Moj stari ima Mayu v2, i sve OK.
Dosao danas mob intereuropom u Ri, ne radi mic :(
ja sam sa svojim prezadovoljan i dan danas sve radi,cini se da sam ugrabio dobar primjerak
ja sam sa svojim prezadovoljan i dan danas sve radi,cini se da sam ugrabio dobar primjerak
Šteta, mob se čini super...samo da nema te tvorničke greške.
Dobro je što se može tražiti novi uređaj, a valjda ću imati više sreće drugi put (bar se nadam) :D
Samo nemojte taj mob kupovat u linksu kao i bilo šta, najme kao stari kupac, godinama kupujem u linksu naravno nisu stali na moju starnu, mob sam predao kao reklamacija na servis u petak nakon 15 dana što je bio prvi put na servisu, oni dan danas nisu mobitel dopremili u ovlašteni servis.
Dakle ljudi, Links zaobilazite u širokom krugu.
Znam da nije tocno ovaj model, ali da ne otvaram bezveze novu temu :)
Znaci jucer sam kao drugi mob u svijetu medija uzeo gigabyte rome r2 i zadovoljan s mobom, ali ne radi jedna stvar pa ako netko zna slucajno popraviti. Znaci problem je u tome da je u njemu sim kartica i da kada se ukljuci net, ima normalno znak da je na 3g mreži ali kada idem na internet , net uopce ne radi. Sad dali možda zna tko kako to tocno popraviti jer je glupo da net ne radi na mobu a ima normalno znak da radi
Podesi pristupnu točku (APN) za svog operatera.
Mob na servis, to je moj delal!
Uzmio neki drug mobitel , jeftini ako treba i net će ti radit (to napravi u dučanu ako ti neko soli pamet kak su meni), samo se pobrini da imaš aktiviran net preko sima i da imaš love.
Omdah ga vračaj i traži izmjenu ili neka ti vrate lovu inače buš ko ja, jer ovi majmuni u servisu, kak ti testiraju uređaj i onda ga dobiš servisiranog i net ti opet nebu delal!.
Ovaj mobitel koliko vidim ima sve više problema, jao si ga nama koji ga više nemremo vratit a koliko vidim mislim da svako mora strepit da bu mu uređaj krepal, užas... stvarno loše....
Podesi pristupnu točku (APN) za svog operatera.
Nebi rekao, androdi sve sam dela..
kak znam..?
pa imam zamjenski, net mi dela ko lud!, surfam u 3g s tele2 karticom.
Do APN-a je, moja Maya M1 v2 isto nije na internet mogla kad sam ju tek uzeo, samo sam nazvao tmobile i poslali su mi postavke i sve radi kako treba :)
Evo sam da vam kažem, imam Mayu već mjesec dana, radi bez beda i nije za servisa i čini se da sam stvarno dobio dobar primjerak, a i prvi sam ga uzeo koliko vidim ovdje.
Kao mane mobitela koje sam skužio kroz korištenje su:
Malo je tih mic (nije pretih ali nešto manje od prosjeka)
GPS ne radi najbolje (fix-om se popravi)
Zna se grijati dok se igra neka zahtjevnija igra (Turbo racing npr)
Preslaba bljeskalica (ako mislite slikat u mraku, morate bit udaljeni od predmeta max 1m)
Na suncu se ekran ne vidi najbolje al mogu se pisat poruke
Nema zaštitu protiv grebanja (riješio sam to kupnjom screen protectora)
Dobre stvari mobitela:
Vrhunski optimizirano sučelje (evo već je prošlo mjesec dana otkad sam update-ao na novu verziju, svaki dan mobitel mučim i još se nije nimalo usporio, radi kao od prvog dana)
Općenito brzina uređaja, otvaranje aplikacija, sve se dešava trenutno i leti
Odličan 1080p/720p video (odlična količina detalja, prezadovoljan sam)
Brz procesor/dobra grafa/dobra količina RAM-a za igre, sve do jednu mogu igrati bez trzanja
Dobar ekran (prikaz, kutevi gledanja i sl)
Kvaliteta izrade (odlično sjeda u ruku, ne klizi ni sl.)
Odlično vozi preglednikom (3G/Wifi, šiba na internetu ko lud :D )
Uglavnom otkad sam ga uzeo ima već dva mjeseca otprilike (malo manje), prezadovoljan sam, mane većinom nisu velike, bar za moje potrebe mi ne smetaju te mane, brz, pouzdan i sve mi leti zasada, zadovoljan sam :)
Ja sam instalirao Battery doctor, Seeder, Nova Launcher, Greenify i ove aplikacije su brzinu digle na novi nivo. I preporučam Touchpal X tipkovnicu sa Google playa, besplatna je
Cheers
Kakav APN, pa daj onda neki tutorial i bolje preciznije objasni o čemu se radi jer kolega mi radi na slaganju u servisu!
Daj mi reci zašto mi onda na isti andorid 2.2 na Prestigio koji je slabili i bez drkanja mobitel leti po internetu kod lud?, o čem se radi..... kako to da jedan Prestigio (neki 4300) može bez beda surfat a jedna Maya ne može. Osim toga zvao sam i ja operatera i razgovarao s tehničarem i on mi je odmah sugerirao da provjerim ispravnost uređaja!, također sam kupio novu karticu (tomato, kažu da ima sjajn net) isto.... isto i isto......
Ili ti radiš za nekog tko prodaje te uređaje, neš od tog ziher jer moj problem je dobro provjeren i patio sam se dobrih 7 dana samo da bi bio siguran da je uređaj ispravan.
Kakav APN, pa daj onda neki tutorial!
Daj mi reci zašto mi onda na isti andorid 2.2 na Prestigio koji je slabili i bez drkanja mobitel leti po internetu kod lud?, o čem se radi..... kako to da jedan Prestigio može bez beda surfat a jedna Maya nemože. Osim toga zvao sam i ja operatera i razgovarao s tehničarem i on mi je odmah sugerirao da provjerim ispravnost uređaja!
Ili ti radiš za nekog tko pšrodaje te uređaje, neš od tog ziher jer moj problem je dobro provjeren i patio sam se dobrih 7 dana samo da bi bio siguran da je uređaj ispravan.
Ja govorim samo iz mog iskustva, razumiješ?
A što se tiče tog Prestigia, on je očito u sebi imao već upisan APN od Tele2 il kojeg već operatera (To sam proizvođač upiše).
Evo ovdje APN postavke za Tele2:
http://www.tele2.hr/podrska-korisnicima/privatni-korisnici-bonovi/tehnicka-podrska/instalacija-mms-a-i-prijenosa-podataka/ccs106/?typid=1
Ako ne rade, pogledaj kod nekog tko ima Tele2 i ide na internet preko njega i njegove APN postavke pogledaj i tako i sebi namjesti.
Kod Maye M1 v2 APN namještaš ovako:
Postavke->više...->mobilne mreže->Nazivi pristupnih točaka
I izradiš novi APN i to je to, ako ne radi, kažem pogledaj kod nekog ko ima istog operatera i spaja se na internet preko njega i prema njegovim postavkama i sebi namjestiš (tako sam npr frendici namjestio na Xperii L postavke za Tele2)
Ako ni tako neće da se spaja na net, onda već ide na servis jer nešto nije ok, iako bi ovo trebalo bez beda raditi
Da ali gle..
kako, kada resetiraš andorid?, šta onda... a ja sam si to napravil a uređaj je free, nije ni iz jednog paketa, osim toga frend mi ima HTC i baš sam se raspitivao o tome ; "da li ima koja skrivena postavka?", svi kažu just plug 'n' play sustav kod Androida, tako i kod Win8.
Čak i ovi u Vipu su mi isto rekli jer sam ih pitao zbog tomato kartice jer ni ona nije radila!
Kak sad?
Da ali gle..
kako, kada resetiraš andorid?, šta onda... a ja sam si to napravil a uređaj je free, nije ni iz jednog paketa, osim toga frend mi ima HTC i baš sam se raspitivao o tome ; "da li ima koja skrivena postavka?", svi kažu just plug 'n' play sustav.
Čak i ovi u Vipu su mi isto rekli jer sam ih pitao zbog tomato kartice jer ni ona nije radila!
Kak sad?
Pusti to što su ti rekli...
Uređaj postavke uzima sa SIM kartice, ali ne uspije to uvijek (ovisi i o kartici i o uređaju) i nekad je potrebno manualno unijeti postavke.
Ma ne ok ak je tak , onda svi ovi prodavači u linksu su za ku****!
kao i tehničari?
no moram priznat da onda i taj Smarphone je drek živi , kad ženi shit koji je kupla za smiješnih 700kn i ima androdid 4.0 mislim, radi kao švicarski sat, bez drkanja.... samo je pital koju konekciju očeš....
Mislim.... užas ako je tako...
Mislim da nekaj ne štima s tim, on mora povuč podatke s sim kartice ako ima taj novi 4.2 Android.
Stvarno ako ste vi u pravo opet je to ljaga na uređaj i na sve ove servise, kao i ovlašteni servis i njihove stručnjake, pa Vas bi trebalo onda zaposlit tam da primate plače za sve njih.
šta da kažem...
hvala!
Javim se s problemom, što i kako....
no tražit ču produljenje garancije, to kaj su oni papci (ako je tak) to je njihov problem.
Gledaj kolega, ovo je kineski uređaj, dakle kopija, rebrand nekog kineskog uređaja i on nema većinom sve APN postavke, ovisno ako proizvođač ugradi ili ne, razumiješ?
To koja verzija androida je u pitanju (4.0.4 / 4.2.1) to nema veze sa APN postavkama, zapravo je u pitanju stvarno banalna greška, a o MOBIS servisu neću pričati, većina ljudi tamo nema pojma šta rade, pogledaj samo kada guglaš njih, vidi šta će bit rezultati pretrage, sve nezadovoljni korisnici, a o ovome kakvi su ljudi u Linksu, to neću raspravljati.
Ako si iz ZD, javi mi se lijepo i zajedno ćemo otić na piće i sredit ću ti to, nije ni najmanji problem
pozz, sretno
Ma ne ok ak je tak , onda svi ovi prodavači u linksu su za ku****!
kao i tehničari?
Mislim da nekaj ne štima s tim, on mora povuč podatke s sim kartice ako ima taj novi 4.2 Android.
1. Oni su prodavači, ne serviseri.
2. Oni su većinom studenti zaposleni preko student servisa, uglavnom znaju samo ono što im piše, za ostalo te šalju kod drugih.
3. Misliti je dr.k znati, da izvineš.
Ne naprave to puno skuplji uređaji da bi taj kinez. Frendu to nije napravio S3, problem je bio do kartice.
ali kak do kartice?
ne kužim.... ovo je sad diskusija, bez uvrede...
Pazi još jednom, imam zamjenski uređaj i ta ista kartica radi ko švajcarski sat.
Buraz mi ima stari andorid i staru karticu (HTC neko djubre), pa stavio sam i u njegov.......sve dela.
Ma ovo je ekipa koja je tamo dugo (pričam za "tehničku službu Tele2") također i za ovlašteni servis (ali to ne garantiram), ali budemo vidli to..... kad se uređaj vrati.
znam za stare rage od mobitela nekad ti su ti trebale postavke, ali danas.., sve je unutra već zapisano,, android to odmah pročita i exe-cuta heehe
Ja ne kažem da tvoj uređaj nema kvar, da se razumijemo.
Kažem da to automatsko namještanje postavki ne funkcionira kako si ti zamislio. I ne funkcionira uvijek.
Gledaj kolega, ovo je kineski uređaj, dakle kopija, rebrand nekog kineskog uređaja i on nema većinom sve APN postavke, ovisno ako proizvođač ugradi ili ne, razumiješ?
To koja verzija androida je u pitanju (4.0.4 / 4.2.1) to nema veze sa APN postavkama, zapravo je u pitanju stvarno banalna greška, a o MOBIS servisu neću pričati, većina ljudi tamo nema pojma šta rade, pogledaj samo kada guglaš njih, vidi šta će bit rezultati pretrage, sve nezadovoljni korisnici, a o ovome kakvi su ljudi u Linksu, to neću raspravljati.
Ako si iz ZD, javi mi se lijepo i zajedno ćemo otić na piće i sredit ću ti to, nije ni najmanji problem
pozz, sretno
E hvala!
Ovo je najbolji odgovor, ma on ima unutra 4.2.. i apsolutno imaš pravo, je greška je .... ma jeb** mobis, sječam se kad su bile one nokije (matrix) i one N95 (legende) i prije njih one rage sjajne, pa ljudi su dolazili , nekima su popravljali mobitele, sječam se lika koji je gamalio tamo u Heinzlovoj da mu nisu napravili backup podataka a čovijek im napisao na nalog da ima podatke, ma kreteni......
Sad sam se opekao i jako mi žao, mislim... ako su u stanju vratit uređaj s isotom greško onda se zna koliko su sposobni.....
nažalost nisam u ZD, neg sam u ZG (ali pajdo hvala)
Ma momci, svi imate pravo.... možda se može ili ne može u postavkama ali to bi oni trebali meni govorit jer ipak su oni tamo a ja sam potrošač!
Tako da Hvala svima, naravno budem ovdje bacio report što i kako je bilo.
no znajte da eto..... nažalost moramo pazit od koga i šta kupujemo, osim kaj platimo jako puno a cijene još nisu pale od ulaska u EU (trebale su zbog carine i bla...) nego nas još i zaje*** .
Hvala svima na vašoj pomoči i sugestiji, budem sve probao ako uređaj opet dobim s tom greškom u ruke!
Peace!
U Vemilu mi upravo uredno zamjenili neispravan m1 v2 za novi. Doslo intereuropom u Ri, iduci dan poslao nazad o njihovom trosku, oni odmah javili da mogu poslat drugi ili ga mogu doc podic, ljepo od njih. Dosao u ducan, odmah ga tamo testirao.
BTW, bili su najjeftiniji, kao u dobra stara vremena ...
Dali se vama na ovom uredjaju Android resetira? Jucer sam podigao novi sa servisa, i danas mi se valjda barem 5 puta android rebootao. Ali nije to onaj reboot koji se rucno moze napraviti, brzi je, nekih 5-10 sekundu traje, niti ne pita PIN od kartica kao na obicnom rebootu. Nisam uspio skuziti zasto, dali zbog moje SD kartice koju sam uzeo sa starom Maya m1 v1, ili zbog neke app sto sam skinuo, nemam pojma!
Dali se vama na ovom uredjaju Android resetira? Jucer sam podigao novi sa servisa, i danas mi se valjda barem 5 puta android rebootao. Ali nije to onaj reboot koji se rucno moze napraviti, brzi je, nekih 5-10 sekundu traje, niti ne pita PIN od kartica kao na obicnom rebootu. Nisam uspio skuziti zasto, dali zbog moje SD kartice koju sam uzeo sa starom Maya m1 v1, ili zbog neke app sto sam skinuo, nemam pojma!
Stavi drugu karticu, za koju si siguran da je 100% ispravna. Resetiraj mobitel (vrati na tvorničke postavke - pazi - time ćeš izgubiti sve što se u njemu nalazi!) i u mobitelu formatiraj karticu. Ako ti se resetiranje događa i nakon toga, vrati uređaj na servis.
Stavi drugu karticu, za koju si siguran da je 100% ispravna. Resetiraj mobitel (vrati na tvorničke postavke - pazi - time ćeš izgubiti sve što se u njemu nalazi!) i u mobitelu formatiraj karticu. Ako ti se resetiranje događa i nakon toga, vrati uređaj na servis.
eh, lako tako, ocu izbjec to ... jer ako se i drugima isto desava onda nije do moje kartice!
Uglavnom, izvadio sam karticu i sada cu vidjeti dali se resetira.
Kakve koristi bi imao od infomracije da se to događa i drugima? To bi samo značilo da i mobiteli drugih moraju na servis. To se jednostavno ne smije događati i takav uređaj ili se vraća na servis ili se traži povrat novca ako se problem ne može ukloniti. Nema tu neke filozofije.
Danas sam frendu slucajno pukao ekran(digitizer) na Mayi M1, vrtio sam kljuceve u ruci i pali su mu na mob i napukao je malo ekran, E sad, gledam na ebay-u nema nigdje za nabaviti, pa sta mislite gdje da nabavim digitizer i koliko bi me kostalo?
Danas sam frendu slucajno pukao ekran(digitizer) na Mayi M1, vrtio sam kljuceve u ruci i pali su mu na mob i napukao je malo ekran, E sad, gledam na ebay-u nema nigdje za nabaviti, pa sta mislite gdje da nabavim digitizer i koliko bi me kostalo?
Ili ti imaš neke velike ključeve ili taj mob nije kvalitetno napravljen. Prvo oni problemi s mic pa sad ovako pucanje ekrana. Sve mi se više čini da ovaj model treba zaobić u širokom luku.