gledaj, na tjelesnom smo bili i ja sam na onom velikom privjesku vrtio kljuceve, kljuc mi je ispao i zavrtio se jako i zabio direktno na mob koji je bio njemu u rukama i jos je mob pao na pod, samo je na jednom mjestu napukao(digitizer).. pa da je pao ovako na galaxy s cetvorku pukao bi
ima li tko kakav prijedlog gdje da narucim?
Ak ništa službeno ne pronađeš, probaj se informirati o ovome. Imaju različite ekrane, ali možda su im digitizeri jednaki. Ako nisu onda bi bilo najbolje da kontaktiraš neki servis kod nas - možda neki koji popravlja kineske mobitele pa možda ima ili može doći do kompatibilnog digitizera.
Kada sam sve resetirao, uređaj se vise ne reboota. Ne kuzim sto ga je smetalo, jer kada sam i izvadio sd karticu, nije pomoglo, tek onaj factory reset u Settingsima.
Inace, problem sa defaultnim APN postavkama je da se IP adresa proxy servera postavi na mobile data konekciju, a ne na MMS, tamo ostane prazno. Onda ja cut/paste te IP adrese iz mobile data u MMS, i sve radi.
To se inace meni desilo i na m1 v1 i na m1 v2 na Tele2.
Kada sam sve resetirao, uređaj se vise ne reboota. Ne kuzim sto ga je smetalo, jer kada sam i izvadio sd karticu, nije pomoglo, tek onaj factory reset u Settingsima.
Što ga je smetalo? Valjda oštećen keš ili neke druge privremene datoteke ili datoteke s postavkama. Resetairanjem sve to pobrišeš i "počneš ispočetka".
Inace, problem sa defaultnim APN postavkama je da se IP adresa proxy servera postavi na mobile data konekciju, a ne na MMS, tamo ostane prazno. Onda ja cut/paste te IP adrese iz mobile data u MMS, i sve radi.
To se inace meni desilo i na m1 v1 i na m1 v2 na Tele2.
Probaj fleshat najnoviji ROM iz recovery-a
Probaj fleshat najnoviji ROM iz recovery-a
Postoji jedna pametna izreka - Don't fix if it ain't broken, iliti Ne popravljaj ako nije pokvareno. Njemu bih savjetovao upravo to - ako je riješio probleme, da više ništa ne dira.
Evo vračam se ja s svojim jadama s servisa!, dakle ;
digao sam uređaj jučer 31.10 i odmah sam išao probat postavke, tj APN postavke ručno ukucat i uređaj radi, naravno .
No prije svega da Vam ispričam što sam 2 dana prije radio, dop***** mi sve i nazvao sam u Mobis na reklamacije, javila mi se ženska koja je bila full pristojna i susretljiva ali to tek nakon što sam ju oprao, jednostavno sam popljuvao njihove tvrdnje da je uređaj ispravan, pa i da jest zašto (kvragu) ne kažu u čem je problem onda.
Naravno, čuo sam se i serviserom iz linksa koji mi je isto dao naputak o ovim spomenutim postavkama o APN (ručnom ukucavanju podataka za spajanje na internet) i da če on čim uređaj stigne, osobno isprobat uređaj... tak je i bilo jer pri preuzimanju uređaja sam primjetio več tele2 postavke, ja sam samo prilagodio za net (bilo je za mms valjda).
Eto, što reć.. bez uređaja skoro mjesec dana uređaj skroz ispravan, problem je bio u ne-informiranosti ljudi koji prodaju uređaj, servis i kompletna teh podrška samog operatera (tele2), mislim.... razumjete me!
Što se tiče samog links trgovine, mislim... ok je ekipa ali ipak... treba više ulagat u sebe, a po pitanju "customer care"-a odnosa totalna banana, vele sad bu hitno pa se oduži na mjesec dana, uređaj čeka danima preuzimanje u ovlaštenom i niz logističkih grešaka, nadam se da če to popravit. Neko bi sad rekao što nisi ti ?, e pa nisam jer smatram ako sam tebi (njiima) dao novce, brini se za to kako god znaš (kako si i uzeo maržu). Sad smo ušli u EU a one osnovne zakone i potrošačkim pravima nismo usvojili, da sam ga kupio vani ovo svoje bi rješio drugi dan, samo bi došao na reklamacije s uređajem i rekao bi ; daj mi pare ili mjenjaj uređaj i daj mi popust!.
Eto, malo s teme o mobitelu o Links trgovni.
Zahvljajem se svima koji su mi dali savjet o postavkama.
btw
kupio sam foliju i zaštitu, preporuka... samo 65 kn je preveč za to definitivno.. od sad kupujem preko e-bay-a ovakve sitnice ali je bila frka.
Drago mi je da si rijesio sve, inace koma je taj MESC, nisu strucni nimalo
LP
Nakon sto sam procitao cijelu ovu temu vidim da ovaj mobitel bolje ne kupovati .
Jer velike su sanse da ce crknuti u roku od mjesec dana.
Nego da pitam dal ima tko kakvih informacija kakav je ovaj model
gsmart Aku A1 . Dal isto crkava jako brzo ili valja cemu ?
Nakon sto sam procitao cijelu ovu temu vidim da ovaj mobitel bolje ne kupovati .
Jer velike su sanse da ce crknuti u roku od mjesec dana.
Nego da pitam dal ima tko kakvih informacija kakav je ovaj model
gsmart Aku A1 . Dal isto crkava jako brzo ili valja cemu ?
Aku kupila moja frendica iz BiH, ja joj ga donio iz Hr, rootao sam ga istim načinom kao Mayu, fin mali telefončić, samo od kamere ne očekujte čuda.. i da napomene, sa Snap kamerom snima video i 720p sa 30fps bez beda
Moja Maya v2 i dan danas radi, pala mi je 4/5 puta, malo su joj rubovi izgrebani, al i dalje radi bez beda, mogu reći da nisam požalio kupnjom ovog mobitela, niti jedne kune :)
Jel tko probao CyanogenMod na ovom mobu?
Evo malo nešto više info o ovom samrtu
http://www.gigabytecm.com/images/techdoc/M1v2/UM_Maya%20M1_v2_ENG_20131023.pdf
Nego, ako ga uzmete, obavezno odmah kupujte sd karticu jer je memorija mala!
Nakon mjesec dana, OPET crko mirkofon! Da podjsetim, nije radio niti na prvom uređaju koji sam dobio, zamjenili mi odmah za novi, i eto novi izdržao punih mjesec dana:)
Ovo je valjda najnekvalitetnija serija mobitela koja je ikada proizvedena.
Nakon mjesec dana, OPET crko mirkofon! Da podjsetim, nije radio niti na prvom uređaju koji sam dobio, zamjenili mi odmah za novi, i eto novi izdržao punih mjesec dana:)
Ja sam im odmah nakon prvog rekao da mi vrate novce, cekao sam 4 tjedna na to ali izgleda da nisam pogrijesio.
Čini se da sam ja sretnik, moj dan danas radi :D
Možda da promjene ime u GŠkart
Meni je nevjerojatno da Gigabyte radi ovako loše uređaje, a prodaju poprilično kvalitetne matične/grafičke itd.
I nije samo ovaj mobitel, s Rio R1 također ima puno problema, ostale nisam ni gledao...
Meni je na prvome crko mikrofon drugi dan, vratio sam ga i nakon 2 tjedna dobio novi. Sad mi se na novome unutar tjedan dana pojavilo par blijedih pixela, tako da sam ga vratio u Protis i tražio povrat novca.
Sad čekam potvrdu od Mobisa o tome je li povrat novca odobren... Stvarno je loša ova serija, definitivno odustajem od ovog mobitela. Sad treba nać nešto za sličnu lovu sa sličnim specifikacijama. :/
Nakon loših vijesti i turbo razočaranja s ovim smartom, još jedno i to globalno : mob nema 4gb memorije, ima samo dvije!
Ovo ne kupovat, totalni shit od smarta.
Pozdrav svima
Pratim ovu temu dosta dugo i imao sam namjeru kupit ovaj mobitel, ali kad sam vidio koliko ljudi ima problema s njim onda sam odustao (mislio sam kupit Alcatel OT Idol) sve dok nisam vidio poruku forumasa (koja je jako brzo obrisana) da prodaje ovaj mob i to model koji radi OK .
Odmah sam mu se javio i prije par dana sam kupio ovaj mob od forumasa MARKOZD15 .
Mob je pravo osvijezenje naspram mog dosadasnjeg mobitela Huawei U8650 .
Na prvu ostao sam ugodno iznenadjen samim izgledom, uzivo izgleda puno ljepse (i tanje) nego na svim slikama i filmovima sto sam pogledao po netu (a pogledao sam ih stvarno dosta).
Nakon paljenja mobitela okran me ocarao zivim bojama i detaljima, druga stvar je bila sama brzina i fluidnost mobitela koja je bila WOW !
Doslovno sve se desava trenutno i nema nikakvih zastajkivanja.
Par slova o potrosnji/izdrzljivost baterije.
Na mobu su dvije SIM kartice (Tele2 i T-Com).
Cijelo vrijeme je upaljen Wi-Fi (imam ga na poslu i doma), sinhronizacija Gmail-a, Twitter-a, vrijeme + system info (refresh 30min), BugDroid widget-a, nekoliko poziva, puno surfanja, citanje Twittova, slikanje itd. - znate kako je kad dobijete novi mob, non-stop nesto cackate po mobu .
Namjestio sam da mi se mob gasi svaki dan u 00:30 i upali se u 8:30 (ova mogucnost mi se ful svidja , prije sam uvijek rucno stavljo mob u Airoplane Mode), i mob je izdrzao 1dan i 16sati
s tim da Screen ima 5h10min (bez ikakvih aplikacija za reguliranje baterije ili slicno).

Nazalost, cini se da dosta ekipe ima problema s mobitelom ali volio bih i da se jave ljudi kojima ovaj mob radi OK (cisto da se vidi da ima i takvih) da ne bi ispalo da je samo 1 od 100 mobitela ispravan.
Mala anketa:
5 | Imam ovaj mob i radi mi OK |
---|---|
3 | Imam ovaj mob i NE radi mi OK |
Pozdrav! Neznam dali kasnim sa ovom informacijom, a neda mi se čitat sve postove unazad, ali sa Framaroot 1.7.0. apk može se rootat i unrootat svaki GSmart, barem tako tvrde na XDA odakle se može i preuzet. Ja sam tako rootao aku a1. Još da mi je riješit cwm.
Zna li se ista o update-u na 4.3?
To ti o upgrade memoriji nešto?, jer ti ja to ne kužim, no našao sam na njihovoj stranici neke upgrade pakete koji ne rade (naravno).
Što se tiće upgrade andorida za sada smo na nuli, ovo je provjerena informacija jer sam slao upit proizvođaču!
update:
Evo nešto sam našao
http://kitkatjellybeanq.blogkats.com/2013/07/upgradeupdate-gigabyte-gsmart-maya-m1_23.html
tutorial kako složiti i upgrade na 4.3
Što se tiće upgrade andorida za sada smo na nuli, ovo je provjerena informacija jer sam slao upit proizvođaču!
Mozes li molimte pojasnit ovu recenicu, sto su ti rekli iz gigabajta oko upgradea na 4.3?
thanx.
Očito su rekli da ništa od update-a
Imam problem sa aplikacijama (Hay Day, Facebook, m-Zaba...) koje rade samo kad imam uključen wi-fi.
Internet i Viber rade normalno.
Zna li netko o čemu je riječ?
pozdrav!
nakon mnogo review-ova i ove teme na bug-u odlucil sam se i ja za Mayu M1v2... presao sam s Lumie 710 pa se na ekran (velicinu) jos privikavam, ali inace me mob odusevil na prvu :D
jedini problemcic je bil s SD karticom koju nije htio prepoznati, ali nakon par restarta radi ko urica (vjerojatno mu smetalo to sto sam karticu stavil prvo u kompa pa onda u mob)
decki, kolko mogu ocekivati od baterije? ovako mi sad izdrzi cijeli dan s puno prckanja, wifi + 3g
nakon WP 7, fluidnost sustava me ugodno iznenadila :D bil sam na WP preko god dana i nijedan crash/freez/restart nije bil pa imam velika ocekivanja od Androida, za sada je ok...
i mikrofon radi ok, kao i GPS
mob sam kupil u Links-u za 1600kn i dolazi za 4.2.1, rootat ne mislim jer me malo gara hebe.
nek, ak moze koja preporuka za appove ? imam Nova luncher i battery doctor od ovih kaj ste spominjali + ostale neke moje điđe miđe koje sam imal i n WP
ugl, mobom sam za sad izuzetno zadovoljan :D puno muzike za malo para kako bi se reklo
Rootaj ga i skini se Greenify, tako ćeš uštedit na bateriji, pazi da si gasiš Wifi i 3G kad ti ne treba. GPS također.
Ne brini za garanciju.
Dobar dan. Planiram kupit ovaj mobitel i to u roku par dana. I citam malo na netu ima dosta kometara na to da mikrofon dosta cesto rikne. Pa bi vas molio neko ko ima taj mobitel ili ko zna nesta o tome da me savjetuje. Hvala ljepo LP
Dobar dan. Planiram kupit ovaj mobitel i to u roku par dana. I citam malo na netu ima dosta kometara na to da mikrofon dosta cesto rikne. Pa bi vas molio neko ko ima taj mobitel ili ko zna nesta o tome da me savjetuje. Hvala ljepo LP
Pročitaj ovu cijelu temu, kome nije riknuo mikrofon na ovoj temi taj je sretan čovjek
Hvala puno. Otkazo sam narudbu vidim puno losih kometara. Sad se moram bacit u potragu za novi mob,