Nažalost nitko nije portao TouchWiz za tvoj uređaj, ali da, onaj rom može.
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
- poruka: 2.073
- |
- čitano: 856.614
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
još me zanima vezano za taj market. Kako ga dobit?
Skini ga sa Xda foruma i instaliraj kao normalnu apk, ako ne radi onda je stavi u system/app i napravi dopuštenja rw-r-r i rebootaj mobitel.
to sam bia napravia pa kad bi me pitalo za dodat usera jednostavno bi se izgasia. Jel to zbog tog dopuštena?
Ok, hvala. ja nisam mislio cm od samsunga, nego onaj stock android
ja bih htio staviti obični jelly bean 4.2.2, bez ikakvih modova
Ma ne možeš ništa stock od Samsunga stavljati samo ono što je ponuđeno za tvoj model mobitela. Samo i jedino ako je portan koji Samsungov TW JB 4.2.2 rom za tvoj mobitel ali orginal od Samsunga ništa.
Skini ga sa Xda foruma i instaliraj kao normalnu apk, ako ne radi onda je stavi u system/app i napravi dopuštenja rw-r-r i rebootaj mobitel.
to sam bia napravia pa kad bi me pitalo za dodat usera jednostavno bi se izgasia. Jel to zbog tog dopuštena?
Šta si napravio. Jesam ti rekao da probaš naći gapps za CM Rom i da li je 7.x, 9.x 10.x CM rom ?
Nađi zip gapps i flash iz Recoverya.
Moraš mi malo više napisati koji toćno rom i da li je već bilo apk od googla kao Maps, gmail, gtalk itd.. ili što.
Jesi napravio google account nakon instalacije roma ili ne. Ne znam kakav user pita za dodavanje ? Malo si ne razumljiv.
Stavi sliku da vidim koji problem, ali nije mi jasno kako nemaš google play ? Probaj Rom koji si flash-ao staviti na PC i raspakiraj pa vidi da li ima u mapi system/app Trgovina play, ako ima samo je povuci na sd karticu mobitela i instaliraj iz mobitela, ako i tako neće onda je kopiraj u system/app napravi premission rw-r-r i rebotaj mobitel.
Bok. Ništa od HTC-a, prodan je. Planiram uzet Galaxy S/ S Plus. zanima me jer moguće na galaxy s staviti android on samsung galaxy s advanced, ili od S2.
Šta si napravio. Jesam ti rekao da probaš naći gapps za CM Rom i da li je 7.x, 9.x 10.x CM rom ?
Nađi zip gapps i flash iz Recoverya.
Moraš mi malo više napisati koji toćno rom i da li je već bilo apk od googla kao Maps, gmail, gtalk itd.. ili što.
Jesi napravio google account nakon instalacije roma ili ne. Ne znam kakav user pita za dodavanje ? Malo si ne razumljiv.
Stavi sliku da vidim koji problem, ali nije mi jasno kako nemaš google play ? Probaj Rom koji si flash-ao staviti na PC i raspakiraj pa vidi da li ima u mapi system/app Trgovina play, ako ima samo je povuci na sd karticu mobitela i instaliraj iz mobitela, ako i tako neće onda je kopiraj u system/app napravi premission rw-r-r i rebotaj mobitel.
Znači skinia sam
http://download.cyanogenmod.org/?type=stable&device=bravo Direct Download: cm-7.2.0.1-bravo.zip
Kad sam ga instalirao nisam ima google play pa sam ga skinia. Kad sam ga skinia tražio me da se logiram na google ali kad kliknem yes on jednostavno izbaci. Znači kad flasham rom onda trebam flashat i http://wiki.cyanogenmod.org/w/Gapps za CM7 - sve preko install from usb?
@joze
Flash gaaps za CM 7 kako ti pise. Stavi na Sd i iz Recoverya flash-aj. Ako piše i mount system to isto prije flasha napravi u recoveryu pa onda flash-aj.

Bok. Ništa od HTC-a, prodan je. Planiram uzet Galaxy S/ S Plus. zanima me jer moguće na galaxy s staviti android on samsung galaxy s advanced, ili od S2.
daj ljudi jer moguće ovo, hitno mi je, danas moram ići po mob
daj ljudi jer moguće ovo, hitno mi je, danas moram ići po mob
Ta dva ROMa nisu za tvoj mob.Vidis sta ti pise. Jedino da ides na stock ROM.
@joze
Flash gaaps za CM 7 kako ti pise. Stavi na Sd i iz Recoverya flash-aj. Ako piše i mount system to isto prije flasha napravi u recoveryu pa onda flash-aj.
hvala ovaj gapps je pomoga riješiti sav problem... Samo mi nije bilo jasno zašto mi nije htio raditi s2e tj nisam mogao aktivirati data aplication i sl sve dok nisam isa u rom manager i instaliro clockwork recovery (prije sam bio na 4ext). Vjerojatno cyanogenmod mora raditi s clockwork nez..
vlasnik sam prestigio 4500T..... postoji problem....na njemu je bio tweak rom i sve je radilo uredno a uređaj se nakon dužeg rada pregrijavao i odlučio sam vratit na tvornički...tu nastaje problem.....na njemu je instaliran cw recovery i njemu mogu uredno pristupit...kad sam pokušava instalirat bilo koji firmware bilo to tvornički ili custom sve i jedan ne želi se pravilno podić i ostaje samo na logu podizanja...android se ne želi podić...ima tko rješenje :)
Wipe data, wipe cache. Probaj tako.

nažalost sve sam to već pokuša ali ništa...nije mi jasno zašto se ne bota? nije mrtav čim mi dozvoljava da instaliram, uđem u recovery i uredno se pali i stane na logu i očitavanju :/
problem je bootloop...nakon instalacije firmwarea android stuck on boot loading logo.....ima tko rješenje...prestigio 4500
problem je bootloop...nakon instalacije firmwarea android stuck on boot loading logo.....ima tko rješenje...prestigio 4500
jesi li prije instalacije roma napravio backup stock roma
ne
ne
Mislim da samo FW za tvoj prestigio može biti http://yf.value4it.com/Service_Files/Smartphones/PAP4500/ flash sa SP Flash Tool pa onda ako bude OTA Update updataš Verziju FW ili ovdje Stock rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2146648 pogledaj i probaj ali za moguće probleme ne odgovaram jer to radiš na svoju odgovornost , a linkovi su sa oficielne prestigove stranice i xda foruma.
Evo koliko ti mogu pomoći za drugo ne znam.
poz, ovako android tablet mi je zaglavio u "zelenom" screenu gdje pise android i nece dalje, udjem u recovery preko adb i napravim wipe data i rebootam i nece, napravim wipe cache i nece. tablet je unbrandirani kineski za 350 kn ga kupio na ebayu. mislim da bi trebalo napraviti reflash roma, ali neznam kojeg. dali postoji neki univerzalni rom da flasham jer i ovako i onako talbet je mrtav.
hvala na pomoći...ništa od svega toga..uređaj jednostavno nakon svježe instalacije ne podiže se sustav(ne boota se)
uređaj poslan na servis valjda će bit sve ok...inače prvi put u životu da šaljem mobitel na servis :D
nemoj slat na servis, mozes poslat file na tablet pomocu adb softwera. ako nisi slao na servis mogu ti ja pomoci izgleda da imamo slicne probleme i meni se na tabletu dogadja ista greska
nisu nam problemi slični...nemam više volje...sve moguće sam isproba što znam...kad ne pomaže factory reset i wipe data onda stvarno neznam....potreban je netko stručniji...mislim da je ovo složen problem...tablet je jednostavnije rj ;) kurirska služba je već naručena sad se čeka pa sad što bude....150 slučajeva sam ima sa starim samsungom galaxy da ga vratim iz mrtvi i sad dođem na ovo kad je u pitanju prestigio...brend u usponu al po podršci i zainteresiranosti ljudi za njega čista 0...samsung je tu bog i svaki problem je puno jednostavnije otklonit nego zahebavat se s ovim.(i dalje smatram prestigio telefone odličnim ali ali ali).. nazovimo to LEKCIJA
gle ti bar imas official rom koji mozes lako prebacit iz desktopa recimo na sd karticu sve sto trebas je driveri adb i jedna comanda adb push c:\desktop/rom.zip /sdcard/rom.zip i prebacis i sve fino radi instaliras preko recoverija
driveri su svi uredno instalirani....nije mi jasno zašto prilikom factory reseta i wipe casha i nanove instalacije firmwarea preuzetog sa prestigio stranice(official) uređaj stane na samom podizanju sustava tj boot screenu(logu).... mogu pristupit samo recoveryu i još jednom meniju za kojeg nemam pojma kako se naziva u android svijetu....čim uređaj može uredno da se puni i instalacija prođe uspješno(uspješno custom ali ne i official firmware neznam zašto) nadam se da nije brickan....hvala na pomoći
evo gledaj sta sam naso
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2189640
ovdje su nasli cwm za nase low-cost tablete yay, istaliro sam i radi. ovako pogledaj na netu koji je procesor a10 ili a13 kad nadjes onda skini 3 mape iz stranice odgovarajuceg procesora za mene je a13(za tebe neznam) skini i stavi na externu karticu bilo koju i stavi u tablet.
1. palis se u stock recovery i instaliras preko adb sideload(malo komplicirano ako zapne javi)
2. instaliras neku zip.mapu od tvog procesora
3.onda reboot recovery i vidi cuda imas cwm 6.0.28. ali vidi dal ti radi interna sd kartica jer ako neradi probaj drugi folder, ako ne drugi onda 3.
4.e sad imas cwm koji radi sve za razliku od stock roma.
5.kad imas recovery onda pokusaj wipe svega i instalaciju official roma ako ne uspijeva ali trebalo bi, imas na netu 1000- raznih romova za a10 ili a13 procesor nadji instaliraj i to je to
kod mene se ne radi o tabletu već o smartphonu prestigio 4500 duo sa A9 1.2 ghz....premda ovo dobro zvuči :)
pa dal ti podrzava smartphone cwm, jer je puno puno bolji od stocka u kojem imas par funkcija koje jedva rade ispravno
driveri su svi uredno instalirani....nije mi jasno zašto prilikom factory reseta i wipe casha i nanove instalacije firmwarea preuzetog sa prestigio stranice(official) uređaj stane na samom podizanju sustava tj boot screenu(logu).... mogu pristupit samo recoveryu i još jednom meniju za kojeg nemam pojma kako se naziva u android svijetu....čim uređaj može uredno da se puni i instalacija prođe uspješno(uspješno custom ali ne i official firmware neznam zašto) nadam se da nije brickan....hvala na pomoći
Ma neeee! Pa oficielni se ne flasha iz CWM recoverya, samo romovi u zip formatu mogu preko CWM. A oficielni preko PC-a sa Flash toolom.
Stavi custom rom koji si imao prije problema ako možeš, i ako ga još imaš na SD kartici ali prati tutorijal kako ga flasha-ti.
pa i official je u zip formatu pod nazivom update za moj model(potrebno je raspakirat )...navedeno je da ide preko recoverya..... program se naziva smartphone flash tool ako je to...ali neznam potupak instalacije preko njega :/ Problem je što je na njemu cwm recovery a ne njegovo orginalni..trebalo bi pomaknut prvo ovaj cwm i ubacit orginalni...bolje ostavit za ove u servisu
nema još cyanogenmod za njega
a gle skini android sdk tools i u njemu imas adb comande. nadji pokreni u cmd adb reboot recovery(koji reboota u recovery) preko comande adb push kopiras npr c:\update.zip /sdcard/update.zip i instaliras i to je to