WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.040.307
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: WindowsPhone - Općenito
esko kaže...

Ljudi jel imate vi glasovne upute na ovoj "maps" navigaciji?

Već kad smo kod glasa, skužio sam da mi Cortana(zadnji build izvan Insidera) može čitati SMS poruke. Doduše, to izgleda vrijedi samo za SMS-ove koji mi Microsoft pošalje(SMS je bio za verifikaciju MS računa nakon ponovne instalacije Windowsa, zbog sinkronizacije).

Samo sam pritisnuo na baner s obavijesti, i Cortana je krenula čitati SMS. Kako da mi sve SMS-ove može čitati?

12 godina
protjeran
Na tri lumije koje doma imamo, navigacija radi defaultno, bez ikakvih dodatnih podesenja, i sve su na win10m .

Vidi si postavke moba, regija, jezik .

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
na uređajima koje pokreće SoC 8xx (samo serija 8xx podržava procesor u pripravnosti) možeš Cortani glasovno narediti svašta: da ti nazove nekoga, da pošalje SMS ili mail nekome, itd. Isto tako će ona tebe upozoriti na obavezu iz kalendara, i još koješta.

Cortana je posebno korisna u situacijama kad korisnik ne može doći do uređaja, bilo da je zauzet nečim drugo, ili pak fizički to nije u stanju. Sve dok možeš govoriti Cortana će obavijestiti ženu, ljubavnicu, policiju, hitnu pomoć, vatrogasce itd.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mikulam kaže...
na uređajima koje pokreće SoC 8xx (samo serija 8xx podržava procesor u pripravnosti) možeš Cortani glasovno narediti svašta: da ti nazove nekoga, da pošalje SMS ili mail nekome, itd. Isto tako će ona tebe upozoriti na obavezu iz kalendara, i još koješta.

Cortana je posebno korisna u situacijama kad korisnik ne može doći do uređaja, bilo da je zauzet nečim drugo, ili pak fizički to nije u stanju. Sve dok možeš govoriti Cortana će obavijestiti ženu, ljubavnicu, policiju, hitnu pomoć, vatrogasce itd.

Znam, to je ova opcija Hello Cortana(ako se tako zove?). Mene zanima kako da pritiskom na baner od SMS poruke Cortana krene čitati SMS poruku? Ja pritisnuo na baner, ona krenula čitati(to kada je stigao SMS od MS-a), a kad pritisnem na običnu SMS poruku mobitel mi otvori tu poruku u aplikaciji...

10 godina
neaktivan
pretpostavljam da je tako zbog jezika - Cortana još ne prepoznaje Hrvatski, ne zna ga pročitati, pa te onda prebaci na app za čitanje.
14 godina
odjavljen

MS-ova poruka je na hrvatskom bila, a ostale su bile na engleskom(verifikacija za FB).

16 godina

regija - UK, jezik - English(UK). Kakve su kod tebe ove postavke?

11 godina
neaktivan
esko kaže...

regija - UK, jezik - English(UK). Kakve su kod tebe ove postavke?

ako želiš jezik za glasovnu navigaciju, koji si jezik na telefonu postaviš tako će ti u navigaciji biti... regija je nebitna

btw, nevezano uz temu, jeste skužili da radi gesture da prebaci poziv na speaker na redstone(950XL) kad odmaknete telefon od uha samo što se ta opcija više ne nalazi pod gesture/touch postavkama već pod postavke - sustav - telefon - postavke audiousmjeravanja

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 17:14 (dadn).
14 godina
odjavljen

US, engleski(US)

16 godina

Izgleda da je do Cortane bilo, upalio sam ju i dosla je glasovna navigacija (''jako logicno''). 

11 godina
neaktivan
esko kaže...

Izgleda da je do Cortane bilo, upalio sam ju i dosla je glasovna navigacija (''jako logicno''). 

meni radi bez Cortane ali na našoj regiji ni nije podržana...

10 godina
neaktivan
Lumie serije x20, a zapravo L920 L925 i L1020 imaju još samo tjedan dana da zažive na W10M ver1511. Nakon izlaska Redstona MS serveri za upgrade vise ih neće prepoznavati, jer na Redstinu nisu testirane. Dakle, još samo tjedan dana za podizanje na W10M ver1511 za te Lumie.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mikulam kaže...
Lumie serije x20, a zapravo L920 L925 i L1020 imaju još samo tjedan dana da zažive na W10M ver1511. Nakon izlaska Redstona MS serveri za upgrade vise ih neće prepoznavati, jer na Redstinu nisu testirane. Dakle, još samo tjedan dana za podizanje na W10M ver1511 za te Lumie.

jednostavno se riješi registry editorom i promjenom identifikacije...

no vidjet ćemo, ako nigdje drugdje na XDA će smisliti način ;)

17 godina
WindowsPhone - Općenito

L930 non insider - stigao viber, tako da sad ima i video poziv. Izgleda da je rijesen i bug sa zaostalim notifikacijama na live tile-u.

morrisoN

2 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
mikulam kaže...

Ne kužim....

15 godina
Trenutno na tim lumiama se može prijaviti u insider release preview krug, gdje je verzija 10586. Kako se približavamo anniversary updateu, to znači da će redstone preći iz fasta u release preview. Stare lumie nwmaju podršku za redstone, tako da je jedina šansa za nadogradnju na windows 10 da se odmah prijave u release preview
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

A nadogradnje nakon Redstona neće moći primati preko Insidera?

9 godina
neaktivan

2 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

A nadogradnje nakon Redstona neće moći primati preko Insidera?

hardware ID od lumie 920 neće biti u popisu podržanih uređaja.... no postoje zaobilazne metode za to...

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Što mislite koliko će biti podržana Lumia 640 XL za Windows 10?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Što mislite koliko će biti podržana Lumia 640 XL za Windows 10?

za redstone anniversary je podržana 100%...

a za redstone 2 ćemo vidjeti...

10 godina
neaktivan
svi uređaji s novim procesorima SoC 2xx, 4xx, 6xx, 8xx i 1 GB RAM-a biti će podržani do kraja životnog vijeka - trajno. Tu spada i L640 i tu nema nikakvih problema.

Problem je s uređajima baziranim na starim procesorima S4 i/ili 512MB RAM. Neki uređaji sa starim procesorima S4 još imaju neprikladnu arhitekturu kao L1020. Od tih uređaja, preporuča se dići na 10-ku L820 L920, L925 i L1320, jer će tako osigurati pristup novim aplikacijama, jer se pretpostavlja da će s vremenom slabiti trgovina za op. sustave 8.x. A za to je ostalo još samo tjedan dana.
15 godina
Pozdrav društvo. Nakon slanja uređaja na servis, sa servisa mi se uređaj vratio dosta drugačiji. Primjetio sam u opcijama da nemam double tap to wake up, odnosno ne mogu upaliti zaslon dvostrukim pritiskom na ekran. Također, kod info zaslona, prikazuje mi samo trenutno vrijeme, a ne kao i prije (ako se ne varam), i datum uz vrijeme. Nadam se da će mi netko moći pomoći. Inače, radi se o Lumiji 640, vraćenoj sa Windows 10 mobile na Windows phone 8.1..
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Na ažuriraj nazad na WX

11 godina
neaktivan
alen4430 kaže...
Pozdrav društvo. Nakon slanja uređaja na servis, sa servisa mi se uređaj vratio dosta drugačiji. Primjetio sam u opcijama da nemam double tap to wake up, odnosno ne mogu upaliti zaslon dvostrukim pritiskom na ekran. Također, kod info zaslona, prikazuje mi samo trenutno vrijeme, a ne kao i prije (ako se ne varam), i datum uz vrijeme. Nadam se da će mi netko moći pomoći. Inače, radi se o Lumiji 640, vraćenoj sa Windows 10 mobile na Windows phone 8.1..

servis vraća na 8.1 a ti sam moraš dignuti na W10M... znači instaliraj Savjetnik za nadogradnju (Update advisor) i nadogradi na W10M....

što se tiče 8.1 ako ostaješ na njemu, to isto sam moraš instalirati sistemske aplikacije Dodir i Info zaslon 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 17:26 (dadn).
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Evo i ja kupio lumiju 650 (danas stigla, do sada sam koristio android na 512 mb).

Mobitel mi je odličan.

Čitao danima o bugovima i sl. dvoumio se dali uzeti, al ja za sada ne vidim ništa. Nema trzanja.

Viber radi normalno, ne ostaje zadnja poruka zamrznuta gore kako se nekima događa. Whatapp radi normalno.

Spadam u red onih korisnika kojima mobitel treba za osnovne stvari tako da koristim 5-6 aplikacija.

Pitanja:

1.) gdje je na wp 10 popis svih aplikacija onako kao na androidu pa da mogu vidjeti koja se vrti u pozadini i eventualno ju prisilno zaustaviti.

2.) primjećujem da na HAK aplikaciji nema najbitnije kamere, one sa naplate Lučkog i Ivanje Reke dok na androidu ima, zna li netko nešto više o tome.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
fredbug kaže...

Evo i ja kupio lumiju 650 (danas stigla, do sada sam koristio android na 512 mb).

Mobitel mi je odličan.

Čitao danima o bugovima i sl. dvoumio se dali uzeti, al ja za sada ne vidim ništa. Nema trzanja.

Viber radi normalno, ne ostaje zadnja poruka zamrznuta gore kako se nekima događa. Whatapp radi normalno.

Spadam u red onih korisnika kojima mobitel treba za osnovne stvari tako da koristim 5-6 aplikacija.

Pitanja:

1.) gdje je na wp 10 popis svih aplikacija onako kao na androidu pa da mogu vidjeti koja se vrti u pozadini i eventualno ju prisilno zaustaviti.

2.) primjećujem da na HAK aplikaciji nema najbitnije kamere, one sa naplate Lučkog i Ivanje Reke dok na androidu ima, zna li netko nešto više o tome.

1. to nije android pa ti mnoge stvari nisu potrebne da moraš nadgledati ili čistiti. windows sistem sam zatvara pozadiske procese koji mu ne trebaju, znači kad zatvoriš aplikaciju nje više nema u procesu...

2. kamere Lučkog i Ivanje reke su ti pod A3 Bregana - Zagreb - Lipovac, ako kamera ne radi napravi prijavu

11 godina
neaktivan
fredbug kaže...

samo da dodam

idi u postavke - ažuriranje i sigurnost - Za razvojne inženjere

uključi način rada za razvojne inženjere i Portal uređaja (provjeru autentičnosti možeš isključiti ako si na kućnoj WiFi mreži)

sad samo na kompjuteru možeš u web browseru upisati WiFI IP adresu mobitela i on ti prikaže podatke sistema

a u trgovini imaš aplikacije Device Diagnostic HUB ili Task Manager-Lite (isto moraš uključiti ovo što sam napisao prije da bi aplikacije radile)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 19:28 (dadn).
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

a prisilno zatvaranje aplkacije radiš da pritisneš i držiš tipku (strijelicu) nazad i onda samo na X ili povučeš prozor aplikacije prema dolje...

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
dadn kaže...

a prisilno zatvaranje aplkacije radiš da pritisneš i držiš tipku (strijelicu) nazad i onda samo na X ili povučeš prozor aplikacije prema dolje...

Hvala ti za ovo, do sad sam se patio s x-om koji je toliko velik da bih ga redovito fulao... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice