Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.559
|
čitano: 5.652.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti
Pa s vremenom ce mu biti, kad to nitko nezna!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

A ako bude dok je pod garancijom jel vridi garancija .. to ne mogu vidit

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
augi80 kaže...

A ako bude dok je pod garancijom jel vridi garancija .. to ne mogu vidit

Pa ovisi što je uzrokovalo taj kvar, ako recimo rikne sam od sebe, počne izbacivati artifekte, pojavi se tonu mrtvi piksela i slicno onda ce ti priznati garanciju, ako ga npr ispustis dok cistis stolic pa ga polupas ili ga napucas sakom jer ti ne ide u BF1 onda ti nece priznati garanciju 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 11:51 (ibme74).
14 godina

Od koliko para kreću high refresh rate monitori kod nas sa 1080p i IPS ili VA panelima ??

11 godina

https://www.nabava.net/search.php?q=Acer+XZ271 je najjeftiniji i po meni najbolji odabir, ako se puca na te specs i odgovara 27". IPS/PLS/AHVA + 144Hz ne nalazim bas sa 1080p rezom na 27", a bome ni na 24". Eventualno Samsung C24FG70FQU ili C27FG70, ali su precijenjeni (quantum dot, zakrivljenost, stalak po meni ne vrijede tolko iznad konkurencije). Za oko 4200kn ima 34" LG sa IPS 144hz, ali je reza 2560x1080, sto daje isti DPI kao FHD na 27". Od tog LGa je po meni bolji odabir za 4600kn Acer XF270HU ili Asus MG279Q (ali Asus ima FS do 90Hz, a Acer FS full range do 144Hz).

Moj zakljucak je da, za nekog tko nije HC gamer koji igra uglavnom FPS, isplativije kupiti 75Hz ili 60Hz monitor koji se provjereno clocka na 75Hz, nego osjetno skuplji 144Hz - npr. Samsung LC27F398 (vani nema L na pocetku, mislim da nema razlike naspram C27F396 za koji ima reca na prad.de) ili LG 27MP68VQ-P (samo ED u HR ima ok cijenu). Mislim da se dosta onih 27" BenQa koji se preporucuju za oko 1500kn daju clockat na ~70Hz, ali ova dva imaju FreeSync.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 14:24 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

nema vam od toga clockanja monitora nista, monitor ce prije krepati! ako zelite brzinu 144hz nije uopce toliko bitno koliko brzina odaziva od tih 1ms dakle TN panel! sama usporedba monitora na 60hz od 4ms, 6+ ili 1ms je ogromna(barem meni), brzina osvjezavanja po meni je stovise i zanemariva u tim uvjetima ako imate konstantnih tj lockanih 60(dakle minimum)lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

https://www.nabava.net/search.php?q=Acer+XZ271 je najjeftiniji i po meni najbolji odabir, ako se puca na te specs i odgovara 27". IPS/PLS/AHVA + 144Hz ne nalazim bas sa 1080p rezom na 27", a bome ni na 24". Eventualno Samsung C24FG70FQU ili C27FG70, ali su precijenjeni (quantum dot, zakrivljenost, stalak po meni ne vrijede tolko iznad konkurencije). Za oko 4200kn ima 34" LG sa IPS 144hz, ali je reza 2560x1080, sto daje isti DPI kao FHD na 27". Od tog LGa je po meni bolji odabir za 4600kn Acer XF270HU  ili Asus MG279Q (ali Asus ima FS do 90Hz, a Acer FS full range do 144Hz).

Moj zakljucak je da, za nekog tko nije HC gamer koji igra uglavnom FPS, isplativije kupiti 75Hz ili 60Hz monitor koji se provjereno clocka na 75Hz, nego osjetno skuplji 144Hz - npr. Samsung LC27F398 (vani nema L na pocetku, mislim da nema razlike naspram C27F396 za koji ima reca na prad.de) ili LG 27MP68VQ-P (samo ED u HR ima ok cijenu). Mislim da se dosta onih 27" BenQa koji se preporucuju za oko 1500kn daju clockat na ~70Hz, ali ova dva imaju FreeSync.

Acer xz271 na zalost vise nije dostupan nigdje u Hrvatskoj, zadnji su ga imali u feniksu, ali prijatelju rekli da ne znaju kada ce ga dobavljaci
opet imat. I alzi ga takoder nemaju. 
Sto se tice uw lg 34uc79g, 144 hz sa freesyncom i ips za 4200 kuna se uistinu cini dosta dobar izbor. Samo se nadati da se dobije model
bez izrazenog backlight bleeda, jer na tim velicinama znaju bit uzasni. Ipak po recenzijama korisnika vecina je dobila sa minimalno bleeda. 

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nema vam od toga clockanja monitora nista, monitor ce prije krepati! ako zelite brzinu 144hz nije uopce toliko bitno koliko brzina odaziva od tih 1ms dakle TN panel! sama usporedba monitora na 60hz od 4ms, 6+ ili 1ms je ogromna(barem meni), brzina osvjezavanja po meni je stovise i zanemariva u tim uvjetima ako imate konstantnih tj lockanih 60(dakle minimum)lp

Ako ljudi zele tu fluidnost koju dobiju sa 144 hz, naspram one od 60, a razlika je osjetno primjetna. Onda moraju uzeti
monitor sa 144 hz. Po meni bolje 144hz IPS monitor sa recimo 5 il 6 ms, nego 60hz tn panel sa 1 ms.

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

jesi probao sve te kombinacije pa govoris iz iskustva ili bubas na pamet, velim ti da je 60hz i 1ms jako jako brzo, bitno je imati min 60fps-a, ako to nemas đabe ti i 144hz...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 18:47 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

jesi probao sve te kombinacije pa govoris iz iskustva ili bubas na pamet, velim ti da je 60hz i 1ms jako jako brzo, bitno je imati min 60fps-a, ako to nemas đabe ti i 144hz...

razliku izmedju 1ms i 4ms ne osjetis, a razlika izmedju 60hz i 144hz je nebo i zemlja pogotovo ako imas hardware za gurati igru u taj fps range.

isto kao i ssd vs hdd, treba probati da shvatis o cemu je rijec :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 19:23 (zzZZzz).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Jbte nemoj zezat da ako ne mozes gurat 60 hz, da ti je onda dzabe 144 hz monitor. Da mi to nis rekao nebi znao.
Jesam ja gdje rekao mozda da 60hz 1 ms nije brzo??? Nisam. Dakle ponovit cu jos jednom, jer vidim da nisi shvatio.
Po meni (mom misljenju) bolje je imati IPS monitor sa 144hz i 5 ms, nego TN monitor sa 60hz i 1 ms.
Ukoliko sustav moze gurati preko 60, 100 fps i slicno, bolje je ici na 144 hz monitor IPS sa 5 ms.
Mislim da ljudi ne kupuju 144 hz monitor da bi igrali na 50 ili 60 fps. 
TN panel po meni ima smisla mozda samo za one gamere koji igraju natjecateljski ili po turnirima i slicno.
Obicnim gamerima koji igraju kod kuce onako iz zabave, jer to vole, a ne da zaraduju i da im svaki 1 ms treba, njima ima vise
smisla uzeti IPS panel. TN panel ima samo brzi odziv i to mu je najveca prednost. 
Opet kazem po meni i mom iskustvu. Ali ako je tebi bolje 60hz i 1 ms, to je tvoje pravo.

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

naravno da je bolje, u slucaju da imas min 60fps-a, ali ljudi nemaju ni tih 60 jer imaju uglavnom slab hw, pa niti ne kuze da im je slika sjebana i na 144hz monitoru jer da bi doticni "radio" fluidno kako bi i trebao moras imati 144fps-a minimalno! razlika s 90fps-a na 144hz monitoru je kao da na 60hz imas 40fps-a! koma! da govorim iz iskustva na AOC-u G2770PQU! ako mi fps padne ispod 150fps-a cupam si kosu bilo to na 60 ili 144hz panelu, stvar je usko vezana vise uz milisekunde a ne refresh rate!LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ja baš prodao, jer mi je dosadio, 27" IPS i sutra kupujem TN 24" 1ms 75 hz freesync od aoc-a za sitnu nadoplatu. Brijem da nebudem fulao sa time.

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

s veceg na manjeg? javi dojmove jer mislim da ces se namuciti da ista vidis na tome poslje 27".lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Budem javio...nebum ga metao na zid nego bu ostao na stalku pa ga lako primaknem ksebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

Ja baš prodao, jer mi je dosadio, 27" IPS i sutra kupujem TN 24" 1ms 75 hz freesync od aoc-a za sitnu nadoplatu.

Još nikad nisam vidio da netko prodaje veći ekran da bi kupio manji.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

presao covjek s 8core na 2core, pa red je i s 27 na 24"lp

Moj PC  
3 1 hvala 1
15 godina
Trenutno imam 9 god. star 22inchni tn Samsung monitor i mislim da necu pozaliti ako uzmem Benq xl2730z samo sto onda moram u dogledno vrijeme uzeti i jacu graficku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

presao covjek s 8core na 2core, pa red je i s 27 na 24"lp

Ma kakav 24, odmah na 19.

ps. kad radiš nešto, radi to kako treba.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Lol, pa nisam se baždario na jednu diajgonalu, mijenjam ih nekoliko u toku dana. Sad je odjednom 24" mali ekran, svašta. Kakve veze ima dijagonala ako je ista rezolucija i primakneš monitor za tu razliku? Sad dobivam freesync, flicker free, 1 ms odaziv a realno gubim na kutu gledanja a to mi ne pretstavlja problem, pogotovo jer je manja dijagonala. Po svim testovima prikaz boja je sasvim OK na novim TN monitorima, gubi nešto na crnoj ali crna nije nešto ni na IPSu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 21:39 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

pa uvjek ce biti manji od 27" ali da cudno u svakom slucaju sto ces i sam vidjeti, ja se podsjetim svaki put kad odem kod frenda onda shvatim zasto je tako los, jer nis ne vidilp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ma mrak, koda nisam nikad vidio 24" lol. Odi spat .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Ma mrak, koda nisam nikad vidio 24" lol. Odi spat .

pa ne radi se o tome sta si ti ili netko vidio, ako je nesto vece normalno da ces lakse vidjeti na vecem nego na manjem ekranu... pogotovo poslje kad se naviknes teze se vratiti na gore...Ali dobro necemo vise javi dojmove 1ms i freesync se cini zanimljivim, pogotovo kad imas slabiju konfu i nemozes nabit visok fps!lp

17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Pa 27" sam gledao sa nekih 70-80 cm, ovaj si metnem na stol i gledam ga sa 50 cm ili manje i vidim jednako. Potpuno ista stvar, ne moram nabiti nos na ekran, sve je to u granicama neke kvalitete. Također dobijem novi monitor sa tri godine garacije, mislim da nisam mogao pametnije  Baš pravi jeftini monitor optimiziran za igranje 

http://www.hcl.hr/recenzija/aoc-g2460vq6-gaming-monitor-93227/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

naravno da nije ista stvar, kad ti oci iscure onda ces plakati...imao si 27" IPS i mijenjao za 24" TN i to jako los tn.. javi dojmove!

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 22:03 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

LOL, tebe bum slušal valjda 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, 

može preporuka tražim neki wide monitor, po mogućnosti zakrivljen. Usb C prednost zbog Macbooka Pro ali nije nužno, mogu i adapter uzeti. Spojio bi na njega i PC, koji ima R9 270 pa onda mislim da 4k nije ni opcija. Ne igram igre pa mi ne treba ni previše Hertza. Više mi je potrebno više radne površine zbog posla. Hvala

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

naravno da nije ista stvar, kad ti oci iscure onda ces plakati...imao si 27" IPS i mijenjao za 24" TN i to jako los tn.. javi dojmove!

A od čega će mu iscurit oči, ne shvaćam? :)

16 godina
odjavljen
cuta03 kaže...

Pozdrav, 

može preporuka tražim neki wide monitor, po mogućnosti zakrivljen. Usb C prednost zbog Macbooka Pro ali nije nužno, mogu i adapter uzeti. Spojio bi na njega i PC, koji ima R9 270 pa onda mislim da 4k nije ni opcija. Ne igram igre pa mi ne treba ni previše Hertza. Više mi je potrebno više radne površine zbog posla. Hvala

LG 34UC98 ili noviji su ti modeli za Mac (i PC). Dosad je bio thunderbolt, ali USB-C se počeo javljati... doduše, znam samo za obične 4K i 5K (16:9). 4K ti nije nikakav problem za R9 270 ako ne igraš igre, nije problem ni za integrirani Intel.

prodajem jednu od mašina
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozz,trazim monitor za gaming za otprilike 700-800kn znaci graficka je rx 460 i nebi zelio nikakve adaptere da spojim monitor i graficku ako moze naravno,posto se ja ne razumijem u monitore. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice