[FAQ] Android flash, custom ROM, root
- poruka: 2.073
- |
- čitano: 844.699
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može li se interna memorija mobitela formatirati u ext4.
# Android fstab file.
#<src> <mnt_point> <type> <mnt_flags and options> <fs_mgr_flags>
# The filesystem that contains the filesystem checker binary (typically /system) cannot
# specify MF_CHECK, and must come before any filesystems that do specify MF_CHECK
/emmc@usrdata /data ext4 noatime,nosuid,nodev,noauto_da_alloc wait,check,encryptable=footer
/emmc@protect_f /protect_f ext4 noatime,nosuid,nodev,noauto_da_alloc wait,check
/emmc@protect_s /protect_s ext4 noatime,nosuid,nodev,noauto_da_alloc wait,check
/devices/platform/mtk-msdc.0/mmc_host auto vfat defaults voldmanaged=sdcard0:emmc@fat,noemulatedsd
/devices/platform/mtk-msdc.1/mmc_host auto vfat defaults voldmanaged=sdcard1:auto
Znači ja bih htio da mi interna i eksterna memorija (SD kartica) budu u ext4 formatu kako bi mogao praviti sym linkove na vanjsku karticu ( premjestio bi velike datoteke/programe ).
Imam Android KitKat (4.4.2). Neki kažu da su probali ali da im nakon reboota ponovno vrati na fat. Jel netko od vas možda probao.
Bok,evo znaci ja si zelim flashat android 4.2.2 na moj galaxy mini 2 gt-s6500d i sad mene zanima da ako mi se dogodi da mobitel neradi ili nesto tako dali ja mogu vratiti originalni android i kako?
e, koje custom ROMove mogu instalirati na svoju xperiu x8, a da ne otključavam bootloader? problem je u tome što je datum proizvodnje 11w50, a koliko je meni poznato, u tom slučaju mogu otključati bootloader samo pomoću SETool2 koji se masno plaća.
trenutno imam android 2.1, a htjela bi isprobat neku bolju/noviju verziju, pa ako mi možete dat preporuku što da instaliram bit ću vam zahvalna!
Bok,evo znaci ja si zelim flashat android 4.2.2 na moj galaxy mini 2 gt-s6500d i sad mene zanima da ako mi se dogodi da mobitel neradi ili nesto tako dali ja mogu vratiti originalni android i kako?
Sorry sto si malo duze cekao na odgovor no on ti glasi ovako:
Ako nesto ne bude dobro proslo, onda se vrati na stock ROM putem Odina. Tutorial kako flashati ROM imas u temi o rootanju/overclockanju ovog uređaja na nemam pojma ja kojoj stranici.
Isto tako OBAVEZAN JE ClokWorkMod Recovery 6.3.x jer stariji ne rade dobro sa ovim uređajem tj. imaju probleme te je ta serija najstabilnija.
Naravno prije flashanja: backup iz CWM-a pa da ako bude belaja bude samo restore postavki i ROM-a
LP
Pozdrav, mi moze molim vas neko pomoci oko root-anja Vivax TPC-7150 da mi objasni svaki korak, hvala :)
Pozdrav. Škicao sam ovu temu neko vrijeme, i vidim ima puno informacija o puno toga. Znam da ono što ću pitati je glupo, jer cijeli internet bruji o tome, i zna mda će biti sarkastičnih odgovora, no dobro. S kojim programom bih mogao rootati svoj Prestigio 4500? Postoji li neki univerzalni program za rootanje svih androida, ili kako?
Novi sam u tome, nisam nikada rootao, pa bih htio za početak samo rootat, pa možda kasnije nekakav rom staviti.
Pozdrav. Škicao sam ovu temu neko vrijeme, i vidim ima puno informacija o puno toga. Znam da ono što ću pitati je glupo, jer cijeli internet bruji o tome, i zna mda će biti sarkastičnih odgovora, no dobro. S kojim programom bih mogao rootati svoj Prestigio 4500? Postoji li neki univerzalni program za rootanje svih androida, ili kako?
Novi sam u tome, nisam nikada rootao, pa bih htio za početak samo rootat, pa možda kasnije nekakav rom staviti.
Mozda ovo pomogne (prvi link nakon ukucavanja prestigio 4500 root u bing/google)
http://theunlockr.com/2013/08/20/how-to-root-the-prestigio-pap4500/

Hvala.
I što sada da radim? Čekam, ili kako? Kako da znam je li uspješno rootan mobitel?
Stoji mi ovako već 5 minuta.
Cekaj jos vidis da pise started... trebalo bi pisat finished or complited ...
Bio sam prekinuo, pa sam ponovno pokrenuo. Sada mi samo piše '' waiting for device ''.
Izvadio sam SD karticu i SIM karticu, je li to može imati kakve veze?
Edit : I normalno mi je upaljen mobitel.
Edit 2 : Pretpostavljam da ovo nije dobro? Slika.
Pozz !
Imam quadro tablet td808hr. Pojavljuje mi se sljedeći problem. Što god da pokrenem u roku od par sekundi zatamni se ekran i pojavljuje se krug koji se vrti i piše loading. Nijee pomogao factory kao ni hard reset.. Androdi je 4.22. JB.. I što mi je čudno u startu je bio rootan... Kako mu mogu reinstalirati originalni ali sviježi room
Pozdrav.
Imam galaxy s1 koji uzasno steka od kad sam bio stavio kitkat na njega, neko je vrijeme normalno radio, a onda poceo stekat, pa sam probao 4.3.1 koji je isto stekao, pa sam se vratio na 4.2.2 koji sam prije imao koji je prije normalno radio, a sad i on steka, bio sam sve formatiro i nista
Imate li prijedlog za rom koji ce normalno radit, i zas mi mob steka, imam osjecaj da je to vise do moba nego do roma

Pozdrav.
Imam galaxy s1 koji uzasno steka od kad sam bio stavio kitkat na njega, neko je vrijeme normalno radio, a onda poceo stekat, pa sam probao 4.3.1 koji je isto stekao, pa sam se vratio na 4.2.2 koji sam prije imao koji je prije normalno radio, a sad i on steka, bio sam sve formatiro i nista
Imate li prijedlog za rom koji ce normalno radit, i zas mi mob steka, imam osjecaj da je to vise do moba nego do roma
Radje pokusaj sa drugim kernelom prije negao sa drugim romom
Pozdrav
ovako imam official Rom od lenovo a806
imam ga na kompu u rar file-u
ugl raspakiram ga i dode mi skoro sve osim aplikacija kojesu na romu
htjeo bi obrisati ona kineska smeća
zna netko način
Pozdrav
ovako imam official Rom od lenovo a806
imam ga na kompu u rar file-u
ugl raspakiram ga i dode mi skoro sve osim aplikacija kojesu na romu
htjeo bi obrisati ona kineska smeća
zna netko način
Za brisat programe moras imat superuser acces tj mob ti mora bit rootan, kad ti je mob rootan skines program root uninstaler i brises sta ti netreba. Programi se mogu brisat i da oobrises apk file od programa u file manageru ali i za to ti treba root. Uglavnom nista orginalno nemozes mjenjat bezz rootanja. To sto ti pokusavas ti nema smisla, radje rootaj, skini app i tjt
ima root i stavio sam tu aplikaciju
želim obrisati security aplikaciju od lenova
al kad se obriše ponovo se vrati nakon nekog vremena
ima root i stavio sam tu aplikaciju
želim obrisati security aplikaciju od lenova
al kad se obriše ponovo se vrati nakon nekog vremena
Mozda se ne moze izbrisat tj mozda je postavljena kao admin, isto ko neki antivirusi, udi u app pa vidi u postavkama jeli mozda postavljena kao admin il tako nesto. Ako ne udi u file manager pa idi u system apps i pokusaj nac taj app i izbrisi ga samo.
pokušavam staviti rom na jiayu g4s preko sp flash tool ali mi izbacuje error pmt changed for the rom it must be downloaded
Uspio sam rootati mobitel, ali i dalje ne mogu obrisati neke stare aplikacije koje su došle s mobitelom. Niti ih mogu isključiti. Postoji li neki program s kojim bih to morao obrisati ili kako?
Uspio sam rootati mobitel, ali i dalje ne mogu obrisati neke stare aplikacije koje su došle s mobitelom. Niti ih mogu isključiti. Postoji li neki program s kojim bih to morao obrisati ili kako?
Kako si ga roota?
Koje starije aplikacije,pokusaj sa Root uninstalerom.
Pokušao, ne ide.
Piše mi kao da nije rootan, a bio je.
Pokušao, ne ide.
Piše mi kao da nije rootan, a bio je.
Nije rootan ako ti app tako kaze, provjeri sa root checkerom, imas li superuser?
Znam da je cijeli net prepun toga, ali ja imam kineza Prestigio 4500, s kojim su oni počeli liniju mobitela, tj. bio je među prvim njihovim mobitela, i to je to. Ima jedna tema na xda forumu za njega, ali mi nije puno pomogla.
Imaš li kakav prijedlog kako ga rootati? S kojim programom.
Znam da je cijeli net prepun toga, ali ja imam kineza Prestigio 4500, s kojim su oni počeli liniju mobitela, tj. bio je među prvim njihovim mobitela, i to je to. Ima jedna tema na xda forumu za njega, ali mi nije puno pomogla.
Imaš li kakav prijedlog kako ga rootati? S kojim programom.
Uspjesno rootam s programom VROOT http://www.mgyun.com/en/getvroot I usput Prestigio nije Kinez nego s Cipra.

Znam da nije kinez, ali mislim da i sam znaš na što sam pod time mislio.

ma da, to sam i mislio. Ipak su im to bili prvi mobiteli, tek su se probili na tržište i sl, pod to sam mislio na kinez, zbog imena i sl.
Al sjećam se da su kao stavili firmu na Cipar.
BItno je da smo se razumjeli. :)
Uspio sam ga rootati. Imam app kao kinguser, s njim sam obrisao par aplikacija koje su došle s mobitelom, i neke 2 kineske su došle s mobitelom. Njih sam isto valjda obrisao, I hope so.
Ugl, hvala! Sad pronalazak kakvog roma. :)