[Tutorial] Galaxy A5 2016 (SM-A510F) Root,...

poruka: 3
|
čitano: 7.469
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
[Tutorial] Galaxy A5 2016 MM Root,TWRP,itd...

Pozdrav.

Odlučio sam napraviti mali tutorial na hrvatski za ekipu s ovim uređajem. Znam da sam naletio na par tutova za druge smartphone-ove, valjda se pravila nisu mjenjala.

Uglavnom, što se tiče 2016 modela, community za njega je skoro nepostojan, na xda postoje threadovi za root, custom recovery i ima par dana je ubačen thread za 2 custom roma, ali su to samo deodex stock romovi, ali o tome kasnije.

Što se tiče ovoga svega.

Ja preuzimam samo zasluge za pisanje ovog teksta ovdje, gdje sam odlučio ubaciti sve odmah i na način na koji sam ja to napravio. Credits za sve aplikacije, linkove, datoteke i šta li već, ide njihovim kreatorima.

I da, ne odgovaram za nikakvu nastalu štetu, "cigle" i ostalo. Ovo sam radio na 3 uređaja, 4 puta (na jednome 2, kada sam prvi put išao dok nisam shvatio gdje je problem) i sve je prošlo ok.

Ja sam osobno imao sitnu komplikaciju, problem s kompatibilnošću, bootloop i ostalo, no da ne duljimo.

Što se tiče modela, ja koristim SM-A510F model, najnoviju inačicu 6.0 MM ali bi ovo inače trebalo raditi na svim A5 2016 modelima s MM updateom.

Kome još nije došao OTA update za Marshmallow, može preko Odina flashati, potrebno je downloadati novi firmware s SamMobile stranice, trebate se registrirati. Ja sam si skinuo bosansku verziju A510FXXU2BPH3_A510FTEB2BPG1, no ukoliko ima službeni od vašeg operatera, možete i to.

Preuzmete drivere za vaš uređaj. Možete i preko Smart Switch-a, službenog Samsungovog softwarea.

U postavkama uređaja omogućite Developer options, Settings>About Device>Software info>Build number tapkate brzo nekih 10-etak puta, pisat će vam na zaslonu kada se omogući.

Nakon toga povratak na početni izbornik, uđete u Developer options, uključite OEM Unlock i USB Debugging. Ukoliko ne odradite ovo, bit će FRP locked, i morat ćete nanovo flashati firmware, ostane u bootloop-u.

Sve se radi preko Odina, osim root-a. Ja sam koristio verziju Odin3 v3.10.7. Downloadate ga kao .zip file i ekstraktate.

Sljedeće datoteke koje preuzimate su za custom recovery (TWRP download) i root (SuperSU). Možete sve skupa spremiti u isti folder.

TWRP flash-ate preko Odina, a SuperSU mora ostati kao .zip file, njega kopirate na vaš uređaj. Obje datoteke ostaju u izvornim fileovima, .tar i .zip 

Root datoteku prebacite na uređaj, najbolje na SD karticu, ona se flasha preko TWRPa. Nju ostavljate u .zip fileu, ne smije se ekstraktat.

PREPORUČAM DA CUSTOM RECOVERY I ROOT ODRADITE ODJEDNOM, SAMO PROČITAJTE KORAKE PRIJE NEGO ŠTO SE UPUSTITE U OVO!

KAD BUDETE U DOWNLOAD MOD-u, BUDITE SIGURNI DA VAM POD FRP/FRL LOCK STOJI OFF!!!

Odin MM update:

Upalite Odin.

Isključite uređaj. Nakon što se izgasi, za doći do Download mode-a držite kombinaciju tipki: Vol down+home+power. Nakon što se upali i zavibrira, možete pustit. Dobit ćete tekst: Warning, A custom OS, bla bla bla...

Spojite USB kabel i stisnite tipku Vol up.

Na zaslonu uređaja dobit ćete određene informacije i po sredini će pisati Downloading. U Odinu pod Log tab-om će vam izbaciti "<ID:0/004> Added!!". Ukoliko vam ostane prazno, niste skinuli sve drivere.

Pod Options tab-om, moraju vam biti označeni Auto Reboot i F.Reset Time. Ostalo mora biti isključeno. Nakon što to namjestite, odaberete AP s desne strane, odete na lokaciju gdje vam se nalazi MM firmware, odaberete i stisnete Start. Nakon toga samo pričekate da se upgrade-a i da vam se uređaj boota, da odradi nadogradnju. Bit će potrebna koja minutica.

Custom recovery@TWRP:

Opet palimo Odina, mobitel opet uključite u Download mode.

Odin prepoznaje uređaj, "<ID:0/004> Added!!", ista situacija kao gore.

No razlika je jedino što sada pod Options tab-om morate odznačiti Auto Reboot, samo je označen F.Reset time. Nakon toga idete na AP s desne strane, lokacija gdje vam se nalazi vaša datoteka od TWRPa, odaberete i start. Nakon što se odradi, upalite uređaj sljedećom kombinacijom tipki: Vol up+home+power. Možete pustiti kad vam se upali i zavibrira. Odvest će vas direktno u TWRP.

UKOLIKO VAM SE PONUDI ODMAH PRI ULASKU U TWRP DA ROOT-ATE UREĐAJ, NEMOJTE DOPUSTITI, MOŽETE SAMO DODATNO SEBI ZAKOMPLICIRATI SITUACIJU!!!

ROOT:

Ukoliko ste me poslušali, već ste prebacili SuperSU datoteku na uređaj. Sad kada se nalazimo unutar TWRP-a, kliknite na Install. Onda ćete pronaći .zip datoteku SuperSU-a i instalirati je. Kada se instalira, stisnite Reboot System. Potrajat će malo duže bootanje.

I voila. Ukoliko ste pozorno pratili, sada imate root-an uređaj i custom recovery.

Xposed Module ne radi na Samsungovim 6.0 uređajima, tako je bar tvorac napisao. Ja sam pokušao instalirati i dobio sam bootloop, tako da ništa od toga.

Što se tiče custom ROMova, postoje 2. Samo ću vam jednoga linkati, jer na drugome sam imao bootloop konstantan kao i još par korisnika, ovaj prvi radi super, bez ikakvih problema, osim što sam jedino ja na njemu imao problem gdje bi se crashao Samsung Push Service, ali to sam reinstalirao i nisam imao problema više.

ROM isto preko TWRP flashate.

Ovaj ROM je za 510F i 510M modele. Na ovom linku vam je sve. Pod DESCARGA su vam download linkovi.

Trenutno se radi na CM13, ali nema nikakvih dodatnih informacija što se toga tiče, traženi su bili testeri i to je to.

Ja ću kad uhvatim vremena pokušati napraviti MIUI, no o tom više nekom drugom prilikom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 23:53 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] Galaxy A5 2016 (SM-A510F) Root,...
Prije par mjeseci sam napravio root na Galaxy S3 i taj dan je mobitel normalno radio. Sljedeće jutro je bio ugašen, nakon što sam ga upalio pojavila mi se bijela slika sa mušicama (kao na televiziji bez signala), kako to mogu popravit?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
[Tutorial] Galaxy A5 2016 (SM-A510F) Root,...

Crucifixion, vazi li ovo uputstvo i za Nougat 7.0 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice