I još nešto, čitao sam u jendoj recenziji da treba ekran malo jače stisnuti da bi reagirao, je li to istina? Ne želim da moram stiskat ekran kao kod jeftinih LG i Samsung mobitela.
I još nešto, čitao sam u jendoj recenziji da treba ekran malo jače stisnuti da bi reagirao, je li to istina? Ne želim da moram stiskat ekran kao kod jeftinih LG i Samsung mobitela.
Ovo je valjda ispravljeno novim updateom.
Još me nešto zanima, njegova memorija za aplikacije je ograničena na 1 GB?! Znači ja igru poput fife14 uopće neću moći instalirati?? Zar se ne može tih 1 GB proširiti nekom memorijskom karticom?
Još me nešto zanima, njegova memorija za aplikacije je ograničena na 1 GB?! Znači ja igru poput fife14 uopće neću moći instalirati?? Zar se ne može tih 1 GB proširiti nekom memorijskom karticom?
Nećeš moći instalirati, točno. Aplikacije ne mogu na SD karticu. Sad jedino ne znam ako se roota mobitel dali se može nekako te dvije particije spojit u jednu da se dobije 2.5GB (ili koliko već) za aplikacije?
Nećeš moći instalirati, točno. Aplikacije ne mogu na SD karticu. Sad jedino ne znam ako se roota mobitel dali se može nekako te dvije particije spojit u jednu da se dobije 3.5GB za aplikacije?
A kakva je memorija kod alcatel Idola što se tiče mjesta za aplikacje, ali u ovoj Single SIM verziji?
I još da pitam ,uzevšti sve u obzir, je li ovaj mobitel bolji od Idola?
Nećeš moći instalirati, točno. Aplikacije ne mogu na SD karticu. Sad jedino ne znam ako se roota mobitel dali se može nekako te dvije particije spojit u jednu da se dobije 3.5GB za aplikacije?
A kakva je memorija kod alcatel Idola što se tiče mjesta za aplikacje, ali u ovoj Single SIM verziji?
I još da pitam ,uzevšti sve u obzir, je li ovaj mobitel bolji od Idola?
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5230&idPhone2=5551
Mala interna memorija
Slabo touch reagira nekad (ispravi se novim update-om)
Malo je teze poruke pisat dok ste vani i sunce udara u ekran (ali moze se)
Za ostalo i nemam primjedbi
Marko, a jesi probao povećat internu memoriju, odnosno spojit te dvije particije u jednu tako da možeš stavljat aplikacije na punu memoriju. Jel postoji kakav način da se to napravi? Onda nebi bila premala.
Jer znate tko je ovlašteni servis za Gigabyte mobove ??
Jer znate tko je ovlašteni servis za Gigabyte mobove ??
Napisao sam još prije, MOBIS je u pitanju
Evo odlučio sam kupit ovaj mobitel, ali ipak da provjerim nešto. Znači ak ga uzmem na links.hr ili u protisu (ili gdjegod) čistog dakako bez tarifa i sveg, u njega mogu šutnut bilo koju karticu? Npr. trenutno imam ugovor s vipom gdje sam kupio i mobitel (dakle mob + tarifa) I sad kad kupim Mayu moći ću stavit karticu unutra i to će radit?
Da, bilo koje dvije kartice.
Samo da napomenem, ako kupis u Linksa, dobit ces i bijeli poklopac za bateriju i sivi, ako u protisa kupis, dobit ces samo sivi
A kako se napravi taj update?
I jel se može proširiti memorija sa SD karticom za multimediju ako već ne za aplikacije?
A kako se napravi taj update?
I jel se može proširiti memorija sa SD karticom za multimediju ako već ne za aplikacije?
Ovdje sam napisao kako update napraviti: http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/gigabyte-maya-m1-v2/193546.aspx?page=2&jumpto=3874001&sort=asc&view=flat
Može! Ja sam stavio SD karticu od 16GB i popunio sam negdje 7GB, imam oko 2GB muzike, ovo ostale sve video i fotke
Jer ima tko iskustva sa reklamacijom kod MOBIS-a. Imam Mayu i krepao je zvučnik pa sada ću reklamirati. Pretpostavljam da će me sada zavlačiti danima !!
Jer ima tko iskustva sa reklamacijom kod MOBIS-a. Imam Mayu i krepao je zvučnik pa sada ću reklamirati. Pretpostavljam da će me sada zavlačiti danima !!
Sretno ti bilo Baš me zanima iskustvo, nemoj zaboravit ovdje napisati kak ide...
E i mene baš zanima, napiši ovdje
Inače nakon što sam ja uzeo Mayu, još četvero ljudi me poslušalo da uzme isti mobitel, uzeli su u Linksa svi, svi mi zahvaljuju da su prezadovoljni i sviđa im se mob! Zasada radi svima sve super i nije ništa krepalo. Također ako se desi da neki treba na garanciju, javit ću koji je kvar bio i kako je MOBIS sredio to.
Mobitel je super i nemam nikakvih zamjerki na to ali eto desilo se da je zvučnik jednostavno krepao jer ne radi a mob je ispravan i zvuk uredno reproducira kada stavim slušalice. To ni sigurno mohu riješiti za čas a sad tko zna koliko će oni to razvuči. Sutra će ga šogor odnjeti u Protis pa dok oni odnesu u Mobis i onda će mo vidjeti. Napisati ću kako je bilo.
Pozdrav!
1. Evo da i ja potvrdim navode forumasa koji su u vlasnistvu Maye m1 v2.
Mobitel je odlican! Ako gledam koliko sam dao za njega, a dobio dosta toga...
2. Neznam zasto, ali meni aplikacije sprema na sd card automatizmom. Tako da nemam problema sa ogranicenjem memorije od 4 GB, odnosno 1.9 GB.
3. Ne mogu nikako rjesiti onaj GPS fix pomocu mobileuncla?!?
4. Ispod ekrana na lijevoj strani uredjaja ima par zrnaca prasine!? Dakle, zamjerka ostaje, kao i na prijasnjim uredjajima GSmarta...jako lose zadihtan spoj izmedju stakla i digitizera!
Meni je prasina ulazila u GS202, al u rio r1 i mayi ni traga prasini :)
Preko mobileuncla...slika...
Daj mi samo reci, kolko trebam cekat izmedju pritiskanja, hot, full, restart gps?
Prvo pritisnes hot, pa kad bude pisalo gore iznad 'started' onda full, pa opet cekas da pise started, pa onda restart gps i eto ga
Da nadopunimo još par stvari :)
Uglavnom, stigao je novi update za Mayu M1 v2, ja sam update-ao preko recovery-a i popravila mi se situacija sa dodirom, bolje reagira na dodir i kapacitivne tipke su počele bolje reagirati, ali tu je nastao još jedan problem, kada update-ate preko recovery-a, gubite podatke (update-ajte preko Titanium Backup-a) i nažalost ROOT :( kada sam probao rootati metodom na prvoj stranici teme, jednostavno ne ide, jer ne postoje driveri za Mayu M1 v2 koji podrzavaju noviju verziju softvera, no nisam mogao mirno sjediti i evo skužio sam kako da rootate na novijoj verziji, pa izvolite upute:
Dakle:
1. Uključite 'Nepoznate izvore'. Postavke-Sigurnost-Nepoznati izvori
2. Uključite 'USB Debugging'. E sad pošto je Google u Android 4.2 OS-u maknuo Developer Options iz Postavka, morate ga vratiti u postavke, a to napravite ovako: Uđete u: postavke-o telefonu. Te brzo 7 puta pritisnite na 'Build number' ili 'Broj međuverzije' (ovisno o jeziku). Tada ste omogućili 'Developer settings' u opcijama. Sada uđete u: postavke-opcija za razvojne programere i uključite 'Uklanjanje pogreške USB-a' ili takozvani 'USB Debugging'
3. Skinite Root package
E sad sljedece korake dobro pratite:
4. Ugasite mobitel
5. Držite volume down (tipka za smanjivanje) i power tipku (tipka za gašenje/paljenje/zaključavanje), prikazat ce vam se 'Factory mode'
6. Kada se mobitel boota u Factory mode, spojite ga sa USB kabelom na komp
7. Otvorite run.me iz root package-a kojeg ste prethodno skinuli, pratite upute
8. Kada vam se mobitel restarta odite na google play, skinite SuperSU, Superuser ili sličnu aplikaciju koju preferirate za root access
I eto ga, rootali ste Mayu M1 v2 na novijoj verziji softvera!
U mom slučaju, nisam mogao update-ati softver putem OTA nacina (over the air), nego sam update-ao putem recovery-a, to napravite da:
1. Skinete noviju verziju softvera (Maya M1 v2_V1.29.08)
2. Raspakirate datoteku koju ste skinuli
3. To što ste raspakirali (GBC_update.zip) kopirajte na SD karticu mobitela
4. Flashajte iz recovery-a
5. GOTOVO :)
E sad, kada ste to napravili, ajmo riješiti jos jednu caku na ovom uređaju, a to je GPS :/ Uglavnom dešava se to da lošije hvata satelite, neprecizan je, te puno mu treba da locira lokaciju na kojoj se trenutno nalazite, e pa sad postoji rijesenje i za ovaj problem, pozorno pratite upute (MORATE ROOTATI MOBITEL PRVO DA OVO NAPRAVITE)
1. Odite na Google play, skinite 'Mobileuncle MTK Tools'
2. Uključite GPS (vodite računa da imate uključen Wifi ili podatkovnu vezu(preporučam 3G))
3. Otvorite MTK Tools, odite na Engineer Mode, odaberite Engineer Mode (MTK)
4. Sljedeći je korak da odete pod tab 'Location' i odaberete 'Location Based Services'
5. Odite pod tab 'EPO', označite 'enable EPO' i 'Auto Download', i pritisnite na 'EPO Idle'
6. Sada će umjesto 'EPO Idle' pisati 'EPO Downloading', sada pricekajte da se skine do kraja (pisati će ispod 'sucess 100%')
7. Kada se skine, vratite se nazad na 'Location' i pritisnite na 'YGPS'
8. Pritisnite na information, prvo pritisnite na 'Hot', pa na 'Full', pa onda pritisnite na 'AGPS Restart'
I ETO GA, sredili ste i ovaj problem, ja nakon ovog fixa vidim veliku razliku u gMaps npr, brže (puuuno brže) nađe lokaciju, preciznija je (puno preciznija) i sada GPS radi najnormalnije ;)
Nadam se da sam bio od pomoći, želim pomoći svima koji imaju problema sa ovim mobitelom, ja sam sve ovo napravio, instalirao Clean Master, Nova Launcher Prime, Greenifiy i mobitel je zasada ODLIČAN! Bez laga, leti doslovno sve, od igara do gledanja 1080P videa, ma savršeno, prezadovoljan!
hvala na objasnjenju.. nazalost Root package se ne moze skinuti.. mozes li mi pomoci s tim molim te..
sto se moba tice skroz sam razocaran njegovim touchem.. kad bi se mogao update lako skinuti i instalirati bilo bi jos prihvatljivo a ovako je frustrirajuce..
ne znam kakve su opcije ukoliko bi htio vratiti mob u linksa.. zna li netko?
Hvala!
hvala na objasnjenju.. nazalost Root package se ne moze skinuti.. mozes li mi pomoci s tim molim te..
sto se moba tice skroz sam razocaran njegovim touchem.. kad bi se mogao update lako skinuti i instalirati bilo bi jos prihvatljivo a ovako je frustrirajuce..
ne znam kakve su opcije ukoliko bi htio vratiti mob u linksa.. zna li netko?
Hvala!
posalji mi mail u PP pa cu ti poslat file
Inace meni je touch ok, nije na razini samsunga i sl. al je dobar
Inace meni je touch ok, nije na razini samsunga i sl. al je dobar
kakav ti je bio u pocetku, prije update-a?
oko 2h cu ti na mail poslat root package
evo htio sam samo reci da ga na kraju nismo rootali niti update radili jer je mob od danas poceo raditi normalno. dok je tako necu nista dirati pa cemo vidjeti..
hvala jos jednom na pomoci.
zzz