[Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)

poruka: 982
|
čitano: 306.551
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

ja cekam da merclezbe uvali codec fix i gpu drivere u svoj rom i to posta i onda cu to stavit.. samo se nadam da to nema puno aplikacija jer vecina ovih sta rade rom nabace 4000 aplikacija (od kojih su neke duple poput dva mp3 playera itd..) i nemozes ih brisat...

btw ti si cronker nesto prica o class10 sd kartici..   class 10 kartice ti imaju jako jako niske random 4k brzine citanja i pisanja i malo iopsa i ne preporuca ih se za koristenje u mobitelima.. na njima ce ti bit usporene aplikacije ili sustav ako ga stavis..

uzmi si class4 sandisk od XY GB jer su savrseni za mobitele zbog velikog iopsa i random 4k brzina..

btw napravljena je aplikacija s kojom cemo moc vrtit romove bez koristenja racunala i odina. evo link:   http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1293993

Support the software developers. If you like their products buy them !
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: [Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)
cecenac kaže...

ja cekam da merclezbe uvali codec fix i gpu drivere u svoj rom i to posta i onda cu to stavit.. samo se nadam da to nema puno aplikacija jer vecina ovih sta rade rom nabace 4000 aplikacija (od kojih su neke duple poput dva mp3 playera itd..) i nemozes ih brisat...

btw ti si cronker nesto prica o class10 sd kartici..   class 10 kartice ti imaju jako jako niske random 4k brzine citanja i pisanja i malo iopsa i ne preporuca ih se za koristenje u mobitelima.. na njima ce ti bit usporene aplikacije ili sustav ako ga stavis..

uzmi si class4 sandisk od XY GB jer su savrseni za mobitele zbog velikog iopsa i random 4k brzina..

btw napravljena je aplikacija s kojom cemo moc vrtit romove bez koristenja racunala i odina. evo link:  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1293993

Odustao sam od kupnje te memorijske kartice, ostao sam na staroj(4gb class 4)

Inace imas neki file koji ubacis preko update.zip pa rade audio/video codeci, a ovo za drivere je isto skoro gotovo, test verzija kernela s ubacenim driverima tim je vec izbacena, jedini bug je sto u nekim aplikacijama boje nisu dobre, npr. u fruit ninja imam plave jabuke i slicne stvari(zato sam se vratio na kernel s obisnim driverima)

:D
14 godina
neaktivan

kako da na mob Kyrillos' ROM v9.5

pokušavam več par dana odgonetnut al nikako da shvatim -.-'' prije nekoliko tjedana sam kupio mob i nedavno stavio tek froyo 2.2 sad hoću ovo 

Kyrillos' ROM v9.5

jer mi je froyo prespor nemogu ništa radit na mobu sve užasno šteka...pa dal ima neko dobre volje da mi objasni kak to napravit... gledam na str http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957123  i svi oni likovi pola njih mi neda skinut one filove koji su potrebni da si stavim  Kyrillos' ROM v9.5 .... MOLIM VAS BRZI ODGOVOR  :) Hvala !

T.F.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 22:45 (tomica94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@tomica94 pola linkova ne radi jer FBI gasi stranice sa ilegalnim sadrzajima, a na tim stranicama je vecina fajlova se nalazila. procackaj po linkovima pa ces naci sta ti treba. skini si ODIN i ops za i5800, i onda cm7 u TAR obliku i u cas posla to stavis, imas upute na prvoj stranici.

14 godina
neaktivan

prčkam i ništa ne nailazim... ://///

T.F.
15 godina

Sad trenutno ti je sve u qrcu zbog FBI-a i njihovih muha...

Znam da se cm7 moze skinuti s nekih siteova, ali odina nema.(program za flashanje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://upload.slike.com/slike/skjRY.jpg

evo mog banchmarka prije i poslije moddanja.

Ubacio sam Kyrillos 9.5 OC, i kernel g3 mod 2.3

Inace probao sam i kyorarom i indroid i CyanogenMod 7 i kyrillos v 10

najstabilniji je ovako, ovi imaju previse bugova....

Usput ako nekom nesto treba od kyrillosa i kyorarom-a nek se javi imam sve sto treba ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 16:50 (miky_maus1).
15 godina
neaktivan

svaka igra i aplikacija kad ih instaliram mi pise da ili je datoteka nevazeca ili da nemam dovoljno mjesta a iman jos 120mb to mi se pocelo dogadat kad sam updeta mob na 2.2 android sta da radim?????

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

vrati mob na tvornicke postavke

16 godina

Ovo je užas, moj Galaxy 3 je svaki dan na punjaču, užasni battery drain je i u samom idle modeu. ROM je Kyrillos 9.5 OC, maksimalna frekvencija CPU-a je 800MHz, aplikacija u pozadini nemam pokrenutih, jedina žešća stvar jesu korištenje IM+ aplikacije koja mi služi za dopisivanje (alternativa Skypu) pošto skype "ždere" i RAM a i baterijicu voli popapati, te povremeni browse. Igre ne igram pa ne vidim gdje je problem... 

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi! (Thumb up i HVALA su dobrodošli :D)
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 15:28 (felonterx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
felonterx kaže...

Ovo je užas, moj Galaxy 3 je svaki dan na punjaču, užasni battery drain je i u samom idle modeu. ROM je Kyrillos 9.5 OC, maksimalna frekvencija CPU-a je 800MHz, aplikacija u pozadini nemam pokrenutih, jedina žešća stvar jesu korištenje IM+ aplikacije koja mi služi za dopisivanje (alternativa Skypu) pošto skype "ždere" i RAM a i baterijicu voli popapati, te povremeni browse. Igre ne igram pa ne vidim gdje je problem... 

oce mi to vratit mob na 2.2 i oce li mi izbrisati sve aplikacije

15 godina
neaktivan

kako ovo???

200MB(moguce prosiriti particioniranjem SD kartice, objasnit cu kako)

- memorija je prosiriva micro SD karticama do 32GB

0 0 hvala 0
15 godina
felonterx kaže...

probaj CM7, meni traje baterija do 3 dana uz igranje(1-2 sata dnevno), malo face, youtube, surfanje...

JerkoKuler kaže...

kako ovo???

200MB(moguce prosiriti particioniranjem SD kartice, objasnit cu kako)

- memorija je prosiriva micro SD karticama do 32GB

Prvo trebas custom rom, a da si malo bolje citao vidio bi da u jednom postu na prvoj stranici imas tutorial i kako particionirati.

15 godina
neaktivan
znan znan al ja se bas to ne razumim u to
13 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

probaj CM7, meni traje baterija do 3 dana uz igranje(1-2 sata dnevno), malo face, youtube, surfanje...

CM7 je pun bugova, ja sam ga imao i stvarno blokira na svaku glupost, kamera, imenik, a to sto mu baterija traje dan dva nije razlog da ga se stavi

Moja preporuka ako je vec stavljen OC kernel pravilno postaviti SET CPU,

meni baterija traje tri dana uz koristenje mobitela "expert usera",znaci 24 sata je aktivan ili wirelles ili gprs, u pozadini rade viber i whatsapp, facebook, gmail,yahoo mail, mail

droid, weather widget(sve se osvjezava u sat vremena jednom), razgovora oko 1-og sata i 10-ak poruka dnevno.

a vidite u par postova iznat koju konfiguraciju imam.Kyrillos 9.5 -G3mod 2.3 OC.

Nakon pusti pokusaja i postova i kojekakvih eksperimenata, evo mojeg savjeta za brzi rad mobitela i duzu bateriju, oni koji znaju nek ne citaju :)

1. naravit backup sd kartice

2.formatirati sd card, oni koji su je particionirali nek je formatiraju sa nekim usb format toolom,

3. instalirati Kyrillos rom v.9.0 preko ODINA

4.napraviti update kenela na 2.3

4 prekopirati update v9.5 kyrillos na karticu i uraditi update kroz recovery

5. particinirati karitcu ( uzeti 1gb)

6. odraditi v6_supercharger

7.postaviti set cpu

7.1SETCpu postaviti ovako:

Glavni profil: Min 83Mhz, Max 800-1200MHz, Scaling: Ondemand (or Conservative), Set on boot: označi
- Profiles tab: Set on boot: označi
- Profile (1): In call: 83min, 400max, Scaling: Ondemand, Priority:100
- Profile (2): Time profile: 1AM - 7AM (here put the time you sleep), min/max 83MHz, Scaling: Powersave, Priority: 99
- Profile (3): Screen off: 83min, 400max, Scaling: Ondemand, Priority:98
- Voltages:Probati -100mV na svim frekvencijama 500-1200. Ako se bude rušio mob ili zamrzava -75mV/-50mV, apply, set on boot: označi

8. odraditi speedfix, ovaj postupak ubrza citanje i zapis na sd karticu ovisi koju imate sd u mobu(koji class) download skritehttp://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=553606&d=1301255456

Onaj tko ovo uradi garantiram mu puno brzi mobitel i bateriju trajanja 2-3 dana.

Nisam sve detaljno pisao, kako sta napraviti ali na pocetku topic-a sve pise ;))

Puno srece, pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:51 (miky_maus1).
15 godina
miky_maus1 kaže...
CroNk3r kaže...

CM7 je pun bugova, ja sam ga imao i stvarno blokira na svaku glupost, kamera, imenik, a to sto mu baterija traje dan dva nije razlog da ga se stavi

Moja preporuka ako je vec stavljen OC kernel pravilno postaviti SET CPU,

meni baterija traje tri dana uz koristenje mobitela "expert usera",znaci 24 sata je aktivan ili wirelles ili gprs, u pozadini rade viber i whatsapp, facebook, gmail,yahoo mail, mail

droid, weather widget(sve se osvjezava u sat vremena jednom), razgovora oko 1-og sata i 10-ak poruka dnevno.

a vidite u par postova iznat koju konfiguraciju imam.Kyrillos 9.5 -G3mod 2.3 OC.

Nakon pusti pokusaja i postova i kojekakvih eksperimenata, evo mojeg savjeta za brzi rad mobitela i duzu bateriju, oni koji znaju nek ne citaju :)

1. naravit backup sd kartice

2.formatirati sd card, oni koji su je particionirali nek je formatiraju sa nekim usb format toolom,

3. instalirati Kyrillos rom v.9.0 preko ODINA

4.napraviti update kenela na 2.3

4 prekopirati update v9.5 kyrillos na karticu i uraditi update kroz recovery

5. particinirati karitcu ( uzeti 1gb)

6. odraditi v6_supercharger

7.postaviti set cpu

7.1SETCpu postaviti ovako:

Glavni profil: Min 83Mhz, Max 800-1200MHz, Scaling: Ondemand (or Conservative), Set on boot: označi
- Profiles tab: Set on boot: označi
- Profile (1): In call: 83min, 400max, Scaling: Ondemand, Priority:100
- Profile (2): Time profile: 1AM - 7AM (here put the time you sleep), min/max 83MHz, Scaling: Powersave, Priority: 99
- Profile (3): Screen off: 83min, 400max, Scaling: Ondemand, Priority:98
- Voltages:Probati -100mV na svim frekvencijama 500-1200. Ako se bude rušio mob ili zamrzava -75mV/-50mV, apply, set on boot: označi

8. odraditi speedfix, ovaj postupak ubrza citanje i zapis na sd karticu ovisi koju imate sd u mobu(koji class) download skritehttp://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=553606&d=1301255456

Onaj tko ovo uradi garantiram mu puno brzi mobitel i bateriju trajanja 2-3 dana.

Nisam sve detaljno pisao, kako sta napraviti ali na pocetku topic-a sve pise ;))

Puno srece, pozdrav

Nema vise cm7 tolko bugova kolko je imao, sve radi, do sad nisam imao ni 1 problem.

Samo trebas napraviti na cm7 alpha 7 nekoliko update-a.

baterija na 1260MHz traje 2 dana na performance.

15 godina

Evo, zdanjih dana sam se malo igrao s mobom(isprobavao razne ROM-ove) i zavrsio opet na kyorarom-u.

Uspio sam sloziti dobre postavke u chainfire3D i sad mogu igrati gangstar west coast hustle bez ikakvog laga(jedino dok sam u autu mora iskljucit radio jer inace lagga)

Ako bi netko igrao:

http://adf.ly/55j5f  <--Kyorarom

http://adf.ly/55jGc <--Chainfire3D(pro)

http://adf.ly/55jJo  <-- plugini za Chainfire

http://adf.ly/55jV3  <-- stari Superuser

Znaci sad tutorial:

1. flashajte kyorarom (0,5,0 verziju, nemojte updateati) i instalirajte stari superuser(novi blokira chainfire-a)

2. instalirajte chainfire 3d

3. pokrenite chainfire i instalirajte drivere

4. stavite plugine na sd karticu(prvo extract da dobite mapu plugins i tu mapu stavite na sd)

5. reboot moba

6. udite u chainfire i stisnite install plugins i instalirajte sva 3 plugina

7. odite pod defalut settings i odaberite reduce texture quality, reduce texture size, disable mapbuffer emu, qualcomm plugin i hide cf3d id.

8. instalirajte bilo koju zahtjevniju igru i uzivajte {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imao sam neko vrijeme Kyorarom 0.5.1, pa sad imam Kyrillos 9.5. Oba su odlična i vrlo su male razlike. Baterija traje po 2 3 dana bez problema i brzi su.

CroNk3r - Jesi probao ROM-ove na Gingerbreadu i od koga? Kakvi su?

Tko pod drugim jamu kopa dvije sreće grabi ali ćud nikad!!!

0 0 hvala 0
15 godina
sako9800 kaže...

Imao sam neko vrijeme Kyorarom 0.5.1, pa sad imam Kyrillos 9.5. Oba su odlična i vrlo su male razlike. Baterija traje po 2 3 dana bez problema i brzi su.

CroNk3r - Jesi probao ROM-ove na Gingerbreadu i od koga? Kakvi su?

Probao sam kyrilosovog i cm7, oba su dobra, kyrillos je malo bolji(ipak se marcellusbe koncentrira samo na fixanje bugova a ne na tweak rom-a)

jedini problem je sto ne podrzava neke formate videa i zna zastekati tj nece se vratit mob u prvobitni polozaj nekad(zacvika u landscape), ali je i tano upotrebljiv...

Performanse su podjednake kao i u kyorarom-u, al opet cm7 ima neke bugove pa sam odlucio jos ostati na froyo rom-u.

Za 2-3 mjeseca ce biti bugless cm7 (prema mojem misljenju) i onda prelazim na njega, jos ako uspiju drivere za gpu slozit custom onda ce biti mobitel u rangu galaxy s-a.

13 godina
neaktivan

ovo sa chainfire i plugin za njega si mogao stavit na prvu stranicu da stoji tamo stalno i da je preglednije.

14 godina
neaktivan

danas sam pokušal stavit na svoj i5800 kyrillos 9.0 i sad mi niš ne radi -.-'' neda mi se nit upalit mob nit niš.... a nemrem doći u onaj menu kad stisneš (vol + home + power) da napravim factory restart da mi vrati stari software :( nemrem niš :( sutra moram odnesti mob na servis da mi poprave to ak budu mogli.... :(

T.F.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tomica94 kaže...

danas sam pokušal stavit na svoj i5800 kyrillos 9.0 i sad mi niš ne radi -.-'' neda mi se nit upalit mob nit niš.... a nemrem doći u onaj menu kad stisneš (vol + home + power) da napravim factory restart da mi vrati stari software :( nemrem niš :( sutra moram odnesti mob na servis da mi poprave to ak budu mogli.... :(

U ako nemožeš doći u download mode onda si ga hardbricko

robimarko@gmail.com
15 godina
cecenac kaže...

ovo sa chainfire i plugin za njega si mogao stavit na prvu stranicu da stoji tamo stalno i da je preglednije.

Stavit cu {#}

tomica94 kaže...

valjda hardbrick kao sto je vec netko reko...

kad ga upalis ti se pojavi onaj screed: gt-i5800 ?

Ako se pojavi jos se moze spasiti.

14 godina
Ako ti se pojavi GT-i5800 onda ga se može spasit
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

na kyrillos v9.5 ne radi chainfire3D sa marketa, uzmite verziju v2.8, onda radi

pluginove mozete skinuti ovjde https://rapidshare.com/#!download|257tl5|76328070|Plug-ins.rar|9|R~29DA30EB8C9D3536B20C17413A789E76|0|0

15 godina
miky_maus1 kaže...

na kyrillos v9.5 ne radi chainfire3D sa marketa, uzmite verziju v2.8, onda radi

pluginove mozete skinuti ovjde https://rapidshare.com/#!download|257tl5|76328070|Plug-ins.rar|9|R~29DA30EB8C9D3536B20C17413A789E76|0|0

Ima gore link 3.3 verzije koja radi.

13 godina
neaktivan

3.3 ne radi !!!

15 godina
miky_maus1 kaže...

3.3 ne radi !!!

jesi probao ovaj gore prema tutorialu?(prvo downgrade superusera)

13 godina
neaktivan

jesam, neide...

v.2.8 radi ko avion

jos jedan savjet trebalo bi iu sticky stavit speedfix SD kartice

i ako ima video za unlock{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 15:30 (miky_maus1).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice