[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 840.162
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Bok, kupio sam neki dan Gionee Elife E7, zanimljiv mobitel, Snapdragon 800 za male novce hehe 

Uglavnom ima taj svoj neki stock rom sa debilnim aplikacijama koje se ne daju deinstalirat pa sam skinuo 

iRoot i rootao ga al nisam ništa dobio s tim.

Nakon tog sam bezuspješno pokušao instalirat neki custom rom i u recovery modu sam lupio "wipe cache" i "wipe storage" ili šta već 

i sad mi ne radi jbn WiFi. 

Molim pomoć, ako je moguće i stavit neki drugi rom. 

Ima na xda čak neki Z2 port koji sam skinuo i imam stock rom (4.2.2.) te pretpostavljam da je drugi 4.4.2. 

GNQC mi ne prepoznaje mobitel kad ga spojim. 

Help! !

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 21:14 (gocc01).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Što mislite je li pametno prije otključavanja smartphone-a na sve mreže (u ovlaštenom servisu), otključavati bootloader, raditi ROOT te staviti custom ROM ili je bolje da ga se prije odnese u servis na otključavanje te onda kasnije raditi ROOT i ostalo što sam spomenuo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2015 22:11 (Stux).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Stux kaže...

Što mislite je li pametno prije otključavanja smartphone-a na sve mreže (u ovlaštenom servisu), otključavati bootloader, raditi ROOT te staviti custom ROM ili je bolje da ga se prije odnese u servis na otključavanje te onda kasnije raditi ROOT i ostalo što sam spomenuo?

Po meni, bolje ga prvo otkljucati pa kasnije root i ostalo.

13 godina
neaktivan
Gruber kaže...

Po meni, bolje ga prvo otkljucati pa kasnije root i ostalo.

Aha. Ma računam, ako ga prije odnesem otključati pa kasnije rootam, otklj.bootloader i stavim custom ROM da se ne bi nešto zezenulo ili možda kojim slučajem ne bi prepoznalo da je otključan na sve mreže.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2015 22:48 (Stux).
14 godina
odjavljen

Pozdrav imam Alcatel OT 918 smartphone,rootao sam ga ,  instalirao sam New Clockworkmod Recovery i custom rom JELLYDROID_BY_MARK, i na ovom link dolje piše sa nekim ram expanderom  napravim swap file 300 mb, i kao dobijem još RAM-a, ali nisam primjetio neku razliku. Sad kad mi je smartphone rootan, Isto imam 160 MB interne RAM memorije.

Dakle u čemu je kvaka?

http://aot91.blogspot.com/2013_08_01_archive.html

..evo danas sam updateao na noviju verziju JELLYDROID-BY_MARK v2 i na njoj nema tih ram expandera niti ram android managera td za izraditi swap file, jeli to potrebno uopće?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 13:57 (osvit).

0 0 hvala 0
16 godina

Ma kakvi RAM expanderi i te gluposti, kvaka je u tome da to neće donit ništa dobro,ko task killeri i bateri sejveri i te stvari...

Jednostavno se pomiri imaš RAMA KOLIKO IMAŠ.  I tu ni jedan živi program , skripta, itd ne može pomoć. TO je sve Placebo efekt..

NIJE POTREBNO.

Only God Can Judge Me
11 godina
neaktivan

Imam Mobistel Cynus T1 sa instaliranim Androidom ICS 4.0.4

Na sluzbenim stranicama moguce je preuzeti Android JellyBean v0.5, ali ne mogu ga instalirati. Napravim sve prema uputama, također sa sluzbene stranice ali ne radi. U recovery modu mi izbaci "new s/w no need upgrade". 

Iron Maiden

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Imam Note 1, rutovao sam ga i hteo bih da instaliram neki custom rom zasnovan na lollipop verziji. Danas sam skinuo rom manager i instalirao recovery, ali posle instalacije i dalje je fabrički recovery u telefonu(nemam drugi telefon da slikam ekran). Kada udjem u recovery, na sredini ekrana je ikona zelenog robotića koji leži na ledjima sa otvorenim poklopcem a na njemu je crveni trougao sa znakom uzvika. Tražio sam po netu šta je najbolje za početnike , i našao na cyanogen mode. Dosta je uproštena instalacija, ali ima dosta pritužbi na brzu potrošnju bateriji, wifi ne radi, kamera ne radi... Hteo bih zamoliti nekog od iskusnijih da mi predloži šta da uradim dalje. Danima tragam za rešenjem kako da otključam bootloader i instaliram custom rom,i oči mi ispadoše od pregleda silnih stranica. Imam 4.1.2 verziju androida a build number je XXLT5 pošto sam čitajući silne postove shvatio da je to bitno. I da li je istina da je kod Note 1 otključan bootloader? Hvala na razumevanju.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
talicni67 kaže...

Pozdrav svima,

Imam Note 1, rutovao sam ga i hteo bih da instaliram neki custom rom zasnovan na lollipop verziji. Danas sam skinuo rom manager i instalirao recovery, ali posle instalacije i dalje je fabrički recovery u telefonu(nemam drugi telefon da slikam ekran). Kada udjem u recovery, na sredini ekrana je ikona zelenog robotića koji leži na ledjima sa otvorenim poklopcem a na njemu je crveni trougao sa znakom uzvika. Tražio sam po netu šta je najbolje za početnike , i našao na cyanogen mode. Dosta je uproštena instalacija, ali ima dosta pritužbi na brzu potrošnju bateriji, wifi ne radi, kamera ne radi... Hteo bih zamoliti nekog od iskusnijih da mi predloži šta da uradim dalje. Danima tragam za rešenjem kako da otključam bootloader i instaliram custom rom,i oči mi ispadoše od pregleda silnih stranica. Imam 4.1.2 verziju androida a build number je XXLT5 pošto sam čitajući silne postove shvatio da je to bitno. I da li je istina da je kod Note 1 otključan bootloader? Hvala na razumevanju.

To sto si opisao na pocetku ti nije instaliralo nista zato sto ti je bootloader zakljucan, te programe mozes koristit tek kad ga otkljucas (zbog toga ti je crveni trokutic upozorenja), inace bootloader moze bit otkljucan ili neotkljucan tvornicki, za note nezz pogledaj u service meniu il necemu al vjerovatno ti je zakljucaan.

Dalje, naravano da ima razlicitih romova i da svaki ima svoje prednosti i mane, ovisno kolko dobro je uraden, nadi onaj koji je najstabilniji, i koji naravnoi ima najmanje bugova, inace cyanogenmod je najpoznatiji, ali mnogi su bazirani na njemu pa ces sigurno nac nesto sta ti odgovara, a mozes pogledat i miui.

Dakle prvo otkljucat bootloader pa onda instalirat recovery (twrp/cwm) pa tek onda rom/kernel.

Na netu ti ima tutoriala i romova samo se malo potrudi pronac.

lp gl

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 17:42 (someguy).
10 godina
neaktivan

Moram tragati kako da otključam bootloader, ili kako da vidim da li je otključan ili ne. Hvala na savetu.

Dodatak:

Ovo sam pronašao malo pre.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1556137

Po onome što piše, bootloader je otključan na Note 1. Ako krenem da instaliram custom rom a ispostavi se da bootloader nije otključan, mogu li tako da uništim telefon?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 21:20 (talicni67).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
A mislim da onaj nije u pravu vjerovatno je u njega unlockan,pa vidis da tebi izbaciva error, nista pricekaj da ti odgovore tamo, al uvik kad radis s tim mos brickat telefon al ako nisi bas debil nebi trebo.
10 godina
neaktivan

U recovery kod mene je u vrhu ekrana standardan fabrički recovery meni, a na sredini ekrana je zeleni robotić kojeg sam već opisao. Da budem iskren, toliko sam sludjen svim ovim da se bojim početi bilo šta raditi.

Instalirao sam philz touch recovery, sada samo da najdem jos neki dobar rom i to je sve.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 16:25 (talicni67).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bok ljudi

Imam Sony Xperia M2 i pokušavo sam ga rootati.

Pokušao sam farmaroot,kingo,super one click itd.

Kasnije sam doznao da mobitel ima zaključan bootloader i da njegovim otključavanjem gubim podatke.

Moje pitanje je da li se može otključati taj bootloader bez brisanja podataka i treba li se uopće otključavati BL da se instalira super user.

Molim nekoga da mi laički pojasni jer sam totalni n00b po tom pitanju.

Root mi treba da mogu koristiti freedom.

Hvala.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mozes rootat ako ti uredaj ima lockan bootloader, bootloader ti je bitan samo ako hoces flashat recovery tj neki rom, dakle treba bi moc rootat uredaj.
13 godina
neaktivan
someguy kaže...
Mozes rootat ako ti uredaj ima lockan bootloader, bootloader ti je bitan samo ako hoces flashat recovery tj neki rom, dakle treba bi moc rootat uredaj.

Aj probat ću s iroot s njime jedinim nisam dosad probao.

Ne kužim di je problem imam sony drivere(naziv je u kanji) i usb debugging uključen.

Edit: Može netko preporučiti root software a da nije kingo ili vroot/iroot čitam malo i ispada da ti imaju malware.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 20:01 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima, pod račun sam dobio svoj prvi android mobitel Znači početnik

Radi se o Meanit Promise MQ512 Specke: ips  5" 1024x768 qwad proc na 1.3ghz 1gb ram 13mpx itd ,kinez je ali ima HR garanciju!!Novi 8dana star, cca 600kn sa kingstom karticom 16gb , hhm samo da nisam spušio pa da ga se moram rješit . 

Ovako na prvu izgleda predobro ,igro sam se s njim tek kojih 2 sata ,početnik sam pa baš ne kužim još po njemu,isprobavo sam samo kameru i internet par instaliranih igara !!

Pročito sam za rotanje, custom romove i svašta nešto ,može li mi ikako pomoč kako to da napravim ,na netu nema baš ništa puno o njemu

Neznam dali je kupovina dobro ispala,zasad me samo smetaju reklame u igricama i bežično spajanje me malo zezalo ,neznam što li dobivam rotanjem i cs romom ,mogu li instalirat onda aplikacije koje se plačaju itd!!

Hvala na brzom odgovoru !!

http://www.youtube.com/watch?v=lh6Nf0lBtGw&list=FLjexh4Bc4RXMby_W3cBfW5Q
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Da procitas prvi post vise manje bi ti sve bilo jasno, nemozes puno nac o uredaju na netu jer je rebrandiran, meanit se kao zove ali ga radi neko drugi tj prodaju ga pod licencom..
12 godina
Prije svega ako misliš rootati ili stavljati neke romove onda ti garancija u HR ništa ne znači. Sličan mob sam kupio ženi i mogu reći da je to šrot.
Jedino dobro je u tome ako imaš reklamaciju a nisi iz Zgb imaš besplatno slanje i povratak uređaja.
Preporuka je da pričekaš neko vrijeme i koristiš mobitel i vidiš kako se ponaša, prije nego se upustiš u čačkanje po njemu , jer onda gubiš garanciju.
Sve u svemu mob je dobar za nezahtjevnog korisnika. Što se tiče romova može ih se naći prema verziji čipseta MTK.
Obrati pažnju kako se ponaša s dvije kartice,jačinu zvuka i slično.
battlelog pukycro

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Imam problem sa smartphone-om. Radi se o no name shit marki koja se prodaje u hrvatskoj neka MEANIT model je MG550 dual sim. Ekran mi treperi ali samo kad je na menu screen-u. Znaci trepere ikone i cijeli zaslon. Gledao sam na internetu i problem bi mogao biti u software-u. Android je 4.2.2. Tražio sam update preko wireless-a ali kaže da je telefon up to date. Neznam šta da sad radim. Telefon je pod garancijom.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mozes pokusat u postavkama pod developers onemogucit hw preklapanja.
12 godina
zeroname kaže...

Imam problem sa smartphone-om. Radi se o no name shit marki koja se prodaje u hrvatskoj neka MEANIT model je MG550 dual sim. Ekran mi treperi ali samo kad je na menu screen-u. Znaci trepere ikone i cijeli zaslon. Gledao sam na internetu i problem bi mogao biti u software-u. Android je 4.2.2. Tražio sam update preko wireless-a ali kaže da je telefon up to date. Neznam šta da sad radim. Telefon je pod garancijom.

Ako si u HRv nazovi servis i dogovori slanje Moba pomoću kurirske službe koja dodje po njega i isto tako ti ga vrati kad je popravljen, besplatno naravno.

battlelog pukycro
13 godina

Nadam se da sam pitanje postavio u dobroj temi.

Zanima me da li je moguće skinuti negdje skinove za HOX sa Sense 5 bez stavljanja custom romova, ako se dobro sjećam kod Sense 4 se mogao promijeniti skin.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Šrot je , da dobro si primjetio za kartice ,zvuk je ok!! Ne želi mi pročitat memorisku 16gb ,i ako želim umetnut da mi rade oboje siim kartice obavezno, jedna mora biti mini sim, inače samu micro sim ne prepoznaje tj ne čita!!

http://www.youtube.com/watch?v=lh6Nf0lBtGw&list=FLjexh4Bc4RXMby_W3cBfW5Q
15 godina

Pozdrav,

pitanje glasi: može li se rootati zaključan (tele2) mobitel?

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

Pozdrav,

pitanje glasi: može li se rootati zaključan (tele2) mobitel?

Naravno da moze, pod uvjetom da postoji root za taj mobitel .

15 godina

Note2..postoji root naravno.  Negdi sam pročita da se mob ne može rootat ako nije otključan, zato sam pita.. 

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

Note2..postoji root naravno.  Negdi sam pročita da se mob ne može rootat ako nije otključan, zato sam pita.. 

Ako mislis na otkljucavanje sima, to ti nema veze sa rootom, niti ti treba bit otkljucan da mozes rootat niti ces ga otkljucat ako ga rootas ako na to mislis

15 godina

Da mislija sam na otključavanje sima. Hvala. 

Zadar živi vječno!
14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam LG L4 II (E440) i imam jedan problem koji me jako živcira, iskaču mi errori "Unfortunately, Google Play services has stopped" I "process.gapps has stopped", dakle nešto mi nije u redu s Google aplikacijama, našao sam na internetu rješenje, izbrisao sve google račune, izbrisao podatke i cache svake Googlove aplikacije, prijavio se nazad na jedan račun, sinkronizacije se završila, sve je bilo u redu i nakon tjedan dana opet isti problem, prije nego nosim mobitel u ovlašteni servis jer imam garanciju htio bih sam to riješiti jer mi je servis jako daleko. Čitao sam na netu da factory reset ne riješi ovaj problem tako da ništa od tog.

Vidio sam da mogu instalirati Google Apps (gapps) paket za svoj android (4.1.2) i da će sve bit u redu, ali nikako da nađem kako se to radi i svugdje se spominje custom ROM, a njega za ovaj mobitel navodno nema, zato se javljam ovdje, kako da stavim "novi android" na ovaj mobitel? To mi treba jer factory reset nije pomogao, kao šta nije pomogao kad mi je svake sekunde iskakala greška "com.android.phone has stopped", tada sam ga morao nositi na servis, dakle oni su nekako stavili "novi android", kako? Ne znam, ako netko može pomoć bio bih zahvalan. Hvala.

Since the hard kick pioneered the scene, no words are fit to describe how explosive the sound has become. With the force of headbangers and die hard producers, we are now at maximum power.
12 godina
neaktivan
Gamer6669 kaže...

Pozdrav, imam LG L4 II (E440) i imam jedan problem koji me jako živcira, iskaču mi errori "Unfortunately, Google Play services has stopped" I "process.gapps has stopped", dakle nešto mi nije u redu s Google aplikacijama, našao sam na internetu rješenje, izbrisao sve google račune, izbrisao podatke i cache svake Googlove aplikacije, prijavio se nazad na jedan račun, sinkronizacije se završila, sve je bilo u redu i nakon tjedan dana opet isti problem, prije nego nosim mobitel u ovlašteni servis jer imam garanciju htio bih sam to riješiti jer mi je servis jako daleko. Čitao sam na netu da factory reset ne riješi ovaj problem tako da ništa od tog.

Vidio sam da mogu instalirati Google Apps (gapps) paket za svoj android (4.1.2) i da će sve bit u redu, ali nikako da nađem kako se to radi i svugdje se spominje custom ROM, a njega za ovaj mobitel navodno nema, zato se javljam ovdje, kako da stavim "novi android" na ovaj mobitel? To mi treba jer factory reset nije pomogao, kao šta nije pomogao kad mi je svake sekunde iskakala greška "com.android.phone has stopped", tada sam ga morao nositi na servis, dakle oni su nekako stavili "novi android", kako? Ne znam, ako netko može pomoć bio bih zahvalan. Hvala.

Mozes preko lg pc toola repairat rom, a za instalirat custom rom moras rootat, flashat recovery, i preko recoverya flashat rom i gappse, to ti je lakse nego flashat preko nekog pc toola.

Najbolja ocpija po meni ti je repairat preko lg official toola nezz kako se zove al bi morao bit, pokusaj tako, ako neide custom rom, njega mora bit za tvoj mob pogledaj na xda...

ps. zasto ne pokusat factory reset

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 18:28 (someguy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice