Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 977.655
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
Znal ko sto mi steka s8+ treba vise puta klik na nes zaledi na par sec

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Tornjo kaže...
Znal ko sto mi steka s8+ treba vise puta klik na nes zaledi na par sec

Kad si ga zadnji put restartao?

14 godina
Ako imaš neki od "cleanera", za početak njega obriši.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
R36 kaže...

Kupio si jučer mob i danas se žališ na baterije. Reci da se šališ???

Koliko bi htio da ti traje baterija 3-5-7-10 dana??

Jedan dan uz dosta korištenja mi je dovoljno.

Igrice ne igram, al evo recimo sad sam bio na jednom skype pozivu di je čovjek shareao screen i u 1h je otišlo ~30%. Jel to normalno?

Cura također ima S8 i kaže da je zadovoljna baterijom.. znam da dosta koristi mob, a nekad ga ne puni po noći pa valjda izdrži do dan i pol.

Jel ima neki dobar test?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 16:44 (Cylon1).
10 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

prvo pricekaj da prode par punjenja, pa nakon tjedan vidi kakvo je stanje

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Na što trebam obratit pažnju kad kupujem ovaj mobitel preko njuškala,koji je uzet na produljenje ugovora. Danas sam se našo sa jednim likom koji prodaje s8+,bila je zapakirana kutija,malo mi je naljepnica na kojoj piše porijeklo moba,bila čudna.Kakva treba bit original kutija? Bio sam totalno nesiguran tako da ga nisam na kraju uzeo,a nije dozvolio da otvorim kutiju i da vidim mob jer da mu onda pada cijena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Na što trebam obratit pažnju kad kupujem ovaj mobitel preko njuškala,koji je uzet na produljenje ugovora. Danas sam se našo sa jednim likom koji prodaje s8+,bila je zapakirana kutija,malo mi je naljepnica na kojoj piše porijeklo moba,bila čudna.Kakva treba bit original kutija? Bio sam totalno nesiguran tako da ga nisam na kraju uzeo,a nije dozvolio da otvorim kutiju i da vidim mob jer da mu onda pada cijena.

Jel ti je pokazao račun??. Gdje je mob kupljen??

11 godina

Ne znam koliko priznaje, ali dao sam mu svoj mob i 2000kn. Mislim da sam super prošao :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 8:31 (Dan1234567890).
10 godina
Baterija je relativno loša na S8+, nema šanse da dođem do 22h bez punjača. Nemam nikakve specijalne aplikacije ni messengere, vjerovatno ga 4G cijeli dan ubije. Ako doguram do 2,5h SOT-a to je super.

0 0 hvala 0
16 godina
DuMe kaže...

Lol pa ne kupuješ kutiju, nego mob. Bzvz da ne da da vidiš ono što kupuješ...Ja sam svoj kupio u trgovini, dakle mob uzet na ugovor u T-Comu te prodan trgovini za gotovinu i onda ga ja kupio jel... i uredno mi dozvolili da otvorim, pregledam sve...Na naljepnici izvana mora pisati IMEI, također meni je na stražnjoj strani moba isto bila naljepnica sa IMEI brojem koje sam naravno usporedio. To je meni bilo dovoljno, a da se radilo o privatnom prodavaču onda bih tražio da upalim mob i prelgedam ga. Tako da ako on tebi ne da da uopće otvoriš kutiju, dobro si napravio. Traži prodavača koji će dozvoliti da ga pregledaš, pa nije to mali novci u pitanu.

13 godina
neaktivan
NorthBlue kaže...
Baterija je relativno loša na S8+, nema šanse da dođem do 22h bez punjača. Nemam nikakve specijalne aplikacije ni messengere, vjerovatno ga 4G cijeli dan ubije. Ako doguram do 2,5h SOT-a to je super.

Nešto tu ne štima...instaliraj onu aplikaciju za provjeru potrošnje baterije i vidi što ti najviše troši bateriju., pa javi. 

7 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Evo samo da javim da se moja baterija izgleda malo unormalila. Malo sam guglao i neki tip napisao da je isto imao problema i nakon što je rebootao mob počelo bit ok. 

To sam napravio i bolje je sad, no izgleda da ovi video pozivi baš dosta troše.. imao sam sad jedan video poziv u messengeru i kad odem na potrošnju baterije, linija za potrošnju naglo pada:

Koje kaljeno staklo na kraju naručit (ili mi se možda isplati negdje u zagrebu pošto sam ja šlampav pa bolje da sam ne radim..?)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 13:57 (Cylon1).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R36 kaže...
DuMe kaže...

Jel ti je pokazao račun??. Gdje je mob kupljen??

Račun mi se čini u redu,iz t-coma je. serijski broj na računu,i na naljepnici na mobu su ispravni.. dal se može krivotvorit taj račun možda?

17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Odete u najbliži T-Com (po tvom izboru) na provjeru. Ako on to ne želi onda znaš da mulja.

0 0 hvala 0
11 godina
Cylon1 kaže...

Evo samo da javim da se moja baterija izgleda malo unormalila. Malo sam guglao i neki tip napisao da je isto imao problema i nakon što je rebootao mob počelo bit ok. 

To sam napravio i bolje je sad, no izgleda da ovi video pozivi baš dosta troše.. imao sam sad jedan video poziv u messengeru i kad odem na potrošnju baterije, linija za potrošnju naglo pada:

Koje kaljeno staklo na kraju naručit (ili mi se možda isplati negdje u zagrebu pošto sam ja šlampav pa bolje da sam ne radim..?)

Ne treba ti kaljeno staklo ako normalno koristis mob.

Samsung ima vrlo kvalitetnu zastitu ekrana i normalnom upotrebom nebi trebao imati nikakve tragove koristenja.

Ja imam samo masku ili bumper i nista se na ekranu ne vidi.

Vec je i Galaxy S7 koji sam imao prije imao odlicnu zastitu i  nakon 6 mjeseci nije bilo nikakvih tragova koristenja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 16:53 (ocean77).
10 godina
odjavljen
Tragovi korištenja mu sigurno nisu tolko bitno kolko dodatna zaštita od puknuća stakla, bar meni to neka logika nalaže.
11 godina
kbenzema kaže...
Tragovi korištenja mu sigurno nisu tolko bitno kolko dodatna zaštita od puknuća stakla, bar meni to neka logika nalaže.

Sa adekvatnom zastitom kucista nemas brige oko pucanja ekrana.

Imas videa po YT sa Rhinoshield bumperom gdje ljudi bacaju mobitel i nista mu se ne dogodi.

Problem je sto nema dobre zastite ekrana za takav zakrivljeni ekran pa onda staklo zijeva po rubovima, pocne se uvlaciti prasina i sve skupa izgleda grozno.

Mobitel izgleda previse lijepo da ga se unakazi tako necim.

14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Jel ima netko da slika slike u RAW formatu?

Ja ne vjerujem koliko bolje slike dobijem... U nekim situacijama po 50% bolje. 

0 0 hvala 0
11 godina
Ja sam probao...RAW plus Snapseed...moze se izvuci puno bolje od ovog loseg JPEG koji je Samsung podesio za djevojcice.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Bio zadnjih tjedan dana u Londonu i intenzivno koristio google maps za navigaciju. Ne znam u cemu je problem, ali losije iskustvo tesko da sam mogao imati. Lokacija se gubi, nije precizna, steka tj. ne mijenja ju fluidno tijekom kretanja. Bas, bas lose. Frend s iphoneom nije imao nikakvih problema. A tijekom prolaska autom kroz Sloveniju, svako malo je slala poruku "gps signal izgubljen".

Imate neku ideju u cem je problem?

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Ja već par godina koristim Here We Go, i na Lumiji i na LG-u, nikad problema :)

14 godina
odjavljen
ocean77 kaže...
Ja sam probao...RAW plus Snapseed...moze se izvuci puno bolje od ovog loseg JPEG koji je Samsung podesio za djevojcice.

Snapseed mi procesira losije od Lightrooma nekako, pa probaj njega. Rezultati koje ovaj senzor izvuce su jako impresivni

11 godina
Lightroom imam na compu samo iako znam da postoji i mobilna app...na koju mislis?
11 godina
Sad sam skinuo na Google play Lightroom...vidim da je to sada free funkcionalna app...istestirat cu ju malo.

0 0 hvala 0
11 godina
Isprobao sam par RAW file-ova i vidim da je bolje. Opcenito mi je muka kada vidim Samsungov JPEG odmah pored RAW od iste fotke...pa RAW iako ima vise šuma ima i tonu detalja sto mi je svakako bolje od onog isforsiranog JPEG-a koji je nist koristi.
Da, u pravu si...senzor zaista nije los, los je Samsung post processing i zato mi je kamera mrska.
Ono sto mi je bitnije cu definitivno fotkati u RAW i provuci kroz Lightroom.
Jedino nisam nasao u Lightroom noise reduction...njega koristim na desktop verziji i nekada dobro dodje.

0 0 hvala 0
11 godina
Skuzio sam gdje je noise reduction...odes u Clarity, ali u lijevu stranu sa sliderom.

Evo jedna fotka brzinski provučena kroz LR.

https://flic.kr/p/YjBqzQ

0 0 hvala 0
10 godina
Ja ne znam zakaj ti ocean imaš takav fetiš na te smartphone kamere, ja ne bi sigurno učio razliku između današnjih top modela da mi netko pokaže i pita kojim je slikano. Sumnjam da bi istu skužilo 99% ljudi. Kamere su vrhunske za uređaj tih dimenzija.

0 0 hvala 0
11 godina
Samo sam se ukljucio u raspravu koju je pokrenuo kolega markozd gdje je pitao koristi li netko RAW...ja bas i ne koristim kameru na mobu, pogotovo od kada sam opet na S8+ tako da ne znam o kakvom fetisu pises...ne da nemam fetis vec mi je kamera na mobu nuzno zlo...pogotovo ako je prosjecna.

0 0 hvala 0
11 godina
Evo jedna usporedba RAW i JPEG...crop ove RAW fotke:

https://flic.kr/p/YjGDDA

Lijevo je RAW, a desno JPEG...nekome ce se RAW ciniti losiji iako je vidljivo koliko ima vise detalja.

https://flic.kr/p/Z1DRtj

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
ocean77 kaže...
Skuzio sam gdje je noise reduction...odes u Clarity, ali u lijevu stranu sa sliderom.

Evo jedna fotka brzinski provučena kroz LR.

https://flic.kr/p/YjBqzQ

Vjerovao ili ne ja noise reduction ne koristim! Jednostavno ga ne volim i rade cu prozvakati malo suma nego sliku kao da je bojana vodenim bojama. Pogotovo kad neki proizvodaci napisu softver gdje nafrlje noise reduction i jos uz to oversharpening.. i to cak po danu. Za to su poznati Sony ali bome i Samsung.

NorthBlue kaže...
Ja ne znam zakaj ti ocean imaš takav fetiš na te smartphone kamere, ja ne bi sigurno učio razliku između današnjih top modela da mi netko pokaže i pita kojim je slikano. Sumnjam da bi istu skužilo 99% ljudi. Kamere su vrhunske za uređaj tih dimenzija.

Ja kuzim razliku na dva metra. Recimo onaj blind test od MKBHD sto je bio. Odma sam na svaku sliku pikirao jedan mobitel.. i na kraju skuzim da sam pikirao Pixela. A pitam za RAW zato sto recimo na Nexusu sam navikao da uslikam i dobijem najbolji moguci rezultat. Imam Note 8 i ne zalim se na kameru, ali da moze bolje - moze.

ocean77 kaže...
Evo jedna usporedba RAW i JPEG...crop ove RAW fotke:

https://flic.kr/p/YjGDDA

Lijevo je RAW, a desno JPEG...nekome ce se RAW ciniti losiji iako je vidljivo koliko ima vise detalja.

https://flic.kr/p/Z1DRtj

Ma da, razlika je odma vidljiva

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice