volio od dosade bacit far cry 3,gothic 3 itd

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Stari ode u vječna lovišta pa trebam novi monitor.
27 inca,1080p. Budžet je 2200kn max al volio bi da ispadne manje. Glavna namjena gaming i filmovi i serije. Ne treba mi 1 ms, ali nebi htio više od 5. Bitno mi je da ima tanki bezel i obavezno flicker free.
Naišao sam na par asusa, ali molim iskusniji ovdje da mi daju par prijedloga :)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice